“ Когато чуете Занзибар, вероятно си представяте екзотика, безкрайни плажове и коктейли в кокосови орехи. Представата Ви не е изцяло погрешна!”
Островът на подправките- Занзибар, е дом на едни от най-красивите плажове в Индийския океан. Архипелагът, преминал през португалско и британско владение, бил самостоятелна държава и накрая присъединил се към Танзания, ще спре дъха Ви с удивителната си красота и култура. Гостоприемни и спокойни, хората на Занзибар ще Ви посрещнат с усмивки, ще Ви докоснат до своя бит и ще Ви поздравят с “ pole pole”- бавно на суахили- защото времето тук сякаш е спряло!
Разгледайте програмата ни за Занзибар- тук
Раят на спокойствието и тишината, Занзибар се е превърнал в живописен курорт- хората тук са съумели да запазят баланса между удобството на лукса и красотата на дивата природа. Макар средностатистическият човек в Занзибар да изкарва по-малко от долар на ден, хотелите- или по-точно вилите, тук са изключително луксозни, храната е винаги прясна- риба, плодове, зеленчуци, а хората са вечно усмихнати!
Макар островът да е известен с тишината, дивата си природа и възможностите за уединение, северните плажове Nungwi и Kendwa са мястото, където всички, които искат да заложат на класиката, ще намерят all inclusive хотелите, баровете и дискотеките, които повечето топли места по света предлагат. Тихите градчета Bwejuu и Jambiani пък ще потопят всички , които искат да се докоснат до корените на това място, в културата на Занзибар, ще им покажат ритъма на местните и традициите на Източна Африка.
Занзибар има два дъждовни сезона. Всяка година има къс и дълъг дъждовен сезон. Точно преди Източноафриканската зима, дългият дъждовен сезон от Март до Май не е най-подходящото време да посещавате острова, ако сте намислили да плажувате. Ще Ви очакват силни проливни дъждове, които ще удавят всичките Ви представи за плаж- буквално! Ситуацията обаче е различна при късият дъждовен сезон, който е от Ноември до Декември. Макар през този период проливните дъждове да Ви застигнат също толкова бързо, през тези месеци кратките гръмотевични бури, подобни на нашите, отминават също толкова бързо както са дошли.
Позираме с костенурка- бебе на Призън айлънд.

Разгледайте програмата ни за индивидуално пътуване до Занзибар, както и с включено Сафари с нея 🙂 

СтранаFlag of Tanzania.svg Танзания
Адм. центърЗанзибар
Площ2654 km²
Население1 303 569 души (2012)
Области5
ПрезидентАли Мухамед Шейн
Часова зонаUTC+3
Телефонен код+255