2599 лв

19.07 -24 .07.2021г. - Лятна програма+наблюдение на китове и бели нощи 25.10 - 30.10.2021г. - Зимна програма+наблюдение на Северно сияние

Исландия- Земя на митове и легенди

0
Дни
0
Града
0
Забележителности

изживей 6 незабравими дни

Програма
Исландия- земя на митове и легенди

19.07 -24 .07.2021г. – Лятна програма+наблюдение на китове и бели нощи

 

25.10 – 30.10.2021г. – Зимна програма+наблюдение на Северно сияние

                                                        (6 дни/5 нощувки)

 

И уникалната възможност да вървите по стъпките на героите от Игра на тронове! 

София- Рейкявик- Златния кръг- Южно крайбрежие- Ватнайокул глетчер- Рейкявик- София.

Изглежда, че имаш нужда от Исландия! Слоганът е от постковид  кампанията на Исландското правителство за възобновяване на туризма в страната.  И прокламира мястото като най- подходящото да излекуваме душите си от ефектите на задължителната карантина. Пътувайте физически и изкрещете най- токсичните си чувства в миниатюрни отдалечени места или просто използвайте приложението и го направете виртуално. Определено всички сме зажаднели за красота през тези месеци и Исландия- Северната Полярна кралица със сигурност може да предложи много. Исландия- позната още и като Земя от огън и лед, се гордее с това, че е най- доброто място за наблюдение на Северното сияние. В геотермалните и извори може да плувате през цялата година под открито небе и след това да се насладите на уникалната и кухня, с толкова обичаната от всички исландци бира в ръка.  Според сезона може да се насладите на белите нощи през лятото или пък на красивото северно сияние от септември до април. Разработили сме специално две програми- лятна и зимна, защото определено през различните сезони са подходящи и различни активности. През зимата ще се разхождаме из гледчери и ледени пещери, ще имате чувството, че участвате в сезон на Игра на тронове, толкове е божествена природата. Зимата е и сезонът, в който може да се наблюдава Северното сияние. През лятната ни програма пък, можете да се порадвате на по- приятни температури и да наблюдавате китове. Исландия е едно от малкото места в Европа, където може да се наблюдават отблизо тези красиви морски същества като китове, делфини и морски свине, като местните туроператори гарантират , че 98% от организираните  турове се виждат. 

 • 5 нощувки в хотел Storm Hotel by Keahotels 3* в  Рейкявик или подобен.

 

Самолетен билет София – Рейкявик- София с включени летищни такси

 

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка

 

Трансфери от и до летището в Рейкявик

5 нощувки в хотел 3 звезди в Рейкявик

5 закуски

Екскурзия Златния триъгълник- еднодневна, с включен транспорт и входни такси. 

Пешеходен тур в центъра на Рейкявик

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, с покритие за Ковид 19. 

Български водач-преводач с опит, който е пътувал много.

 

Допълнително се заплаща ~ 476 лева за единична стая

Визи-няма 

 

Лични разходи – около 800лв

 

 • Южния бряг и Ледниковата лагуна Йокулсарлон- срещу допълнително заплащане от 180 евро на човек, превод на български при 6 записани човека. Турът е около 14 ч. 
 • Тур Северно сияние през зимата- срещу допълнително заплащане от 45 евро на човек.
 • Наблюдение на китове през летните месеци- срещу допълнително заплащане от 120 евро на човек и превод на български при 6-ма пълноплащащи.
 • Южна Исландия- водопади и известния плаж с черен пясък близо до градчето Вик- срещу допълнително заплащане от 100 евро, при 6-ма пълноплащаши има и превод на български
 • Екскурзията по стъпките на Игра на тронове-срещу допълнително заплащане от 120 евро на човек, с превод на български при 6.ма пълноплащащи.
 • Посещение на известната Синя лагуна Blue Lagoon – пакетите започват от 37 евро на човек. 

 

Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата

 • – 40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • ксерокопие от международен паспорт;
 • доплащане до 1 месец преди пътуването;
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,95583 лв. за евро към 2020 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

За Исландия:

 • паспорт
 • Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.

 • Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване в Исландия.

Доверете ни се защото програмата и маршрута, който ви предлагаме е съобразен с това да видите най-красивите и известни места в красивата Исландия. Предлагаме ви два варианта на програмата, съобразени с това какво е подходящо да се види в летния и какво в зимния сезон. Програмата е направена специално с пренощуване само в Рейкявик, защото това е най- добре устроения им град, а и всички атракции са удобни за посещение като еднодневни екскурзии. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало! Избирайки това пътуване, знаете че хотелите са проверени и предлагат нужния стандарт. И не на последно място, групите ни са малки, около 10 човека, защото това е начина всеки от Вас да се чувства максимално обгрижен и всички да са приятелски настроени, като едно малко семейство.

Полет до Рейкявик. Добре дошли в най- северно разположената столица. Жителите на града се радват на 4 часа слънцегреене през зимата и на 22 ч. слънце през лятото. Рейкявик е един скъпоценен камък, скътан между вулканични хълмове и блестящо чисто море. Вечерта ще се насладим на вкусната местна кухня и ще се разходим в града. 

 

Нощувка в хотел Storm Hotel by Keahotels 3* в  Рейкявик или подобен.

Златния кръг или Златния триъгълник на Исландия- най- голямата забележителност на Исландия. Включен в цената. 

Ще напуснем столицата Рейкявик още рано сутринта и ще поемем в посока към Златния кръг, приключение което със сигурност ще носим дълго в сърцето си. Това е област в  южна Исландия, която се състои от 3 зашеметяващо красиви места- Националния парк Пингвелир, геотермалната зона Гейзир и водопада Гълфос. Ще посетим най- стария природен парк в Исландия- Пингвелир национален парк. На негова територия се намира и най-старият съществуващ парламент в света- Парламента на викингите, Алтинг, създаден през далечната 930г. Мястото е и много красиво, тъй като се простира дълбок каньон, който предлага зашеметяващи гледки и можете да си представите как са се събирали тълпите от викинги навремето и предводителите им са решавали накъде да поведат армиите си. Мястото е под защитата на ЮНЕСКО.  Ще разгледаме и геотермалната зона Гейзир, където ще видим как водата отскача на 30 м. височина. Активен над 10 000 год.  е първият познат на човечеството гейзер. Накрая ще се отбием и през Водопада Гълфос, който пък дължи името си на водата, която изглежда с прекрасен златист цвят. Прекрасния водопад е от две части и преди време е бил обект на горещи спорове между екозащитници и икономисти. Искали са да се произвежда електричество от могъществото на водопада, но еколозите успяват да спасят прекрасния водопад и да остане неприкосновенна красотата му за поколенията. 

 

Нощувка в хотел Storm Hotel by Keahotels 3* в  Рейкявик или подобен. 

Южния бряг и Ледниковата лагуна Йокулсарлон- срещу допълнително заплащане. Турът е около 14 ч. 

 

След закуска денят ни ще започне прекрасно с разходка до красивите водопади Скогафос, това е и един от най- големите водопади в Исландия, с ширина 25 м., а водната маса пада от 60 м. Още сутринта ще имаме възможност да се насладим на малките зелени ферми, сгушени между планините, глетчерите и широкия Атлантически океан. Ще имате време да се насладите на природната красота от специалната площадка за наблюдение при водопада Скогафос. Следобед ще посетим известната Ледникова лагуна Йокулсарлон, при която ще се насладим на впечатляващата гледка на плаващите ледници в лагуната, контрастиращи с черния цвят на Диамантения плаж. Ледниковата лагуна Йокулсарлон е осеяна с айсберги в многобройни отенъци на бялото и синюто, които наистина ще ви оставят без дъх.  Ще преминем и през могъщия национален парк Ватнайокул, който се намира точно по средата на пътя между Рейкявик и Ледниковата лагуна Йокулсарлон.

 

Нощувка в хотел Storm Hotel by Keahotels 3* в  Рейкявик или подобен.

Тур Северно сияние през зимата- срещу допълнително заплащане от 45 евро на човек.

Наблюдение на китове през летните месеци- срещу допълнително заплащане от 120 евро на човек и превод на български при 6-ма пълноплащащи. 

Това е денят, в който и феновете на изключително популярния сериал Игра на тронове имат възможност да посетят най- известните места където е сниман сериалът на Север от Вала! – срещу допълнително заплащане от 120 евро на човек, с превод на български при 6-ма пълноплащащи. 

 

Турът в търсене на Северното сияние или Аурора Бореалис Ви извежда извън Рейкявик и силните градски светлини. Това е един естествен феномен, за което качество и наблюдаемост не може да се гарантира. Щастливците от нас ще го видят в пълната му красота, за други може да не е така, ако небето е по- мрачно и прогнозата е за облаци. Възможно е разместване на програмата по дни, за да се използва най- подходящия за наблюдение на Северното сияние ден. Ще имате достатъчно време, за да видите и заснемете фантастичните фигури на небето. Северното сияние е възможно да се наблюдава само в полярните зони на Европа, Азия и Северна Америка, на север от магнетичния 55 паралел. 

Записвайки се на турът за наблюдение на китове през летните месеци имате рядката възможност да видите китове в естественото им обитание, което е наистина незабравимо преживяване. Това е съвсем близо до Рейкявик, залива Факсафлой е мястото на обитание на множество застрашени морски видове и птици като известната птица Тупик- морски папагал, както и арктическата птица рибарка. Много често се наблюдават и делфини, както и морски свине. Това е една изключителна възможност, тъй като имате шанса да се докоснете отблизо до едни от най- големите морски животни.  

Красотата на Синята лагуна– исландците са наистина добре познати с вкуса си към спа терапиите и синята лагуна е едно прекрасно място, на което можете да се насладите на истински лукс и заслужен релакс. Цените на пакетите започват от 37 евро. 

Екскурзията Игра на тронове– ще ви даде възможност да се насладите на едни от най- завладяващите гледки в любимия ви филм. Много от водопадите, речните долини и средновековните селища са снимани точно там. Ще преминете през кървавата порта и ще следвате стъпките на Санса и Ариа Старк. Ще имате шанса да преживеете на живо нашествието на диваците на юг от Вала. Ще се запознаете с наистина много от най- известните сниманични места на сериала. Екскурзията е с продължителност от 8 часа. 

 

Нощувка в хотел Storm Hotel by Keahotels 3* в  Рейкявик или подобен. 

 

Южна Исландия- водопади и известния плаж с черен пясък близо до градчето Вик- срещу допълнително заплащане от 100 евро, при 6-ма пълноплащаши има и превод на български. 

 

Южната част на Исландия е действително изключително интригуваща, като започнем от черните вулканични пясъчни плажове и завършим с най- големите вулкани, наистина си заслужава да отделите време за тази област. Ще видите върховете на могъщите вулкани, малките скътани живописни ферми по пътя, ще преминем покрай известни глетчери и ще се насладим на могъщата красота на Seljalandfoss водопад, както и на един от най- големите водопади в Исландия- Скогафос. Съвсем наблизо до градчето Вик и Мирдал ще имате възможност да се насладите на невероятния черен цвят на плажа Рейнисфияра.

 

Нощувка в хотел Storm Hotel by Keahotels 3* в  Рейкявик или подобен. 

 

Днес е денят, в който ще кажем Сбогом на прекрасната страна Исландия. При възможност и според полета за връщане обратно, може да се разходим Nauthólsvík – Thermal Beach. Това е един топъл оазис, създаден от хората и е едно от най- посещаваните места в Рейкявик. Мястото е създадено през 2001г, като са изградени два топли басейна, отделени от океана. Плажът е насипан със златист, жълт пясък. 

Трансфер до летището и полет към България. 

 

 • Южния бряг и Ледниковата лагуна Йокулсарлон- срещу допълнително заплащане от 180 евро на човек, превод на български при 6 записани човека. Турът е около 14 ч. 

Сутринта ще ни вземат от хотела и ще тръгнем по красиви живописни планински пътища в посока ледника Йокулсарлон, минавайки покрай китни планински поляни, малки ферми и уникално красиви гледки към Атлантическия океан. Ще спрем на множество места, за да се насладим на прекрасни гледки- при водопадите Seljalandfoss и Skogafoss, както и Националния парк Skaftafell. Минавайки покрай южния край на величествения ледник Ватнайокул, намирайки се горе долу по средата между Рейкявик и Йокулсарон ще имаме възможност да се насладим на чудните гледки на глетчери, реки и безкрайно красиви пясъци. Националния парк ледник Ватнайокул се простира на площ около 10 пъти тази на Лондон.  Пейзажът на Ледниковата лагуна Йокулсарлон е като изваден от картина- многобройните отенъци на синю и бяло на айсбергите ще ви вземат дъха. Наблюдават се много видове птици и тюлени в дивата красота на ледниковата лагуна. 

 • Тур Северно сияние през зимата- срещу допълнително заплащане от 45 евро на човек.- Турът в търсене на Северното сияние или Аурора Бореалис Ви извежда извън Рейкявик и силните градски светлини. Това е един естествен феномен, за което качество и наблюдаемост не може да се гарантира. Щастливците от нас ще го видят в пълната му красота, за други може да не е така, ако небето е по- мрачно и прогнозата е за облаци. Възможно е разместване на програмата по дни, за да се използва най- подходящия за наблюдение на Северното сияние ден. Ще имате достатъчно време, за да видите и заснемете фантастичните фигури на небето. Северното сияние е възможно да се наблюдава само в полярните зони на Европа, Азия и Северна Америка, на север от магнетичния 55 паралел. 
 • Наблюдение на китове през летните месеци- срещу допълнително заплащане от 120 евро на човек и превод на български при 6-ма пълноплащащи. – Записвайки се на турът за наблюдение на китове през летните месеци имате рядката възможност да видите китове в естественото им обитание, което е наистина незабравимо преживяване. Това е съвсем близо до Рейкявик, залива Факсафлой е мястото на обитание на множество застрашени морски видове и птици като известната птица Тупик- морски папагал, както и арктическата птица рибарка. Много често се наблюдават и делфини, както и морски свине. Това е една изключителна възможност, тъй като имате шанса да се докоснете отблизо до едни от най- големите морски животни.  
 • Южна Исландия- водопади и известния плаж с черен пясък близо до градчето Вик- срещу допълнително заплащане от 100 евро, при 6-ма пълноплащаши има и превод на български- Южната част на Исландия е действително изключително интригуваща, като започнем от черните вулканични пясъчни плажове и завършим с най- големите вулкани, наистина си заслужава да отделите време за тази област. Ще видите върховете на могъщите вулкани, малките скътани живописни ферми по пътя, ще преминем покрай известни глетчери и ще се насладим на могъщата красота на Seljalandfoss водопад, както и на един от най- големите водопади в Исландия- Скогафос. Съвсем наблизо до градчето Вик и Мирдал ще имате възможност да се насладите на невероятния черен цвят на плажа Рейнисфияра.
 • Екскурзията по стъпките на Игра на троновесрещу допълнително заплащане от 120 евро на човек, с превод на български при 6.ма пълноплащащи. Ще ви даде възможност да се насладите на едни от най- завладяващите гледки в любимия ви филм. Много от водопадите, речните долини и средновековните селища са снимани точно там. Ще преминете през кървавата порта и ще следвате стъпките на Санса и Ариа Старк. Ще имате шанса да преживеете на живо нашествието на диваците на юг от Вала. Ще се запознаете с наистина много от най- известните сниманични места на сериала. Екскурзията е с продължителност от 8 часа. 
 • Посещение на известната Синя лагуна Blue Lagoon – пакетите започват от 37 евро на човек. 

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Записване за екскурзията: Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Изпращане на копие на международния Ви паспорт. 

Важно!

Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване. 

 

За контакти: Воаяж Би Травъл ООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания Тел.: 0899 913 627 e-mail: voyagebt@gmail.com 

 

Банкови данни: Воаяж Би Травел ООД 

Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415 

Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Исландия. 2. Получател: Воаяж Би Травел ООД 3. Наредител: Вашето име.

Запознай се с Исландия

Посетете най- красивите места, които познават само местните. запознайте се с най- малките тайни на народа на Исландия, за да можете да се почувствате част от него!

Галерия

Имате въпроси?