10 причини да посетиш Филипините!

Филипините са божествено красива островна държава в Югоизточна Азия. Те се гордеят с едни от най- хубавите плажове в световен план, приятелски настроени хора и красива природа. И тъй като страната не е с висок стандарт- получавате и невероятно добро качество на обслужване за парите си! За съжаление, ( или може би не) страната не е особено популярна между пътешествениците, а определено има какво да предложи! Но нека все пак ви дадем няколко причини да посетите Филипините: 

1. Гостоприемството на филипинците е несравнимо, с която и да е друга част от света. Те са изключително топли и любезни хора и в същото време много уважаващи чуждото пространство и мироглед. Винаги усмихнати, те посрещат живота с танцова стъпка. Знаете ли, че Филипини са страната на караокето? Тук е много по- лесно да се сближиш с местните, отколкото навсякъде другаде по света! Те лесно те приемат и остават твои приятели завинаги! Корон 

2. Райски плажове и острови- Филипини са голям островен архипелаг от 7107 острова. Световно признат факт е, че там са най- добрите плажове в света. Истински райски местенца. Белият плаж на Боракай е може би един от най- приказните! Плажовете на Корон и Ел Нидо , не толкова познати, но вълшебни с белотата на пясъка и изумредените си води, също заслужава да бъдат видени! 3. Отдайте се на шопинг- в страната може да посетите и най- големия мол за Азия. Има невероятни модни предложения за всеки джоб и бюджет! Ако пък ви омръзне- може да разнообразите с плаващите пазари, типични за азиатския регион. 4. Красива природа, флора и фауна- Филипинският архипелаг е зона, изключително богата на недокосната и дива природа. Голям брой птици, паяци, растения. Филипинският лемур е един от най- малките и сладки видове маймуни в света. Има повече от 600 вида птици и 300 вида влечуги, както и поне 400 вида корали. Има цели 37 вулкана за изкачване, най- малкият вулкан в света също е тук! Езера, лагуни, пещери, ако обичате природата няма как да не се влюбите във Филипините. 5. Климата- това също е една от основните причини да се влюбите в страната. Средната годишна температура е 26.5 градуса по целзий. Няма нито твърде големи жеги, нито пък студове. Много бързо се привиква с чудния тропически климат! Най- добрият период за посещение е от ноември до май. 6. Храната, разбира се- макар че не е особено популярна извън страната, филипинската кухня е изключително вкусна. Тъй като имат твърде много видове банани са измайсторили дори и бананов кетчуп! Десерта Хало- хало, също заслужава внимание- направен от мляко, сладолед, зелен боб и плодове- звучи потресаващо, но си заслужава да го пробвате! По смелите пък може да пробват варените яйца с ембрион от патенце, типичните нудъли и печеното на скара свинско месце, всичко си заслужава. Плодовете им са много сочни, няма по- вкусни ананас и манго! А за любителите на морската храна, Филипините са наистина Рая! 7. Евтиния алкохол- Филипините са мястото където ромът е по- евтин от сока! Заслужава си да се пробва и бирата Red horse- по- силна от обикновената бира, макар и никой да не знае колко точно! 8. Невероятно място за релаксация- световно известен факт е, че филипинците са много добри масажисти, а студиа за масаж има навсякъде. Цената е около 8$ за час. 9. Почти всеки говори английски и комуникацията е лесна! 10. Общественият транспорт- цветните джипни- маршрутките в страната, които са много евтини и същевременно приятни. Това са старите военни джипове, които американците оставят след Втората световна война. Тъй като по това време в страната е нямало друг транспорт- те махат задната каросерия и слагат пейки, изрисуват ги по великолепен начин и ги ползват и до днес! Това е най- добрият начин да опознаете страната!

Share this post

Share on facebook
Share on print
Share on email