10 причини да посетиш Филипините!

Koron, Palawan, Philippines, Филипините

Филипините са божествено красива островна държава в Югоизточна Азия. Те се гордеят с едни от най- хубавите плажове в световен план, приятелски настроени хора и красива природа. И тъй като страната не е с висок стандарт- получавате и невероятно добро качество на обслужване за парите си!
За съжаление (или може би не) страната не е особено популярна между пътешествениците, а определено има какво да предложи! Но нека все пак ви дадем няколко причини да посетите Филипините:

Пуерто Принцеса, Puerto Princesa, Philippines, Филипините, Underground River,

1. Гостоприемството на филипинците е несравнимо, с която и да е друга част от света. Те са изключително топли и любезни хора и в същото време много уважаващи чуждото пространство и мироглед. Винаги усмихнати, те посрещат живота с танцова стъпка. Знаете ли, че Филипини са страната на караокето? Тук е много по- лесно да се сближиш с местните, отколкото навсякъде другаде по света! Те лесно те приемат и остават твои приятели завинаги!

 2. Райски плажове и острови– Филипини са голям островен архипелаг от 7107 острова. Световно признат факт е, че там са най- добрите плажове в света. Истински райски местенца. Белият плаж на Боракай е може би един от най- приказните! Плажовете на Палаван, не толкова познати, но вълшебни с белотата на пясъка и изумредените си води, също заслужава да бъдат видени!

Пуерто Принцеса, Puerto Princesa, Philippines, Филипините, Honda Bay
3. Отдайте се на шопинг– в страната може да посетите и най- големия мол за Азия. Има невероятни модни предложения за всеки джоб и бюджет! Ако пък ви омръзне- може да разнообразите с плаващите пазари, типични за азиатския регион.
 
4. Красива природа, флора и фауна– Филипинският архипелаг е зона, изключително богата на недокосната и дива природа. Голям брой птици, паяци, растения. Филипинският лемур е един от най- малките и сладки видове маймуни в света. Има повече от 600 вида птици и 300 вида влечуги, както и поне 400 вида корали. Има цели 37 вулкана за изкачване, най- малкият вулкан в света също е тук! Езера, лагуни, пещери, ако обичате природата няма как да не се влюбите във Филипините.
The Philippine tarsier, Bohol Island
5. Климата– това също е една от основните причини да се влюбите в страната. Средната годишна температура е 26.5 градуса по целзий. Няма нито твърде големи жеги, нито пък студове. Много бързо се привиква с чудния тропически климат! Най- добрият период за посещение е от ноември до май.
 
6. Храната, разбира се- макар че не е особено популярна извън страната, филипинската кухня е изключително вкусна. Тъй като имат твърде много видове банани са измайсторили дори и бананов кетчуп! Десерта Хало- хало, също заслужава внимание- направен от мляко, сладолед, зелен боб и плодове- звучи потресаващо, но си заслужава да го пробвате! По смелите пък може да пробват варените яйца с ембрион от патенце, типичните нудъли и печеното на скара свинско месце, всичко си заслужава. Плодовете им са много сочни, няма по- вкусни ананас и манго! А за любителите на морската храна, Филипините са наистина Рая!
Пуерто Принцеса, Puerto Princesa, Philippines, Филипините, Island, храна
7. Евтиния алкохол– Филипините са мястото където ромът е по- евтин от сока! Заслужава си да се пробват и бирите San Miguel и Red horse, които се продават в удобна стъклена литрова бутилка!
Пуерто Принцеса, Puerto Princesa, Philippines, Филипините
8. Невероятно място за релаксация– световно известен факт е, че филипинците са много добри масажисти, а студиа за масаж има навсякъде. Цената е около 8$ за час.
 
9. Почти всеки говори английски и комуникацията е лесна!
 
10. Общественият транспорт– цветните джипни- маршрутките в страната, които са много евтини и същевременно приятни. Това са старите военни джипове, които американците оставят след Втората световна война. Тъй като по това време в страната е нямало друг транспорт- те махат задната каросерия и слагат пейки, изрисуват ги по великолепен начин и ги ползват и до днес! Това е най- добрият начин да опознаете страната!
Пуерто Принцеса, Puerto Princesa, Philippines, Филипините
Разгледайте личният ни архив от снимки тук: http://bit.ly/PicsPhilippines
Нашата примерна индивидуална програма можете да разгледате тук.
Площ343 448 km²[1]
(на 72-ро място)
Води (%)0,61
Климаттропичен
СтолицаМанила
Най-голям градКесон Сити
Официален език
Религиякатолицизъм (80,6%)
протестантство (8,2%)
Демонимфилипинец
Население (2016)Повишение 102 939 500
(на 13-о място)
Население (2015)100 981 437
Гъстота на нас.294 души/km²
(на 47-о място)
Градско нас.65%
(на 65-о място)
Управление
Формаунитарна президентска
конституционна република
ПрезидентРодриго Дутерте
ВицепрезидентЛени Робредо
ОрганизацииООН
История
Независимост от
Испания
12 юни 1898
Парижки договор10 декември 1898
Първа република21 януари 1899
Самоуправление24 март 1934
Филипински съюз14 май 1935
Независимост от
САЩ
4 юли 1946
Конституция2 февруари 1987
Икономика
БВП (ППС, 2020)$1,110 трлн.
(на 27-о място)
БВП на човек (ППС)$10 094[2]
(на 112-о място)
БВП (ном., 2020)$383 млрд.
(на 32-ро място)
БВП на човек (ном.)$3484
(на 125-о място)
ИЧР (2018)Повишение 0,712 (висок)
(на 106-о място)
Джини (2015)Понижение 44,4 (среден)
(на 44-то място)
Прод. на живота71,7 години
(на 100-о място)
Детска смъртност28,4/1000
(на 135-о място)
Грамотност92,6%
(на 77-о място)
ВалутаПесо (PHP)
Други данни
Часова зонаPST (UTC+8)
Формат на дататамм-дд-гггг
Авт. движениедясно
Код по ISOPH
Интернет домейн.ph
Телефонен код+63
ITU префиксDUA-DZZ; 4DA-4IZ