Бан Джок – рай за фотографи и приключенци

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Красивият водопад Бан Джок
Бан Джок изумява със своята красота.

На границата между Виетнам и Китай се намират водопадите Бан Джок. Те са скрит скъпоценен камък, който привлича фотографи със спиращата си дъха красота.

Като едни от най-големите и зашеметяващи водопади в Азия, Бан Джок предлагат несравнима възможност да заснеме природата в нейния най-възвишен вид. В момента това е 4-ият по големина водопад по протежение на граница, след водопадите Игуасу, Виктория и Ниагара. Бан Джок изумява със своята красота. Тук каскадите се смесват хармонично със спиращата дъха природа. 

Bản Giốc е събирателно име за два водопада на река Quây Sơn. В продължение на хиляди години водопадът е ерозирал билото си и бавно се е придвижил нагоре по течението. В момента изглежда, че са два водопада през повечето време. Когато реката е пълноводна поради летни дъждове обаче може отново да образува един водопад. 

Водопадът е известен като водопад Detian от китайската страна. Той се спуска величествено през тучна зеленина, създавайки поредица от грандиозни, многослойни водопади. С обща височина от 60 метра и широчина от 300 метра, водопадът създава хипнотизираща картина от каскадна вода, мъгла и зеленина. Карстовите планини на заден план добавят допълнително ефект към сцената, което я прави задължително посещение за пейзажни фотографи.

Какво представлява водопадът?:

Водопадът е истински рай за фотографа. Той предлага комбинация от драматични пейзажи, живи цветове и уникални перспективи. Той е и перфектно място за любителите на природата и спокойствието. Това е най-доброто място за всеки пътешественик, които желае да се отклони от стандартния маршрут и да посети нещо по-различно във Виетнам.

Повече за нашата обиколка:

По време на нашето пътуване до Бан Джок ще минем по магистралата Ха Ной – Ланг Сон и по път ще може да наблюдаваме красивите села, варовиковата планинска верига и много оризови полета. Защо не и да спрем на някоя от гледките, за да се насладим на природата отблизо?

Ще нощуваме недалеч от водопада (само на около 2 км), където ще имаме време да релаксираме и да се настаним, преди да продължи посещението ни на водопада отблизо. Ще видим колко зрелищен всъщност е той по време на нашия круиз на сампан (за около час).

На сутринта, след закуска, се отправяме обратно към Ханой, като по път отново ще имаме спирки и гледки към красиви села и райони.

Заключение:

Независимо дали сте опитен професионалист или ентусиазиран любител-фотограф, които си прави снимки за спомен, улавянето на красотата на водопадите несъмнено ще бъде незабравимо изживяване. Така че се отправете на това вълнуващо пътуване и се пригответе да бъдете хипнотизирани от едно от най-зрелищните чудеса на природата. Заслужава си!

Вижте нашата програма до Виетнам – сърцето на Дракона тук –> линк

 

 

 

 

 

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,

Красивият водопад Бан Джок