Чианг Рай, Тайланд

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Бял Храм, Чианг Рай, Тайланд
Бял Храм, Чианг Рай, Тайланд


Чианг Рай, Тайланд е съкровищница от култура, история и природна красота. 

Въпреки че често е засенчен от по-известния си съсед Чианг Май, Чианг Рай предлага спокойно и автентично тайландско изживяване. То е наистина завладяващо. От зашеметяващи храмове и оживени нощни пазари до спиращи дъха пейзажи, ето това е именно Чианг Рай.

Забележителности:

Вероятно най-известната забележителност в Чианг Рай е Wat Rong Khun или Белият храм. Това е модерно архитектурно чудо. Проектиран от известния тайландски художник Chalermchai Kositpipat, храмът е изцяло бяла структура. Тя е украсена със сложни дърворезби и огледални стъклени мозайки. Сюрреалистичната красота на храма е подсилена от неговата символика. С нея се представя чистота и будисткия път към просветлението.

Друг архитектурен шедьовър е Wat Rong Suea Ten. Той известен като Синия храм и е сравнително ново допълнение към културния пейзаж на Чианг Рай. Неговият поразителен син и златист екстериор, заедно със сложни стенописи и статуи, създават визуално зашеметяващо изживяване. Името на храма се превежда като „Храмът на танцуващия тигър“. То отразява местните предания и духовното значение.

В контраст с Белия храм, музеят на язовира Баан или Черната къща е колекция от тъмни, еклектични сгради. Те са проектирани от покойния тайландски художник Тауан Дючани. Музеят показва набор от произведения на изкуството, скулптури и артефакти. Много от тях са направени от животински кости и кожи. 

Заключение:

Нашето пътешествие ни отвежда до Златния триъгълник, където се събират границите на Тайланд, Лаос и Мианмар. Тази исторически значима област някога е била известна с производството на опиум. Днес той предлага зашеметяващи гледки към реката, исторически забележителности и музей. Той е посветен на историята на търговията с опиум. 

Чианг Рай е дестинация, която съчетава духовни, културни и природни забележителности. Ще се докоснем до нея по време на пътуването ни из Камбоджа, Тайланд и Лаос –> линк към нашата програма.

 

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,

Бял Храм, Чианг Рай, Тайланд