Чудесата на Национален парк Подземна река

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Подземната река, Пуерто Принцеса, Филипините
Основната атракция е 8,2-километровата подземна река, която се влива директно в Западно Филипинско море.

Сгушен в тучното сърце на Палаван се намира Националният парк Подземна река. То е едно от новите седем чудеса на природата. Този обект от ЮНЕСКО е известен със своите зашеметяващи варовикови карстови пейзажи и една от най-дългите плавателни подземни реки в света. 

Приключението започва с живописно пътуване през буйни гори и причудливи села. След като стигнете до Сабанг, входа към подземната река, ще вземете кратко пътуване с лодка от плажа Сабанг до входа на парка. Самото пътуване с лодка е преживяване, предлагащо спираща дъха гледка към бреговата линия и околните карстови пейзажи. Ще преминете през тропическа гора докато стигнете Подводната река. Тази река е един от най-дългите плавателни подземни реки в света. Тя има обща дължина от 8 километра. Част е от Национален парк „Подземна река Пуерто Принцеса” и е включена в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Изключително красиво и екзотично място, което гарантирано няма да забравите никога. 

Коя е основната атракция?:

Основната атракция е 8,2-километровата подземна река, която се влива директно в Западно Филипинско море. Обиколката с водна лодка обхваща приблизително 1,5 километра от реката, като ви превежда през хипнотизиращ подземен свят на сталактити, сталагмити и големи камери. Катедралата е масивна зала, пълна със скални образувания. Тя е връхната точка на обиколката.

Флора и фауна:

Националният парк е дом на разнообразен набор от диви животни. Внимавайте за маймуни, гущери и различни видове птици, докато си проправяте път през парка.

Съвети:

Препоръчват се леки, дишащи дрехи, както и здрави обувки за ходене по неравен терен.

Носете най-важното – слънцезащитен крем, репелент против насекоми, шапка и добър фотоапарат, за да заснемете зашеметяващата природа.

Като защитена територия е изключително важно да следвате указанията и да уважавате естествената среда. Избягвайте да докосвате образуванията и да изхвърляте боклука неправилно.

Заключение:

Посещението на подземната река Пуерто Принцеса е уникално и вдъхновяващо преживяване. Неговата естествена красота и геоложко значение го правят задължителна дестинация както за любителите на природата, така и за търсачите на приключения. Искате ли да го посетим заедно? Разбира се! Включете се в нашата програма до Филипини и Южна Корея –> линк

 

 

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,

Подземната река, Пуерто Принцеса, Филипините