Дамноен Садуак – калейдоскоп от цветове

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Изследвайте чара на “Венецията на Изтока” по време на разходката си из плаващия пазар Дамноен Садуак. Той е калейдоскоп от цветове!

 

Дамноен Садуак е известен плаващ пазар, разположен в провинция Ратчабури, Тайланд. Този оживен пазар е популярна туристическа дестинация. Известен е със своята оживена атмосфера и цветни лодки. Там се продават различни стоки и местни деликатеси.

Какво представлява плаващият пазар Дамноен Садуак:

Сгушен в сърцето на живописната тайландска провинция Ратчабури се крие скрит скъпоценен камък. Той олицетворява същността на тайландската култура и търговия. Неговото име е плаващият пазар Дамноен Садуак. Стъпването на този оживен пазар се усеща като навлизане в сцена от една отминала епоха. Там дървени лодки, натоварени с плодове, зеленчуци и занаяти, се плъзгат грациозно по тесни канали. Докато се носим сме заобиколени от оживената глъчка на търговци и изкусителните аромати на улична храна.

Пазарът е празник за сетивата:

Докато се разсъмва над спокойните води на Дамноен Садуак, пазарът оживява и се изпълва с активност. Местни търговци умело маневрират с лодките си през лабиринта от водни пътища. Те са облечени в традиционно тайландско облекло и са нетърпеливи да покажат стоките си на посетителите. Въздухът е изпълнен с ритмично пляскане на гребла и мелодични подвиквания на търговци. Стоките се продават, създавайки звукова симфония. Това е типично по тайландски.

Пазарът е калейдоскоп от цветове:

Една от най-забележителните характеристики на този пазар е неговият калейдоскоп от цветове. Ярко оцветени чадъри и тенти се редят по бреговете на каналите. Те хвърлят жизнена светлина върху оживената сцена отдолу. Дървени лодки са украсени с цветя и декоративни мотиви. Това допълнително добавя нотка към живописния чар на пазара. Тук има и ослепителната гама от пресни продукти. От зряло манго и сочни ананаси до ароматни билки и екзотични подправки. Създава се визуална наслада за очите!

Кулинарни изкушения:

Никое посещение в Дамноен Садуак не е пълно, без да опитате някои от предлаганите ястия. Горещи купички супа с юфка и хрупкави пържени закуски. Сладки и лепкави десерти. Пазарът е рай за любителите на храната. Не пропускайте да опитате емблематичните тайландски кокосови палачинки. Те са известни като „kanom krok“. Тук можете и да се отдадете на освежаваща чаша прясно изцеден сок от захарна тръстика, за да преборите жегата.

Културно изживяване:

Отвъд оживената си търговия и кулинарни изкушения, Дамноен Садуак предлага поглед към богатото културно наследство на Тайланд. Докато се скитате из лабиринта от канали, ще срещнете традиционни тайландски лодки с дълги опашки. Те са украсени със сложни резби и цветни пискюли. Тук местни занаятчии изработват изящни стоки и използват вековни техники, предавани от поколения.

Съвети за посещение на Дамноен Садуак:

Бъдете готови да се пазарите! Договарянето е обичайна практика тук.

Носете удобни обувки и леки дрехи! Времето може да бъде горещо и влажно.

Носете пари в малки деноминации! Търговците може да не приемат кредитни карти.

Плаващият пазар Дамноен Садуак е повече от пазар. Това е културна институция и живо свидетелство за богатото наследство и предприемаческия дух на Тайланд. Независимо дали сте опитен пътешественик или посетител за първи път, заслужавате едно пътуване до Дамноен Садуак! Ти със сигурност ще ви остави спомени, които ще останат за цял живот. А защо не и да го посетим заедно? Запишете се за нашата програма до Камбоджа, Тайланд и Лаос и ние ще превърнем тази магия в реалност –> линк

 

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com 

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,