Делтата на Меконг, Виетнам: Речен живот и плаващи пазари

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Mekong Delta, Vietnam
Красив кадър от една от нашите групи из плаващите канали на делтата на Меконг. Потопете се в магията им заедно с нас!

 

Добре дошли по Делтата на Меконг, Виетнам: речен живот и плаващи пазари! Тук ще намерите ярък гоблен от живот и култура, изтъкан по поречието на могъщата река. В този завладяващ регион има оживени плаващи пазари, тучни оризища и очарователни крайречни общности. Всички те предлагат поглед към ритъма на речния живот.

Какво представлява делтата на Меконг, Виетнам:

Делтата на Меконг е огромна мрежа от реки, канали и водни пътища, които пресичат пейзажа. По този начин се създава уникална екосистема и начин на живот за местните жители.

Какво можете да правите тук:

Разгледайте региона с лодка! Ще криволичите през тесни канали, заобиколени от мангрови гори и зелени оризови полета. Какво удоволствие! Ще се потопите напълно в спокойствието на тази идилична обстановка.

Никое посещение на това място не е пълно, без да изпитате прочутите му плаващи пазари. Тук местните търговци се събират, за да продават пресни продукти, морски дарове и занаяти от своите лодки. Гледките, звуците и миризмите оживяват в цветен спектакъл.

Прекарайте време в опознаване на топлите и гостоприемни общности, които наричат ​​делтата на Меконг свой дом. 

Поглезете вкусовите си рецептори с вкусовете на делтата на река Меконг, известна със своята свежа и ароматна кухня. Насладете се на ястия, приготвени с местни продукти. Част от тях са: речна риба, тропически плодове и ароматни билки и подправки. Насладете се на уникалната комбинация от вкусове, които правят чара на този кулинарен рай.

За любителите на природата и ентусиастите на открито делтата на Меконг предлага изобилие от възможности за изследване и приключения. 

Какво предлагаме ние по време на нашите организирани обиколки:

По време на посещението ни на делтата на Меконг ще се качим на лодка по каналите. Ще имаме възможност да разгледаме как живеят местните хора и плуващите къщи по реката. Делтата на реката е изключително важен регион за Виетнам. Ще се запознаем с рибарските селища и с фабрика за местни деликатеси. Докато плаваме във водите, ще се потопим в неговата жизнена култура и природна красота. Ще открием свят, различен от всеки друг.

Това е място, където времето сякаш е спряло. Тук ритъмът на речния живот се разгръща в завладяваща симфония на гледки, звуци и вкусове. 

Хайде заедно да се отправим на едно вълшебно пътешествие по Меконг.линк

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com 

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,

Mekong Delta, Vietnam