Дилижан: малката Швейцария на Армения

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Сгушено в зелените прегръдки на естествената красота на Армения се крие скрит скъпоценен камък. Неговото име е Дилижан. 

Уместно наречен „Малката Швейцария“ на Армения, Дилижан пленява посетителите с девствените си пейзажи, богато културно наследство и спокойна атмосфера. Това прекрасно градче е известно като спа център. Природата там наистина е омайващо красива. Малките стръмни улички, усмихнатите хора, както и старият град на Дилижан ни връщат в романтичния 19 в. 

Какво да очакваме в Дилижан:

Когато се впуснем в Дилижан, ще се окажем очаровани от буйните гори, криволичещите реки и величествените планини. Всички те украсяват пейзажа му. Градът е убежище за любителите на природата. Той предлага набор от дейности на открито като туризъм, планинско колоездене и конна езда. В Дилижан всяка стъпка разкрива спиращи дъха гледки и срещи с разнообразна флора и фауна. 

Какво можете да видите в Дилижан:

Привлекателността на Дилиджан се простира отвъд неговите природни чудеса, изтъкавайки гоблен от история и култура. Старият град е място където средновековни църкви, причудливи вили и занаятчийски работилници предизвикват усещане за вечен чар. Сложно издълбаните хачкари (кръстосани камъни) в манастира Агарцин са доказателство за богатото религиозно наследство и майсторство на Армения. В Дилижан артефакти и експонати разкриват завладяващата история на региона, от древни цивилизации до влияния от съветската епоха.

Дилижан е не само празник за очите, но и рай за сетивата. Той има жизнена културна сцена и занаятчийски традиции. Потопете се в мелодиите на традиционната арменска музика тук, където музиканти от световна класа се събират, за да свирят в интимна обстановка. Разгледайте оживените базари и занаятчийски работилници, където изкусни занаятчии демонстрират своите таланти в грънчарството, тъкането на килими и дърворезбата. Отдайте се на вкусовете на арменската кухня в уютни таверни и кафенета, като се насладите на деликатеси като долма (пълнени гроздови листа), хороваци (барбекю) и сладка пахлава.

Заключение:

В Дилижан времето сякаш се забавя. Градът предлага убежище за тези, които търсят почивка от шума и суетата на съвременния живот. Прегърнете магията на Дилижан! Вижте нашата програма до Азербайджан, Грузия и Армения тук –> линк.

 

 

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,