(10 дни/9 нощувки)

02.02-11.02.2025г. - Има места!

06.07-15.07.2025г. - Има места!


Уганда и Руанда - там където винаги си добре дошъл!

Дни
0
Града
0
Забележителности
0
Програма
Уганда и Руанда - там където винаги си добре дошъл!

МАРШРУТ екскпедиция Уганда и Руанда: София – Кигали – Акагера Национален парк – Ихема зеро – Кисоро – Трeкинг за златни маймуни в Мгахинга – Горила трекинг в Бвинди – Национален парк Кралица Елизабет – Ентебе – София

Цена от 8590 лв на човек, настаняване в двойна стая

Дати за 2025г:

02.02-11.02.2025г. – Нова дата, запази със 100 лв.  

06.07-15.07.2025г. – Нова дата, запази със 100 лв.

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач) – се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Кигали – Ентебе – София с включени летищни такси 

  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.

  9 нощувки в лоджи, тентед лодж или хотели 3 звезди

  9 закуски

  Транспорт с джипове или сафари ванове с отваряем покрив

  Входни такси и разрешителни по местата, упоменати в програмата

  Разрешително за тракинг на горили 

  Разрешително за тракинг на златни маймуни 

  Сафари в Национален парк Акагера, (тракинг за горили и за златни маймуни, наблюдение на чапли 

  Всички трансфери по програмата

  Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

  Български водач-преводач с опит

   

Допълнително се заплаща за единична стая – на запитване

Доплащане за обяд и вечеря – на запитване

Лични разходи – около 600  лв

Визи – 50$ Виза за Уганда. За Руанда не е нужна виза.

Бакшиши – минимум от 50$ на човек

Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата.

 

При записване се заплащат 1000лв капаро на човек.   50% от сумата на пакета се заплаща до 31.08.2024г, а останалите 50% един месец преди датата на отпътуване – 02.01.2025. 

Местата се гарантират единствено и само чрез плащането на депозита!

*Възможно е плащане на вноски – обадете се и заедно ще измислим най-доброто решение!

Копие на международния Ви паспорт.

Важно! 

Международният паспорт трябва да е валиден най-малко 6 месеца от датата на заминаване и да има поне 4 празни страници!

Визов режим:

 50$ Виза за Уганда. 

За Руанда не е нужна виза.

За контакти:  Воаяж Би Травел ООД, лиценз No РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 

Тел. : 0899 913 627 

Имейл:  voyagebt@gmail.com

Банкови данни:  Воаяж Би Травел ООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415

Моля, при платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Уганда и Руанда и датата на пътуването  2.Получател: Воаяж Би Травъл ООД 3.Наредител: Вашето име

Нужна е ваксинация за жълта треска или документ, че сте освободени от лекар поради медицинска причина, която не позволява да си направите ваксината при варианта с Руанда и Уганда. 

Пътниците, преминаващи през страни с риск от предаване на жълта треска и не притежаващи сертификат за ваксинация срещу жълта треска, подлежат на ваксинация при пристигане и евентуални карантинни мерки.

Препоръчителна е и антималарийна терапия с маларон.

Ако сте от хората, които обичат природата, падате си по нестандартното, то това е екскурзията за вас. Ще имате възможност не само да посетите едни от най-хубавите природни паркове на Източна Африка, но и да се докоснете до истинската и природа. Това, което е изключително в програмата е, че има 2 дни, в които ще имате възможност да видите известните горили, както и златните маймуни на една ръка разстояние. Ще се движите пеша в джунглите на Уганда, естествено след професионален инструктаж и ще се срещнете с тези неповторими същества. 

Изберете Уганда и Руанда – Перлите на Африка, защото са и едни от най-безопасните страни в света. Самата Руанда често е наричана и Сингапур на Африка. На 9-то място по сигурност в света, наричана често на галено и Швейцария на Африка. Столицата Кигали се слави и като най-чист и безопасен град в цяла Африка, това е и мястото с най-нисък риск от престъпност в момента.  Ще ни разкажат и за геноцида, все пак Руанда е известна най-много с горилите си, а след това с изтреблението на 800 000 туци – едно от местните племена. За да не се повтаря историята, трябва да се помни!

Уганда пък се слави като една от най-хубавите страни в Африка, дори и Хемингуей е въздишал по красотата и. Горили, паркове, езера, има всичко в тази невероятна страна, макар че е една от най-бедните в света. Страната се гордее и с независимостта и демократичността си, на нейна територия има над 50 различни племена. 

Програмата е съобразена и се прави в най-подходящото време за посещение на двете страни – периодите декември-февруари и летния сезон – юни-август. По този начин се избягва максимално риска да е хлъзгаво и мокро в джунглата. И двете страни са известни като едни от най-безопасните държави в момента.

Едно от най-важните предимства е, че за кратко време ще можете да се насладите на сафари в Руанда, да се срещнете с горилите в Уганда и дори имате и трекинг с т.нар. златни маймуни в Уганда. Подбрани са само дейности, които са неповторими и ще оставят наистина трайни и много приятни спомени.

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет, ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Полет  до Кигали, столицата на Руанда

Добре дошли в най-чистия и безопасен град в Африка! 

Трансфер и настаняване в хотел. 

Нощувка в Кигали – 2000 Downtown hotel или подобен

Днес след закуска ще започне и туристическата ни програма с посещение на мемориала на геноцида, а после и Кимиронко пазар. Руанда в наши дни е действително една от водещите икономики на Африка, но само преди няколко десетки години е била лице на ужасен конфликт- геноцида срещу племето туци. Сам за 100 дни са изтребени повече от 75% от тях. 

След това потегляме към Национален парк Акагера. Добре дошли в най-големият Национален парк в Централна Африка. Придвижването ще е между 2 и 3 ч.

Възможност за вечерно сафари. 

Нощувка в Akagera Rhino lodge или подобен

Днес ще станем рано, за да посрещнем изгрева и срещнем възможно най-много животни в парка. Национален парк Акагера е един от най-старите паркове в региона.  Това е и единственото място в Руанда където можете да видите Голямата Петорка. Това са 5-те най-опасни животни, някога отстрелвани от ловците. Слон, лъв, леопард, носорог и бивол. Те са били мечта на всеки ловец. Сега, разбира се, ловът е само с фотоапарати. 

Следобед ще имаме и разходка с лодка за опознаване на Ihema lake. 

Нощувка в Akagera Rhino lodge или подобен

След закуска ще имате трансфер до град Кисоро. Трансфера е 6-7ч.

Сгушен сред зелените хълмове на югозападна Уганда, Кисоро е живописен град, известен със своите спиращи дъха пейзажи и културно богатство. Известните вулканични планини Мухабура, непроходимата гора Bwindi и бамбуковата гора Ечуя правят Кисоро една от най-красивите части на света. Неслучайно Уганда носи титлата „Перлата на Африка“

Нощувка в Kisoro traveler Rest Inn или подобен

Днес след закуска ще влезем в джунглата в търсене на т.нар златни маймуни. Тези малки приятели са много забавни и сладки и ще имате възможността да научите много интересни факти за техния начин на живот. Счита се, че в цял свят има само 4000 маймуни от този застрашен вид. Ще имате възможността да се насладите и на красотата на Мгахинга Национален Парк, намиращ се в близост до границите на Руанда, Уганда и Конго. Златните маймуни обичат бамбуковите гори на планините Вирунга.  

Трансфер до Bwindi Национален Парк. 

Нощувка в Bweza Gorilla Lodge или подобен

Горила трекинг в Национален парк Bwindi. 

Днес е денят в който ще можете да се запознаете отблизо с едни от най-невероятните и умни същества – планинските горили. Те са известни със своя нежен и общителен характер. Всяка една от тях притежава индивидуален характер и набор от емоции, като често проявяват любопитство към човешките посетители по време на преходи.

Почти половината от световната популация на планински горили се намира в Уганда и по-специално в националния парк Bwindi.  Той е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и е една от най-важните защитени зони в Уганда. Парка обитават около 450 индивида планински горили, разделени на 31 семейства.   Петнадесет от тях са свикнали с присъствието на хора – докато останалите шестнадесет семейства са напълно диви и не могат да бъдат доближени.

Освен на горили Национален парк Bwindi  е дом и на около 120 вида бозайници, включително слонове, антилопи и няколко вида примати като шимпанзета и павиани. Паркът може да се похвали и с над 350 вида птици, 220 вида пеперуди и множество влечуги и земноводни.

Започваме рано сутринта около 7:30ч. Първо ще ви премерят температурата, за да потвърдят, че не сте болни, тъй като горилите могат да хванат човешки вируси. 

След това служителите на парка ще ви обяснят какво да очаквате по време на похода и как да се държите около горилите. Правилата са прости:

Бъдете тихи. Избягвайте всякакви внезапни шумове.

Стойте на поне 7 метра разстояние от горилите през цялото време

Не имитирайте техните звуци.

Не яжте и не пийте близо до тях

Не ги преследвайте.

Не снимайте със светкавица

Не ги гледайте директно в очите, тъй като това може да се възприеме като конфронтация.

Следвайте инструкциите на вашия водач през цялото време

Нощувка в Bweza Gorilla Lodge или подобен

Закуска и трансфер до Национален парк Кралица Елизабет за сафари и наблюдение на дивите животни. 

Днес ще се отправим на сафари в националния парк Queen Elizabeth. Паркът се простира на над 1978 квадратни километра, обхващайки богата мозайка от екосистеми, вариращи от савана и влажни зони до гъсти гори.

Парка обитава изключителна гама от диви животни, включително известната Африканска голяма петорка – лъв, слон, бивол, леопард и носорог – заедно с други емблематични видове като хипопотами, крокодили и изобилие от птици.

Секторът Ишаша в парка е известен със своята популация от катерещи се по дърветата лъвове, уникално поведение, рядко срещано другаде. 

Нощувка в Bush lodge tents

Ще станем рано, за да наблюдаваме дивеча в най-добрите за това часове.

Следобеден круиз по канал Казинга – естествен воден път, свързващ езерото Джордж и езерото Едуард.

На този круиз ще имаме възможност да видим изключителния воден живот, включително хипопотами, крокодили и ослепителен набор от видове птици.


Нощувка в Bush lodge tents

Трансфер до Ентебе, около 5-6 ч.


Ентебе, сгушен на брега на езерото Виктория, е известен с няколко ключови атракции. Най-емблематичната му забележителност е Образователният център за дивата природа на Уганда (UWEC), където посетителите могат да се срещнат отблизо с разнообразна гама от дивата природа на Уганда.


Нощувка в Airport Link Guesthouse

Наблюдение на китоглава чапла в блатата на езеро Виктория и късен трансфер до летището за полет за България.

Виктория е най-голямо езеро от Великите Африкански езера (Виктория, Танганайка и Малави) и се нарежда на трето място място сред всички езера в света. To e известно не само със своята необятност и екологично значение, но също така служи като местообитание за емблематичната китоглава чапла.

Наблюдаването на китоглавата чапла е наистина забележително преживяване, предлагащо поглед към сложната и разнообразна екосистема на езерото Виктория.

Тази чапла, наподобяваща праисторическо животно, се отличава с отличителния си дълъг врат и голям, широк клюн.

Освен китоглавата чапла тези влажни зони осигуряват жизненоважно местообитание за множество други видове птици, включително бели чапли, корморани и други водолюбиви птици. За наблюдателите на птици и любителите на природата, свидетелството на такава гледка не е просто моментна среща, а доказателство за деликатния баланс на живота в блатистите местообитания на езерото Виктория, където всяко същество играе жизненоважна роля във взаимосвързаната мрежа на съществуването.

Галерия

Имате въпроси?


абонирай се за бюлетин

Информирай се за новите ни програми

Обадете се сега