3980 лв

12 дни/10 нощувки, 1 ранен чек ин 30.09. - 11.10.2024 Няма места! 19.10-30.10.2024 - Има места! НОВИ ДАТИ: 17.04 - 28.04.2025 г. - Има места! ; 30.05 - 10.06.2025 г - Има места!

Екскурзия до Армения, Грузия и Азербайджан- открийте чудесата на Кавказ!
С включена нощувка във винарска изба в грузия

Дни
0
Града
0
Забележителности
0
Дни
Часове
Минути
Секунди

изживей 13 незабравими дни екскурзия до Армения, Грузия и Азербайджан!

Програма
Екскурзия до Армения, Грузия и Азербайджан- най-доброто от Кавказ!

Екскурзия до Армения, Грузия и Азербайджан: София – Баку – Гобустан – Шемаха – Габала Шеки – Нощувка във винено шато в Кисишеви (Грузия) – Кахетия – Тбилиси – Дилижан – Ереван – езерото Севан – Мчета – София

30.09-11.10.2024 – Няма места!
19.10-30.10.2024 -Има места!

Нови дати през 2025 г. – запази със 100 лв:
17.04 – 28.04.2025 г. – Има места!
30.05 – 10.06.2025 г. – Има места!

При сключване на договор се заплаща капаро в размер на 1000 лв. Мястото Ви се гарантира само чрез договор + заплатено капаро. До 50% от сумата се заплаща до 6 месеца преди отпътуване, а последните 50% – до месец преди отпътуване.

12 дни/10 нощувки и 1 ранен чек ин или 9 нощувки, 1 ранен чек ин 1 късен чек аут, в зависимост от полетите. 

ЦЕНА: 3980 лв. Армения, Грузия и Азербайджан , с настаняване в  4 и 5 звездни хотели и с отлични оценки

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач на български език. Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач) ИЛИ някой иска да удължите пътуването си и да видите още места, се свържете с нас, за да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването, което сте незабравимо!

Ще отделим специално внимание на местните деликатеси по райони и ще се потопим максимално в местната култура в това пътешествие до Кавказ. 

Още интересни Азиатски програми може да разгледате тук.

 • Самолетен билет София – Баку – Ереван – София с включено летно такси и един чекиран багаж от 23 кг.

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по този клас и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.

 • 10 нощувки в 4 звездни хотели  и 1 късен чек аут и 1 ранен чек ин в деня на пристигане (Спрямо самолетните билети)
 • 10 закуски, 1 вечеря на езерото Севан в Армения
 • Дегустация на вино и вечеря с народна музика в Chateau White flags, кулинарен клас по приготвяне на чурчхела и хинкали
 • Дегустация на световноизвестен коняк
 • Вечеря с фолклорна програма в Тбилиси
 • Вечеря с фолклорна програма, винена дегустация и кулинарен клас 
 • Мастър класове за хляб лаваш в Армения, за печене на грузински хляб и сладки 
 • Входни такси по мястото на упомената в програмата (с изключване на – Кулата на девицата в Баку)
 • Всички трансфери по програмата
 • Ранен чек-ин в Баку
 • Късен чек-аут в Ереван
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Български водач-преводач с опит
 • Допълнително се заплаща ~460 лева за единична стая
 • Лични разходи 
 • Бакшиши
 • Виза за Азербайджан- 35 евро за български граждани (визата е електронна и ще съдействаме за ваденето и. Има такса за издаване от наша страна).
 • застраховка отмяна на пътуване- препоръчителна
 • При сключване на договор се заплаща капаро в размер на 1000 лв. Мястото Ви се гарантира само чрез договор + заплатено капаро. До 50% от сумата се заплаща до 6 месеца преди отпътуване, а последните 50% – до месец преди отпътуване.
 • Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният паспорт трябва да е  валиден най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти:  Воаяж Би Травел ООД, лиценз No РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел. : 0899 913 627 
 • Имейл:  voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни:  Воаяж Би Травел ООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, при платежното нареждане отбележете  1.Основание: Екскурзия до Армения, Грузия и Азербайджан 2.Получател:  Воаяж Би Травъл ООД  3.Наредител:  Вашето име

За  Азербайджан- вади се и  в Посолството в София :

 • паспорт
 • формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Азербайджан;
 • такса кандидатстване за виза-35 евро.

   

  Може да се извади и онлайн. Ще Ви предоставим информация около месец преди отътуване. 

  За Армения и Грузия не се изискват визи

 • Опасно ли е  и мога ли спокойно да пътувам там?– регионът е много спокоен и един от най-безопасните в света. 
 • Мога ли да пия вода от чешмата?– По принцип водата е годна за пиене, но е добре да имате предвид, че на различни места по света е възможно организмът ви да не е свикнал с бактериите и микроорганизмите и е по- добре да си купите бутилирана вода.
 • Има ли нещо по- специфично, което трябва да знам?– Ако някой ви предложи храна, напитка или друга почерпка се счита за много грубо ако откажете. 
 • Има ли дрес код?- като цяло не, но когато посещавате религиозни обекти трябва да са покрити коленете и ръцете ви. 

Програмата за екскурзия до Армения,Грузия и Азербайджан, която ви предлагаме е събрала наистина най-доброто от Кавказкия регион. Запознаваме ви с най-ранните християнски държави в света- Армения и Грузия, както и с обичащия лукса Азербайджан.Ще видите стари крепости и укрепления, манастири и джамии, но и едни от най-добре проектираните сгради в света- като културния дом в Баку. Включени са дегустации на едни от най-добрите  вина в света, мастър класове за правенето на хляба лаваш, дребни арменски сладки. Ще ни представят върванията и начина на живот на тези хора, живеещи между Европа и Азия. 

Хотелите, с които работим са подбрани за да предоставят както нужния лукс, така и много важната централна локация.

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.

Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Ранно кацане, трансфер и ранен чек ин в хотела по програмата.

Закуска в хотела и Сити тур на Баку.

След закуска ще се запознаем с прекрасния Баку – столица на Азербайджан и най – ниската столица в света. Баку е разположен на 28 м под морското равнище и се числи и като най – големия град под морското равнище. Разположен на крайбрежието на Каспийско море, Баку е наистина град заслужаващ възхита. Често го определят като екзотичния Дубай на Каспийско море, заради уникалната архитектура и любовта на каспийците към позлатата. 

Ще започнем с Хайленд Парк. От парка се открива красива панорамна гледка към града. Продължаваме с архитектурното чудо на Азербайджан – културния център Гейдар Алиев, построен по проект на известната архитектка Заха Хадид, това е и най – добрата сграда в света за 2014 г. Огнените кули на Баку пък са друг от символите на града. 

Баку е една екзотична смесица от ново и модерно и стари, древни и исторически ценности. Пази съкровени спомени от империята на Сефевидите. Най – впечатляващ е дворецът на Ширваншах. Между 12 и 14 век са построени много крепости и укрепления. Може би едно от най – впечатляващите е Кулата на девицата в Баку, която е и символ на града. Кулата е издигната в южния край на Ичери Шехер – стария крепостен град на Баку. Извисява се тъмно и загадъчно, гледайки към морето от южния край на стария ограден град на Баку Ичери Шехер. Кулата е построена през XII век. (билетите не са включени/по желание).

Ще се разходим по старите улици и ще се върнем назад във времето на шейхове и богатства. 

Нощувка в Баку- City Park Hotel 4* или подобен

Закуска в хотела.

Трансфер до Гобустан.

Гобустан заема югоизточния праг на Голямата кавказка верига и се намира на 60 км южно от Баку. Това е планинска полупустинна област, пещери и скални разкрития заобикалят района. Районът е заселен още от каменната ера. 

Ще разходим и до Кални вулкани – геоложко образувание, представляващо отверстие или кратер в земната повърхност, което постоянно или периодично изхвърля кал, вода и газове.

Азербайджан и неговото каспийско крайбрежие са дом на близо 400 кални вулкана, повече от половината от целия свят. През 2001 г. един кален вулкан на 15 километра от Баку стана световно известен, когато започна да изхвърля кал на 15 метра височина. Много геолозите, както и местните жители и международните туристи пътуват до места като Кратер Фируз, Гобустан, Салян, за да се покриват с кал, която се смята, че има лечебни качества. Средно такива вулкани избухват на  всеки двадесет години.

Янар Даг – древния култ към огъня. Ще посетим и уникално природно явление като горящи изходи на природен газ (подземен газ, излизащ на повърхността, контактува с кислород и започва да смети), с които тази територия е известна. 

Азербайджан исторически е наричан Земята на огъня. По прищявка на природата, земята на тази кавказка страна, разположена на живописния бряг на Каспийско море, е пълно с подземни източници на нефт и газ. Природният газ в недрата на Азербайджан е толкова много, че стига до повърхност отново и отново. Едно от най-известните и популярни туристически места на „Вечен огън” в Азербайджан е планината Янар Даг. Всъщност това е по-скоро хълм, отколкото планина, с горящ природен газ по склона от древни времена. 

Следобед ще се върнем отново в Баку и ще имаме още малко време за столицата.

Нощувка в Баку – City Park Hotel 4* или подобен

Освобождаване на стаите след закуска.

Шемаха – древен град на Азербайджан, основан през V век пр. н. е. През XI-XVI век е бил столица на царството Ширван и резиденция на Ширваншах. Шемаха е бил един от най-красивите градове на Изток. Природните условия на земите на Шемаха привличат хората от древни времена. Уникалната природа, мекият климат и минералните извори придават на този район особена красота. Климатът тук е умерен. Този район привлича много туристи и почиващи през цялата година. 

Габала е едно от най-прекрасните места в цял Азербайджан. За цели 600 г, градът Кабала е столица на древната Кавказка Албания. Руините на древния град и главната порта за влизане в града са запазени до днес. Градът също е домакин на ежегоден Международен музикален фестивал на класическата музика, джаз и мугам, в който участват групи и артисти от цял свят. Не изненадващо, че точно в Габала се намира фабрика за производство на пиана под известната холандска марка Beltman.

Нощувка в Габала – Gozel Hotel 3* или подобен

След закуска освобождаваме стаите и се отправяне към първата ни забележителност за деня. 

По път ще се спрем в Шеки, една от най – важните спирки по Великия път на коприната. Шеки е красив град, известен със занаятчиите си. Пахлава са традиционни азерски сладки, които ще видим и дегустираме тук. Местни платове, ръчно предени и красиви картини. Вкусният местен деликатес в Шеки е агнешкото пити, приготвено с много шафран и местни подправки. Ще посетим и задължителния летен дворец на хана в Шеки, изрисуван красиво от пода до тавана.

Трансфер до азербайджанско-грузинската граница.

Среща с грузински водач на границата. Трансфер до Кисисхеви.

Настаняване в Chateau White flags в Кисисхеви.

В шатото ще опитате вкусна домашна храна и вино.

Районът е идеален за живописни снимки, а самата винарна е известна със своите гостоприемни собственици и апетитно меню, от което патладжанът и спанакът с орехи и свинското барбекю в кахетински стил са акцентът на вечерта!!

Ще направим дегустация на домашното вино и чача във винарската изба.

Кулинарен клас по приготвяне на чурчхела – сладкиши, което на практика е визитна картичка на Грузия. 

Вечеря с изглед към долината Алазани и заснежените върхове на Кавказките планини. Вечерята ще бъде с традиционна народна музика.

Нощувка в Chateau White flags

След закуска ще посетим град Телави – столицата на Източната провинция Кахетия.

Този ден ще посетим манастира Бодбе, едно от най-популярните места за поклонение в Грузия и едно от най-красивите места в цялата страна. В Бодбе ще посетим гроба на Света Нино. С пристигането на Св. Нино на територията на Грузия те приемат християнството като официална религия. 

След това следваме нашия път към Сигнаги, който се нарича “градът на любовта”. Тази област е била населена от древни времена, но е основана едва през XVIII век по заповед на крал Ерекли II и е била главният център на региона. Градът е заобиколен от 2,5 км крепостна стена, с 23 кули, всяка кула носи името на съседно село, където жителите на това село могат да се скрият, докато враговете атакуват. От града се открива красива гледка към Кавказките планини и Алазанската долина.

Привечер пристигаме в Тбилиси.

Нощувка в хотела по програмата

След закуска ще се разходим, за да опознаем прекрасния град Тбилиси – столицата на Грузия. Ще видите първия грузински куклен театър – Театъра Габриадзе. Сградата е красиво декорирана с прекрасна часовникова кула и на всеки кръгъл час между 12 и 17 ч, излиза ангел, който отброява часът. По желание може да се насладим на красивата сграда, седнали в кафетериите отсреща, в компанията на кафе, чай и разбира се вкусното грузинско хачапури- печен хляб, пълнен с кашкавал. Ще вървим покрай църкви, манастири и джамии и градската крепост Нарикала. 

Вечеря в ресторанта с фолклорно шоу.

Нощувка в Тбилиси- Marionn 4* или подобен

Посещение на Мцхета- първата Грузинска столица. Мцхета е древната столица на Грузия и един от най-обичаните градове. Мястото е много важно за всеки местен и често го наричат и “Втори Йерусалим “. Според древните предания градът е основан от Месхет, един от близките потомци на Ной. Градът и многобройните храмове вътре са под защитата на Юнеско. Тук е и главният храм на Грузия – Светицсховели, в превод името му е Животворящ стълб. Ще се качим и до манастира Джвари, от където ще имаме прекрасна гледка към целия град. 

Ще посетим и Пещерен град Уплисцихе. Той е един от няколкото „пещерни градове“, които можете да посетите в Грузия, както и най-старият пещерен град в страната. 

Вечеря в традиционен ресторант и трансфер до Тбилиси.

Нощувка в Тбилиси – Marionn 4* или подобен.

Закуска в хотела.

Днес ще посетим Дилиджан – малък град- курорт; и езерото Севан – най-голямото сладководно алпийско езеро в Евразия, разположено на надморска височина от 1900 м. Това е най-голямото езеро в Кавказ. Местните на галено го наричат Арменско море. Разположен гордо на полуостров Севан се намира и един от най – посещаваните манастири в Армения – Черния манастир или Севанаванк. Гледката отгоре е повече от възхитителна. 

Според надпис в една от църквите манастирът Севан е основан през 874 г. от принцеса Мариам, дъщерята на Ашот. По това време Армения все още се бори да се освободи от арабското управление.

Вечеря край езерото Севан с невероятна гледка.

Настаняване в хотела по програмата край езерото.

След закуска се отправяме за посещение на  езическия храм в крепостта Гарни, който е единственият запазен подобен храм на територията на Армения, както и на бившите съветски републики. Строен е през далечният 1 век, като постройката има много силно гръцко влияние. Древните жители тук са почитали Слънцето. В близост са запазени и руините на дворец, царска баня и разбира се царската винарна. Тук ще спрем за обяд в типичен арменски ресторант и ще се включим в майсторския клас по правене на типичния арменски хляб лаваш.  

След това ще посетим и скалното чудо на Армения – скалния манастир. Счита се, че дълго време тук е пазено копието, което пронизва тялото на Христос на кръста, преди реликвата да бъде преместена в музея Ечмиадзин. Голяма част от манастира е издълбана в самите скали.  Манастирът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Това е едно от най-популярните места в Армения.

Нощувка в Ереван – Regineh 3* или подобен

След закуска започваме и с опознаването на столицата на Армения – Ереван. Ереван се слави като един от най – старите градове в света и има защо. Доказано е, че още 8 век преди Хр. тук са живеели хора. Известен е бил и като Розовия град, поради розовият нюанс на скалния материал, използван за построяването на сградите тук. Градът наистина е забележителен и има цели 5000 паметници на културата, които чакат да бъдат открити от туристите. Ще видим известните “Пеещи фонтани“ на Ереван. Ще обърнем заслужено внимание на прекрасните площади на Ереван. Накрая ще се възнаградим с гледка от високо на Ереванската Каскада. Това е стълбище на 8 нива, строено през Съветския период, но напълно реновирано през 2009г. 

Днес е денят, в който ще посетим и фабрика за известния Арменски коняк, където ще имаме възможност и да дегустираме този деликатен вкус. 

Нощувка в Ереван – Regineh 3* или подобен 

Трансфер за полета към България през нощта. Пристига се в България на същия ден.  

Запознай се с Грузия

Запознай се с Армения

Имате въпроси?