2599 лв

01.09 - 07.09 - Септемврийски празници, лятна програма - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА 23.10 - 29.10.2021г. - Зимна програма+наблюдение на Северно сияние - ИМА 3 СВОБОДНИ МЕСТА (търсим жена за комбинация) 19.06 -25 .06.2022г. - Лятна програма+наблюдение на китове и бели нощи

Исландия- Земя на митове и легенди

0
Дни
0
Града
0
Забележителности

изживей 6 незабравими дни

Програма
Исландия- земя на митове и легенди. Елате с нас по стъпките на героите от “Game of Thrones”!

01.09 – 07.09.2021г. – Лятна програма+наблюдение на китове и бели нощи – НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА

23.10 – 29.10.2021г. – Зимна програма+наблюдение на Северно сияние – ИМА 3 СВОБОДНИ МЕСТА (търсим жена за комбинация в двойна стая)

19.06 – 25.06.2022г. – Лятна програма+наблюдение на китове и бели нощи                               

(7 дни/5 нощувки)

София- Рейкявик- Златния кръг- Южно крайбрежие- Ватнайокул глетчер- Рейкявик- София.

Изглежда, че имаш нужда от Исландия! Слоганът е от постковид  кампанията на Исландското правителство за възобновяване на туризма в страната и прокламира мястото като най- подходящото, за да излекуваме душите си от ефектите на задължителната карантина. Определено всички сме зажаднели за  разходки сред красива природа, разнообразни приключения и кулинарни изкушения и Исландия – Северната Полярна кралица, може да ни предложи всичко това. Красивата скандинавска държава, позната още и като Земя на огън и лед, се гордее с това, че е предлага най – хубавото място за наблюдение на Северното сияние. В геотермалните й извори може да плувате под открито небе през цялата година и след това да се насладите на уникалната на вкус кухня, полята с толкова обичаната от всички исландци бира в ръка.  В зависимост от сезона може да се насладите на белите нощи (през лeтните месеци) или пък на красивото полярно сияние (от октомври до април). 

Специално за Вас сме разработили две програми – лятна и зимна, защото през различните сезони са подходящи и възможни различни дейности. През зимата ще се разхождаме из глетчери и ледени пещери, ще наблюдаваме Северното сияние и ще се потопим в чувството, че сме част от екипа на “Game of Thrones”.

През лятната ни програма ще се радваме на дълги бели нощи, на пролетни температури и ще наблюдаваме танцът на китове в естествената им среда. Исландия е една от малкото страни в Европа, където може да се наблюдават отблизо тези красиви морски същества. По времето, по което ще сме там, местните туроператори гарантират, че вероятността да се насладим на делфини и китове е 98%. 

 • 5 нощувки в хотел Storm Hotel by Keahotels 3* в  Рейкявик или подобен.

Самолетен билет София – Рейкявик- София с включени летищни такси

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка

Трансфери от и до летището в Рейкявик

5 нощувки в хотел 3 звезди в Рейкявик

5 закуски

Екскурзия Златния триъгълник- еднодневна, с включен транспорт и входни такси. 

Пешеходен тур в центъра на Рейкявик

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, с покритие за Ковид 19. 

Български водач-преводач с опит, който е пътувал много.

Застраховка Отмяна на Пътуване за всички групови пътувания 2021г.

 

Допълнително се заплаща ~ 476 лева за единична стая

Визи-няма 

 

Лични разходи – около 800лв

 

 • Южния бряг и Ледниковата лагуна Йокулсарлон- срещу допълнително заплащане от 180 евро на човек, превод на български при 6 записани човека. Турът е около 14 ч. 
 • Тур Северно сияние през зимата- срещу допълнително заплащане от 45 евро на човек.
 • Наблюдение на китове през летните месеци- срещу допълнително заплащане от 120 евро на човек и превод на български при 6-ма пълноплащащи.
 • Южна Исландия- водопади и известния плаж с черен пясък близо до градчето Вик- срещу допълнително заплащане от 100 евро, при 6-ма пълноплащаши има и превод на български
 • Екскурзията по стъпките на Игра на тронове-срещу допълнително заплащане от 120 евро на човек, с превод на български при 6.ма пълноплащащи.
 • Посещение на известната Синя лагуна Blue Lagoon – пакетите започват от 37 евро на човек. 

 

Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата

 • – 40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • ксерокопие от международен паспорт;
 • доплащане до 1 месец преди пътуването;
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,95583 лв. за евро към 2020 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

За Исландия:

 • паспорт
 • Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.

 • Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване в Исландия.

Доверете ни се защото програмата и маршрута, който ви предлагаме е съобразен с това да видите най-красивите и известни места в красивата Исландия. Предлагаме ви два варианта на програмата, съобразени с това какво е подходящо да се види в летния и какво в зимния сезон. Програмата е направена специално с пренощуване само в Рейкявик, защото това е най- добре устроения им град, а и всички атракции са удобни за посещение като еднодневни екскурзии. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало! Избирайки това пътуване, знаете че хотелите са проверени и предлагат нужния стандарт. И не на последно място, групите ни са малки, около 10 човека, защото това е начина всеки от Вас да се чувства максимално обгрижен и всички да са приятелски настроени, като едно малко семейство.

 1. Нужна ли е виза, за пътуване с цел туризъм до Исландия?–не, необходим е единствено международен паспорт с валидност най-малко шест месеца от приключване на пътуването.
 2. Нужно ли е да нося предпазна маска в Исландия според Ковид протоколите?Да, навсякъде в затворените помещения е нужно да носите маска, да се дизенфекцирате и спазвате дистанция.
 3. Може ли да се пие вода от чешмата?–да, водата в Исландия е една от най-чистите в света и не само, че е безопасна за пиене, но е и истинска наслада. 
 4. Каква е валутата в Исландия? – Националната им валута е исландска крона.
 5. Приемат ли се кредитни карти, има ли банкомати? да, почти навсякъде се приемат кредитни карти. Visa и Mastercard са най-разпространени.
 6. Какво е електричеството? Нужни ли са адаптори? – не
 7. Безопасно ли е в Исландия за пътуване?Абсолютно безопасно, това е една от най-безопасните страни в света.
 8. Трябва ли и колко бакшиш да оставя в Исландия? не е задължително да оставяте бакшиш, обикновено просто се закръгля сметката.
 9. Каква е храната в Исландия? страната е скъпа, но уличната храна е достъпна. Сред местните специалитети, които си заслужава да опитате са: супа в хлебче, солена треска, исландски тънък хляб, Skyr (подобие на кисело мляко), сладолед и hakarl – изгнило месо от акула (с повишено внимание).

Полет до Рейкявик. Добре дошли в най – северно разположената столица в света. Жителите на града се радват на 4 часа слънцегреене през зимата и на 22 ч. слънце през лятото. Рейкявик е един скъпоценен камък, скътан между вулканични хълмове и блестящо чисто море. Пристигаме късно вечерта, но все още по светло, когато ще се настаним в хотел в центъра на Рейкявик. 

Нощувка в хотел Hotel Leifur Eiriksson 3* в центъра на Рейкявик

Най-доброто от страната за ден e включен в цената! 

Ще напуснем столицата Рейкявик още рано сутринта след закуска и ще поемем в посока към Златния кръг – най-прочутият туристически маршрут в Исландия. Маршрутът ще ни отведе до три от най-големите забележителности от дългия списък с неща за виждане в Исландия – водопада Гълфос, националния парк Тингветлир и гейзера Гейсир в долината Хаукадалур.

Първата ни спирка ще е най-стария природен парк в Исландия Тингветлир и единственият, включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. На негова територия се намира и най-старият съществуващ парламент в света, създаден през 930 г. Една от основните забележителности на този красив парк е, че тя се намира между северноамериканските и европейските тектонични плочи, което означава, че можете (технически) да застанете между два континента едновременно. Освен това, дълбокият каньон предлага зашеметяващи гледки и невероятни възможности за снимки. 

Водопад Гълфос: Златните води на Исландия

Ще се отбием до водопада Гълфос, един от най-емблематичните в Исландия и Европа. Името му на местен език означава „Златните водопади“ и дължи името си на водата и играта със светлината, която изглежда с прекрасен златист цвят. Водопадът е впечатляващ не толкова с височината си, колкото с невероятния начин, по който водите на реката изведнъж пропадат в пропастта. 

Гейзерът, дал име на всички гейзери по света

Ще разгледаме и първият познат на човечеството гейзер, активен над 10 000 години, който се намира в долината Хаукадалур, в съседство с почти толкова прочутия гейзер Строкур. И ако Гейзир понякога с години остава неактивен, то Строкур хвърля гореща вода на всеки пет минути, а височината им понякога достига и до 40 м. 

Нощувка в хотел Hotel Leifur Eiriksson 3* в центъра на Рейкявик

Предупреждаваме, че за да се достигне до вулкана е необходимо да се придвижим пешеходно около час и половина в едната посока. Пътеката не е сложна, общата й дължина е около 8 км.

Ще пътуваме до полуостров Рейкянес, където ще посетим Global Geopark of Reykjanes, който е под егидата на Юнеско и предлага необикновени гледки, включително и такива към изригналия вулкан. Ще започнем с кратко спиране на Моста между два континента, малък мост, свързващ пукнатината, която разделя Северноамериканската и Евразийската тектонска плоча. Наблизо е Gunnuhver, най-големият горещ извор в Исландия, както и скалите и фарът на Reykjanesviti. Оттук продължаваме към риболовния град Гриндавик, където можем да посетим едно от любимите ни местни кафенета до пристанището, в което се сервира една от най-добрите супи от омари в света, както и разнообразие от сандвичи и сладкиши.

След обяд се отправяме към кулминацията на програмата ни, поход до мястото на изригване на Гелдингагос. Този вулкан започна да изригва през април 2021 г. и наистина е невероятна гледка. Ако е безопасно за посещение, нашият водач ще ни заведе на поход, за да видим как изтича магмата и създава изцяло нова земя. В момента походът е около 1,5 часа във всяка посока. Екскурзията е целодневна.

Нощувка в хотел Hotel Leifur Eiriksson 3* в центъра на Рейкявик

Записвайки се на екскурзията за наблюдение на китове през летните месеци ще имаме рядката възможност да видим китове в естественото им обитание, което е наистина незабравимо преживяване. Съвсем близо до Рейкявик, залива Факсафлой, е мястото на обитание на множество застрашени морски видове и птици като известната птица тупик – морски папагал, както и арктическата птица рибарка. Много често се наблюдават и делфини, както и морски свине. Да плавате в студения Северен Атлантически океан и да бъдем толкова близо до тези внушителни бозайници е незабравимо преживяване! 

Във втората част от този вълнуващ ден, сме планирали посещение на Синята лагуна – една от най-фотографираните забележителности в Исландия и едно от местата, на което да се насладите на истински лукс и пълен релакс. Посещението на Синята лагуна присъства във всички списъци на пътуващите към Исландия и то напълно заслужено – най-популярната туристическа атракция е световно известен геотермален Спа комплекс с обща площ от 5000 кв.м. Синята лагуна дължи името си на уникалния цвят на водата, смесица от морска и сладка – нещо, изключително рядко срещано. Водата се добива от 2000 метра дълбочина и е с температура от около 240 градуса. Преди да стигне до лагуната, тя се преработва и докато се наслаждавате на нежната и лековита ласка на водата тя е с температура от около 37-38 градуса. 

Нощувка в хотел Hotel Leifur Eiriksson 3* в центъра на Рейкявик

След закуска денят ни ще започне прекрасно обиколка на Южна Исландия – ще посетим едни от най-величествените водопади и известния плаж с черен пясък близо до градчето Вик.

Южната част на Исландия е действително изключително интригуваща, като започнем от черните вулканични пясъчни плажове и завършим с най – големите вулкани. Красивите и интригуващи гледки наистина заслужават да отделим цял ден за тази област. Ще видим върховете на могъщите вулкани, малките, скътани живописни ферми по пътя, ще преминем покрай известни глетчери и ще се насладим на могъщата красота на Селяландсфос (Seljalandfoss) водопад, който предлага най-незабравимото изживяване, а именно да минем зад водната му завеса. Дъждобраните за този ден са задължителни! 🙂 

След като сме се потопили в красотата на едни от най-внушителните водопади в Европа , се отправяме към ледника Solheimajökull, където ще се разходим и ще се полюбуваме на невероятната гледка към него (няма да ходим по ледника, това ще е кратка разходка само, за да можем да го видим).

Потегляме към градчето Вик, където ще имаме възможност да се насладим на невероятния черен цвят на плажа Рейнисфияра, често включван в класациите за най-красивите нетропически плажове в света. Плажът е черен, свързан с легенди за тролове и морски чудовища, осеян с базалтови, изсечени от океана скали. Скалните форми са толкова необикновени и красиви, че служат за декор в сериала “Игра на Тронове” в седми сезон. След като посетим Вик се отправяме към скалите Dyrholaey и фарът, разположен на тях, откъдето се открива невероятна гледка към южното крайбрежие. Това е и перфектното място, за да видим очарователните пуфини как гнездят през летните месеци. Имаме още един водопад за посещение преди да се отправим към Рейкявик – Skógafoss е винаги наслада и удоволствие за очите. 

Нощувка в хотел Hotel Leifur Eiriksson 3* в центъра на Рейкявик

РЕЙКЯВИК – най-северната столица в света

Днес е денят, в който ще кажем “Довиждане” на прекрасната страна Исландия. Все пак, преди да си тръгнем, ще имаме възможността цял ден да се наслаждаваме на Рейкявик, неговите невероятни красиви и пъстри улици, интересни музеи и вкусна, донякъде екзотична храна. 

След закуска, освобождаваме стаите и оставяме куфарите за съхранение в хотела, за да можем ние да се впуснем в екпедителка, пешеходна обиколка на града. 

Какво ще видим:

Ще се разходим из Стария град, където ще се насладим на автентичната местна архитектура, след това ще се спуснем към езерото Тьорнин до кметството, където ще нахраним лебедите и ще се полюбуваме на прекрасни гледки. Ще се разходим на главната улица на Рейкявик Laugavegur, която е построена през 1885 г.и ще хапнем някой от местните специалитети. Ще посетим Енорийската църква „Hallgrimskirkja“ – най-високата църква в страната и символ на Рейкявик, тя се извисява на 75 метра над града и се вижда от всяка негова част. Желаещите могат да се качат на върха, откъдето се разкрива прекрасна гледка към Рейкявик. Ще отскочим до концертната зала Harga, която наподобява стъклена пчелна пита, дом на исландската национална опера и симфония. Една от най-емблематичните сгради в центъра на Рейкявик. 

Ще отделим време за едни от най-забележителните и нестандартни музей в света, както и за изложба “Китовете на Исландия”*, в която ще видим 23 модела в реален размер на различни видове китове. 

*Входните такси за посетените обекти се плащат на място. 

Трансфер до летището и нощен полет към София. 

 • Южния бряг и Ледниковата лагуна Йокулсарлон- срещу допълнително заплащане от 180 евро на човек, превод на български при 6 записани човека. Турът е около 14 ч. 

Сутринта ще ни вземат от хотела и ще тръгнем по красиви живописни планински пътища в посока ледника Йокулсарлон, минавайки покрай китни планински поляни, малки ферми и уникално красиви гледки към Атлантическия океан. Ще спрем на множество места, за да се насладим на прекрасни гледки- при водопадите Seljalandfoss и Skogafoss, както и Националния парк Skaftafell. Минавайки покрай южния край на величествения ледник Ватнайокул, намирайки се горе долу по средата между Рейкявик и Йокулсарон ще имаме възможност да се насладим на чудните гледки на глетчери, реки и безкрайно красиви пясъци. Националния парк ледник Ватнайокул се простира на площ около 10 пъти тази на Лондон.  Пейзажът на Ледниковата лагуна Йокулсарлон е като изваден от картина- многобройните отенъци на синю и бяло на айсбергите ще ви вземат дъха. Наблюдават се много видове птици и тюлени в дивата красота на ледниковата лагуна. 

 • Тур Северно сияние през зимата- срещу допълнително заплащане от 45 евро на човек.- Турът в търсене на Северното сияние или Аурора Бореалис Ви извежда извън Рейкявик и силните градски светлини. Това е един естествен феномен, за което качество и наблюдаемост не може да се гарантира. Щастливците от нас ще го видят в пълната му красота, за други може да не е така, ако небето е по- мрачно и прогнозата е за облаци. Възможно е разместване на програмата по дни, за да се използва най- подходящия за наблюдение на Северното сияние ден. Ще имате достатъчно време, за да видите и заснемете фантастичните фигури на небето. Северното сияние е възможно да се наблюдава само в полярните зони на Европа, Азия и Северна Америка, на север от магнетичния 55 паралел. 
 • Наблюдение на китове през летните месеци- срещу допълнително заплащане от 120 евро на човек и превод на български при 6-ма пълноплащащи. – Записвайки се на турът за наблюдение на китове през летните месеци имате рядката възможност да видите китове в естественото им обитание, което е наистина незабравимо преживяване. Това е съвсем близо до Рейкявик, залива Факсафлой е мястото на обитание на множество застрашени морски видове и птици като известната птица Тупик- морски папагал, както и арктическата птица рибарка. Много често се наблюдават и делфини, както и морски свине. Това е една изключителна възможност, тъй като имате шанса да се докоснете отблизо до едни от най- големите морски животни.  
 • Южна Исландия- водопади и известния плаж с черен пясък близо до градчето Вик- срещу допълнително заплащане от 100 евро, при 6-ма пълноплащаши има и превод на български- Южната част на Исландия е действително изключително интригуваща, като започнем от черните вулканични пясъчни плажове и завършим с най- големите вулкани, наистина си заслужава да отделите време за тази област. Ще видите върховете на могъщите вулкани, малките скътани живописни ферми по пътя, ще преминем покрай известни глетчери и ще се насладим на могъщата красота на Seljalandfoss водопад, както и на един от най- големите водопади в Исландия- Скогафос. Съвсем наблизо до градчето Вик и Мирдал ще имате възможност да се насладите на невероятния черен цвят на плажа Рейнисфияра.
 • Екскурзията по стъпките на Игра на троновесрещу допълнително заплащане от 120 евро на човек, с превод на български при 6.ма пълноплащащи. Ще ви даде възможност да се насладите на едни от най- завладяващите гледки в любимия ви филм. Много от водопадите, речните долини и средновековните селища са снимани точно там. Ще преминете през кървавата порта и ще следвате стъпките на Санса и Ариа Старк. Ще имате шанса да преживеете на живо нашествието на диваците на юг от Вала. Ще се запознаете с наистина много от най- известните сниманични места на сериала. Екскурзията е с продължителност от 8 часа. 
 • Посещение на известната Синя лагуна Blue Lagoon – пакетите започват от 37 евро на човек.

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Записване за екскурзията: Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Изпращане на копие на международния Ви паспорт. 

Важно!

Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване. 

 

За контакти: Воаяж Би Травъл ООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания Тел.: 0899 913 627 e-mail: voyagebt@gmail.com 

 

Банкови данни: Воаяж Би Травел ООД 

Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415 

Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Исландия. 2. Получател: Воаяж Би Травел ООД 3. Наредител: Вашето име.

Запознай се с Исландия

Посетете най- красивите места, които познават само местните. запознайте се с най- малките тайни на народа на Исландия, за да можете да се почувствате част от него!

Галерия

СВЪРЖИ СЕ С НАС ПО ТЕЛЕФОН СЕГА

+359 899 91 36 27

Или направете запитване долу

Имате въпроси?