2999 лв

Лятна Исландия - Наблюдение на китове и бели нощи

04.06 - 10.06.2023

0
Дни
0
Града
0
Забележителности

изживей 6 незабравими дни

Програма
Исландия - земя на митове и легенди. Елате с нас по стъпките на героите от “Game of Thrones”!

НОВА ДАТА ЗА 2023г.!!!

04.06 -10.06.2023 г. – Лятна програма+наблюдение на китове и бели нощи

(7 дни/5 нощувки)

София – Рейкявик – Златния кръг – Наблюдение на китове – Синята лагуна -Южно крайбрежие и черен плаж – Полуостров Снайфедлснес – Рейкявик – София.

Изглежда, че имаш нужда от Исландия! Слоганът е от постковид  кампанията на Исландското правителство за възобновяване на туризма в страната и прокламира мястото като най- подходящото, за да излекуваме душите си от ефектите на задължителната карантина. Определено всички сме зажаднели за  разходки сред красива природа, разнообразни приключения и кулинарни изкушения и Исландия – Северната Полярна кралица, може да ни предложи всичко това. Красивата скандинавска държава, позната още и като Земя на огън и лед, се гордее с това, че е предлага най – хубавото място за наблюдение на Северното сияние. В геотермалните й извори може да плувате под открито небе през цялата година и след това да се насладите на уникалната на вкус кухня, полята с толкова обичаната от всички исландци бира в ръка.  В зависимост от сезона може да се насладите на белите нощи (през лeтните месеци) или пък на красивото полярно сияние (от октомври до април). 

Специално за Вас сме разработили две програми – лятна и зимна, защото през различните сезони са подходящи и възможни различни дейности. През зимата ще се разхождаме из глетчери и ледени пещери, ще наблюдаваме Северното сияние и ще се потопим в чувството, че сме част от екипа на “Game of Thrones”.

През лятната ни програма ще се радваме на дълги бели нощи, на пролетни температури и ще наблюдаваме танцът на китове в естествената им среда. Исландия е една от малкото страни в Европа, където може да се наблюдават отблизо тези красиви морски същества. По времето, по което ще сме там, местните туроператори гарантират, че вероятността да се насладим на делфини и китове е 98%.

 • 5 нощувки със закуски в хотел Center Hotels Skjaldbreið 4* в центъра на Рейкявик или подобен.

– Самолетен билет София – Рейкявик – София с включени летищни такси и 23 кг. чекиран багаж

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. При желание да се избере друг вариант на полет, различен от предложения се доплаща разликата в цената на самолетния билет

– Частен трансфер от и до летището в Рейкявик

– 5 нощувки в хотел 3 или 4 звезди в Рейкявик

– 5 закуски

– Екскурзия Златния триъгълник – еднодневна, с включен транспорт, водач, екскурзовод и входни такси. 

– Пешеходен тур в центъра на Рейкявик

– Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, с покритие за Ковид 19. 

– Български водач – преводач с опит, който е пътувал много.

Допълнително се заплаща ~ 600 лева за единична стая

Лични разходи – около 800лв.

 • Пътешествие до Северна Исландия – полуостров Снайфедлснес – срещу допълнително заплащане от 185 евро на човек с включен обяд
 • Пътешествие до Вик и известният черен плаж от снимките на Game of Thrones – срещу допълнително заплащане от 175 евро на човек
 • Наблюдение на китове и кайри през летните месеци – срещу допълнително заплащане от 155 евро на човек.
 • Посещение на известната Синя лагуна Blue Lagoon – пакетите започват от 145 евро на човек с включен трансфер от хотела и напитка в лагуната.
 • застраховка отмяна на пътуване- препоръчителна
 • 10 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • ксерокопие от международен паспорт;
 • доплащане до 1 месец преди пътуването;
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,95583 лв. за евро към 2020 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

За Исландия:

 • паспорт
 • Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.

 • Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване в Исландия.

Доверете ни се защото програмата и маршрута, който ви предлагаме е съобразен с това да видите най-красивите и известни места в красивата Исландия. Предлагаме ви два варианта на програмата, съобразени с това какво е подходящо да се види в летния и какво в зимния сезон. Програмата е направена специално с пренощуване само в Рейкявик, защото това е най- добре устроения им град, а и всички атракции са удобни за посещение като еднодневни екскурзии. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало! Избирайки това пътуване, знаете че хотелите са проверени и предлагат нужния стандарт. И не на последно място, групите ни са малки, около 10 човека, защото това е начина всеки от Вас да се чувства максимално обгрижен и всички да са приятелски настроени, като едно малко семейство.

 1. Нужна ли е виза, за пътуване с цел туризъм до Исландия?–не, необходим е единствено международен паспорт с валидност най-малко шест месеца от приключване на пътуването.
 2. Нужно ли е да нося предпазна маска в Исландия според Ковид протоколите?Да, навсякъде в затворените помещения е нужно да носите маска, да се дизенфекцирате и спазвате дистанция.
 3. Може ли да се пие вода от чешмата?–да, водата в Исландия е една от най-чистите в света и не само, че е безопасна за пиене, но е и истинска наслада. 
 4. Каква е валутата в Исландия? – Националната им валута е исландска крона.
 5. Приемат ли се кредитни карти, има ли банкомати? да, почти навсякъде се приемат кредитни карти. Visa и Mastercard са най-разпространени.
 6. Какво е електричеството? Нужни ли са адаптори? – не
 7. Безопасно ли е в Исландия за пътуване?Абсолютно безопасно, това е една от най-безопасните страни в света.
 8. Трябва ли и колко бакшиш да оставя в Исландия? не е задължително да оставяте бакшиш, обикновено просто се закръгля сметката.
 9. Каква е храната в Исландия? страната е скъпа, но уличната храна е достъпна. Сред местните специалитети, които си заслужава да опитате са: супа в хлебче, солена треска, исландски тънък хляб, Skyr (подобие на кисело мляко), сладолед и hakarl – изгнило месо от акула (с повишено внимание).

Полет до Рейкявик. Добре дошли в най – северно разположената столица в света. Жителите на града се радват на 4 часа слънцегреене през зимата и на 22 ч. слънце през лятото. Рейкявик е един скъпоценен камък, скътан между вулканични хълмове и блестящо чисто море. Пристигаме вечерта, настаняваме се в хотела ни, който се намира в центъра на града и възможност за вечеря или самостоятелно свободно време.

Нощувка в хотел Hotel Leifur Eiriksson 3* в центъра на Рейкявик

Най-доброто от страната за ден e включен в цената! 

Ще напуснем столицата Рейкявик още рано сутринта след закуска и ще поемем в посока към Златния кръг – най-прочутият туристически маршрут в Исландия. Маршрутът ще ни отведе до три от най-големите забележителности от дългия списък с неща за виждане в Исландия – водопада Гълфос, националния парк Тингветлир и гейзера Гейсир в долината Хаукадалур.

Първата ни спирка ще е най-стария природен парк в Исландия Тингветлир и единственият, включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. На негова територия се намира и най-старият съществуващ парламент в света, създаден през 930 г. Една от основните забележителности на този красив парк е, че тя се намира между северноамериканските и европейските тектонични плочи, което означава, че можете (технически) да застанете между два континента едновременно. Освен това, дълбокият каньон предлага зашеметяващи гледки и невероятни възможности за снимки. 

Водопад Гълфос: Златните води на Исландия

Ще се отбием до водопада Гълфос, един от най-емблематичните в Исландия и Европа. Името му на местен език означава „Златните водопади“ и дължи името си на водата и играта със светлината, която изглежда с прекрасен златист цвят. Водопадът е впечатляващ не толкова с височината си, колкото с невероятния начин, по който водите на реката изведнъж пропадат в пропастта. 

Гейзерът, дал име на всички гейзери по света

Ще разгледаме и първият познат на човечеството гейзер, активен над 10 000 години, който се намира в долината Хаукадалур, в съседство с почти толкова прочутия гейзер Строкур. И ако Гейзир понякога с години остава неактивен, то Строкур хвърля гореща вода на всеки пет минути, а височината им понякога достига и до 40 м. 

Нощувка в хотел Hotel Leifur Eiriksson 3* в центъра на Рейкявик

Наблюдение на китове и кайри – допълнителна екскурзия – цени от 155 евро на човек

Посещение на известната Синя лагуна Blue Lagoon – пакетите започват от 140 евро на човек с включен трансфер от хотела и напитка в лагуната.

Записвайки се на екскурзията за наблюдение на китове и кайри през летните месеци ще имаме рядката възможност да видим китове в естественото им обитание, което е наистина незабравимо преживяване. Съвсем близо до Рейкявик, залива Факсафлой, е мястото на обитание на множество застрашени морски видове и птици като известната птица тупик – морски папагал, както и арктическата птица рибарка. Много често се наблюдават и делфини, както и морски свине. Да плавате в студения Северен Атлантически океан и да бъдем толкова близо до тези внушителни бозайници е незабравимо преживяване! 

След корабчето ще се разходим до пристанището на Рейкявик. На обяд ще хапнем от най-хубавата супа с морски дарове в града.

Във втората част от този вълнуващ ден, сме планирали посещение на Синята лагуна – една от най-фотографираните забележителности в Исландия и едно от местата, на което да се насладите на истински лукс и пълен релакс. Посещението на Синята лагуна присъства във всички списъци на пътуващите към Исландия и то напълно заслужено – най-популярната туристическа атракция е световно известен геотермален Спа комплекс с обща площ от 5000 кв.м. Синята лагуна дължи името си на уникалния цвят на водата, смесица от морска и сладка – нещо, изключително рядко срещано. Водата се добива от 2000 метра дълбочина и е с температура от около 240 градуса. Преди да стигне до лагуната, тя се преработва и докато се наслаждавате на нежната и лековита ласка на водата тя е с температура от около 37-38 градуса. 

Нощувка в хотел Hotel Leifur Eiriksson 3* в центъра на Рейкявик или подобен

Екскурзията се доплаща допълнително на цена от 145 евро на възрастен.

След закуска денят ни ще започне прекрасно обиколка на Южна Исландия – ще посетим едни от най-величествените водопади и известния плаж с черен пясък близо до градчето Вик (на около 200 км.).

Южната част на Исландия е действително изключително интригуваща, като започнем от черните вулканични пясъчни плажове и завършим с най – големите вулкани. Красивите и интригуващи гледки наистина заслужават да отделим цял ден за тази област. Ще видим върховете на могъщите вулкани, малките, скътани живописни ферми по пътя, ще преминем покрай известни глетчери и ще се насладим на могъщата красота на Селяландсфос (Seljalandfoss) водопад, който предлага най-незабравимото изживяване, а именно да минем зад водната му завеса. Дъждобраните за този ден са задължителни! 🙂 

Потегляме към градчето Вик, където ще имаме възможност да се насладим на невероятния черен цвят на плажа Рейнисфияра, често включван в класациите за най-красивите нетропически плажове в света. Плажът е черен, свързан с легенди за тролове и морски чудовища, осеян с базалтови, изсечени от океана скали. Скалните форми са толкова необикновени и красиви, че служат за декор в сериала “Игра на Тронове” в седми сезон. След като посетим Вик се отправяме към скалите Dyrholaey и фарът, разположен на тях, откъдето се открива невероятна гледка към южното крайбрежие. Имаме още един водопад за посещение преди да се отправим към Рейкявик – Skógafoss е винаги наслада и удоволствие за очите. 

След като сме се потопили в красотата на едни от най-внушителните водопади в Европа, се отправяме за кратка разходка по хребетите на каньона с невъзможно за произнасяне име – Fjaðrárgljúfur преди настаняването ни в Lilja Guesthouse. Lilja Guesthouse се намира на перфектното място за наблюдение на Северното сияние или Аурора Бореалис през зимните месеци, често може да се наблюдава директно от прозореца на стаята. Това е един естествен феномен, за което качество и наблюдаемост не може да се гарантира, но със сигурност това, че ще сме извън Рейкявик и силните градски светлини ще помогне на възможността ни да го видим. Щастливците от нас ще го видят в пълната му красота, за други може да не е така, ако небето е по- мрачно и прогнозата е за облаци. 

Нощувка в Lilja Guesthouse 3*, Vatnajökull National park

Срещу допълнително заплащане от 175 евро на възрастен с включен обяд.

След закуска се отправяме към едни от най-живописните островни пейзажи – тези на полуостров Снайфедлснес (Snæfellsnes). Ще изкараме деня в проучване на полета от лава, плажове с черен пясък, невероятни планини, рибарски селища и драматични крайбрежни скали. 

 

Ще направим първата си спирка на гледка над Selvallavatn и околните пейзажи от планини, езера и полета от лава. Именно тук има дори скрит водопад, който само допълва това невероятно въведение в красотата на Snæfellsnes. След това продължаваме пътуването си до красиво разположения град Stykkishólmur, с неговите добре запазени и цветни стари сгради с изглед към безбройните острови в залива Breiðafjörður. Бърза разходка из пристанището и острова дава невероятна гледка към града. 

 

След живописни гледки по северната страна на Snæfellsnes стигаме до едно от местата, които трябва да се посетят в Исландия. Емблематичната планина Киркюфел (Kirkjufell) се издига на почти 500 метра точно над крайморския град Грундафьордур. Тази планина с формата на стрела става известна покрай последните епизоди на Game of Thrones. Гледките от живописния водопад на Kirkjufellsfoss са невероятни, тази гледка към тази прочута планина със сигурност е една от най-емблематичните снимки на Исландия.

 

Ще усетим духа на Исландия в старото рибарско селище Арнарстапи (Arnarstapi). Тук се намират най-емблематичните църкви в селските райони на Исландия. Черната църква на Búðakirkja е най-фотогеничната църква в Исландия, със зашеметяващия фон от лавови полета и планини, което прави това страхотна последна спирка, преди да се върнем към Рейкявик навреме за късна вечеря.

Нощувка в хотел Hotel Leifur Eiriksson 3* в центъра на Рейкявик

Днес е денят, в който ще кажем “Довиждане” на прекрасната страна Исландия. Все пак, преди да си тръгнем, ще имаме възможността цял ден да се наслаждаваме на Рейкявик, неговите невероятни красиви и пъстри улици, интересни музеи и вкусна, донякъде екзотична храна. 

След закуска, освобождаваме стаите и оставяме куфарите за съхранение в хотела, за да можем ние да се впуснем в екпедителска, пешеходна обиколка на града. 

Какво ще видим:

Ще се разходим из Стария град, където ще се насладим на автентичната местна архитектура, след това ще се спуснем към езерото Тьорнин до кметството, където ще нахраним лебедите и ще се полюбуваме на прекрасни гледки. Ще се разходим на главната улица на Рейкявик Laugavegur, която е построена през 1885 г.и ще хапнем някой от местните специалитети. Ще посетим Енорийската църква „Hallgrimskirkja“ – най-високата църква в страната и символ на Рейкявик, тя се извисява на 75 метра над града и се вижда от всяка негова част. Желаещите могат да се качат на върха, откъдето се разкрива прекрасна гледка към Рейкявик. Ще отскочим до концертната зала Harga, която наподобява стъклена пчелна пита, дом на исландската национална опера и симфония. Една от най-емблематичните сгради в центъра на Рейкявик.

След обяд ще се впуснем в обиколка на един от най-съществените, забележителни и уникални музеи в Исландия – Музей Перлан (ЦЕНА – 30 евро възрастен, дете 17 евро)

Пътя до там ще минем пешеходно (около половин час), през което време ще се насладим още веднъж на красотата и пъстротата на улиците на Исландия. Музеят е забележителност, която си заслужава да бъде посетена. Изложенията предлагат докосване до чудесата и природата на Исландия по интерактивен и забавен начин. Природните чудеса оживяват на една ръка разстояние – вулкани, северно сияние, ледници, океански живот, морски птици и много други. Ще изследваме истинска ледена пещера, ще се отпуснем в първокласен планетариум, показваш красивото Северно сияние. На последния етаж на Perlan има кафене и фантастична гледка към града. 

*Входните такси за посетените обекти се плащат на място. 

Трансфер до летището и нощен полет към София. 

 • Пътешествие до Северна Исландия с включен обяд – полуостров Снайфедлснес – срещу допълнително заплащане от 185 евро на човек, при 9 записани човека. 
 • Пътешествие до Вик и известният черен плаж от снимките на Game of Thrones – срещу допълнително заплащане от 175 евро на човек
 • Наблюдение на китове и кайри през летните месеци – срещу допълнително заплащане от 155 евро на човек  – Записвайки се на турът за наблюдение на китове през летните месеци имате рядката възможност да видите китове в естественото им обитание, което е наистина незабравимо преживяване. Това е съвсем близо до Рейкявик, залива Факсафлой е мястото на обитание на множество застрашени морски видове и птици като известната птица Тупик- морски папагал, както и арктическата птица рибарка. Много често се наблюдават и делфини, както и морски свине. Това е една изключителна възможност, тъй като имате шанса да се докоснете отблизо до едни от най- големите морски животни.  
 • Посещение на известната Синя лагуна Blue Lagoon – пакетите започват от 145 евро на човек с включен трансфер от хотела и напитка в лагуната. 

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Записване за екскурзията: Плащане на депозит от 10% от сумата по банков път. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Изпращане на копие на международния Ви паспорт. 

Важно!

Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване. 

 

За контакти: Воаяж Би Травъл ООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания Тел.: 0899 913 627 e-mail: voyagebt@gmail.com 

 

Банкови данни: Воаяж Би Травел ООД 

Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415 

Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Исландия. 2. Получател: Воаяж Би Травел ООД 3. Наредител: Вашето име.

Запознай се с Исландия

Посетете най- красивите места, които познават само местните. запознайте се с най- малките тайни на народа на Исландия, за да можете да се почувствате част от него!

Галерия

СВЪРЖИ СЕ С НАС ПО ТЕЛЕФОН СЕГА

+359 899 91 36 27

Или направете запитване долу

Имате въпроси?