1299 лв.

03-07.11.2021г. (5 дни/4 нощувки) 4 дневна екскурзия с включено хотелско настаняване, нощувка в кемп в пустинята, закуска и вечеря, всички трансфери, посещение на Петра, панорамна разходка из Амман, Мъртво море, сафари тур в пустинята Вади Рам, входни такси, трансфери и местен водач на български език!

Екскурзия до Йордания - древни градове, бедуини, мъртво море и още ..

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Дни
Часове
Минути
Секунди

изживей 4 незабравими дни

Програма
Екскурзия до Йордания - древни градове, бедуини, мъртво море и още ..

4 дневна екскурзия с включено хотелско настаняване, нощувка в кемп, закуска и вечеря, всички трансфери, посещение на Петра, панорамна разходка из Амман, Мъртво море, сафари тур в пустинята Вади Рам, входни такси, трансфери и местен водач на български език!
(5 дни/4 нощувки)

ДАТИ: 03-07.11.2021г.

*Може да изберете и други дати от 31.10, 2021 до 31.03.2022 г. Няма ограничение за минимален брой участници.

МАРШРУТ: София – Акаба – Петра – Мадаба – връх Небо – Мъртво море – Амман – Вади Рам (Сафари тур) – Акаба – София

ЦЕНА: 1299 лв. с настаняване в добри хотели, с висок рейтинг и една нощувка  в пустинята Вади Рам – Hasan Zawaideh camp

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач на български в Йордания! Ако желаете да пътувате индивидуално, се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

Условия за влизане в страната:
В страната се влиза с ПСР тест или Цифров COVID сертификат.

Тези, които имат сертификат трябва да направят ПСР тест само в Бъллгария, преди заминаване.

Тези, които пътуват с ПСР тест трябва да направят както в България, така и на летището там бърз тест. Резултатите излизат веднага и не е необходимо чакане в хотел.

 

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Акаба  – Al-Raad hotel или подобен. 
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Петра  – Petra night hotel или подобен. 
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Амман  – Jerasa hotel или подобен. 
 • 1 нощувка със закуска и вечеря във Вади Рам – Hasan Zawaideh camp. 
 • Всички трансфери по програмата 
 • Входни такси за всички забележителности в програмата. 
 • Сафари тур за 2 часа
 • Местен водач, който говори отлично български език
 • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро и Ковид 19 покритие
  •  

Самолетният билет – използва се редовен полет на авиокомпания Раян еър. Ще проверим цената за вас при записване. Ориентировъчна цена за двупосочен билет с чекиран багаж и запазено място – 120 евро. 

Лични разходи

Бакшиш за местните водачи

 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете : 1.Основание: Екскурзия до Йордания
 • 2.Получател: Воаяж Би Травъл ООД 3.Наредител: Вашето име

Условия за влизане в страната: 

В страната се влиза с ПСР тест или Цифров COVID сертификат. 

Тези, които имат сертификат трябва да направят ПСР тест само в Бъллгария, преди заминаване. 

Тези, които пътуват с ПСР тест трябва да направят както в България, така и на летището там бърз тест. Резултатите излизат веднага и не е необходимо чакане в хотел.  

Виза не е необходима.

Валидността на паспорта трябва да изтича 6 месеца след планираната дата за напускане на страната. 

Програмата ни обхваща едни от най-красивите, забележителни и световно известни забележителности по пътя на Коприната.

Специални сме, защото работим с фиксирани и обявени цени, без скрити такси и допълнителни, неупоменати плащания. Подбираме маршрута на програмата и атракциите след предварително обстойно проучване на място и ви предлагаме уникална туристическа програма за най-великата страна в света. Водачът ни познава страната удивително добре, посещавал я е многократно и е живял за известен период от време на територията и. 

Ако търсите кратко пътуване, което съчетава съвременните градове, изпълнени със светски хора, планинските райони, осеяни с малки селца, пустини, обитавани от номадските бедуини, световни археологически обекти, пазещи в себе си история, традиция, култура, то това приключение е за вас! Йордания притежава цялото това разнообразие! Ще започнем с древния град Петра, попивайки историята на Пътя на коприната, ще продължим към Мадаба – приказният град на мозайките и Връх Небо, където Мойсей вижда Обетованата земя. Ще се къпем в  Мъртво море и ще се шляем из улиците на Амман и за финал сме оставили срещайки се с местни бедуински селяни в пустинята Вади Рам – лунната долина на Йордания. 

Редовен полет на авиокомпания Райънеър. Тръгва от София в  16:35 и пристига в Акаба в 19:30ч. местно време. Полетът е с продължителност 2ч 55м. 

Вашият гид ще ви посрещане на летището и ще ви отведе до хотела в Акаба. 

Вечеря и нощувка в Акаба  – Al-Raad hotel или подобен. 

След закуска ще се придвижим до Петра и ще разгледаме археологически обект на  града. Разположен е  в укрепената планинска долина Вади Муса и от средата на 80 те години е включена Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. По тесни криволичещи пътища ще стигнем до емблематичната фасада, прочута от филмите на Indiana Jones. Древният обект на Петра е огромен и съдържа стотици изработени скални гробници, театри в римски стил, храмове, жертвени олтари и колонадни улици, до които се стига по много различни пътеки.

Вечеря и нощувка в Петра  – Petra night hotel или подобен. 

След закуска ще  отпътуване към Мадаба. Мадаба, известен със своите къщи в османски стил и красиви мозайки от византийската епоха, включително известната мозаечна карта от шести век на Йерусалим и Светата земя в църквата Свети Георги. Други мозаечни шедьоври от V до VII век могат да бъдат намерени в църквите, музеите и домовете на Мадаба.

Продължаваме към връх Небо – мястото, където се казва, че пророк Мойсей е видял „обетованата земя“ и където се предполага, че е погребан. Ще разгледаме това светилище, както и забележителните мозайки на църквата от четвърти век.

Следва  Мъртво море и най -ниската точка на Земята (398 метра под морското равнище). Това супер солено езеро е идеалното място да прекараме известно време в релакс и да си направим някои класически снимки на повърхността на водата. 

Вечеря и нощувка в Амман  – Jerasa hotel или подобен. 

След закуска ще се разходим из Амман, а след това ще се придвижим до Вади Рам. Очаква ни сафари тур, който ще ни преведе през някои от най-ярките пустинни пейзажи на планетата. Вади Рум е изпълнена със странни и прекрасни скални образувания, подобни на луна, а следи от древни цивилизации могат да се видят в многото издълбани надписи, намерени в цялата област-от пиктограми до тамудски, набатейски и арабски текстове.

Вечеря и нощувка във Вади Рам – Hasan Zawaideh camp. 

Закуска и трансфер до летището. Кацане в София в 15:40ч. 

знаме на Йордания

Запознай се с Йордания

Галерия

Имате въпроси?