7350 лв

16 дни/ 13 нощувки: 02.06 - 17.06.2024 г - няма места!
Нова дата! 05.06 - 20.06.2025 г. - Има места!

Чудесата на Индонезия - комодски варани и о-в суматра

Дни
0
Града
0
Забележителности
0

изживей 16 незабравими дни

Програма
Чудесата на Индонезия - Комодски варани и о-в Суматра

Запази мечтаното пътуване  с капаро от 100 лв. 

София – полет през Доха – Медан – Букит Леванг -Гунунг Леусер, трекинг в джунглата – Барастаги – о-в Самосир – Медан – Джокджакарта (Борободур и Прамбанан) – Денпасар – Убуд – Лабуан Бахо – Комодо – розовия плаж – Лабуан Баджо – Санур – Денпасар – полет през Доха – София

НОВА ДАТА! 05.06 – 12.06.2025 г. (16 дни / 13 нощувки)

При сключване на договор се заплаща капаро в размер на 1000 лв. Мястото Ви се гарантира само чрез договор + заплатено капаро. До 50% от сумата се заплаща до 6 месеца преди отпътуване, а последните 50% – до месец преди отпътуване.

 • 7350 лв. с настаняване в 3 и 4 звездни хотели с отлични оценки в Букинг – Индонезия 

Линк към нашата програма до Индонезия и Сингапур –> тук

* Обявените дати са за организирано пътуване с малка група от 8-12 човека и водач на български език! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Медан – Денпасар – София с вкл. летищни такси и багаж
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места в тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
 • Вътрешен полет Медан – Джогджакарта с вкл. летищни такси и 1 чекиран багаж
 • Вътрешен полет Джогджакарта- Денпасар с вкл. летищни такси и 1 чекиран багаж 
 • Вътрешен полет Убуд – Лабуан Бахо с вкл. летищни такси и 1 чекиран багаж
 • Вътрешен полет Лабуан Бахо – Санур с вкл. летищни такси и 1 чекиран багаж
 • 13 нощувки в 3 * и 4* хотели. 
 • 13 закуски
 • Разглеждане на най-известните забележителности на остров Ява: Борободур, вторият най-голям будистки храм на открито в света след Ангкор Ват в Камбоджа, и индуисткия комплекс Прамбанан; както и прекрасните оризови полета, храмове и плажовете на Бали.
 • о-в Суматра и Комодо
 • Всички трансфери по програмата
 • Входни такси за местата упоменати в програмата
 • Български водач-преводач със сериозен опит, пътувал и живял в Югоизточна Азия
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек.
 • Лични разходи ~ 800-1000лв.;
 • Бакшиши ~ 60 USD 
 • Допълнително се заплаща ~ 800 лв. за единична стая;
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Допълнителни екскурзии:

*Ramayana балет шоу – 24 долара: Станете свидетели на епичната любовна история на яванската култура в храма Прамбанан. Този балет ще ви предложи зрелищно театрално шоу и мюзикъл, изпълнени от около 200 членове. 

Рамаяна е санскритски епос от древна Индия – един от двата най-важни епоса в индуизма. Известен е като “итихас” т.е “история”. Той разказва живота на Рама, легендарен принц на Айодхя в кралство Косала. Епосът проследява четиринадесетгодишното му изгнание в гората, подтикнато от неговия баща, крал Дашарата, по молба на мащехата на Рама, Кайкеи; пътуванията му през горите в Индийския субконтинент със съпругата му Сита и брат му – Лакшмана; отвличането на Сита от Равана – кралят на Ланка, довело до война и евентуалното завръщане на Рама в Айодхя, за да бъде коронясан за крал. 

Насладете се на традиционно танцово представление, описващо историята на двамата мъже, Рама и Равана, борещи се за любовта на принцеса на име Сита. Започва се с представяне на героите Рама Виджая, принцът на Айодхя и принцеса Сита, докато се скитат из гората Дандака с Лакшмана. 

*Танцуво шоу Legong – 14 долара: Танцът легонг се счита за един от най-почитаните на остров Бали, известен със своите пози и бързи движения, които изискват значително ниво на гъвкавост сред младите изпълнителки. Хореографиран по определен модел с най-фините детайли, танцът е добре запазен през поколенията. Legong изобразява ангели, божествено танцуващи в небесата, и е визуално отличителен чрез емблематичните костюми на изпълнителите. Класическият спектакъл демонстрира ловкостта на танцьорите, които се движат динамично под жив акомпанимент на гамелан оркестър. 

Местните наричат танца Legong с пълното му наименование – „Legong Kraton“ – което в превод означава „танцът на кралския дворец“. Преди е бил достъпен само за кралското семейство, но днес можем да му насладим и ние. 

Прекрасния залез ще посрещнем при храма Танах Лот, наслаждавайки се нa известния танц кечак – 18 долара. За много хора той олицетворява романтичния остров Бали.

* Обяд в BS RESTO
* Вечеря Rama Shita – бюфет

(*Цената на всяка една от допълнителните екскурзии се препотвърждава месец преди отпътуване.)

 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Плащане на депозит по банков път. При сключване на договор се заплаща капаро в размер на 1000 лв. Мястото Ви се гарантира само чрез договор + заплатено капаро. До 50% от сумата се заплаща до 6 месеца преди отпътуване, а последните 50% – до месец преди отпътуване.
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Илиева, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Индонезия с о-в Суматра 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Здраве: Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Програмата, която Ви предлагаме, е изключителна, защото в нея е събрано най-доброто от Индонезия, Има няколко вътрешни полети, за да е максимално удобно за клиентите ни. Ще си починете, ще опознаете уникалните култури на индонезийските острови и ще се забавлявате!

Хотелите, с които работим са подбрани за да предоставят както нужния лукс, така и много важната централна локация. Има няколко вътрешни полети, за да е максимално удобно за клиентите ни и да не се губи излишно време в пътуване. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не Ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет. Ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.

Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Програмата, която Ви предлагаме е уникална за българския пазар. Ще имате възможност да се потопите в местната индуистка култура и да опознаете Бали отвъд облика му на остров само за почивка. Ще наблюдаваме местни церемонии, в които може да се включите като дори можете да се облечете в традиционни дрехи и да усетите културата още по-силно. Водачът ни ще е българка, специалист по културология, живяла в тази част на света, и така ще имате възможност да се докоснете максимално до местната култура, храната и начин на живот.

Ще посетим и остров Ява и ще отделим внимание на двата най-важни храма: Борободур – вторият по големина запазен будистки храм, след Ангкор Ват в Камбоджа и индуисткият комплекс Прамбанан. Ще се насладим на различни забавления – ще гледаме балийски танци, ще отидем на представление на Рамаяна, както и на известния Театър на сенките в град Джогджакарта.

Включили сме и шестият по големина остров в света – Суматра, чиято история е белязана от древни кралства, колониално влияние и богат културен гоблен.

Планирали сме, разбира се, и време за почивка.

Отпътуване от Летище София, терминал 2 за Индонезия. Кацане в Медан на другия ден.

Трансфер и настаняване.

Свободно време за почивка и освежаване след дългия полет .Медан е един от четирите главни града в Индонезия, като в него и принадлежащите райони живеят 3,4 милиона души. Основан в началото на 19 в., в миналото е бил наричан „земята на парите“ заради оживената търговия с тютюн, каучук, чай и други ценни стоки, отпътуващи от процъфтяващото му пристанище Разходка в района Кесаван – старият център с първата улица на Медан от холандския период, отличаващ се с елегантна класическа архитектура и множество ресторанти с вкусни местни специалитети, гордост на жителите на града. Вечеря.

Връщане в хотела и нощувка в Медан в 3* hotel.

Закуска Среща 8:00- сити тур, разглеждаме Медан, приемствен за новото като всеки пристанищен град, формиран в духа на ислямските традиции, обогатен от холандските колониални нрави и подслонил колорит от цял свят. Ще посетим бившия Дворец на султана, внушителната Главна джамия, китайския храм . Към 11:00 часа Отпътуване за Букит Лаванг (около 3 ч.)  Пристигане към 16 часа  . Настаняване .Букит Лаванг е природен резерват на брега на река Бохорок в северозападната част на Суматра и главна точка за достъп до природния парк Гунунг Леузер, в който на свобода в естествената си среда живеят суматранските орангутани – един от трите вида в света, критично застрашен от изчезване. Ще навлезем сред джунглата в резервата, като по пътя ще спрем при плантации за маслодайни палми и каучуково дърво. 

Нощувка в Букит Лаванг в 3*hotel.

След закуска излизаме на приключение в джунглата – в продължение на 3 часа ще изследваме вековните зелени дъждовни гори – истински рай за приматите, в търсене на дългоопашати макаци, лангур на Томас, гибони и удивителните орангутани. „Орангутан“ произлиза от малайски и буквално преведено означава „горски човек“. Дните си тези удивителни животни прекарват основно в хранене и разходки сред короните на дърветата, отличават се с висока интелигентност и характерния оранжев цвят на козината. Живеят между 30 и 45 години. Популацията им наброява 5000 екземпляра, а незаконната сеч и бракониерството са най-големите заплахи за тях. Докато ходим сред джунглата, ако имаме късмет, можем да видим и рафлезия – цветето гигант с най-голям цвят в света. Връщане в хотела, освобождаване на стаите и отпътуване към северната част на Суматра за Брастаги – най-близкият голям град по пътя към езерото Тоба. Пътувайки от изток на запад, от ниския район към централните части, покрити с планини, ще наблюдаваме променящата се природа с покачване на надморската височина. Пътуваме около 4 часа.

Настаняване в хотел 3* и нощувка в Барастаги

След закуска освобождаване на стаите. Отпътуване за езерото Тоба – най-голямото кратерно езеро на планетата, разположено в калдерата на супервулкан. Формирано е преди около 75 000 години при най-мощното и апокалиптично изригване за последните 25 милиона години, за което се смята, че е определило развитието на човешкия вид и разпространението му на Земята. Въпреки надморската височина от около 900 м, водите на езерото целогодишно са с температура 24-27 градуса, а ролята на езерото е определяща за поминъка в района. По пътя ще спрем в селото Докан, за да се запознаем с традиционния бит и местните обичаи на общността Батак. Ще видим зрелищния водопад Сиписо-писо, който се излива от подземна река по стената на кратера на Тоба и се врязва в земята от височина 120 м, след което продължаваме към панорамната кула Теле, за да се насладим на безкрайната шир на езерото Тоба. След като посетим Ефрата, още един красив водопад, ще отидем до селото Сухи-Сухи с типичните „дълги къщи“, ще научим какви са характеристиките на архитектурата на Суматра, нейната символика и декорация, за местните тъкачески традиции, след което ще прекосим езерото с лодка, за да достигнем остров Самосир, разположен в средата му.

Настаняване в хотел 3* на остров Самосир и нощувка.

Закуска. Денят е посветен на културата на Батак и езерото. Ще посетим няколко традиционни села – в Томок ще разгледаме гробница на кралете от Сидабутар, а в Амбарита ще видим трона и залата за екзекуции на кралете от Сиалаган. Батак представляват около 3% от всички жители на Индонезия и населяват териториите около езерото, общо наброяват около 9 млн. души, предимно християни. Корените им могат да бъдат проследени 2500 години назад и към тях се причисляват 6 племена. До идването на холандските колонизатори живеят сравнително изолирани, с любопитни практики, сред които е било дори човекоядството – тук изпращали осъдени кръвосмешатели и престъпници. При завладяването на Северна Суматра холандското колониално правителство забранява мрачния ритуал със закон през 1824 година. Традиционните вярвания на батакските народи се основават на съществуването на душа на живота и душа на смъртта и много хора ги следват до днес успоредно с основната религия, която изповядват. Следобед връщане в хотела, вземане на багаж и придвижване до Медан.

Нощувка в Медан в 3* хотел.

Закуска (сух пакет) и полет за Джокджакарта (ЯВА) – културният център на остров Ява.

Почивка.

Традиционна яванска вечеря. 

Нощувка в Джокджакарта – Gallery Prawirotaman Hotel 4* или подобен.

 

Закуска.
Преди обяд ще разгледаме прекрасния Борободур.

Посещението на храма Боробудур е едно от най-важните неща за правене в Джокджакарта, тъй като той е един от най-добрите храмови места в Югоизточна Азия заедно с Ангкор Ват в Камбоджа и Баган в Мианмар. Всъщност се смята за най-големият будистки паметник на Земята , гигантска пирамида с 9 нива, 2672 издълбани панела и 504 статуи на Буда. За да добиете представа на най-горното ниво има 72 камбановидни ступи, всяка от които съдържа статуя на Буда. Напълно си заслужава. 

Обяд в BS Resto (невключен в цената)

След обяд ще отделим внимание на Прамбанан

Това е друг зашеметяващ храм близо до Джокджакарта. Според мнозина е дори по-красив от Боробудур. Той също е обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО, комплекс от хиндуистки храмове, посветени на бог Шива, открити от холандците през 10 век. Докато Боробудур е известен с големия си размер, храмовете Прамбанан са най-известни със своята височина и сложна украса – най-високата сграда е висока четиридесет и седем метра! Трите най-големи храма са посветени на главните индуски богове Шива, Вишну и Брахма и са украсени със сцени от Рамаяна.

Вечерта – допълнително мероприятие: танцово-драматична постановка на Балета Рамаяна – изключително атрактивно представление и на много високо ниво. Започва в 19:30. Вечеря на бюфет в Rama Shita (допълнително заплащане)

Представлението се основава на индийския епос Рамаяна, изключително важно произведение за индонезийската култура, изпълнено с яванските танци и музика- много рафинирани и спокойни, за разлика от оживените и по-експресивни балийски танци, чийто сюжети също се базират на Рамаяна.

Нощувка в Джокджакарта – Gallery Prawirotaman Hotel 4* или подобен.

Закуска. Ще се разходим до султанския кратон – двореца в Джогджакарта и специалния район около него. Кратон е главният дворец в града и домът на султана на Джокджакарта и неговото семейство. Това е чудесен пример за яванска архитектура, с комплекс от павилиони и сгради, които отнемат няколко часа за разглеждане. Разхождайки се из територията, ще се възхитите на сложно украсените сгради със златни тавани и екстериори с колонади. Не забравяйте да разгледате изложбата с подаръци, получени от султана от световни лидери.

 

Точно до двореца ще видиме Таман Сари, известен още като „Водния замък“. Той е трябвало да бъде парк за развлечения за султана и семейството му. Там се намира и мистериозната подземна джамия Sumur Gumuling и тайни проходи. Таман Сари е прекрасен пример за яванска архитектура, а басейните и къщите за къпане на султана и неговия харем създават прекрасни възможности за снимки. 

Трансфер до летището, полет до Депансар. 

~ настаняване в хотел ~ 19:30ч. 

Трансфер до Убуд (~ 2 часа) 

Нощувка в Убуд – SenS Hotel and Spa Conference Ubud Town Centre 4* или подобен.

Закуска. Този ден ще посветим на Убуд- артистично градче в центъра на Бали. Ще посетим и  пещерата на слоновете, от 11 в.- Гоа Гаджа, (Goa Gajah) и храмът на Свещените извори Тирта Емпул (Tirta Empul). 

Храмът Гоа Гаджа е един от 5-те храма, които задължително трябва да посетите в Убуд, и един от 26-те задължителни за целия остров Бали. В пещерата има 3 каменни идола, всеки увит в червени, жълти и черни платове. По стените на пещерата има черни сажди в резултат на съвременното кадене. Няколко вдлъбнатини показват къде някога са седели медитиращите свещеници. Северната част на комплекса е предимно будистка, докато на юг отвъд реката е предимно шиваитска.

Тирта Емпул е храм, считан за свещен от балийската индуска общност. Храмът има няколко свещени извора, за които се твърди, че са създадени от бог Индра и се смята, че са с благословена вода, която може да пречисти онези, които се къпят там. 

*Ще имаме възможност да рисуваме Батик. 

На връщане пък ще спрем да се възхитим на прекрасните оризови тераси в Тегалаланг (Tegallalang). 

*В този ден пожелание ще можете да опитате и известното кафе „Копи Лувак”.

Ще обърнем внимание на Двореца (“Puri Saren Agung”)

Вечерта ще отидем на представление на типичните традиционни танци  “Легонг” – за всички предварително заявили и заплатили от България. 

Танцът Легонг се счита за един от най-почитаните на остров Бали, известен със своите пози и бързи движения, които изискват значително ниво на гъвкавост сред младите изпълнителки. Хореографиран по определен модел с най-фините детайли, танцът е добре запазен през поколенията. Legong изобразява ангели, божествено танцуващи в небесата, и е визуално отличителен чрез

емблематичните костюми на изпълнителите. Класическият спектакъл демонстрира ловкостта на танцьорите, които се движат динамично под жив акомпанимент на гамелан оркестър.

Нощувка в Убуд – SenS Hotel and Spa Conference Ubud Town Centre 4* или подобен.

Закуска.

Освобождаване на стаите и трансфер до летището. Пристигане в Лабуан Баджо (ФЛОРЕС) – малък град на брега, горд с красивите си залези. Нощувка в  хотел извисяващ се на хълм, с невероятна панорама на около 1 км. От града. Това е един от най-добрите хотели в местността.

Нощувка в Лабуан Баджо, в Golo Hill Top.

Посрещане, трансфер до хотела, настаняване и нощувка.

Закуска.

Рано сутринта с лодка ще посетим селото Комодо, за да разберем какво представлява традиционният живот на остров Комодо. Следва плаване до Лох Лианг- който е и основен вход за Комодският Национален парк, за да проследим драконите в естествената им среда. После се плава до Розовият плаж, с кристална вода и красиви градини от корали и множество красиви тропически риби. Това е едно наистина прекрасно място за плуване, слънчеви бани и шнорхелинг. 

Нощувка в Лабуан Баджо в Golo Hill Top.

Връщане в хотела и нощувка.

Закуска. Посещение на пещерата Бату Сермин – в превод от бахаса „пещерата на огледалния камък“. Името ѝ произлиза от интересен феномен, който може да се наблюдава в слънчев ден около обяд – когато лъчите си проправят път до стената, тя ги отразява заради съдържащите се в нея варовик и сол. Допреди няколко хилядолетия пещерата е била част от морското дъно, заради което в някои части могат да бъдат видени вкаменелости на различни морски обитатели – риби, костенурки и корали. Обяд в местен  Трансфер до летището и полет за Денпасар (БАЛИ). Нощувка в Санур в THE 1O1 Bali Oasis Sanur или подобен.

Закуска , свободно време за плаж

Следобед 

Прекрасния залез ще посрещнем при храма Танах Лот, наслаждавайки се нa известния танц кечак. За много хора той олицетворява романтичния остров Бали. 

Kecak е форма на музикална драма, разработена през 30-те години на миналия век в Бали. От създаването си тя се изпълнява предимно от мъже. Основава се на историята на Рамаяна и се изпълнява традиционно в храмове и села в Бали. Вместо традиционния “gamelan” оркестър, който обикновено придружава други балийски традиционни изпълнения, Kecak е придружен от мъже, скандиращи “Cak! Cak! Cak” или “ке-чак” в полиритмични звуци по време на почти цялото изпълнение. Този невероятен оркестър се ръководи от солист, който отговаря за високите и ниските ноти и действа като разказвач. Чрез драматичен звук се разиграва действието на пиесата. Разказва се по-кратката версия на епичната сага Рамаяна, с танцьори, играещи ролята на Рама, Сита, Лакшмана, Равана, Хануман и други.

Танах Лот означава земя в морето и е едно от най-популярните места на острова. Представете си балийски храм (пура), кацнал високо на скалата, обърнат към открития океан с разбиващи се вълни под него и драматични цветове на заздрачаващото се слънце на фон. Приказно, нали? Днес, като един от най-фотографираните морски храмове в Бали, на входа, за към Танах Лот, ще намерите много магазини за изкуство, предлагащи местни занаяти и други характерни местни продукти.

Нощувка в THE 1O1 Bali Oasis Sanur или подобен.

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите по  обяд.Време за обяд и трансфер до Летището  Около 14:45 ч. 

Каца се в София на следващия ден.

Запознай се с Индонезия

Галерия

Имате въпроси?