5950лв

13.11-29.11.2021г.

Перу и Боливия- в търсене на древни загадки

0
Дни
0
Града
0
Забележителности

изживей 16 незабравими дни

Програма
Име на програмата

София-Лима- Пуно- Куско- Мачу Пикчу и Рейнбоу планината- Ла Пас- Уюни-Тиуанако-Копакабана- Ла Пас- София

 • 2 нощувки в Las Palmas хотел или подобен в Лима;
 • 2 нощувки в хотел в Пуно- Quelqatani или подобен
 • 4 нощувки в Куско- хотел Eureka или подобен;
 • 1 нощувка в хотел в Ойантайтамбо- хотел Сол Натура или подобен;
 • 4 нощувки в хотел в Ла Паз- Casa Fusion hotel boutique или подобен ;
 • 1 нощувка в уникален хотел от сол в Уюни- Hotel de Sal Luna Salada;
 • Самолетен билет София -Лима- Ла Пас – София с включени летищни такси 

 

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.

 • Вътрешен полет Лима- Хулиака, Пуно, с включени летищни такси  и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Куско- Ла Пас, с включени летищни такси  и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Ла Пас- Уюни, с включени летищни такси  и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • 15  нощувки
 • 15  закуски, 1 обяд
 • Разглеждане на едни от най-красивите и предпочитани места в две от най-интересните Южно-Американски държави- Перу и Боливия.
 • Входни такси по местата упоменати в програмата
 • Всички трансфери по програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Български водач-преводач с опит, пътувал много в Южна Америка.
 • Допълнително се заплаща ~868 лева за единична стая
 • Лични разходи – около 950  лв
 • Бакшиши
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата.
 • виза за Боливия- около 100 $

 Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването. Изпращане на копие на международния Ви паспорт.

За Перу:

 • паспорт
 • копие от лична карта

   

  За Боливия:

 • паспорт
 • попълнен визов формуляр за туристическа виза за Боливия
 • 2 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
 • такса от около 100 $.
 • Международният паспорт трябва задължително да е валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане. В паспорта трябва да има поне две цели свободни страници, за да може върху тях да бъдат положени входните визи за страните, като на гърба на тези страници не следва да има други положени по-рано визи, освен печати от граничен контрол.
 • Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване в Перу и Боливия.
 • Бакшиши (35 долара на човек);
 • Туристическа виза за Боливия – 100 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) – заплаща се задължително на място;

 

Програмата, която ви предлагаме е наистина една много добра комбинация от местата- символи за Перу, както и за Боливия. Това е и наистина прекрасен начин да откриете мистичния живот на Инките. 

 

Хотелите, с които работим са подбрани за да предоставят както нужния лукс, така и много важната централна локация. Включени са няколко вътрешни полети, за да е максимално удобно и да не се губи излишно време в пътуване. В Боливия придвижванията са със самолет, като по този начин е избегнато изключително уморителното преминаване по неасфалтирани или не добре асфалтирани пътища! Една от малкото програми, в които се вижда Тиуанаку- най-старият археологически обект в Боливия, както и посещение на едно от най-красивите места в цяла Южна Америка- солните полета на Уюни.

Ще ви дадем съвети как да се справите с височинната болест.

Защо сме по-добри и защо да изберете нас, когато планирате мечтаната си почивка до Южна Америка?

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.

Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Полет от София до Лима, има прекачване в европейско летище.Късно вечерта кацане в Лима и трансфер до хотела. 

Нощувка в хотел Las Palmas или подобен

Панорамна обиколка на града. Често не се обръща достатъчно внимание на Лима, оставаща в сянката на Куско и Мачу Пикчу, а това е град достоен за внимание! Центъра на Лима е включен в списъка на световното културно наследство ЮНЕСКО. Някой от най- интересните забележителности са Катедралата Свети Йоан, архиепископския дворец и Кметството. Тук се помещава и най- старият университет на континента- Сан Маркус. Будещ голям интерес е и музеят на златото. Тук се намира и най- големият парк с фонтани в света, на който и ще се насладим вечерта!

Нощувка в хотел Las Palmas или подобен.

Полет до Хулиака, Пуно. Трансфер до хотел и настаняване. Време за почивка и разходка в града. Ще се насладите на прекрасната гледка към едно от най-известните езера в света- Титикака. 

Нощувка в хотел Quelqatani или подобен.

Сутринта се отправяме на разходка до езерото Титикака, плетените острови Урос и остров Такиле. Титикака е най- голямото високо разположено езеро в света. Ще се запознаете с бита на племето аймара, на техните традиции и култура. Мъжете са тези, които плетат в семейството, а избора на годеник за девойката се състои от потапянето на плетивото във водата, колкото по- стегната е плетката, толкова и по- малко вода ще изтече. Така и мъжете с най-чевръсти пръсти са най- желаните ергени в общността! Възможност за традиционен обяд на остров, срещу допълнително заплащане.

Нощувка в хотел Quelqatani или подобен.

Целодневно пътуване с туристически автобус по маршрута Пуно- Куско. Храмът на Виракоча, Американската Сикстинска капела, обяд на бюфет. 

Храмът Виракоча (Храмът Ракчи на кечуа) е построен от култура, предшестваща инките с 1500 години. Ще преминем и през най- високата точка в нашето пътуване, където има пазар и може да си закупим много хубави местни сувенири. Много плавно ще разберете как се променят както климатичните зони, така и хората около вас- навлизаме постепенно в областта на културата кечуа. Настаняване в Куско- наричан пъпът на света.

Нощувка в хотел Eureka или подобен. 

Куско- обиколка с екскурзовод на централната част на Куско. 

Куско е омайващо красиво място, запазил очарованието си древен град на инките. Ще посетим Кориканча и ще се насладим на прелестната красота на главния площад- Плаца де армас. Ще посетим и две от най- красивите църкви- Катедралата и църквата Санта Иглесия. Свободно време, по желание може да се посети крепостта Саксайуман, срещу допълнително заплащане.

Нощувка в хотел Eureka или подобен.

Tози ден ще бъде посветен на Свещената долина на инките. Някога инките са я считали за Рая на земята. Река Урубамба тече плавно и напоява плодородните земи. В древните легенди на кечуа народа, река Урубамба е свързвана с млечния път. Ще се насладим на древните инкски руини, ще посетим и традиционен пазар на инките в Пизак. После ще посетим очарователното градче Ойантайтамбо и руините на крепостта там.

Нощувка в хотел Sol Natura hotel Ollantaytambo или подобен. 

 Великият ден! Сутринта тръгваме за Мачу Пикчу. Днес е денят, в който ще се насладим на невероятни гледки. Съкровището на инките остава скрито за света дълго време, докато през 1911г. не го открива героят на съвременната археология- Хирам Бингам. Ще се разходим из древните руини и ще ни разкажат за този вълшебен, отдавна изчезнал свят. Възможност за изкачване на близкия връх Уайна Пикчу- срещу допълнително заплащане от 40лв., като трябва да бъде заявено още при подписване на договора в София! 

Нощувка в хотел Eureka или подобен.

Свободен ден в Куско или възможност за посещение на Рейнбоу планината срещу допълнително заплащане от 120лв. Легендата разказва, че ако минеш под дъгата ще ти се сбъдне едно желание. Затова и ви каним на пътешествие,да посетите Планината- дъга. Рейнбоу маунтин е едно от най-красивите и уникални места в Перу и Южна Америка, скрито далече от очите на обикновените туристи. Рейнбоу маунтин представлява цветна планинска област от Перуанските Анди.Част е от много известната Ausangate mountainр която играе и много важна роля в митологията на древният кечуа народ.Счита се, че мястото е свещено и е пазело Куско, било е божеството закрилник на града.  Невероятно тюркоазено се редува пред очите ни със златисто, кестеняво и червено. Сякаш магюсник е минал по-рано оттам.  Красивите цветове са получени от ерозирането на слоевете минерали. Еднодневните трекове в местността се разработват от 1-2 години и наистина е ново и уникално изживяване. Разбира се всяко хубаво нещо не е лесно! И тук трябва да отбележим, че надморската височина е 5200 м. И много от посещаващите планината го намират за доста трудно, поради липсата на кислород на такава надморска височина. Изключително препоръчително е да имате опит в изкачванията по планини и добра екипировка. 

Нощувка в хотел Eureka или подобен.

Полет за Боливийската столица Ла Паз. Сити тур и посещение на Лунната долина. Ла Паз е най-високо разположената столица в Южна Америка- 3650м надморска височина. Изключително красиво разположена по- стръмните хълмове, Боливийската столица е запазила своя чар. Може да наблюдавате местните чолитас- в техните ярки одежди, а после пък ще се запътим към Лунната долина. За да се насладим напълно на красивия пейзаж ще се повозим на кабинков лифт. Кабинковият лифт е включен в цената.

Нощувка в хотел Casa Fusion Hotel Boutique или подобен.

Днес ще отидем до Tiwanaku- това е най-важният археологически обект в цяла Боливия. Счита се, че руините датират от 1500г.пр.Хр и това е най-известния монумент от пред-инкския период. Ще видим Пирамидата на Акапана, храмът Каласая- най-големият религиозен храм, после ще се спрем на Пуерто дел Сол и Пумапунку- изключителни култови и религиозни комплекси. 

Нощувка в хотел Casa Fusion Hotel Boutique или подобен.

Полет за Уюни рано сутринта, след което с джипове ще тръгнем към най-големите солни полета в света- Уюни. Гробището на влакове, селището Колчани, където ще се запознаем с различните начини на добиване на сол в миналото. Ще видим и Хотел от сол- един от най-интересните музеи в областта. 

Нощувка в хотел Hotel de Sal  Luna Salada или подобен.

 

Целодневна екскурзия в Уюни. Днес ще се насладим на прекрасните цветове на лагуните, ще видим и много птици фламинго. Следобед полет за Ла Паз.

Нощувка в хотел или подобен.

Нощувка в хотел Casa Fusion Hotel Boutique или подобен.

Посещение на Копакабана и островите от Боливийската страна на Титикака, по желание и срещу допълнително заплащане от .Ще станем рано и ще се запътим към Копакабана и Островът на слънцето, който е най-важният остров на свещеното езеро Титикака. Ще посетим храмът на инките в Пилкокайна, а накрая ще стигнем до свещения Фонтан на младостта, за който се счита, че само глътка от течността ще пречисти тялото и ще ви подмлади. Прибираме се късно вечерта в Ла Паз. 

Нощувка в хотел Casa Fusion Hotel Boutique или подобен.

Полет за България

Съдържание на хармониката

Запознай се с Перу

Запознай се с Боливия

Галерия

Имате въпроси?