5250 лв.

16 дни/15 нощувки
21.11 - 09.12.2023 - МЪЖ за Комбинация + Последни места!16 дни/15 нощувки
10.02-26.02.2024г - ЖЕНА за комбинация + Има места!.; 01.03-16.03.2024г.-Нови групи! 

Мексико-По стъпките на маите!

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Програма
Мексико- по стъпките на маите!

Мексико не изисква ПСР или антигенен тест за влизане в страната! 

МАРШРУТ: София- Мексико сити – Теотиуакан – Оахака – Сан Кристобъл де ла Касас – Паленке -Виляермоса-  Мерида – Чичен Ица – Канкун – София

ЦЕНА: 5150 лв. с настаняване в добри хотели, с висок рейтинг.

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Мексико сити – Канкун – София с включени летищни такси и чекиран багаж
 • Самолетен билет Мексико сити- Оахака- Мексико сити, с летищни такси и ръчен багаж
 • Самолетен билет Мексико сити- Тукстла Гутиерес с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 23 кг. 

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.

 • Всички трансфери по програмата
 • 15  нощувки
 • 15  закуски и обяд на тура до Бонампак и Яшчилан
 • Разглеждане на едни от най-предпочитаните туристически дестинации в света- археологическите обекти, останали от културата на маите- Чичен Ица, Ушмал, Паленке. Подбрали сме най- големите и важни градове руини, но ще имате възможност да видите и по-малките и не толкова познати- Яшчилан, Бонампак. Ще се отбием и във Виляермоса- един прекрасен град, който все още не е толкова туристически и небезизвестните каменни глави на олмеките. Специално сме отделили място и на племената и древните религии- в градчето Сан Хуан Чамула. В Мексико сити сме оставили 2 пълни дни, за да има достатъчно време да се насладите на града. Ще видите и прекрасни природни забележителности като  водопадите Мисол Ха. Ще имате накрая и време да се насладите на прекрасната Ривиера Мая.   
 • Входни такси по местата упоменати в програмата
 • Всички трансфери по програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Български водач-преводач с опит, пътувал много в Южна Америка.
 • Допълнително се заплаща за единична стая ~634 лв при варианта с 3 * хотели 
 • Лични разходи – около 800  лв
 • Бакшиши- 3 долара на човек на ден (задължителен е бакшиша)
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата.
 • Възможност за доплащане за по-висока категория хотел в Ривиера Мая, както и доплащане за обяд, вечеря или ол инклузив.
 • Полет с балон над Теотиуакан- изпълнява се при минимум 2 записани- 235 $ или 465 лв.- Ставането е рано, ще сте около 6:30ч в самия Теотиуакан до базата за полет с балони. Летите над долината на Теотиуакан- едно от най- красивите места в Мексико, а и в света. Полетът е от 30-50 мин. Има включено кафе и закуска на бюфет. Получавате и специален сертификат, че сте летели над Теотиуакан. 
 • Екологичен парк Xcaret на Ривиера Мая- 185 $ или 366 лв( Включен е водач при минимум 6 човека записани).  Екологичният парк Xcaret е разположен върху огромна площ и предлага над 50 различни природни и културни атракции. Шнорхелинг и плуване със спасителна жилетка в 3 различни подземни реки- Азул, Мая и Манати. Ще се разходите и на  тур в джунглата,ще посетите парк с 5000 вида пеперуди и 77 вида различни птици.Паркът е построен до истински руини на маите и ще можете да се разходите и пипнете постройките. Възможност за посещение на музей за орхидеи, зоологическа градина, посещение на село на маите. Има прекрасен музей за мексиканско изкуство, вечерно танцово шоу Mexico Espectacular.  Както и спектакъл на прочутите летящи мъже на Мексико. Имате включен обяд на бюфет, достъп до специални съблекални, бани и гардероби.  Шнорхелинг оборудване е включено. Можете да гледате видео за мястото тук
 • Посещение на Тулум и Коба, посещение на сеноте- 72$ или 143 лв  (Включен е водач при минимум 6 човека записани)- Това е денят, в който ще посетим археологическите зони на Тулум и Коба. Посещение на сеноте и възможност за плуване и релакс в него. Обяд на бюфет, напитките не са включени. Ще разгледаме и замъка на брега на Карибско море.
 • застраховка отмяна на пътуване
 • Запазване на място за екскурзията със 100 лв на човек. При закупуване на самолетни билети се заплащат до половината от екскурзията. 
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете : 1.Основание: Екскурзия до Мексико
 • 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име
 1. Нужна ли е виза, за пътуване с цел туризъм до Мексико?– Виза не е нужна, за пътувания до 90 дни. Нужен ви е валиден паспорт с поне 6 месеца след напускане на Мексико.  
 2. Кое е най-доброто време за посещение на Мексико? От средата на септември до средата на май месец времето е наистина чудесно за посещение на Мексико.  През октомври и ноември понякога е възможно да има превалявания. 
 3. Нужен ли ми е адаптор? да, за нас, българите ни е нужен адаптор- тип американски. 
 4. Трябва ли да оставям бакшиш? Препоръчително е да се оставят бакшиши. 
 5. Какви дрехи и какво още ще ми е нужно за пътуването ми до Мексико? Вземете си дрехи за топло и влажно време, но и задължително тънко яке и блузи с дълъг ръкав, защото нощите са студени в планинските градчета като Сан Кристобъл де ла Касас. Не забравяйте удобните обувки и сандали, репелент и защита от слънчевите лъчи. 
 6. Безопасно ли е Мексико? Мексико е страна, в която на места има сравнително високо ниво на престъпност. Ако обаче слушате нашите съвети и не рискувате да ходите сами на места, няма проблеми. 
 7. Мога ли да пия вода от чешмата? Определено не е препоръчително да се пие вода от чешмата, използвайте бутилирана вода, добре е и за миене на зъбите си да я ползвате. Хубаво е в по-евтините заведения или ако си поръчвате нещо на улицата да го пиете без лед- защото той не се прави от преварена или филтрирана вода понякога. 
 8. Нужно ли е да имам ваксини, за да пътувам в Мексико? Няма изискване за задължителни ваксини. 
 9. Каква е местната валута, може ли да се плаща с карта и какъв е курса? Местната валута се казва Мексиканско песо и 1 долар е приблизително равен на 19.90 мексиканско песо към 20.07.2021г. Плащането с карти в големите градове е особено често, но в по-малките и отдалечени е по-трудно. Има възможност за теглене на пари от ATM почти навсякъде в страната. 
 10. Задължително ли е носенето на маска в Мексико? да, във всички вътрешни помещения трябва да носите маска, както и при пътуване в автобус, самолет и тн. За външните площи не се изисква. 
Визи: Не се изискват визи за българи. 
 
Здраве: Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Програмата, която ви предлагаме е изключителна, защото в нея е събрано най-доброто което може да предложи Мексико. Съчетано е по най- добрия начин културно и историческо наследство, а ще се обърне внимание и на кулинарните традиции в страната. Ще видите много от най- големите археологически паметници от културата на маите, ще посетите и по-малките и по-отдалечени като Бонампак и Яшчилан например.  В програмата има освен задължителните древни градове на маите, така и ви запознава с местните култове и езически вярвания. Накрая разбира се приключваме със задължителната почивка на Карибското крайбрежие. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.

Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало! 

Програмата, която ви предлагаме е една от най- пълните програми за Мексико на нашия пазар. Ще видите всички най-важни археологически паметници като Чичен Ица, Ушмал и Теотиуакан.  Ще се потопите в цветната култура на Мексико чрез наследството на Фрида Кало. Ще се запознаете с традициите на маи, ацтеки, олмеки и запотеки. Ще наблюдавате на места как прекрасно се е сляло местното културно наследство с традициите, донесени от испанците. Подарете си това щастливо време да живеете по- бавно и да се оглеждате в усмихнатите лица на местните. Ще бъдат наистина 15 прекрасни дни, в които всеки ден ще имате възможност да видите или опитате нещо ново. Препоръчваме ви дестинацията тъй като и Мексико не изисква ПСР или антигенен тест за влизане в страната! Възможно е обаче авиокомпанията да има такова изискване.

Вечерен полет от София до Мексико сити с Турски авиолинии. 

Каца се сутринта в Мексико сити на следващия ден. Полетите на Турски авиолинии са много удобни, само с 1 прекачване са. Каца се рано сутринта. Трансфер до хотел и сити тур на Мексико сити. 

Биенвенидос в Мексико сити! Тук наистина ще се обедите, че цветовете са по – ярки, че хората са по – усмихнати и живота по – хубав. Градът е един от големите световни метрополиси и предлага голям избор от музеи, галерии и нощен живот, съчетан с една от най- вкусните кухни в света. Ще видим големия площад Сокало, където ще видим и руини от времето на ацтеките, както и красиви колониални постройки. Виждат се Двореца на изящните изкуства, парк Аламеда, посещава се най-старата Катедрала на Американския континент- Голямата Катедрала на Мексико. Ще обърнем внимание и на Темпло Майор, някога сърцето на ацтекската империя в града Теночтитлан. 

Нощувка в хотел 3* в Hotel City Express Junior CDMX или подобен.

След закуска се отправяме към Тлателолко- площадът на Трите култури. След като разгледаме едно от най- интересните места в квартала на Мексико сити се отправяме към Теотиуакан или Мястото, където са създадени Боговете. Ще имате възможност да се разходите в комплекса по Големия булевард на мъртвите и да видите Пирамидата на Слънцето и Луната. Ще ви разкажат за миналото на това място и ще видите грандиозността на построеното преди векове. 

На връщане посещение на Базиликата Гуадалупе. Това е и една от най-посещаваните църкви в света и важно католическо светилище. Дева Мария от Гуадалупе е покровителка на Мексико и много мексиканци силно са се посветили на нея.

*За желаещите да летят с балон в Теотиуакан се тръгва по- рано сутринта. 

Нощувка в хотел 3* в Hotel City Express Junior CDMX или подобен.

Полетът е само с ръчен багаж- раница. Ще ни вземат от летището и ще отидем до руините на Монте Албан. Монте Албан в превод е Бялата планина и се намира на хълм с впечатляваща гледка към съвременна Оахака. Мястото е под защитата на Юнеско. Ще ви запознаят с интригуващи факти от историята и културата на запотеките. Има и 170 гробници с много хубави скални рисунки и произведения от дялан камък. 

Нощувка в хотел 3* в Hotel Trebol Oaxaca или подобен.

Днес след закуска ще се разходим в красивата Оахака. Мексиканците я наричат на галено Зеленият град и наистина сградите са изградени от бледозен камък, който грее на слънчевата светлина. Това е и кулинарната столица на Мексико и днес ще ви запознаят с много от местните специалитети. Някога Лорънс е описал мястото като място на слънце и рози докато е живял там, непосредствено след Първата Световна война. 

Късен полет за Мексико сити. Трансфер и настаняване в хотел. 

Нощувка в хотел 3* в Hotel City Express Junior CDMX или подобен.

След вкусна закуска се събираме пред Рецепция в 7:50ч, за да може да започне турът ни в 8ч. Започваме с посещение на музея на Фрида Кало, още известен и като Синята къща. Музеят се намира в квартал на Мексико сити- Койоакан и пресъздава наистина атмосферата от 50-те, в която са живели Фрида Кало и съпругът и Диего Ривера. После ще се разходим в аристократичния квартал Койоакан покрай големи и красиви колониални къщи. После ще се отправим към Университетското градче, където ще се запознаем с историята и красивите стенописи. В края на програмата е Сочимилко, познат и като Мексиканската Венеция. Разходка с лодка по каналите. 

Късен полет за Тукстла Гутиерес. 
Нощувка в хотел 3* в Holiday Inn Express Tuxtla Gutierrez La Marimba или подобен

Закуска и най – вълнуващото приключение за днес ще е преминаването на каньона Сумидеро в посока към колониалния град Сан Кристобал де лас касас. Каньона е природен парк, защитена зона през който преминава прекрасната река Грихалва – дом на много екзотични птици, влечуги и други животни. Варовиковите скали са обрасли в тропически зеленина, има и малки пещери, които се виждат от лодките. Каньонът действително пази и жестоки тайни- точно тук през 1535г последните останали войници от племето Чиапа се хвърлят във водите на река Грихалва, за да не попаднат в плен на испанците.  Включена е разходка с лодка.

После ще продължим към чаровния колониален град Сан Кристобал де лас касас. 

Нощувка в хотел 3* в Hotel Sombra del agua или подобен.

Посещение и на близкия град Сан Хуан Чамула, където живеят племето цотил – ще ни разкажат за традициите им и начина им на живот. Жителите все още вярват в езически ритуали и шамани. Много интересна е и местната църква- отвън типичната католическа църква, а отвътре се извършват шамански ритуали. Последният свещеник е изгонен от църквата през 1969 г. Градът също така си живее по своите закони и спрямо друга съдебна система, доста по- строга от мексиканската. Ще видим и семейство тъкачи, които ще ви разкажат тайни от занаята в Зинакантан. 

Нощувка в хотел 3* в Hotel Sombra del agua или подобен.

Ще станем рано, за да тръгнем по живописните планински пътища на щата Чиапас.  Задължителна спирка са водопадите Агуа Азул, които са наистина прекрасни и радват очите. Агуа Азул в превод от испански е небесна вода, като цветът наистина е много внушителен и дължащ се на специфични минерали и микроелементи във водата. След това спираме на Мисол Ха и после продължаваме към Паленке.  Втората част от деня ще посветим на прекрасния Паленке- един от най-красивите и запазени градове на маите. Руините се намират на около 7-8 км от съвременния град и са потънали в джунглите на Чиапас. Открити през 1837 г от американски изследовател, в Храмът на надписите има записана историята на този град на маите. Дворецът е най- впечатляващата сграда, която е  била и дом за владетелите, разбира се имаме храм на Слънцето и Луната. 

Нощувка в хотел 3* в Hotel Maya Tulipanes Palenque или подобен.

Денят ще започне наистина приключенски. До градът на маите Яшчилан се стига с лодка, по река Усумасинта, като се навлиза дълбоко в джунглата на този забравен древен град на маите. Намира се в близост до границата с Гватемала и на около 4 ч път от Паленке. Той е бил един от най- влиятелните градове и се е борил за надмощие с Паленке. Дивата природа на дъждовната гора е в прекрасна хармония с мястото. Следобяд- посещение на Бонампак, още едно от важните градове на маите, но с по-скромни размери.

Нощувка в хотел 3* в Hotel Maya Tulipanes Palenque или подобен.

След закуска се отправяме към Виляермоса – прекрасен град, столица на мексиканския щат Табаско. Тук е и музея на открито- парк- музей Ла Бента, който разказва за цивилизацията на Олмеките. Каменните глави на олмеките и олтарите за жертвоприношения разказват много за начина на живот на местното население. Главите тежат до 20т и са изсичани от черен базалт, в чест на владетелите им.  Олмеките са били първата значима цивилизация в днешно Мексико и със сигурност са дали отражение на последващите цивилизации като тази на Маите. След това продължаваме към градът с колониален чар- Кампече.

Нощувка в хотел 3* в Francis Drake by dot tradition или подобен

След закуска се отправяме към Ушмал – един от най-важните градове на маите. Размерите на постройките са наистина грандиозни, а павираните улици някога са свързвали градът със съседните градове на маите като Чичен Ица. Двуглави или увити змии са изполвани и изобразявани на маските на Богът на дъжда- Чаак. Пирамидата на магьосника е също едно от местата, които заслужават посещение. Руините на Ушмал се намират не далеч от Мерида, където пък ще нощуваме. 

Нощувка в хотел 3* в  City Plus Merida или подобен.

След закуска тръгваме към най- известния град от цивилизацията на маите- Чичен Ица. Ще разгледаме едни от най- красивите архитектурни паметници, който е и определен за едно от новите 7 чудеса на света през 2000г.  Най- известната пирамида на градът е El Castillo, а в комплекса има още свещено сеноте, Храмът на войните, както и игрище за древен спорт.Следобед ще стигнем и до Ривиера Мая, където и ще нощуваме. 

Нощувка в хотел 3* в  Hacienda Real del Caribe или подобен.

Събуждаме се на прекрасното Карибско крайбрежие. Свободен ден за почивка или възможност да се запишете на някоя от допълнителните екскурзии. Възможност за посещение на Тулум – още един от древните градове на маите, както и Коба и Ек Балам- други близки древни градове- руини. Възможност и за шнорхелинг, посещение на екопарк или адвенчър парк и други. 

Нощувка в хотел 3* в  Hacienda Real del Caribe или подобен.

Трансфер до летището в Канкун. Полет до България през европейско летище.

*При желание от ваша страна може да се продължи престоя в същото или друго място от областта Ривиера Мая с няколко дни за почивка и релакс на плаж. Трябва да се заяви още при подписване на договор. 

Запознай се с Мексико

Галерия

Имате въпроси?