4750 лв.

01.12- 17.12.2021г.- Последни места!, 16 дни/15 нощувки
Отстъпка от 100 лв на човек до 20.10! Жена за комбинация! 15.02-02.03.2022г ; 07.10- 22.10.2022г. Резервирай дати за 2022г само за 100 лв безрисков депозит!

Мексико-По стъпките на маите!

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Програма
Мексико- по стъпките на маите!

01.12- 17.12.2021г.,- Последни места! Жена за комбинация 16 дни/15 нощувки

15.02-02.03.2022г ; 07.10- 22.10.2022г.

Резервирай дати за 2022г само за 100 лв безрисков депозит!

Мексико не изисква ПСР или антигенен тест за влизане в страната! Възможно е обаче авиокомпанията да изисква ПСР или антигенен тест.  Включена застраховка Отмяна на пътуване!

МАРШРУТ: София- Мексико сити – Теотиуакан – Оахака – Сан Кристобъл де ла Касас – Паленке -Виляермоса-  Мерида – Чичен Ица – Канкун – София

ЦЕНА: 4750 лв. с настаняване в добри хотели, с висок рейтинг.

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Мексико сити – Канкун – София с включени летищни такси 

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.

 • 1 вътрешен полет- Оахака- Мексико сити- Тукстла Гутиерес( полетът е с прекачване)
 • Всички трансфери по програмата
 • Застраховка Отмяна на пътуване.
 • 15  нощувки
 • 15  закуски
 • Разглеждане на едни от най-предпочитаните туристически дестинации в света- археологическите обекти, останали от културата на маите- Чичен Ица, Ушмал, Паленке. Подбрали сме най- големите и важни градове руини, но ще имате възможност да видите и по-малките и не толкова познати- Яшчилан, Бонампак. Ще се отбием и във Виляермоса- един прекрасен град, който все още не е толкова туристически и небезизвестните каменни глави на олмеките. Специално сме отделили място и на племената и древните религии- в градчето Сан Хуан Чамула. В Мексико сити сме оставили 2 пълни дни, за да има достатъчно време да се насладите на града. Ще видите и прекрасни природни забележителности като  водопадите Мисол Ха. Ще имате накрая и време да се насладите на прекрасната Ривиера Мая.   
 • Входни такси по местата упоменати в програмата
 • Всички трансфери по програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Български водач-преводач с опит, пътувал много в Южна Америка.
 • Допълнително се заплаща за единична стая ~534 лв при варианта с 3 * хотели 
 • Лични разходи – около 800  лв
 • Бакшиши- 3 долара на човек на ден (задължителен е бакшиша)
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата.
 • Възможност за доплащане за по-висока категория хотел в Ривиера Мая, както и доплащане за обяд, вечеря или ол инклузив.
 • Запазване на място за екскурзията със 100 лв на човек. До 1.09 се заплащат половината сума от екскурзията и 1 месец преди пътуването останалата част. 
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете : 1.Основание: Екскурзия до Мексико
 • 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име
 1. Нужна ли е виза, за пътуване с цел туризъм до Мексико?– Виза не е нужна, за пътувания до 90 дни. Нужен ви е валиден паспорт с поне 6 месеца след напускане на Мексико.  
 2. Кое е най-доброто време за посещение на Мексико? От средата на септември до средата на май месец времето е наистина чудесно за посещение на Мексико.  През октомври и ноември понякога е възможно да има превалявания. 
 3. Нужен ли ми е адаптор? да, за нас, българите ни е нужен адаптор- тип американски. 
 4. Трябва ли да оставям бакшиш? Препоръчително е да се оставят бакшиши. 
 5. Какви дрехи и какво още ще ми е нужно за пътуването ми до Мексико? Вземете си дрехи за топло и влажно време, но и задължително тънко яке и блузи с дълъг ръкав, защото нощите са студени в планинските градчета като Сан Кристобъл де ла Касас. Не забравяйте удобните обувки и сандали, репелент и защита от слънчевите лъчи. 
 6. Безопасно ли е Мексико? Мексико е страна, в която на места има сравнително високо ниво на престъпност. Ако обаче слушате нашите съвети и не рискувате да ходите сами на места, няма проблеми. 
 7. Мога ли да пия вода от чешмата? Определено не е препоръчително да се пие вода от чешмата, използвайте бутилирана вода, добре е и за миене на зъбите си да я ползвате. Хубаво е в по-евтините заведения или ако си поръчвате нещо на улицата да го пиете без лед- защото той не се прави от преварена или филтрирана вода понякога. 
 8. Нужно ли е да имам ваксини, за да пътувам в Мексико? Няма изискване за задължителни ваксини. 
 9. Каква е местната валута, може ли да се плаща с карта и какъв е курса? Местната валута се казва Мексиканско песо и 1 долар е приблизително равен на 19.90 мексиканско песо към 20.07.2021г. Плащането с карти в големите градове е особено често, но в по-малките и отдалечени е по-трудно. Има възможност за теглене на пари от ATM почти навсякъде в страната. 
 10. Задължително ли е носенето на маска в Мексико? да, във всички вътрешни помещения трябва да носите маска, както и при пътуване в автобус, самолет и тн. За външните площи не се изисква. 
Визи: Не се изискват визи за българи. 
 
Здраве: Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Програмата, която ви предлагаме е изключителна, защото в нея е събрано най-доброто което може да предложи Мексико. Съчетано е по най- добрия начин културно и историческо наследство, а ще се обърне внимание и на кулинарните традиции в страната. Ще видите много от най- големите археологически паметници от културата на маите, ще посетите и по-малките и по-отдалечени като Бонампак и Яшчилан например.  В програмата има освен задължителните древни градове на маите, така и ви запознава с местните култове и езически вярвания. Накрая разбира се приключваме със задължителната почивка на Карибското крайбрежие. 

В цената е включена и Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ, за да може да пътувате спокойно в това време на пандемия. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.

Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало! 

Програмата, която ви предлагаме е една от най- пълните програми за Мексико на нашия пазар. Ще видите всички най-важни археологически паметници като Чичен Ица, Ушмал и Теотиуакан.  Ще се потопите в цветната култура на Мексико чрез наследството на Фрида Кало. Ще се запознаете с традициите на маи, ацтеки, олмеки и запотеки. Ще наблюдавате на места как прекрасно се е сляло местното културно наследство с традициите, донесени от испанците. Подарете си това щастливо време да живеете по- бавно и да се оглеждате в усмихнатите лица на местните. Ще бъдат наистина 15 прекрасни дни, в които всеки ден ще имате възможност да видите или опитате нещо ново. Препоръчваме ви дестинацията тъй като и Мексико не изисква ПСР или антигенен тест за влизане в страната! Възможно е обаче авиокомпанията да има такова изискване.

 

Полет от София до Мексико сити (през Европа).Късно вечерта кацане в Мексико сити и трансфер до хотела. 

Нощувка в хотел 3* в Hotel Century Zona Rosa или подобен.

Сити тур на Мексико сити- Биенвенидос в Мексико сити! Тук наистина ще се обедите, че цветовете са по – ярки, че хората са по – усмихнати и живота по – хубав. Градът е един от големите световни метрополиси и предлага голям избор от музеи, галерии и нощен живот, съчетан с една от най- вкусните кухни в света. Ще видим големия площад Зокало, където ще видим и руини от времето на ацтеките, както и красиви колониални постройки. Посещение на къщата музей на Фрида Кало, Националния музей на Антропологията и Двореца на изкуствата – с произведения на Диего Ривера, Хосе Клементе Ороско. 

 

Нощувка в хотел 3* в Hotel Century Zona Rosa или подобен.

Още един прекрасен ден в Мексико сити

След закуска ще се насочим към Мексиканската Венеция- Плаващите градини на Хочимилко. Ще видите как свирят мариачите, ще се повозите на традиционна лодка и ще имате възможност да опитате едни от най- вкусните местни специалитети. Ще се отбием и разгледаме и Университета, който е под защитата на ЮНЕСКО. 

 

Нощувка в хотел 3* в Hotel Century Zona Rosa или подобен.

 

След закуска ще потеглим към едно от най- внушителните археологически обекти в света – Теотиуакан – свещения град на Боговете. По пътя ще се спрем да разгледаме и Богородицата на Гуадалупе, едно от най-важните места за поклонение в Мексико, а жителите на страната са наистина много вярващи. Ще разгледаме Храмовете – пирамиди на Слънцето и Луната в Теотиуакан и ще ни запознаят с вярванията и легендите за това мистично място. Продължавами към Оахака, където и ще нощуваме. 

 

Нощувка в хотел 3* в Hotel Trebol или подобен.

 

Сутринта закуска и после ще се отправим към Монте Албан – една от най-важните археологически зони в Мексико. Това е била и древната столица на запотеките, която е функционирала цели 13 века. Ще се разходим и видим пирамиди, канали и терасовидно разположени постройки запазили чарът на древността. След това ще отделим време и на самата Оахака. Самият град е една изключително чаровна смесица от колониалната епоха и от културата на древните цивилизации преди испанците. Сградите са ярки и живописни, каквито са и хората на място. 

Нощувка в хотел 3* в Hotel Trebol или подобен.

Ще станем рано, за да хванем полета през Мексико сити за Тукстла Гутиерес. Най – вълнуващото приключение за днес ще е преминаването на каньона Сумидеро в посока към колониалния град Сан Кристобал де лас касас. Каньона е природен парк, защитена зона през който преминава прекрасната река Грихалва – дом на много екзотични птици, влечуги и други животни. Варовиковите скали са обрасли в тропически зеленина, има и малки пещери, които се виждат от лодките. Каньонът действително пази и жестоки тайни- точно тук през 1535г последните останали войници от племето Чиапа се хвърлят във водите на река Грихалва, за да не попаднат в плен на испанците.  Включена е разходка с лодка.После ще продължим към чаровния колониален град Сан Кристобал де лас касас.

Нощувка в хотел 3* в Hotel Sombra del agua или подобен.

След закуска ще разгледаме чаровния колониален град Сан Кристобал де лас касас. Градът е известен с Катедралата Сан Кристобал, грееща в жълто. Градът е красив, с цветни постройки и типичните църкви в мексикански стил, малки калдъръмени улички, прекрасна храна и наистина заслужаващ посещение пазар. Посещение и на близкия град Сан Хуан Чамула, където живеят племето цотил – ще ни разкажат за традициите им и начина им на живот. Жителите все още вярват в езически ритуали и шамани. Много интересна е и местната църква- отвън типичната католическа църква, а отвътре се извършват шамански ритуали. Последният свещеник е изгонен от църквата през 1969 г. Градът също така си живее по своите закони и спрямо друга съдебна система, доста по- строга от мексиканската. 

Нощувка в хотел 3* в Hotel Sombra del agua или подобен.

Ще станем рано, за да тръгнем по живописните планински пътища на щата Чиапас.  Задължителна спирка са водопадите Агуа Азул, които са наистина прекрасни и радват очите. Агуа Азул в превод от испански е небесна вода, като цветът наистина е много внушителен и дължащ се на специфични минерали и микроелементи във водата. Втората част от деня ще посветим на прекрасния Паленке- един от най-красивите и запазени градове на маите. Руините се намират на около 7-8 км от съвременния град и са потънали в джунглите на Чиапас. Открити през 1837г от американски изследовател, в Храмът на надписите има записана историята на този град на маите. Дворецът е най- впечатляващата сграда, която е и била дом за владетелите, разбира се имаме храм на Слънцето и Луната. 

Нощувка в хотел 3* в Hotel Maya Tulipanes Palenque или подобен.

Денят ще започне наистина приключенски. До градът на маите Яшчилан се стига с лодка, по река Усумасинта, като се навлиза дълбоко в джунглата на този забравен древен град на маите. Намира се в близост до границата с Гватемала и на около 4 ч път от Паленке. Той е бил един от най- влиятелните градове и се е борил за надмощие с Паленке. Дивата природа на дъждовната гора е в прекрасна хармония с мястото. Следобяд- посещение на Бонампак, още едно от важните градове на маите, но с по-скромни размери.

Нощувка в хотел 3* в Hotel Maya Tulipanes Palenque или подобен.

След закуска се отправяме към Виляермоса – прекрасен град, столица на мексиканския щат Табаско. Тук е и музея на открито- парк- музей Ла Бента, който разказва за цивилизацията на Олмеките. Каменните глави на олмеките и олтарите за жертвоприношения разказват много за начина на живот на местното население. Главите тежат до 20т и са изсичани от черен базалт, в чест на владетелите им.  Олмеките са били първата значима цивилизация в днешно Мексико и със сигурност са дали отражение на последващите цивилизации като тази на Маите. След това продължаваме към градът с колониален чар- Кампече и руините. 

Нощувка в хотел 3* в Hotel Holiday Inn Campeche или подобен.

След закуска се отправяме към Ушмал – един от най-важните градове на маите. Размерите на постройките са наистина грандиозни, а павираните улици някога са свързвали градът със съседните градове на маите като Чичен Ица. Двуглави или увити змии са изполвани и изобразявани на маските на Богът на дъжда- Чаак. Пирамидата на магьосника е също едно от местата, които заслужават посещение. Руините на Ушмал се намират не далеч от Мерида, където пък ще нощуваме. 

Нощувка в хотел 3* в  Casona 61 by GuruHotel или подобен.

След закуска тръгваме към най- известния град от цивилизацията на маите- Чичен Ица. Ще разгледаме едни от най- красивите архитектурни паметници, който е и определен за едно от новите 7 чудеса на света през 2000г.  Най- известната пирамида на градът е El Castillo, а в комплекса има още свещено сеноте, Храмът на войните, както и игрище за древен спорт.Следобед ще стигнем и до Ривиера Мая, където и ще нощуваме. 

Нощувка в хотел 3* в  Hacienda Real del Caribe или подобен.

Събуждаме се на прекрасното Карибско крайбрежие. Свободен ден за почивка или възможност да се запишете на някоя от допълнителните екскурзии. Възможност за посещение на Тулум – още един от древните градове на маите, както и Коба и Ек Балам- други близки древни градове- руини. Възможност и за шнорхелинг, посещение на екопарк или адвенчър парк и други. 

Нощувка в хотел 3* в  Hacienda Real del Caribe или подобен.

Трансфер до летището в Канкун. Полет до България през европейско летище.

*При желание от ваша страна може да се продължи престоя в същото или друго място от областта Ривиера Мая с няколко дни за почивка и релакс на плаж.

Запознай се с Мексико

Галерия

Имате въпроси?