5640 лв/6400 лв.

17 дни/16 нощувки - НОВИ ДАТИ ЗА 2024 Г.!

12.08-29.08.2024г. - Има места + Търсим мъж за комбинация!

13.11-30.11.2024г. - НОВА ДАТА! Има места!

Нови дати за 2025!

24.03.2025-10.04.2025г. - Има места!
16.06.2025-03.07.2025г. - Има места!
14.07 - 31.07.2025 г. - Има места!
02.08 - 18.08.2025 г. - Има места!
03.09 - 19.09.2025 г. - Има места! 10.10.2025-27.10.2025г. - Има места!

Екскурзия в Перу- Мачу Пикчу и джунглата!

Дни
0
Града
0
Забележителности
0

изживей 17 незабравими дни

Програма
Екскурзия в Перу- посетете Мачу Пикчу, едно от Чудесата на света и амазонската джунгла!

17 дни/16 нощувки

12.08-29.08.2024г. – Има места + Търсим мъж за комбинация!

13.11-30.11.2024г. – НОВА ДАТА! Има места!

Нови дати за 2025!

24.03.2025-10.04.2025г. – Има места!

16.06.2025 – 03.07.2025г. – Има места!

14.07 – 31.07.2025 г. – Има места!

02.08 – 18.08.2025 г. – Има места!

03.09 – 19.09.2025 г. – Има места!

10.10.2025 – 27.10.2025г. – Има места!

5640 лв– вариант без джунгла

6400 лв– вариант с джунглата в Пуерто Малдонадо

Екскурзия в Перу, запишете се и изживейте Пътуването на живота си!

София – полет през Европа – Лима – Паракас и островите Байестас – Наска – Арекипа – Чивай и Колка каньон – Пуно и Титикака – Куско и Свещената долина – Ойантайтамбо – Агуас Калиентес – Мачу Пикчу – Куско или Планината Рейнбоу – Амазонска джунгла в Пуерто Малдонадо – Лима – полет през Европа – София

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България!

Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач) се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!!!

Период от време, в който можете да си изберете дати за индивидуално пътуване (без водач) – 01.03.2024 – 20.12.2024г.

 • Самолетен билет София – Лима – София (през Европа), с включени летищни такси и 23 кг чекиран багаж
  * Цената на самолетните билети е калкулирана на 800 евро. При желание да се избере друг вариант на полет, различен от предложения се доплаща разликата в цената на самолетния билет
 • Самолетен билет Куско – Пуерто Малдонадо – Лима, с включени летищни такси и 20 кг чекиран багаж.
 • 16 нощувки в 3* хотели
 • 15 закуски
 • 1 нощувка в луксозен автобус
 • Изхранването в джунглата в Пуерто Малдонадо е на закуска, обяд и вечеря
 • Всички трансфери по програмата
 • Транспорт със самолет, микробус, луксозен автобус с полу-легла, луксозен влак, лодка
 • Входни такси за местата, които ще посетим, включени в програмата
 • Български водач – преводач с опит и отлично подготвени местни екскурзоводи
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек.
 • Лични разходи ~ около 800 лв.;
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьор – около 40$;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Застраховката е валидна при спазване на сроковете за плащане, изискване от Застрахователите.)
 • Полет над линиите Наскаоколо 120$ с всички такси включени
 • Влизане с бъги и каране на сендбординг в Уакачина
 • Посещение на крепостта Саксайуман- възможно е само при варианта, в който не се ходи до джунглата, 25 долара.
 • Изкачване на връх Уайна Пикчу – 125 лв. на човек, което трябва да бъде заявено още при подписването на договора в София. В едната посока на отиване или връщане от Агуас Калиентес се пътува самостоятелно и после се присъединявате към останалата част от групата!
 • Посещение на планината Рейнбоу – 120 лв.;
 • Възможност за настаняване в по – висока категория хотел срещу допълнително заплащане;
 • Допълнително се заплащат ~ 903 лв. за единична стая
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Перу 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име

Това вероятно е първата ви екскурзия в Перу, затова спокойно се запознайте с всичко, което би било любопитно за вас.

 1. Нужна ли ми е виза при пътуването ми до Перу? Какви ваксинации и документи са ми нужни? Не, за Българи не се изисква виза. Няма задължителни ваксини,  при екскурзия в Перу. Жълта треска е препоръчителна, но за други части на страната, които не се посещават в тази програма(Северно Перу). Няма Covid 19 изисквания.
 2. Плащания, валута при посещение в Перу? Националната валута на Перу е Сол, като е препоръчително да се обменя на място от американски долари. Банкоматите са често срещани и може да се плаща на места, в големите градове с карта. Visa е особено популярна.
 3. Мога ли да пия вода от чешмата, безопасна ли е храната в Перу? Не е препоръчително да се пие вода от чешмата по време на вашата екскурзия в Перу, купувайте си бутилирана вода. Храната в Перу е с много добро качество и дори и уличната храна е доста безопасна. Лима е една от кулинарните столици в света и наистина си заслужава да се отдадете и на кулинарно пътешествие. Местните специалитети са много вкусни и интересни- препоръчвам ви да опитате най- добрия им специалитет- морско свинче или куй, много се използват киноа и наистина много различни видове царевица и картофи. Вижте и дехидратираните им картофи, метод, който ги е правил много по- удобни за носене.
 4. Трябва ли ми аклиматизация за по- високите части в Перу? Препоръчваме ви да взимате местни билкови хапчета, за да се преборите с височинната болест, чай от кока и алпийска мента, дъвчене на листа от кока, бонбони от кока итн.
 5. Безопасно ли е в Перу? Като цяло Перу е туристическа дестинация и е сравнително спокойно за туристите. И все пак е препоръчително да бъдете по- внимателни и да се пазите от дребни кражи, пазете си документите и телефоните. 
 6. Кое е най-подходящото време за резервиране на екскурзия в Перу? Аз препоръчвам повече есен и зима датите, тъй като е по- топло, а това е важно за планински местности. Възможно е и да има валежи, които обаче са дори приятни в топлото тропическо време. Лятото е най- туристическия и най-препоръчвания сезон, но се подгответе и че температурите ща са по- ниски, но предимство е това, че не вали. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет – ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Маршрутът е професионално подбран, с акцент върху най – големите забележителности на региона.
Всяка от програмите ни е предварително проверена и оценена преди да я предложим на вас. Екскурзията е с Български Водач като се използват ЛИЦЕНЗИРАНИ ЕКСКУРЗОВОДИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ! Всички местни екскурзоводи са експерти в областта си – използват се различни гидове за различните места, защото само така получавате най- много информация.

Транспорта между градовете се извършва с много удобни туристически автобуси, има тоалетна и се сервира храна. Много по – удобно се пътува по този начин, има достатъчно място за багажа и климатик.

Ще ви бъдат дадени напътствия как да процедирате, за да намалите възможно най – много риска от височинна болест.

Хотелите по програмата са 3 звездни, но ВСИЧКИ СА ПОНЕ СЪС 7,5 РЕЙТИНГ.  

Перу е държава в северозападната част на Южна Америка със столица Лима и население на страната от около почти 33 млн. души. Официалният език е испанския. 98,2% от населението са християни.

Перу е омагьосващото, туптящо сърце на Южна Америка. Страна с необятни възможности, която има какво да предложи на всеки. От туристическите икони – Мачу Пикчу и платото Наска, през пустини и оазиси, от високите планински върхове на Андите, до джунглите на Амазонка, тази страна ще остане завинаги в сърцето ви! Ще бъдете запленени от смесицата от култури, на което се и дължи невероятната перуанска кухня. Все пак Перуанци получават приза за най – добра световна кулинария през 2015 г!

Разбира се, там можете да откриете и много духовна храна – по лъкатушещите малки улички на Куско, в квартала на шаманите или да се спрете на по – екзотичните варианти, като например аяхуаска в джунглата, даваща ви отговори и на най- трудните ви житейски въпроси. Едно приключение, което завинаги ще остави следа в живота ви! 

Полет от София до Лима (през Европа). Късно вечерта кацане в Лима и трансфер до хотела. Днес започва нашата екскурзия в Перу.

*Нощувка в хотел Casa Andina Standard Miraflores 3* или подобен

Започваме денят със запознанство с прекрасната Лима- сити тур на Лима. Често не се обръща достатъчно внимание на Лима, оставаща в сянката на Куско и Мачу Пикчу, а това е град достоен за внимание! Центърът на Лима е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Някой от най- интересните забележителности са Катедралата Свети Йоан, дворецът на Архиепископа и Кметството. Тук се помещава и най- старият университет на континента – Сан Маркус. Будещ голям интерес е и Музеят на златото. В Лима се намира и най- големият парк с фонтани в светаПарк де ла Резерва, на който и ще се насладим вечерта!

*Нощувка в хотел Casa Andina Standard Miraflores 3* или подобен

Рано сутринта (3:00ч.) тръгваме за Паракас, чаровен курортен град на Тихоокеанското крайбрежие, където и ще нощуваме. Пътуването е около 5-6 часа. В 8-9:00 ч. стартират всички екскурзии с лодка към островите Байестас, където ще се насладим на невероятното биоразнообразие на флора и фауна – това е мястото, където ще имате възможност да наблюдавате ежедневието на хумбулдтовите пингвини, морските лъвове и тюлени, както и на огромно разнообразие от птици. Тук се събира и прочутото гуано! Всички любители на екстремните приключения ще имат възможност за практикуване на сенд бординг в околността на близкия оазис Уакачина или каране на бъгита по дюните, срещу допълнително заплащане.

*Нощувка в хотел Gran Palma 3* или подобен в оазиса Уакачина.

Рано сутринта тръгваме към Наска, където който желае ще разгледа енигматичните фигури от високо (срещу допълнително заплащане- около 120$. Обиколен тур, свързан с историята на културата Наска – известните кирпичени  пирамиди и гробището Шаушила.

Късно вечерта автобусен преход Наска – Арекипа, с луксозен автобус на фирмата Cruz del Sur, или Олтурса. 

Пристигане рано сутринта в Арекипа, приказният бял град. При възможност – настаняване по-рано в хотела в Арекипа. Обзорна обиколка на АрекипаПлаца де Армас, Манастира Света Каталина, Катедралата на Арекипа, Историческият център на града, мумията на Хуанита.

Арекипа е красив колониален град, много различен от всичко, което сме видели досега. Свободно време за разглеждане на града. Ще посетим и манастира Света Каталина и ще се потопим в атмосферата от преди няколко века.

*Нощувка в хотел San Augustin Posada del Monasterio 3* или подобен

Придвижване до Чивай, където ще се насладим на чудните гледки от Колка каньон. След това имаме още около 2 часа, за да стигнем до Кръста на Кондора, след което ще посетим интересни градчета, които разкриват как са живели инките и как са обработвали земята и типичните за Перу – киноа и царевица. Ще се насладим и на типични колониални църкви. Виждат се и много от типичните за Андите флора и фауна.

*Нощувка в хотел в Чивай- хотел Терамистика или подобен

Тръгваме за Пуно – на някои от спирките по пътя могат да се наблюдават лама, алпака и викуня – животни, характерни за Южна Америка.

Нощувка в Пуно, на брега на езерото Титикака. Това е и най – високото място, на което ще спим по време на нашето приключение.

*Нощувка в хотел Quelqatani 3* или подобен

Сутринта се отправяме на разходка до езерото Титикака, плетените острови Урос и остров Такиле. Титикака е най – голямото високо разположено езеро в света. Ще се запознаете с бита на племето аймара, на техните традиции и култура. Мъжете са тези, които плетат в семейството, а избора на годеник за девойката се състои от потапянето на плетивото във водата като колкото по – стегната е плетката, толкова и по – малко вода ще изтече. Така и мъжете с най-чевръсти пръсти са най – желаните ергени в общността!

Възможност за традиционен обяд на остров, срещу допълнително заплащане.

*Нощувка в хотел Quelqatani 3* или подобен

Целодневно пътуване с туристически автобус по маршрута Пуно – Куско. Ще посетим Храмът на Виракоча и Американската Сикстинска Капела. Обядът е на бюфет.

Храмът Виракоча (Храмът Ракчи на Кечуа) е построен от култура, предшестваща инките с 1500 години. Ще преминем и през най- високата точка в нашето пътуване, където има пазар и може да си закупим много хубави местни сувенири. Много плавно ще разберете как се променят както климатичните зони, така и хората около вас – навлизаме постепенно в областта на културата кечуа.
Настаняване в Куско – наричан Пъпът на света.

*Нощувка в хотел *Eureka (San Blas) или подобен

За днес сме предвидили обиколка с екскурзовод на централната част на Куско.

Куско е омайващо красиво място, запазил очарованието си древен град на инките. Ще посетим Кориканча и ще се насладим на прелестната красота на главния площад – Плаца де Армас. Ще видим и две от най- красивите църкви – Катедралата и църквата Санта Иглесия.

Свободно време, по желание може да се посети крепостта Саксайуман, срещу допълнително заплащане.

*Нощувка в хотел Eureka 3* или подобен

Tози ден ще бъде посветен на Свещената долина на инките. Някога инките са я считали за Рая на земята и е била центърът на империята на Инките. Река Урубамба тече плавно и напоява плодородните земи. В древните легенди на кечуа народа, река Урубамба е свързвана с млечния път. Ще се насладим на древните инкски руини, ще посетим и традиционен пазар на инките в Пизак. После ще посетим очарователното градче Оянтайтамбо и руините на крепостта там.

*Нощувка в хотел Sol Natura 3* или подобен

Великият ден! Сутринта тръгваме за Мачу Пикчу. Днес е денят, в който ще се насладим на невероятни гледки. Съкровището на инките остава скрито за света дълго време, докато през 1911г. не го открива героят на съвременната археология – Хирам Бингам. Ще се разходим из древните руини и ще ни разкажат за този вълшебен, отдавна изчезнал свят.

Възможност за изкачване на близкия връх Уайна Пикчу – срещу допълнително заплащане от 97 лв., което трябва да бъде заявено още при подписване на договора в София!В едната посока на отиване или връщане от Агуас Калиентес се пътува самостоятелно и после се присъединявате към останалата част от групата!*Нощувка в хотел Eureka 3* или подобен

Свободен ден в Куско или възможност за посещение на Планината Рейнбоу срещу допълнително заплащане от 120лв.

Легендата разказва, че ако минеш под дъгата, ще ти се сбъдне едно желание. Затова и ви каним на пътешествие – да посетите Планината-дъга. Планината Рейнбоу е едно от най-красивите и уникални места в Перу и Южна Америка, скрито далече от очите на обикновените туристи. Тя представлява цветна планинска област от Перуанските Анди и е част е от известната Ausangate mountain, която играе и много важна роля в митологията на древния кечуа народ.

Смята се, че мястото е свещено и е пазело Куско, било е божеството-закрилник на града. Невероятно тюркоазено се редува пред очите ни със златисто, кестеняво и червено. Сякаш магьосник е минал по-рано оттам. Красивите цветове са получени от ерозирането на слоевете минерали. Еднодневните трекове в местността се разработват от 1-2 години и в действителност е ново и уникално изживяване. Разбира се, като всяко хубаво нещо, изкачването на планината не е лесно! Тук трябва да отбележим, че надморската височина е 5200 м. Много от посещаващите планината го намират за доста трудно, поради липсата на кислород на такава надморска височина. Изключително препоръчително е да имате опит в изкачванията по планини, както и добра екипировка.

Полет за Пуерто Малдонадо или свободно време в Куско или Лима.

Посрещане и съпровождане до ложата. Включени са закуска, обяд и вечеря при вариант 2 с джунглата в Пуерто Малдонадо.

Нощувка в Куско или Лима, според предпочитанията за тези, които не отиват в джунглата.

Разходка и опознаване на джунглата в Пуерто Малдонадо. Или свободно време в Куско или Лима.
Нощувка в лоджа- Amazon planet или подобен.

Полет Пуерто Малдонадо – Лима.

Нощувка в хотел 3 звезди в Лима- Лас Палмас или подобен.

Полет за България през Европа.

Запознай се с Перу

Галерия

СВЪРЖИ СЕ С НАС ПО ТЕЛЕФОН СЕГА

+359 899 91 36 27

Или направете запитване долу

Имате въпроси?