4849 лв. / 5700 лв.

11 дни/9 нощувки:
НОВИ ДАТИ! 12.07-23.07.2024 - НЯМА МЕСТА!

02.11-12.11.2024г. - НЯМА МЕСТА!
Нови дати за 2025г!

05.02-15.02.2025г.
12.07-23.07.2025г. 1.11-12.11.2025г.

Екскурзия в Танзания и Занзибар- сафари в Серенгети!

Дни
0
Града
0
Забележителности
0

изживей 11 незабравими дни екскурзия в Танзания

Програма
Екскурзия в Танзания и Занзибар - люлката на цивилизацията

Екскурзия в Танзания и Занзибар ви дава прекрасната възможност да комбинирате едно от най- запомнящите се преживявания в живота- сафарито и почивка на прекрасния остров Занзибар.

Ако желаете само почивка в Занзибар- обадете се или ни пишете за оферта с гарантирана най-добра цена!

София – Килиманджаро – Аруша – Серенгети – кратера Нгоронгоро – Занзибар – София

Възможно е реда на програмата да е променен, да се започва със Занзибар и да се свършва със сафарито!

 • 4849 лв. с настаняване в 3 звездни хотели, с отличен рейтинг и 2 нощувки на палатки в Серенгети и Нгоронгоро
 • 5700 лв. с настаняване в 3 звездни хотели, с отличен рейтинг и 2 нощувки в лоджи в Серенгети и Нгоронгоро

* Обявените дати са за организирано пътуване с  малка група от 10-14 човека и водач на български език! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо.

 • Самолетен билет София – Килиманджаро – Занзибар – София, с включени летищни такси
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа и се избират и оферират полети, които да влизат в пакетната цена!
 • Вътрешен полет Килиманджаро – Занзибар
 • Всички трансфери по програмата
 • Входни такси за всички места, описани в програмата
 • Разглеждане на най-емблематичните за цяла Африка места – националните паркове на Танзания от Северния кръг
 • Сафари транспорт – 4х4, с подвижен покрив. Всеки клиент има място до прозорец
 • Всички хранения по време на сафаритo.
 • 9 закуски
 • 2 обяда
 • 2 вечери
 • 9 нощувки:
  – 2 в хотел или лоджа в Аруша;
  – 1 в сърцето на Серенгети;
  – 1 в Нгоронгоро;
  – 5 нощувки в хубав 3* хотел в Занзибар
 • Важно!: в Серенгети и Нгоронгоро настаняването е вътре в резервата и така се печели време сутрин, когато животните са най-активни.
 • Български водач-преводач, пътувал в Танзания и с опит в сафаритата в Танзания
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД „Евроинс“.
 • Лични разходи ~ около 500-600 лв.
 • застраховка отмяна на пътуване-  препоръчителна!
 • Бакшиши ~ около 35-40 $ на човек за сафарито, те са задължителни в страната. Отделно се дават бакшиши и за Занзибар!
 • Посещение на Призън айлънд – 50$
 • Посещение на ферма за подправки с включен обяд– 70 $ на човек-полудневен тур с включен трансфер и местен обяд.
 • Круиз за наблюдаване на залеза– 70$ с включен коктейл и лека храна
 • Блу сафари– 120$ с включен обяд с морски дарове-екскурзията е цял ден
 • Стоун таун сити тур– 45$ на човек- полудневен тур
 • Резервация и посещение на известния Рок ресторант– ще направим резервация от България, при интерес ще ви изпратя менюто на ресторанта. Изживяването е наистина невероятно- стига се с лодка до скалата върху която е построен ресторанта. Трансферът е в зависимост от бройката на желаещите.
 • Туристическа виза – издава се на летището и цената е 50 $
 • Допълнителен транспорт или мероприятия извън програмата
 • Допълнително се заплаща ~800 лв. за единична стая
 • застраховка Отмяна на пътуване (Застраховката е валидна при спазване на сроковете за плащане, изискване от Застрахователите.)
 • Запазвате си място в групата с депозит от 1000 лв. За групата февруари се заплащат до 50% от сумата до 20.09 и 1 месец преди пътуването останалата част от пакета. 
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Танзания и Занзибар 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име.
 • Виза: визата струва 50$ и се издава на летището в Занзибар или Килиманджаро – плащането е кеш- долари. 
 • Здраве: Препоръчва се ваксинация за жълта треска и противомаларична терапия. Но никой не ви проверява, не е задължителна, а препоръчителна!

Ние сме единствените, които предлагат всички паркове в Танзания и най-важното можем да ви посъветваме къде да отидете спрямо сезона, в който искате да пътувате. И това е така, защото сме посетили страната и имаме лично мнение какво представлява хубавото сафари.  Пробвали сме различни сафари оператори и избрахме най-добрия, защото вашето удовлетворение е от значение за нас.

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет. Ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Избирайки това пътуване, вие избирате едно луксозно преживяване в сърцето на Африка. Нашият партньор в Танзания е една от най-добрите и интензивно развиващи се компании. Всички работещи са професионалисти и с много добро ниво на английски. И не на последно място – от всяко продадено пътуване се отделят средства за подпомагане на бедни африкански деца, за да им се осигури достъп до образование.

 1. Какви документи са ми нужни за екскурзия в Танзания? Има ли задължителни ваксини, които се изискват? За да пътувате ви е нужен паспорт с валидност повече от 6 месеца. Ваксинация за жълта треска се проверява само ако се минава с ферибот между Занзибар и Дар ес Салаам и не е задължителна ако се идва от страна, в която не може да се заразите с жълта треска, както е в България. Изисква се обаче виза, за да влезнете в страната, която можете да вземете при пристигане или по електронен път.
 2. Каква е валутата в Танзания и нужно ли е да нося местни пари от България?Местната валута в Танзания е  танзанийски шилинг, който е добре да се обменя на място, в банка, за да получите и най-добър курс. В много от случаите спокойно можете да заплащате и с американски долари.
 3. Какво е натоварването по време на сафари, трябва ли ми специална физическа подготовка за това?За самото сафари не ви е нужна физическа подготовка, през цялото време сте в кола, джип и не е позволено да се разхождате между дивите животни. 
 4. Кои са сезоните, най-препоръчителни, за да се отиде на екскурзия в Танзания?- Средата на февруари е периодът, в който можете да наблюдавате Голямата Миграция в Серенгети, затова и имаме всяка година по 1 група в този сезон. Краят на юни и юли месец пък започват животните да се връщат от Кения, в търсене на свежа трева. Есента и зимата също са много популярни за пътуване, като през ноември месец има малък дъждовен период, който обаче не е така силен като дъждовния сезон през втората половина на март и април. 
 5. Може ли да се пие вода от чешмата? Не, не е препоръчително, най-добре е да се пие бутилирана вода, която е безопасна за туристите.
 6. Нужна ли е терапия за комарите?- Препоръчително е да се взима Маларон или по друг начин да се предпазвате от комарите и болестите пренасяни от тях, като маларията например.

Знаете ли къде се случват най-впечатляващите изгреви, както и залези на слънцето. Къде е единственото място в света, където лъвовете се катерят по дърветата? На която националния и химн е  „Господ благослови Африка”. Танзания е наистина надарена с невероятно местоположение- така близо и до Индийския океан, изгревът наистина е нещо впечатляващо.

Танзания е истински рай за туристите – там определено има за всекиго по нещо и може да задоволи всеки вкус: от невероятните резервати с дивеч като Серенгети, Нгорогоро, до прекрасните лагуни и плажове на Занзибар.

Дали ще четете Хемингуей или ще гледате Цар Лъв, определено ще ви се прииска да посетите Танзания. И наистина има защо. На целия африкански континент, Танзания е с най-голяма концентрация и биоразнообразие на животни. Точно тук е и мястото, където всяка година се извършва годишната миграция на милиони антилопи гну и още толкова зебри, в търсене на по-благодатните зелени поля. Наскоро миграцията на антилопите гну, т.нар Велика миграция, беше провъзгласена за едно от Седемте Природни Чудеса на Африка. И толкова много други причини, за да изберете екскурзия в Танзания и Занзибар. 

Полет за Килиманджаро. Трансфер и настаняване в хотел.

Вечерта ще имаме време да се насладим на вкусната местна кухня.
Нощувка в Аруша.

*Нощувка в хотел 3* 

След закуска ще се запътим към безкрайните равнини и небеса на Серенгети. Живописен преход, целодневно наблюдение на дивеча – с включено наблюдение и късния следобяд.

В необятната савана на Серенгети се намират едни от най-добрите пасища в Африка, което превръща местността в рай за едрия дивеч.

Кой би могъл да устои на магията на равнините на Серенгети, чието необятно море от трева лекичко се полюшва от вятъра под горещото африканско слънце? Животните, които са неразделна част от тази внушителна гледка не познават граници и бариери. Те се подчиняват единствено на зова на дивото у тях.

Местообитанието, запазено в Серенгети, е една от най-старите екосистеми на Земята. Заедно със съседния резерват Нгоронгоро на изток и паркът Масаи Мара в Кения, то образува едно от най-големите, запазени миграционни територии за копитни животни в света.

Когато краткият дъждовен сезон през октомври и ноември покрие степите с нова зеленина, това е знак за 1500 000 гну и стотици хиляди зебри и газели да започнат голямата си миграция. Те се спускат от северните хълмове и слизат в равнините на Серенгети на югоизток. Животните са водени от първичен инстинкт, който надделява над всички семейни връзки. Ако малкото не е в състояние да следва майка си, то просто бива изоставено, превръщайки се в лесна плячка за лъвове, гепарди и чакали.

*Вечеря и нощувка на палатки или лоджи.

Наблюдение на дивеча ранно сутринта, а след ранния обяд ще се придвижим към Нгоронгоро.

Нгоронгоро е познат още и като последната Райска градина и наистина няма друго подобно място, където да видите толкова много диви животни, необезпокоявани да живеят едни до други.

*Вечеря и нощувка на палатки или лоджи.

Сутринта ще направим обиколка на кратера Нгоронгоро, а после имаме трансфер до Аруша. Кратерът Нгоронгоро е най- красивото място в Танзания, на дъното на калдерата са се запазили най-големите популации от африкански едър дивеч. Нгоронгоро и серенгети са мястото, в което можете да видите т.нар Голяма петица, име идващо от най- трудно уловимите от ловците животни- африкански слон, черен носорог, лъв, бъфало и леопард. 

Нощувка в Аруша.

*Нощувка в хотел 3 *

Занзибар е истинско райско кътче, разположено в Индийския океан. Състои се от два големи острова – Занзибар (Унгуджа) и Пемба, както и множество малки острови. Бивша португалска, а след това и британска колония, и преди да стане автономна част от Танзания, каквато е в наши дни, Занзибар е била отделна държава с дълга търговска история с арабския свят. Известен е още като Островът на Подправките и днес е едно от малкото места в света, където се произвежда най-скъпата подправка в света – шафран! Освен това е и един от най-големите производители в света на карамфил, ванилия, индийско орехче и кардамон.

Занзибар е място, което ще задоволи всеки вкус! Тази страна е събрала в себе си прекрасни бели плажове, приказни коралови лагуни, средновековни малки каменни улички с история, тропическа природа и ароматна храна. Столицата Стоун таун привлича много посетители и заради това , че тук е роден и израснал великият Фреди Меркюри. Неговата родна къща е пълна с негови портрети и грамофонни плочи и е отворена за посещение!

*Нощувка в Blue Oyster Hotel.

Сутринта ще имате възможност за сити тур на стария град, в комбинация с тур срещу допълнително заплащане до Prison Island.

Препоръчваме Ви разходка из историческия Стоун Таун (Каменният град), за да се докоснете до местната суахили култура, да се загубите из малките потайни улички, да изпиете чаша горещ джинджифилов чай на пътя и да посетите пазарите, ухаещи на подправки и екзотични плодове. Можете да хапнете в някой местен ресторант, както и да посетите къщата на Фреди Меркюри.

На няколко километра с лодка от Стоун Таун се намира Oстровът на затворниците (Prison Island), където днес обитатели са огромните Сейшелски костенурки, изпратени като дар в далечната 1919г. На гърба им са изписани техните години като този вид костенурки достигат възраст над 150 г., а средното им тегло е 200 кг. Чувството да погалиш и нахраниш столетни костенурки е невероятно! Островът предлага и красив плаж осеян с цветни морски звезди и чуден риф, където силно Ви препоръчваме да се гмурнете с шнорхел.

Може да прекарате цял ден на лодка сред девствените островчета на залива Менай, както и да плувате в кристалната вода на плажовете в Nungwi – прекрасно място за дайвинг и гмуркане със шнорхел.

*Нощувка в Blue Oyster Hotel.

Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии.

Посещение на ферма за подправки с включен обяд– 55 $ на човек-полудневен тур с включен трансфер и местен обяд. На място ще се запознаете с различните видове подправки- как се отглеждат и как се берат. Тук ще имате възможност да видите, да докоснете и да усетите мириса на  плодове и подправки, които никога не сте виждали в супермаркета – карамфил, звезден плод, мандаринови дървета, лимонова трева, манго и червилово дърво. Може също да си купите местни парфюми и масла. След обиколката –  трансфер до хотела.

Вечерта- възможност за резервация и посещение на известния Рок ресторант– ще направим резервация от България, при интерес ще ви изпратя менюто на ресторанта. Изживяването е наистина невероятно- стига се с лодка до скалата върху която е построен ресторанта. Трансферът е в зависимост от бройката на желаещите.

*Нощувка в *Нощувка в Blue Oyster или подобен

Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии.

Круиз за наблюдаване на залеза– 80$ с включен коктейл и лека храна- обиколката ще ви даде възможност за прекрасни гледки на залязващото  африканско слънце. Прави се в северната част на острова. Да се има предвид, че е възможно да получите морска болест!

*Нощувка в *Нощувка в Blue Oyster или подобен

Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии.

Блу сафари– 80$ с включен обяд с морски дарове-екскурзията е цял ден-  След закуска ще имаме трансфер до Фумба, там е и най-доброто място за блу сафари. Ще плаваме с традиционна лодка до Менай бей за шнорхелинг, това е и най-богатото на морски живот място, ще се спира за гмуркане, както и на пясъчните островчета, вътре в самия океан. Ще видим и мангрови дървета. Обяд на островче, почивка и трансфер  до хотела в Стоун таун

*Нощувка в *Нощувка в Blue Oyster или подобен

Отпътуване за София.

Запознай се с Танзания

Запознай се със Занзибар

Галерия

Имате въпроси?