8199лв

17 дни/15 нощувки 14.07-30.07.2024г. - Има места!

10.11-26.11.2024г. - Последни 4 места + Търсим жена за комбинация!
12.02-28.02.2025г, 10.03-26.03.2025г.- Нови дати, запази със 100 лв.!


Екскурзия Мексико, Ел Салвадор, Колумбия И Панама - Експедиция Латино Ритми

Дни
0
Града
0
Забележителности
0
Програма
Екскурзия Мексико, Ел Салвадор, Колумбия и Панама - Експедиция Латино Ритми

МАРШРУТ: София- Мексико сити – Теотиуакан –  Мерида – Чичен Ица – парк Ешкарет- Канкун -Сан Салвадор- Медеин- Картахена- Панама- Племето Ембера-  София

ЦЕНА: 8199 лв. с настаняване в добри хотели, с висок рейтинг.

14.07-30.07.2024г. – Има места!
10.11-26.11.2024г. – Последни 4 места + Търсим жена за комбинация!

Дати за 2025г:

12.02-28.02.2025г– Нова дата, запази със 100 лв. 

10.03-26.03.2025г.- Нова дата, запази със 100 лв.

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10-12 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач)- се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Мексико сити – Панама – София с включени летищни такси и чекиран багаж

  Самолетен билет Мексико сити-Мерида, с летищни такси и 1 чекиран багаж от 23 кг

  Самолетен билет Канкун- Сан Салвадор, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 23 кг.
  Самолетен билет Сан Салвадор- Медеин, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 23 кг.
  Самолетен билетМедеин- Картахена, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 23 кг.
  Самолетен билет Картахена- Панама сити, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 23 кг.

  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.

  Всички трансфери по програмата
  15 нощувки
  15 закуски, 1 обяд на бюфет в парк Ешкарет, с избор от 5 ресторанта и 1 обяд в Ембера

 • Разглеждане на едни от най-предпочитаните туристически дестинации в света- археологическите обекти, останали от културата на маите- Чичен Ица, Теотиуакан, Ушмал, Мерида в Мексико. Майски руини в Ел Салвадор като Joya de Cerén, Cihuatán. Посещение на кафеена плантация в Ел Салвадор, посещение на Панамския канал и местно племе в Панама. Разглеждане на Медеин- най- иновативен град за живеене в Южна Америка. И разбира се ще завършим в Карибска Колумбия и Картахена- най- романтичния град на Колумбия.

 • Входни такси по местата упоменати в програмата

 • Всички трансфери по програмата

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

 •  Български водач-преводач с опит

 

Лични разходи -минимум 1200 лв
Бакшиши- 3- 5 долара на човек на ден

Единично настаняване –  876лв

Всички допълнителни екскурзии като полет с балон над Теотиуакан и полет над Гуатапе.
Възможност за доплащане за по-висока категория хотел в Ривиера Мая, както и доплащане за ол инклузив.
Застраховка отмяна на пътуване

 • Плащане при записване на  50% и останалите 50% един месец преди датата на отпътуване – 08.01.2024. 
 • Местата се гарантират единствено и само чрез плащането на депозита!
  *Възможно е плащане на вноски – обадете се и заедно ще измислим най-доброто решение!
 • Копие на международния Ви паспорт.
  важно!
  Международният паспорт трябва да е валиден най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти:  Воаяж Би Травел ООД, лиценз No РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел. : 0899 913 627 
 • Имейл:  voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни:  Воаяж Би Травел ООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, при платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Мексико, Ел Салвадор, Колумбия и Панама  2.Получател: Воаяж Би Травъл ООД 3.Наредител: Вашето име.
 •  

Ако искате да видите чудни и екзотични места, да се потопите в омагьосващата култура на древните американски цивилизации, то това е програмата за вас. 

Започваме с Мексико сити и шеметната му архитектура, невероятната гурме кухня и древната хилядолетна история на този необикновен град. Предлагаме ви да полетите с балон и да посрещнете изгрева над Теотиуакан, мястото на Боговете. А после да посетите археологичните чудеса на Ушмал и Чичен Ица. Планирали сме и цял пълен ден в Ешкарет парк, където митовете и легендите ще оживеят пред очите ви. 

В Ел Салвадор страната на вулканите, кафето и сърфа ще тръгнем по пътя на цветята и ще видим места, богати на древна история като Сучитото, културната столица на страната и руините на Чихуатан. 

После ще се насочим към Медеин, Колумбия- градът на вечната пролет, с целогодишната перфектна температура от 22-23 градуса. Градът, сгушен в прегръдката на Андите е зашеметяващо модерен и гостоприемен, а само на 40 мин се намира и едно от най- красивите места- Пиедра дел Пеньол. Картахена е един от първите основани градове на новия свят и ще имаме достатъчно време да се запознаем с бурното минало на този интересен град. 

Завършваме в Панама и уникалното съоръжение на Панамския канал и посещение на племето Ембера.

Програмата, която ви предлагаме е изключителна, защото в нея е събрано най-доброто което може да предложи регионът на Латинска Америка.Съчетано е по най- добрия начин културно и историческо наследство с природни и строени от човека забележителности като Панамския Канал. Включена имате и целодневна екскурзия до уникалния парк Ешкарет- едно от най- впечатляващите места в цяло Мексико, където ще опитате кухня от ранга на Мишлен. 

Включени са и няколко вътрешни полети, за да се избегнат твърде дългите трансфери с автобуси. 

Най-често полетите кацат рано сутринта в Мексико сити и още от сутринта ще започнем да опознаваме града. Трансфер до хотел и сити тур на Мексико сити.

Добре дошли в Мексико сити!
Някога дом на великата древна империя на ацтеките, Мексико сити сега е модерната столица на днешно Мексико. Градът се гордее с един от най-приятните климати в света, една от причините да се разрастне в огромният мегаполис,който познаваме сега. Ще се учудите колко спокоен и гостоприемен е този град. Градът е богат на музеи, някои от най- добрите в света като Антропологическия музей, който ще ни разкрие много тайни от преди Колумб. Ще ни разкажат подробно за историята на ацтеките и как е основан древния град Теночтитлан, на няколко острова в соленото езеро Тескоко.

Нощувка в хотел 3* в Hotel Ibis Mexico Alameda или подобен.

Днес ще имате възможност да посетите Теотиуакан– мястото, което според легендата са създадени Боговете. Тръгваме по Големия булевард на мъртвите и пред вас ще се открият Пирамидата на Слънцето и Луната. Удивителна е красотата на мястото, особено сутрин когато можете да посрещнете изгрева като летите с балон. На връщане ще се отбием в Базиликата Гуадалупе, свещено място за Мексиканците, които вярват, че Богородицата от Гуадалупе защитава и покровителства Мексико. Спираме се и на площада Тлателолко- площадът на трите култури, който е бил свидетел и на много политически бунтове. 

*За желаещите да летят с балон в Теотиуакан се тръгва по- рано сутринта. 

Нощувка в хотел 3* в Hotel Ibis Mexico Alameda или подобен.


Днес денят ще започне артистично с известната Синя къща на Фрида Кало. Това е мястото където се е родила най- известната мексиканска художничка и там също така издъхва 47 години по- късно. Ще можете да видите нейни картини, както и на съпруга и Диего Ривера, запазени са много от дрехите и, бижута, лични вещи и дори може да надникнете в личния и дневник. И тя и съпругът и се вдъхновяват много от мексиканските традиции и културно наследство и самата къща и двор са проектирани така че да изразят благодарността и уважението им към предците. 

Посещение на Сочимилко- плаващите градини на Мексиканската Венеция. Това уникално място и многобройните му канали ще ви разкрие как са живяли преди време древните ацтеки, как са отглеждали храната си. Множество цветни лодки се грижат за прекрасното настроение на туристи и местни. 

Късен полет за Мерида. 


Нощувка в хотел 3* в  Hotel Central Merida by Caviaa или подобен.

 

Днес ще посетим един от най- големите и известни градовете някога на Маите- Ушмал. Това са и вторите най-посещавани руини след Чичен Ица. Постройките пред вас са наистина грандиозни, нежно обгърнати от джунглата на Юкатан. Размерите на постройките са наистина грандиозни, а павираните улици някога са свързвали градът със съседните градове на маите като Чичен Ица. Двуглави или увити змии са изполвани и изобразявани на маските на Богът на дъжда- Чаак. Легендата разказва, че само за 1 нощ е е вдигната пирамидата на магьосника от джудже- магьосник. Пирамидата на магьосника е също едно от местата, които заслужават посещение, както и Дворецът на управителя, къщата на костенурките. 

 

Нощувка в хотел 3* в  Hotel Central Merida by Caviaa или подобен.

Закуска и днес ще е денят, в който ще видим едно от Новите 7 Чудеса на света- Чечен Ица! Руините са централно разположени в северната част на полуостров Юкатан. Някога градът е кипял живот и е бил дом на десетки хиляди хора. Най- известната пирамида на градът е El Castillo, а в комплекса има още свещено сеноте, Храмът на войните, както и игрище за древен спорт. Пирамидата Кукулкан или El Castillo заема централно място в комплекса. 


Нощувка в хотел 3* в  Ривиера Мая или Канкун- Adhara Hacienda Cancun или подобен

Събуждаме се на прекрасното Карибско крайбрежие. Днес ще посетим един от най- добрите в световен план паркове- Ешкарет. Той е всичко, което може да пожелаете за последния си ден в Мексико-воден парк, тематичен парк, еко и археологичен, тематичен парк. Тук се празнуват мексиканската култура и история, боготворят  се традициите на древните маи.  Ще имате възможност и да опитате типична мексиканска кухня на много високо, гурме ниво, като имате избор от 5 ресторанта в комплекса. В края на вечерта завършваме с вечерното шоу в парка- Mexico Espectacular, много танци и традиционна музика ще ви пренесат назад в историята, за да разберете света на древните маи. 

Включен обяд на бюфет. 

Нощувка в хотел 3* в  Ривиера Мая или Канкун- Adhara Hacienda Cancun или подобен

Закуска и трансфер до летището в Канкун за полет до Сан Салвадор, столица на Ел Салвадор. Страната може и да е една от най- малките в Централна Америка, но определено има с какво да ви очарова. Много красива природа, неизменните археологически руини от света на маите, богата история и култура. Тук се отглежда едно от най- добрите кафета в света, което ще имате удоволствието да опитате. 

Сан Салвадор е много интересно място и става все по- популярно в туристическите среди след смяната на управлението в страната и ставайки една безопасна туристическа дестинация. 

Нощувка в хотел Best Western Plus Hotel Terraza или подобен

Днес ще се впуснем в живописно приключение по очарователния път на цветята на Ел Салвадор. Пътуването започва в 08:00 часа от Сан Салвадор и продължава 9 часа, като ви превежда през живописните планински градове Нахуизалко, Хуайуа, Апанека и Атако. Полюбувайте се на оживените изложби с цветя, разходете се из очарователни пазари и се потопете в местната култура. Всеки град предлага уникална комбинация от колониална архитектура, занаятчийски занаяти и вкусна местна кухня. Пътят на цветята обещава ден на открития и красота, предоставяйки автентичния вкус на селския чар на Ел Салвадор. Посещение на кафеена плантация. 


Нощувка в хотел Best Western Plus Hotel Terraza или подобен

 

Днес ще имате възможност да разгледате историческите скъпоценни камъни на Ел Салвадор. Joya de Cerén, Cihuatán и Suchitoto. Joya de Cerén е наричан и Помпей на Америка и е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който ще ви разкрие древни археологически чудеса. Продължаваме към Cihuatán, едно от най-малко проучените места в Ел Салвадор, предлагащо поглед към богатата предколумбова история на страната. След това трансфер до Сучитото, където следва посещение на известната Casa 1800 предлага спираща дъха гледка към езерото Suchitlán. Следва разходка из спокойния град, за да оценим неговата колониална архитектура и артистичен усет. Денят завършва със завръщане в Сан Салвадор. По възможност полет вечерта за Колумбия или сутринта на следващия ден. 

 

Нощувка в хотел Best Western Plus Hotel Terraza

Закуска и полет с прекачване за Медеин, Колумбия. Добре дошли в града на вечната пролет. Градът е втори по население след столицата Богота и става все по- предпочитано място за живеене и от самите колумбийци. Медеин е известен и разбира се с историята за Пабло Ескобар. Избран е и за най-иновативен град през 2013г. И редица проучвания го представят като най- добър град за живеене в Южна Америка. 

Нощувка в хотел Ibis Medellin или подобен

Ще ни вземат рано сутринта, за да разгледаме световно известната скала Гуатапе. Намира се на около час и половина, в очарователното градче Ел Пеньол, известно с ярките си сгради и малките чаровни павирани улици. 740 стъпала ще ни отведат до върха на скалата, откъдето пред вас ще се открият най- прекрасни  гледки. Включено е пътуване с лодка, като ще минете в близост до известното имение на Пабло Ескобар- Хасиенда Ла Мануела. 

Възможност за полет с хеликоптер с допълнително заплащане. 


Нощувка в хотел Ibis Medellin или подобен

Днес ще пристигнем в Картахена, най- обичания Карибски град на Колумбия. Градът е прекрасен с колониалната си архитектура, ще обърнем внимание на стария град и крепостта. Замъкът Сан Фелипе де Барахас, който е построен през далечната 1536г на хълма Сан Лазаро е  наистина внушителен. Това е мястото, където са отблъснати множество нападения. Тунелите под крепостта пък са проектирани така, че да бъде чуван и най- слабия звук, за да остане крепостта в безопасност. 

Свободен ден в Картахена или възможност за екскурзия до острови Росарио. 


Острови Росарио са едни от най- красивите места в Карибско море, обявени за защитена зона от Колумбия. Като тук се намират и едни от най- пъстроцветните и изпълнени с живот коралови рифове на Карибите. 

 

Сутрешен полет до Панама сити и полудневен тур до индианското селище Ембера. Днес ще се запознаете с племето Ембера и ще видите как живеят, традициите им, ще ви почерпят традиционен обяд. Селището се намира в Национален парк Chagres, където ще ви поканят да вземете участие и в техните танци и ритуали. 

 

 Нощувка в Novotel Panama city

Днес ще станем рано, за да посетим небезизвестния Панамски канал още рано сутринта и да имаме възможност да видим как се придвижват корабите между Атлантическия и Тихи океан.
Сити тур на Стара Панама- ще се насладите на Каско Виехо, ще имате време и да видите хармонията между старите колониални сгради и никнещите бързо небостъргачи. Гледките са зашеметяващи.

Нощувка в Novotel Panama city

Галерия

Имате въпроси?