2150 лв.

10-17.11.2021г. (8 дни/7 нощувки) 7 дневна екскурзия с включено хотелско настаняване, нощувка в кемп във Вади Рам, закуска и вечеря, всички трансфери, тур с яхта, посещение на Петра, панорамна разходка из Амман, Джераш, река Йордан, Мъртво море, сафари тур в пустинята Вади Рам, входни такси, трансфери и местен водач на български език!

Екскурзия до Йордания - древни градове, бедуини, мъртво море и още ..

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Дни
Часове
Минути
Секунди

изживей 7 незабравими дни

Програма
Екскурзия до Йордания - древни градове, бедуини, мъртво море и още ..

7 дневна екскурзия с включено хотелско настаняване, нощувка в кемп във Вади Рам, закуска и вечеря, всички трансфери, тур с яхта, посещение на Петра, панорамна разходка из Амман, Джераш, река Йордан, Мъртво море, сафари тур в пустинята  Вади Рам, входни такси, трансфери  и местен водач на български език!

(8 дни/7 нощувки)

ДАТИ: 10-17.11.2021г.

*Може да изберете и други дати от 31.10, 2021 до 31.03.2022 г. Няма ограничение за минимален брой участници.

МАРШРУТ: София – Акаба (тур с яхта) – Петра – Мадаба – връх Небо – Амман – Джераш – река Йордан –  Мъртво море – Вади Рам (Сафари тур) – Акаба – София

ЦЕНА: 2150 лв. с настаняване в добри хотели, с висок рейтинг и една нощувка  в пустинята Вади Рам – Hasan Zawaideh camp

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач на български в Йордания! Ако желаете да пътувате индивидуално, се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

Условия за влизане в страната:
В страната се влиза с ПСР тест или Цифров COVID сертификат.

Тези, които имат сертификат трябва да направят ПСР тест само в Бъллгария, преди заминаване.

Тези, които пътуват с ПСР тест трябва да направят както в България, така и на летището там бърз тест. Резултатите излизат веднага и не е необходимо чакане в хотел.

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Акаба  – Al-Raad hotel или подобен. 
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в Петра  – Petra night hotel или подобен. 
 • 3 нощувка със закуска и вечеря в Амман  – Jerasa hotel или подобен. 
 • 1 нощувка със закуска и вечеря във Вади Рам – Hasan Zawaideh camp. 
 • Всички трансфери по програмата 
 • Входни такси за всички забележителности в програмата. 
 • Тур с Яхта за около 4 часа в Акаба + включен обяд
 • Сафари тур за 4 часа
 • Местен водач, който говори отлично български език
 • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро и Ковид 19 покритие
  •  

Самолетният билет – използва се редовен полет на авиокомпания Раян еър. Ще проверим цената за вас при записване. Ориентировъчна цена за двупосочен билет с чекиран багаж и запазено място – 120 евро. 

Лични разходи

Бакшиш за местните водачи

 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете : 1.Основание: Екскурзия до Йордания
 • 2.Получател: Воаяж Би Травъл ООД 3.Наредител: Вашето име

Условия за влизане в страната: 

В страната се влиза с ПСР тест или Цифров COVID сертификат. 

Тези, които имат сертификат трябва да направят ПСР тест само в Бъллгария, преди заминаване. 

Тези, които пътуват с ПСР тест трябва да направят както в България, така и на летището там бърз тест. Резултатите излизат веднага и не е необходимо чакане в хотел.  

Виза не е необходима.

Валидността на паспорта трябва да изтича 6 месеца след планираната дата за напускане на страната. 

Програмата ни обхваща едни от най-красивите, забележителни и световно известни забележителности по пътя на Коприната.

Специални сме, защото работим с фиксирани и обявени цени, без скрити такси и допълнителни, неупоменати плащания. Подбираме маршрута на програмата и атракциите след предварително обстойно проучване на място и ви предлагаме уникална туристическа програма за най-великата страна в света. Водачът ни познава страната удивително добре, посещавал я е многократно и е живял за известен период от време на територията и. 

Ако търсите пътуване, което съчетава съвременните градове, изпълнени със светски хора, планинските райони, осеяни с малки селца, пустини, обитавани от номадските бедуини, световни археологически обекти, пазещи в себе си история, традиция, култура, то това приключение е за вас! Йордания притежава цялото това разнообразие! Ще започнем с круиз по Червено море, ще посетим древния град Петра, попивайки историята на Пътя на коприната, ще продължим към Мадаба – приказният град на мозайките и Връх Небо, където Мойсей вижда Обетованата земя. Ще се разходим из руините на археологически шедьовър – Джераш. Ще се потопим в мястото, което Йоан Кръстител потапя Исус във водата и го кръщава, ще се къпем в  Мъртво море и ще се шляем из улиците на Амман и за финал сме оставили срещайки се с местни бедуински селяни в пустинята Вади Рам – лунната долина на Йордания. 

Редовен полет на авиокомпания Райънеър. Тръгва от София в  16:35 и пристига в Акаба в 19:30ч. местно време. Полетът е с продължителност 2ч 55м. 

Вашият гид ще ви посрещане на летището и ще ви отведе до хотела в Акаба. 

Вечеря и нощувка в Акаба  – Al-Raad hotel или подобен. 

След закуска ще отидем до яхтеното пристанище в Акаба и ще плаваме във водите на Червено море. Турът продължава около 4 часа. Разкриват се възхитителни гледки към  плажове на Акаба и самият град. Ще имаме и традиционен обяд на борда! Ранния следобед ще се отправим към Петра. Около 2,3ч. – 3ч. е пътуването, в зависимост от трафика. Настаняваме се в хотел. 

Вечеря и нощувка в Петра  – Petra night hotel или подобен. 

Ще имаме цял ден да се насладим на археологическите обекти на Петра.

Разположен е  в укрепената планинска долина Вади Муса и от средата на 80 те години е включена Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. По тесни криволичещи пътища ще стигнем до емблематичната фасада, прочута от филмите на Indiana Jones. Древният обект на Петра е огромен и съдържа стотици изработени скални гробници, театри в римски стил, храмове, жертвени олтари и колонадни улици, до които се стига по много различни пътеки. Около 5 километра е основният тур (~4 часа) и след това, който желае ще има около 4-5 допълнителни часа свободно време, в което може да се насладите на древния град, както на вас ви харесва. 

Вечеря и нощувка в Петра  – Petra night hotel или подобен. 

След закуска ще  отпътуване към Мадаба. Мадаба, известен със своите къщи в османски стил и красиви мозайки от византийската епоха, включително известната мозаечна карта от шести век на Йерусалим и Светата земя в църквата Свети Георги. Други мозаечни шедьоври от V до VII век могат да бъдат намерени в църквите, музеите и домовете на Мадаба.

 

Продължаваме към връх Небо – мястото, където се казва, че пророк Мойсей е видял „обетованата земя“ и където се предполага, че е погребан. Ще разгледаме това светилище, както и забележителните мозайки на църквата от четвърти век.

Вечеря и нощувка в Амман  – Jerasa hotel или подобен. 

След закуска ще започнем деня с разглеждане на цитаделата на Амман, която се извисява на хълм над столицата. Този исторически обект се състои от 1700 -метрова стена, датираща от бронзовата епоха, емблематичния храм на Херкулес и двореца Омаяд. С толкова много значими забележителности, разположени на едно място, цитаделата на Аман е може би едно от най – добрите места за посещение в там. 

 

На около час път се намира Джераш (древният Гераса) – смятан за най –  запазения и впечатляващ римски град след Рим! Ще обядваме там и ще се потопим в руините на този археологически шедьовър, разположен сред плодородните хълмове на Гилеад. Достигайки своя връх като любим град на император Адриан, Джераш притежава поразителна колекция от арки, театри, бани, обществени сгради и улици с колона.

След тази историческа разходка назад във времето се връщаме отново в Амман за традиционна вечеря. 

Вечеря и нощувка в Амман  – Jerasa hotel или подобен. 

Днес ще отидем до река Йордан река и мястото, на което Йоан Кръстител потапя Исус във водата и го кръщава. Ще видим и запазената стара църква, в която се смята, че е служил светецът. Следва  Мъртво море и най -ниската точка на Земята (398 метра под морското равнище). Това супер солено езеро е идеалното място да прекараме известно време в релакс и да си направим някои класически снимки на повърхността на водата. Ще имаме около 5 часа свободно време 🙂

Вечеря и нощувка в Амман  – Jerasa hotel или подобен.

След закуска ще се разходим из Амман, а след това ще се придвижим до Вади Рам. Очаква ни 4 часов сафари тур, който ще ни преведе през някои от най-ярките пустинни пейзажи на планетата. Вади Рум е изпълнена със странни и прекрасни скални образувания, подобни на луна, а следи от древни цивилизации могат да се видят в многото издълбани надписи, намерени в цялата област-от пиктограми до тамудски, набатейски и арабски текстове.

Вечеря и нощувка във Вади Рам – Hasan Zawaideh camp. 

Закуска и трансфер до летището в Акаба. Кацане в София в 15:40ч. 

знаме на Йордания

Запознай се с Йордания

Галерия

Имате въпроси?