6350 лв.

13 дни/10 нощувки - 09.10 - 21.10.2023 г. Търси се МЪЖ за комбинация! Последно място! 23.10 - 03.11.2023 г. - Няма места!

Есенно пътешествие из Япония

0
Дни
0
Града
0
Забележителности

изживей 13 незабравими дни

Програма
Есенно пътешествие из Япония

Запази мечтаното пътуване само за 100 лева. Гарантирано връщане на пари, ако екскурзията не се осъществи!

13 дни/10 нощувки – 09.10- 21.10.2023 – мъж за комбинация, последно място, 23.10 – 04.11.2023  – последни 2 места. 

София – Доха – Токио – Осака – Киото – Нара – Уджи – Каназава – Такаяма – Хаконе – Йокохама – Токио – Доха – София

Разгледайте пролетното пътешествие до япония тук. 

*Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач) се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще Ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Доха – Токио – Доха – София с вкл. летищни такси и багаж
  *Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. При желание да се избере друг вариант на полет, различен от предложения се доплаща разликата в цената на самолетния билет
 • 9 нощувки в 3* хотели със закуски
 • 1 нощувка в Рьокан – типична японска къща за гости в стар стил, с включена традиционна вечеря и японска баня – онсен !!!
 • Едноседмичен билет за влака-стрела ”Шинкансен” и всички влакове/автобуси в страната
 • Разглеждане на едни от най-големите културни, духовни и природни забележителности на Япония
 • Входни такси за местата, описани в програмата
 • Всички трансфери по програмата, включително градски транспорт
 • Български водач-преводач живял и пътувал в Япония повече от 2 години
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗК“Бул ИНС“АД.
 • Лични разходи: 800~1000 лева
 • Допълнително се заплаща ~900 лева за единична стая
 • Традиционно представление в Gion Corner, Киото – ¥3,150
 • Digital Art Museum (Odaiba) – ¥3,200
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Плащане на 100 лв при записване, доплащане до  50% от сумата до 5 месеца преди датата на отпътуване.
 • Местата се гарантират единствено и само чрез плащането на депозита!
  *Възможно е плащане на вноски – обадете се и заедно ще измислим най-доброто решение!
 • Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването
 • Копие на международния Ви паспорт.
  важно!
  Международният паспорт трябва да е валиден най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти:  Воаяж Би Травел ООД, лиценз No РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел. : 0899 913 627 
 • Имейл:  voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни:  Воаяж Би Травел ООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, при платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Япония 2.Получател: Воаяж Би Травъл ООД 3.Наредител: Вашето име.

Здраве: Пътниците трябва да имат отрицателен тест за Covid-19, направен най-много 72 часа преди излитане. Сертификатът за теста трябва да бъде на английски език.

Това не се отнася за пътници със сертификат за ваксинация срещу COVID-19, показващ, че са били напълно ваксинирани и са получили бустерна доза. Сертификатът трябва да бъде на английски, японски или придружен от заверен превод на английски или японски.

Пътниците, които са били в Китайската народна република през последните 7 дни, подлежат на тест за COVID-19 при пристигане.

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Нашата авторска програма претърпя няколко трансформации, за да можем днес да Ви я представим в най-завършения и рафиниран вариант! За да стигнем до тук, се консултирахме с наши клиенти, пътували по програмата, с цел да изчистим максимално динамиката ѝ и да гарантираме оптимално удобство и пълно удовлетворение от пътешествието.

За нас вашият комфорт по време на придвижването, настаняването и цялостното преживяване е топ приоритет и не сме склонни на никакви компромиси в това отношение!

Държим максимално да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате. Затова и се съобразяваме с личните ви предпочитания и желания, винаги когато това е възможно. А при нас това е често възможно заради ограничените места във всяка група – пътуваме с групи до 10 човека.

Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местната пекарна. Обръщаме специално внимание на местните деликатеси и за всеки ден сме предвидили да опитате нещо различно.

Каним Ви на незабравимо есенно пътешествие из Япония 🙂

Без съмнение, най-предпочитаният период в световен мащаб за пътуване в Япония е пролетта и една от водещите причини за това са прекрасните градини с разцъфнали розови черешови дръвчета.

Но много хора посещават Япония през есента, защото именно тогава тя е най-вълшебна – обагрена в различните пламенни цветове на кленовите листа – момиджи. Усещането е все едно се намирате в приказна страна и искате да запечатате в съзнанието си всеки миг и всеки природен пейзаж, който се разкрива пред Вас на всяка крачка. 

В Япония есента идва малко по-късно отколкото в България. Времето е предимно слънчево и топло, с малка вероятност за валежи, сравнено с пролетта, а и потокът от туристи е в пъти по-малък.

Полет за Токио, трансфер (с такси) и настаняване в хотел.

Ще пристигнем късно вечерта, така че директно се отправяме към леглата за почивка, за да се подготвим за следващия ден.

Ще започнем с красивите източни градини на Императорския дворец (The Imperial Palace). Те са част от вътрешния дворец и са отворени за посещение. Нито една от основните сгради не е запазена до днес, но все още могат да се видят ровове, стени и входни порти. Замъкът Едо е бил резиденция на шогуна Токугава, който управлявал Япония от 1603 до 1867 г., а слд това и на император Мейджи до 1888 г. Сградите на първоначалния дворец са разрушеми от въздушните нападения през Втората Световна Война. Настоящият дворец е завършен през 1968 г.

След това ще се отправим към най – големия шинтоистки храм в Токио – Мейджи (Meiji Jingu). Храмът е построен през 1920 г. в чест на първия съвременен император на Япония – император Мейджи. В първите дни на Нова година светилището редовно посреща повече от три милиона посетители за първите молитви (hatsumode), повече от всяко друго светилище или храм в страната. Често през уикендите се провеждат традиционни сватбени церемонии.

Преминаваме към Хараджуку (Harajuku) – район, посещаван главно от младежи и притежаващ много специфична атмосфера. Това е център на алтернативната мода и различни направления на субкултурата на Япония. През празнични дни тук се събират хора с екстремно оригинални дрехи, в стилове като Lolita, Visual Kei, Decora, Gyaru, и др.

Ще обядваме нещо традиционно. За всеки ден ще ви подготвили различни неща, за да се насладите максимално на местната кухня.

След обяд ще се отбием и до емблематичното и най – натоварено кръстовище в света, намиращо се в Шибуя (Shibuya Crossing). Кварталът е известен с ресторантите и нощния си живот. Известната статуя на Хачико (Hachiko Memorial Statue) също се намира там.

За вечеря ще седнем в някоя местна изакая (кръчма), за да похапнем якитори (традиционна местна скара) и да си кажем наздраве с чашка саке!

След закуска ще отидем до най-стария и най-големия будистки храм в Токио – Сенсо-джи (Senso-ji). Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието Каннон и се намира в историческия квартал Асакуса. Външният вход на храма – Каминаримон, наричан още „Гръмотевичния вход“, е символ на квартал Асакуса и цял Токио.

Ще отделим време и на сувенирните магазини около храма, намиращи се на търговската улица Накамисе, която води до втория вход на храма – Хозомон. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и роби, както и да опитате традиционни ястия за региона, които се приготвят на място.

След това ще се разходим до Сумида Парк (Sumida Park), кръстен на най – голямата река, която преминава през Токио – Сумида. От там се отваря страхотна гледка към Токио Скай Трий (634 м.) Продължаваме към парка Уено (Ueno Park) – едно от най – популярните места за наблюдаване на японските вишни в Токио. В парка са разположени множество шинтоистки храмове, музеи, както и най-старият зоопарк в Япония.

За късен обяд ще похапнем рамен (традиционна японска супа с нудъли), а след това се ще се разходим в Акихабара (Akihabara) – кварталът на електрониката.

Акихабара получава прозвището „Електрическият град“ малко след Втората световна война заради това, че се превръща в голям търговски център за домакински електрически уреди и заради развилия се след войната черен пазар. Понастоящем Акихабара е считан за отаку център (отаку – японски термин за хора с обсесивни интереси, често на аниме и манга тема). В района може да се видят често хора, облечени като герои от анимета, така нар. косплейъри.

На свечеряване ще се качим до обсерваторията на Сградата на столичната община (Metropolitan Government Building) в Шинджуку и ще видим от високо целия град! Ако имаме късмет и времето е ясно, ще можем да видим и Фуджи.

Вечерта, с тези, които желаят, ще се гмурнем в нощния живот на Шинджуку (Shinjuku) – един от най-емблематичните центрове за нощен живот в света!

Задължително ще минем и през Piss Alley. Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича така още от времето, когато е била сенчеста дестинация за престъпниците, където пиели питието си. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните!

Днес ще пътуваме с влака-стрела за Осака (пътят е около 3 часа) – третият по големина град и неофициална кулинарна столица на Япония. Освен това, все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Казват, че в Осака са и най-гостоприемните и общителни хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети, за да бъдат дружелюбни. Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част на страната, където всички стоят отляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара, то в Осака всички стоят от дясно!

*Ако е рано да се настаним, то ще си оставим багажа и ще се разходим до замъка, а след това ще имаме време да се освежим преди вечеря.

Най-интересната забележителност на града безспорно е Замъкът Осака (Osaka Castle), който е построен през 1576 година. Той има пет-етажна главна кула, която днес впечатлява с възстановената си по образец от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството. Построен с цел да бъде най-здравият и най-красивият замък в Япония, днес той е един от най-известните и посещавани замъци в цялата страна. Настоящият замък е красиво свидетелство за традиционната японска архитектура – от финия баланс на цветовете до деликатните модели и форми, които украсяват всяко ниво.

Вечерта ще имате възможност да се разходите из най-оживеното място в ОсакаДотомбори (Dotonbori).

Днес ще се придвижиме до Киото – старата столица на Япония (пътят е около 1 час). В миналото градът е бил столица на императорска Япония, но през 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата далеч от будисткото влияние. Днес е столица на префектура Киото.

Киото е един от градовете с най-богата култура в Азия. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храмове и 400 шинтоистки светилища.

След като си оставим багажа в хотела, ще започнем с опознаването на културните забележителности на Киото. Първата ни спирка е зашеметяващият дзен будистки Златен храм (Кинкаку-джи). Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Кинкаку-джи (на японски  „кин“ означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу.  Конструкцията на храма е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магическо усещане на павилиона. Градината, която го заобикаля, е също изумително красива с езерото, малките пътечки, ручейчетата и екзотичната растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо, комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година.

След това ще посетим и Сребърния павилион (Гинкаку-джи), който има една по-автентична атмосфера и естественост в сравнение със Златния храм. Построен е през 1482 г. от шогуна Ашикага Йошимаса по образец на Кинкаку-джи. Павилионът е на два етажа, които са изградени в два различни архитектурни стила, а вътре се съхранява статуя на Каннон, будистката богиня на милосърдието. Към храма има и гориста част покрита с мъх (както и малка бамбукова гора), което му придава тайнственост и магичност. Там се намира и една от най-красивите “сухи градини”, характерни за дзен будизма в Япония!

Привечер ще се разходим в квартала на гейшите Гион между исторически дървени къщи и малки улички. Ще поседнем в близост до реката Камо, където ще се слеем с местните и ще се полюбуваме на прекрасната гледка.

Имате възможност да посетите и традиционно представление в Gion Corner > The seven Japanese traditional performing arts, което се заплаща допълнително – ¥3,150.
Започва от 18:00 и 19:00ч., и е с продължителност 50 минути.

Ще започнем деня с посещение на най – старата столица на Япония – Нара. Придвижването е около час. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи (Todai-ji), ще преминем през Парка на елените (Nara Park), с който градът също е известен.

Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Храмът Тодайджи привлича будистки поклонници и чужденци от векове. Основната зала на храма – „Големия източен храм“ – е най-голямата дървена постройка в света. В нея се намира най-голямата бронзова статуя на седнал Буда в Япония – 15-метровият Дайбуцу Буда.

Паркът на елените – с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове – е дом на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите и биват милвани от хората, докато не започнат да ядат закуските на учениците или дори вашата книжна карта на града.

На връщане от Нара ще спрем в Уджи. Това е малък град, разположен между Киото и Нара, два от най-известните исторически и културни центрове на Япония. Близостта му до тези две бивши столици довежда до ранното развитие на Уджи като културен център. Уджи е известен и с високото качество на производство на мачча (macha), затова именно тук е мястото, от където да си купите японски традиционен зелен чай и да опитате деликатеси направени с него.  

Ще посетим храмът Бьодоин (Byodoin Temple), построен през периода Хейан (794 г. – 1185 г.), който е един от най-старите храмове в Япония. Най-известната и красива сграда в комплекса е „залата Феникс“ (Phoenix Hall), на чийто покрив има златни статуи на феникс. В залата се намира статуя на Амида Буда, направена от кедър, а около него са разположени 52 бодхисатви.

Късния следобяд се прибираме в хотела ни в Киото.
Свободна вечер.

Днес ще посетим един от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари (Fushimi Inari). Той е в списъка на ЮНЕСКО и датира още от преди Киото да стане столица. Светилището е известно със своите хиляди червени тори (порти, които символизират преминаването на свещена земя). От светилището тръгват няколко пътеки, които водят до свещения връх Инари, висок 233 метра.

Преди да се приберем към хотела, за да си вземем багажа и да продължим към Каназава, ще посетим и храма на 1001 статуи на Каннон – Санджусангендо (Sanjūsangen-dō). Статуите са в човешки ръст и са ръчно изработени от дърво – датират от 13 в. Има и 28 статуи на божества-пазители, които са направени с дълбоко изразени лица и впечатляващи детайли по тях.

От гарата в Киото ще си вземем обяд за във влака и продължаме към Каназава. Пътуването е около 2 часа с бърз влак.

Успял да избегне бомбардировките през Втората световна война, Каназава съчетава модерна и традиционна Япония. Градът е може би най-запазеното голямо населено място с архитектура от т.нар Едо период. Старинният град е шедьовър на японската култура, макар и да е популярен като туристическа дестинация повече сред японците, а по-малко сред западните посетители.

Настаняваме се в Каназава около 15 ч. След кратка почивка се отправяме към квартала на гейшите (Higashi Chaya), където ще посетим и една автентична чаена къща – Shima Teahouse, в която ще видите стаи, в които гейшите са забавлявали свойте гости, както и  различни инструменти и предмети, използвани от гейшите.

Свободна вечер.

Ще започнем деня с една от най – красивите градини в Япония – Кенроку-ен (Kenroku-en), а после ще посетим и замъка Каназава (Kanazawa Castle).

Кенроку-ен се превежда като „Градина на шестте елемента“. Всъщност според китайската теория на ландшафта, шесте основни елемента, които трябва да притежава една градина, за да е перфектна, са просторност, уединение, неестественост, античност, изобилие от водни площи и панорамни гледки, а Кенроку-ен включва всичко това. 

Преди, градината е била част от замъка Каназава, но в последствие бива отделена, а през 1874 г. е отворена за общвеността. В нея се намира двуметровия каменен фенер Kotoji-toro, който е построен с два крака вместо един и е емблематичен символ не само на градината, но и на града. В градината се намира и един от най-старите фонтани в Япония.

От 1583 до края на Едо периода, замъкът Каназава е седалище на мощния клан Маеда, вторият най-могъщ феодален клан след Токугава по отношение на производство на ориз и феодални владения. Замъкът е опожаряван няколко пъти през вековете като след последните пожари през 1881 са оцелели само две складови помещения и една от портите.

Продължаваме с разходка до самурайския квартал – Nagamachi Samurai District, където ще разгледаме къщата на самурайския клан Номура. Къщата е строена 1800 г. и е изключителен образец за архитектура от епохата Едо.

Следобяда се отправяме към Такаяма. Пътят е около 2 часа.

В Такаяма ще се настаним в рьокан (традиционна къща за гости), където ще се насладим и на традиционна японска вечеря!

Такаяма е град в планинския регион Хида, префектура Гифу.
През феодалните времена градът е бил от значение като източник на висококачествен дървен материал и висококвалифицирани дърводелци, затова и много от сувенирните магазини предлагат неща, изработени от дърво.

Ще започнем деня с разглеждането на сутрешните пазари, които датират от 600 години. Там се продават селскостопански продукти, произведени в региона като зеленчуци, плодове, ориз, саке и дори цветя. След това ще се разходим из запазения стар град, за да усетим атмосферата от периода Едо (1603-1868г.). Някои от къщите в стария град излагат традиционни стоки от бита, местните изкуства и занаяти. Ще посетим и Hida Folk Village – открит музей, където традиционната архитектура е пресъздадена в прекрасна планинска обстановка.

Ранния следобед ще се придвижим към Токио. Пътуването е около 5 часа. Първо ще преминем с панорамен влак през Японските Алпи, а след това ще се прехвърлим на шинкансен в Нагоя директно до Токио Стейшън, където е и хотелът.

Вечерта може да се разходим из Гинза. Гинза е името на първата търговска алея в Япония. С течение на години Гинза не само се превръща в един от най-популярните квартали в Токио, но и е една от най-скъпите търговски части в света. Освен всички водещи магазини на луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и др., в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии.

Свободна вечер.

Ден за Хаконечаст от Националния парк Фуджи – Хаконе – Изу. Хаконе е известен с горещите си извори, природни красоти и най-вече като емблематично място, откъдето може да се наблюдава вулканът Фуджи.

Вулканът Фуджи е най-високата точка на Японските острови – 3776 м. Вулканичната дейност е затихнала, като последно е изригнал през 1707 г. Сега кратерът е покрит почти през цялата година с гъста снежна покривка с изключение на месеците юли и август, когато е най-удобното време за изкачване.

В Хаконе ще се качим с лифт до Овакудани (Owakudani)вулканична долина с активни серни отвори и горещи извори, която се е появила в резултат на изригване на вулкан преди повече от 3000 години. От лифта се разкриват поразителни живописни гледки към планината Фуджи (стига да не е облачно) и езерото Ашиноко. На Овкудани може да хапнете яйца, чиято черупка е черна, тъй като се варят в естествено горещи серни извори – освен това се смята, че добавят 7 години към живота. След това ще слезем с лифта до езерото Ашиноко (Ashinoko Lake) и ще се качим на корабче, на което ще се повозим из езерото.

На връщане от Хаконе ще спрем в Йокохама, където ще се разходим по крайбрежието и ще се полюбуваме на вечерните светлини и най-голямото пристанище в страната.

*Ако времето не е подходящо за наблюдаване на Фуджи Ви предлагаме цял ден в Йокохама. Прекрасен град, в който има какво да се види – заслужава си! Прогнозата се следи на място от вашия водач!

В последния ни ден ще посетим един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market), който осигурява 90% от рибата, консумирана в Токио! До 2018г. беше най-големият пазар на едро за риба и морски дарове в света. Той е сред задължителните места, които посещаваме на пътешествието си из Япония. Там ще хапнем суши и ще опитаме колкото можем повече местни рибни и други деликатеси. Струва си!

След това ще се отправим към Одайба. Ще се качим на монорелс (monorail train) – влак, който се движи сам (без водач) и ще се насладим на невероятно красивата панорамна гледка, която се открива по пътя. Одайба е изкуствено създаден остров в Токийския залив, до който се стига през Моста на дъгата (Rainbow bridge). Островът е известен със своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където ще се полюбуваме на прекрасните светлини на Моста на дъгата. Заедно с Минато Мирай 21 в Йокохама, са две от малкото места в района на Токио, където можем да се насладим на морския бряг.

На 21 юни 2018 година отвори врати Digital Art Museum, който също се намира на острова. Препоръчваме Ви нестандартно и съвременно преживяване като това! Входът струва 3,200 йени.

Късен полет към София. Пристига се на следващия ден!

Запознай се с Япония

Галерия

Имате въпроси?