Грузия: един от най-старите винопроизводители

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Грузия е проучата като един от най-старите винопроизводители в света. Страната предлага уникално и разнообразно винено изживяване. То завладява както ценителите, така и обикновените ентусиасти. 

Грузия е страна, сгушена между Европа и Азия. Тя е не само богата на история и култура, но и с дългата си традиция във винопроизводството. 

Кахетия: сърцето на грузинското вино

Кахетия е често наричана „люлката на грузинското винопроизводство“. Разположена е в източната част на страната и е известна с плодородните си долини. Там лозята се простират докъдето стига погледът. Древните техники за винопроизводство като квеври (големи глинени съдове, заровени под земята) ферментация са били запазени от векове. Те допринасят за отличителната идентичност на винопроизводството на региона.

Човек не може да изследва Кахетия, без да се отдаде на нейното фирмено вино, Саперави. Това силно червено вино се характеризира се с наситен цвят и богати вкусове на тъмни горски плодове и подправки. То е истинско отражение на тероара на региона. Независимо дали се опитва в местна винарна или се наслаждава заедно с традиционната грузинска кухня в семейна къща за гости, Сапареви си заслужава.

Картли: Където традицията среща иновациите

Картли е регион, който безпроблемно съчетава традицията с иновациите във винопроизводството. Картли не е толкова известен като Кахети. Въпреки това той може да се похвали с процъфтяваща винена сцена, движена от страстни винопроизводители. Те са нетърпеливи да прокарат границите на експериментирането.

Имеретия: Разкриване на скрити скъпоценни камъни

Западният регион на Имеретия – там, където буйни пейзажи и древни традиции се сливат. По този начин се създада винено изживяване, различно от всяко друго. Имеретия е по-малко известна в сравнение с източните си колеги, но е дом на скрити скъпоценни камъни. Те чакат да бъдат открити от истинските винени ентусиасти.

Грузия обещава незабравимо пътешествие, изпълнено с открития, гостоприемство и преди всичко вечното изкуство на винопроизводството. И така, вдигнете чаша и се насладете на същността на Грузия – глътка по глътка. Na zdravje! 

Линк към нашата програма до Азербайджан, Грузия и Армения –> тук

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com 

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,