7050.00 лв.

13 дни/10 нощувки 09.11 - 21.11.2024. - Има места! (Есенна програма - 7050 лв!!!!)

НОВИ ПРОЛЕТНИ ДАТИ - 7350 лв : 25.03 - 06.04.2025 - Има места! ; 01 - 13.04.2025 г. - Има места + ЖЕНА за комбинация! ; 08.04 - 20.04.2025 г. - Има места! ; 26.04 - 08.05.2025 г. - Има места!

Япония с дъх на пролет и вишни

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Програма

Япония с дъх на пролет и вишни

Запази мечтаното пътуване за есенните дати само за 100 лева! 

София – Токио – Осака – Киото – Нара – Уджи – Каназава – Такаяма – Камакура/Йокохама – Токио – София

Разгледайте есенното пътешествие из Япония тук

Разгледайте Зимно ски приключене в Сапоро тук.

Разгледайте програмата ни с изкачване на Фуджи тук

Разгледайте Япония „Древни традиции и съвремие“ тук


26.03 – 08.04.2024 – НЯМА МЕСТА!
01 – 13.04.2024 г
– НЯМА МЕСТА!
08.04 – 20.04.2024 г. – НЯМА МЕСТА!
26.04 – 08.05.2024 – НЯМА МЕСТА!
27.04 – 09.05.2024 г – НЯМА МЕСТА!
9-.10 – 21.10.2024 – Няма места!

23.10 – 04.11.2024 – Няма места!
09.11 – 21.11.2024 – Има места! ; 7050 лв

НОВИ ПРОЛЕТНИ ДАТИ: / 7350 лв:

25.03 – 06.04.2025 – Има места! 

01 – 13.04.2025 г. – Има места!

08.04 – 20.04.2025 г. – Има места!

26.04 – 08.05.2025 г. – Има места!

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България. Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви изготвим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика,  бюджетиране, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да изживеете едно незабравимо пътешествие!

  • Самолетен билет София – Токио – София с включени летищни такси и багаж
   *Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. При желание да се избере друг вариант на полет, различен от предложения се доплаща разликата в цената на самолетния билет
  • 9 нощувки в 3* хотели със закуски
  • 1 нощувка в рьокантипична японска къща за гости в стар стил, с включена традиционна вечеря и японска баня – онсен 
  • Едноседмичен билет за влака-стрела шинкансен и всички влакове/автобуси в страната
  • Разглеждане на едни от най-големите културни, духовни и природни забележителности на Япония
  • Входни такси за местата, описани в програмата
  • Всички трансфери по програмата, включително градски транспорт
  • Български водач – преводач, живял и пътувал в Япония 
  • Медицинска застраховка с Ковид 19 покритие 10 000 евро
 • Лични разходи: 800~1000 лева
 • Допълнително се заплаща ~900 лева за единична стая
 • Традиционно представление в Gion Corner, Киото – ¥5,550
 • Digital Art Museum (Odaiba) – ¥3,800
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Плащане на 100 лв при записване, доплащане до  50% от сумата до 5 месеца преди датата на отпътуване.
 • Местата се гарантират единствено и само чрез плащането на депозита!
  *Възможно е плащане на вноски – обадете се и заедно ще измислим най-доброто решение!
 • Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването
 • Копие на международния Ви паспорт.
  важно!
  Международният паспорт трябва да е валиден най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти:  Воаяж Би Травел ООД, лиценз No РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел. : 0899 913 627 
 • Имейл:  voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни:  Воаяж Би Травел ООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, при платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Япония 2.Получател: Воаяж Би Травъл ООД 3.Наредител: Вашето име.
 •  

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Програмата ни е балансирана и изчистена. Съветвали сме се с нашите клиенти, за да постигнем максимално удобство и удовлетворение от пътешествието. За нас е важен вашият комфорт при придвижване и настаняване, и не правим компромиси с това. Придвижваме се както местните го правят – шинкансен, с бързи влакове, метро, за да може максимално да се потопите в дневния ритъм на японците.  Ходим и пеша – максимално на ден са около 15 км (в един от дните), и 8 – 10 км  в останалите дни. Това е градско ходене, което включва придвижване от хотел до забележителност (винаги хотелите са с централна локация и съобразени с местата, които посещаваме) към друга забележителност от програмата. Когато сме с багаж, между гарите и хотелите ползваме таксита, така, че да е максимално удобно за пренасянето му. Държим максимално да се докоснете до автентично преживяване и обръщаме внимание винаги когато можем и на вашите лични желания. Можем да си го позволим, защото пътуваме в малки, бутикови групи (около 10-12 човека).

Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местна пекарна. Специално внимание обръщаме на деликатесите по райони и за всеки ден сме ви приготвили нещо различно да опитате.

Нашата авторска програма претърпя няколко трансформации, за да можем днес да ви я представим в най-завършения и рафиниран вариант!

За да стигнем до тук, се консултирахме с десетките ни клиенти, които вече пътуваха по програмата, за да изчистим максимално динамиката й и да гарантираме оптимално удобство и пълно удовлетворение от пътешествието.

Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местната пекарна. Обръщаме специално внимание на местните деликатеси и за всеки ден сме предвидили да опитате нещо различно.

Полет за Токио – трансфер (с такси) и настаняване в хотел. Ще пристигнем вечерта.  

Ще започнем с красивите източни градини на Императорския дворец (The Imperial Palace). Те са част от вътрешния дворец и са отворени за посещение. Нито една от основните сгради не е запазена до днес, но все още могат да се видят ровове, стени и входни порти. Замъкът Едо е бил резиденция на шогуна Токугава, който управлявал Япония от 1603 до 1867 г., а слд това и на император Мейджи до 1888 г. Сградите на първоначалния дворец са разрушеми от въздушните нападения през Втората Световна Война. Настоящият дворец е завършен през 1968 г.

След това ще се отправим към най – големия шинтоистки храм в Токио – Мейджи (Meiji Jingu). Храмът е построен през 1920 г. в чест на първия съвременен император на Япония – император Мейджи. В първите дни на Нова година светилището редовно посреща повече от три милиона посетители за първите молитви (hatsumode), повече от всяко друго светилище или храм в страната. Често през уикендите се провеждат традиционни сватбени церемонии.

Преминаваме към Хараджуку (Harajuku) – район, посещаван главно от младежи и притежаващ много специфична атмосфера. Това е център на алтернативната мода и различни направления на субкултурата на Япония. През празнични дни тук се събират хора с екстремно оригинални дрехи, в стилове като Lolita, Visual Kei, Decora, Gyaru, и др.

Ще обядваме нещо традиционно. За всеки ден ще ви подготвили различни неща, за да се насладите максимално на местната кухня.

След обяд ще се отбием и до емблематичното и най – натоварено кръстовище в света, намиращо се в Шибуя (Shibuya Crossing). Кварталът е известен с ресторантите и нощния си живот. Известната статуя на Хачико (Hachiko Memorial Statue) също се намира там.

За вечеря ще седнем в някоя местна изакая (кръчма), за да похапнем якитори (традиционна местна скара) и да си кажем наздраве с чашка саке!

След закуска ще отидем до най-стария и най-големия будистки храм в Токио – Сенсо-джи (Senso-ji). Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието Каннон и се намира в историческия квартал Асакуса. Външният вход на храма – Каминаримон, наричан още „Гръмотевичния вход“, е символ на квартал Асакуса и цял Токио.

Ще отделим време и на сувенирните магазини около храма, намиращи се на търговската улица Накамисе, която води до втория вход на храма – Хозомон. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и роби, както и да опитате традиционни ястия за региона, които се приготвят на място.

След това ще се разходим до Сумида Парк (Sumida Park), кръстен на най – голямата река, която преминава през Токио – Сумида. От там се отваря страхотна гледка към Токио Скай Трий (634 м.) Продължаваме към парка Уено (Ueno Park) – едно от най – популярните места за наблюдаване на японските вишни в Токио. В парка са разположени множество шинтоистки храмове, музеи, както и най-старият зоопарк в Япония.

За късен обяд ще похапнем рамен (традиционна японска супа с нудъли).

На свечеряване ще се качим до обсерваторията на Сградата на столичната община (Metropolitan Government Building) в Шинджуку и ще видим от високо целия град! Ако имаме късмет и времето е ясно, ще можем да видим и Фуджи.

Вечерта, с тези, които желаят, ще се гмурнем в нощния живот на Шинджуку (Shinjuku) – един от най-емблематичните центрове за нощен живот в света!

Задължително ще минем и през Piss Alley. Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича така още от времето, когато е била сенчеста дестинация за престъпниците, където пиели питието си. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните!

Днес ще пътуваме с влака-стрела за Осака (пътят е около 3 часа) – третият по големина град и неофициална кулинарна столица на Япония. Освен това, все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Казват, че в Осака са и най-гостоприемните и общителни хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети, за да бъдат дружелюбни. Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част на страната, където всички стоят отляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара, то в Осака всички стоят от дясно!

*Ако е рано да се настаним, то ще си оставим багажа и ще се разходим до замъка, а след това ще имаме време да се освежим преди вечеря.

Най-интересната забележителност на града безспорно е Замъкът Осака (Osaka Castle), който е построен през 1576 година. Той има пет-етажна главна кула, която днес впечатлява с възстановената си по образец от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството. Построен с цел да бъде най-здравият и най-красивият замък в Япония, днес той е един от най-известните и посещавани замъци в цялата страна. Настоящият замък е красиво свидетелство за традиционната японска архитектура – от финия баланс на цветовете до деликатните модели и форми, които украсяват всяко ниво.

Вечерта ще имате възможност да се разходите из най-оживеното място в ОсакаДотомбори (Dotonbori).

Днес ще се придвижиме до Киото – старата столица на Япония (пътят е около 1 час). В миналото градът е бил столица на императорска Япония, но през 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата далеч от будисткото влияние. Днес е столица на префектура Киото.

Киото е един от градовете с най-богата култура в Азия. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храмове и 400 шинтоистки светилища.

След като си оставим багажа в хотела, ще започнем с опознаването на културните забележителности на Киото. Първата ни спирка е зашеметяващият дзен будистки Златен храм (Кинкаку-джи). Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Кинкаку-джи (на японски  „кин“ означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу.  Конструкцията на храма е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магическо усещане на павилиона. Градината, която го заобикаля, е също изумително красива с езерото, малките пътечки, ручейчетата и екзотичната растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо, комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година.

След това ще посетим и Сребърния павилион (Гинкаку-джи), който има една по-автентична атмосфера и естественост в сравнение със Златния храм. Построен е през 1482 г. от шогуна Ашикага Йошимаса по образец на Кинкаку-джи. Павилионът е на два етажа, които са изградени в два различни архитектурни стила, а вътре се съхранява статуя на Каннон, будистката богиня на милосърдието. Към храма има и гориста част покрита с мъх (както и малка бамбукова гора), което му придава тайнственост и магичност. Там се намира и една от най-красивите “сухи градини”, характерни за дзен будизма в Япония!

Привечер ще се разходим в квартала на гейшите Гион между исторически дървени къщи и малки улички. Ще поседнем в близост до реката Камо, където ще се слеем с местните и ще се полюбуваме на прекрасната гледка.

Имате възможност да посетите и традиционно представление в Gion Corner > The seven Japanese traditional performing arts, което се заплаща допълнително – ¥3,150.
Започва от 18:00 и 19:00ч., и е с продължителност 50 минути.

Ще започнем деня с посещение на най – старата столица на Япония – Нара. Придвижването е около час. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи (Todai-ji), ще преминем през Парка на елените (Nara Park), с който градът също е известен.

Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Храмът Тодайджи привлича будистки поклонници и чужденци от векове. Основната зала на храма – „Големия източен храм“ – е най-голямата дървена постройка в света. В нея се намира най-голямата бронзова статуя на седнал Буда в Япония – 15-метровият Дайбуцу Буда.

Паркът на елените – с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове – е дом на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите и биват милвани от хората, докато не започнат да ядат закуските на учениците или дори вашата книжна карта на града.

На връщане от Нара ще спрем в Уджи. Това е малък град, разположен между Киото и Нара, два от най-известните исторически и културни центрове на Япония. Близостта му до тези две бивши столици довежда до ранното развитие на Уджи като културен център. Уджи е известен и с високото качество на производство на мачча (macha), затова именно тук е мястото, от където да си купите японски традиционен зелен чай и да опитате деликатеси направени с него.  

Ще посетим храмът Бьодоин (Byodoin Temple), построен през периода Хейан (794 г. – 1185 г.), който е един от най-старите храмове в Япония. Най-известната и красива сграда в комплекса е „залата Феникс“ (Phoenix Hall), на чийто покрив има златни статуи на феникс. В залата се намира статуя на Амида Буда, направена от кедър, а около него са разположени 52 бодхисатви.

Късния следобяд се прибираме в хотела ни в Киото.
Свободна вечер.

Днес ще посетим един от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари (Fushimi Inari). Той е в списъка на ЮНЕСКО и датира още от преди Киото да стане столица. Светилището е известно със своите хиляди червени тори (порти, които символизират преминаването на свещена земя). От светилището тръгват няколко пътеки, които водят до свещения връх Инари, висок 233 метра.

От гарата в Киото ще си вземем обяд за във влака и продължаме към Каназава. Пътуването е около 2 часа с бърз влак.

Успял да избегне бомбардировките през Втората световна война, Каназава съчетава модерна и традиционна Япония. Градът е може би най-запазеното голямо населено място с архитектура от т.нар Едо период. Старинният град е шедьовър на японската култура, макар и да е популярен като туристическа дестинация повече сред японците, а по-малко сред западните посетители.

Настаняваме се в Каназава около 15 ч. След кратка почивка се отправяме към квартала на гейшите (Higashi Chaya), където ще посетим и една автентична чаена къща – Shima Teahouse, в която ще видите стаи, в които гейшите са забавлявали свойте гости, както и  различни инструменти и предмети, използвани от гейшите.

Свободна вечер.

Ще започнем деня с една от най – красивите градини в Япония – Кенроку-ен (Kenroku-en), а после ще посетим и замъка Каназава (Kanazawa Castle).

Кенроку-ен се превежда като „Градина на шестте елемента“. Всъщност според китайската теория на ландшафта, шесте основни елемента, които трябва да притежава една градина, за да е перфектна, са просторност, уединение, неестественост, античност, изобилие от водни площи и панорамни гледки, а Кенроку-ен включва всичко това. 

Преди, градината е била част от замъка Каназава, но в последствие бива отделена, а през 1874 г. е отворена за общвеността. В нея се намира двуметровия каменен фенер Kotoji-toro, който е построен с два крака вместо един и е емблематичен символ не само на градината, но и на града. В градината се намира и един от най-старите фонтани в Япония.

От 1583 до края на Едо периода, замъкът Каназава е седалище на мощния клан Маеда, вторият най-могъщ феодален клан след Токугава по отношение на производство на ориз и феодални владения. Замъкът е опожаряван няколко пъти през вековете като след последните пожари през 1881 са оцелели само две складови помещения и една от портите.

Продължаваме с разходка до самурайския квартал – Nagamachi Samurai District, където ще разгледаме къщата на самурайския клан Номура. Къщата е строена 1800 г. и е изключителен образец за архитектура от епохата Едо.

Следобяда се отправяме към Такаяма. Пътят е около 2 часа.

В Такаяма ще се настаним в рьокан (традиционна къща за гости), където ще се насладим и на традиционна японска вечеря!

Такаяма е град в планинския регион Хида, префектура Гифу.
През феодалните времена градът е бил от значение като източник на висококачествен дървен материал и висококвалифицирани дърводелци, затова и много от сувенирните магазини предлагат неща, изработени от дърво.

Ще започнем деня с разглеждането на сутрешните пазари, които датират от 600 години. Там се продават селскостопански продукти, произведени в региона като зеленчуци, плодове, ориз, саке и дори цветя. След това ще се разходим из запазения стар град, за да усетим атмосферата от периода Едо (1603-1868г.). Някои от къщите в стария град излагат традиционни стоки от бита, местните изкуства и занаяти. Ще посетим и Hida Folk Village – открит музей, където традиционната архитектура е пресъздадена в прекрасна планинска обстановка.

Ранния следобед ще се придвижим към Токио. Пътуването е около 5 часа. Първо ще преминем с панорамен влак през Японските Алпи, а след това ще се прехвърлим на шинкансен в Нагоя директно до Токио Стейшън, където е и хотелът.

Вечерта може да се разходим из Гинза. Гинза е името на първата търговска алея в Япония. С течение на години Гинза не само се превръща в един от най-популярните квартали в Токио, но и е една от най-скъпите търговски части в света. Освен всички водещи магазини на луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и др., в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии.

Свободна вечер.

Ден за Камакура.

Камакура е град, който се намира в префектура Канагава. Има множество храмове и светилища в района. Препоръчвам ви да отидете до Хасе -дера, а от там пеша до Kotoku-in Temple, който се счита за дом на Великия Буда от Камакура. Там се помещава втората по големина бронзова статуя на Буда. Следващото място е Hase-dera Temple. В този храм се намира известната статуя с единадесет лица на богинята на милосърдието, Kannon.

На връщане от Камакура може да спрем в Йокохама, да се разходим по крайбрежието и да се полюбуваме на вечерните светлини и най-голямото пристанище в страната. Ще посетим и Чайна таун.

В последния ни ден ще посетим един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market), който осигурява 90% от рибата, консумирана в Токио! До 2018г. беше най-големият пазар на едро за риба и морски дарове в света. Той е сред задължителните места, които посещаваме на пътешествието си из Япония. Там ще хапнем суши и ще опитаме колкото можем повече местни рибни и други деликатеси. Струва си!

След това ще се отправим към Одайба. Ще се качим на монорелс (monorail train) – влак, който се движи сам (без водач) и ще се насладим на невероятно красивата панорамна гледка, която се открива по пътя. Одайба е изкуствено създаден остров в Токийския залив, до който се стига през Моста на дъгата (Rainbow bridge). Островът е известен със своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където ще се полюбуваме на прекрасните светлини на Моста на дъгата. Заедно с Минато Мирай 21 в Йокохама, са две от малкото места в района на Токио, където можем да се насладим на морския бряг.

На 21 юни 2018 година отвори врати Digital Art Museum, който също се намира на острова. Препоръчваме Ви нестандартно и съвременно преживяване като това! Входът струва 3,200 йени.

Късен полет към София. Пристига се на следващия ден!

Галерия

Имате въпроси?