7050 лв / 7450 лв.

13 дни/10 нощувки 09.11 - 21.11.2024. - Има места! ("Древни традиции и съвремие" - 7050 лв!!!!)

25.03 - 06.04.2025 - Няма места!;
03 - 15.04.2025 г. - Няма места!
08.04 - 20.04.2025 г. - Има места + ЖЕНА за комбинация! ;
26.04 - 08.05.2025 г. - Има места!

Япония с дъх на пролет и вишни

Дни
0
Града
0
Забележителности
0
Програма

Япония с дъх на пролет и вишни

Запази мечтаното пътуване за пролетните дати! При записване се заплаща капаро в размер на 1000 лв, до 50% от сумата се заплаща до 8 месеца преди отпътуване, а последните 50% – месец преди отпътуването.

7050 лв при настаняване в двойна стая (легло 150 – 160 см. 7450 лв при настаняване в стая с две отделни легла (twin стая). 7950 лв при настаняване в единична стая!

София – Токио – Осака – Киото – Нара – Уджи – Каназава – Такаяма – Камакура/Йокохама – Токио – София

Разгледайте есенното пътешествие из Япония тук

Разгледайте Зимно ски приключене в Сапоро тук.

Разгледайте програмата ни с изкачване на Фуджи тук

Разгледайте Япония „Древни традиции и съвремие“ тук

НОВИ ПРОЛЕТНИ ДАТИ: / 7350 лв:

25.03 – 06.04.2025 – Няма места! 

03 – 15.04.2025 г. – Последно място – жена за комбинация!

08.04 – 20.04.2025 г. – Има места + ЖЕНА за комбинация!

26.04 – 08.05.2025 г. – Има места!

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България. Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви изготвим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика,  бюджетиране, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да изживеете едно незабравимо пътешествие!

  • Самолетен билет София – Токио – София с включени летищни такси и багаж
   *Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. При желание да се избере друг вариант на полет, различен от предложения се доплаща разликата в цената на самолетния билет
  • 9 нощувки в 3* хотели със закуски
  • 1 нощувка в рьокантипична японска къща за гости в стар стил, с включена традиционна вечеря и японска баня – онсен 
  • Едноседмичен билет за влака-стрела шинкансен и всички влакове/автобуси в страната
  • Разглеждане на едни от най-големите културни, духовни и природни забележителности на Япония
  • Входни такси за местата, описани в програмата
  • Всички трансфери по програмата, включително градски транспорт
  • Български водач – преводач, живял и пътувал в Япония 
  • Медицинска застраховка с Ковид 19 покритие 10 000 евро
 • Лични разходи: 800~1000 лева
 • Допълнително се заплаща ~900 лева за единична стая
 • Традиционно представление в Gion Corner, Киото – ¥5,550
 • Digital Art Museum (Odaiba) – ¥3,800
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • При записване се заплаща капаро в размер на 1000 лв, до 50% от сумата се заплаща до 8 месеца преди отпътуване, а последните 50% – месец преди отпътуването.
 • Местата се гарантират единствено и само чрез плащането на депозита.
 • Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването
 • Копие на международния Ви паспорт.
  важно!
  Международният паспорт трябва да е валиден най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти:  Воаяж Би Травел ООД, лиценз No РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел. : 0899 913 627 
 • Имейл:  voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни:  Воаяж Би Травел ООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, при платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Япония 2.Получател: Воаяж Би Травъл ООД 3.Наредител: Вашето име.

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Програмата ни е балансирана и изчистена. Съветвали сме се с нашите клиенти, за да постигнем максимално удобство и удовлетворение от пътешествието. За нас е важен вашият комфорт при придвижване и настаняване, и не правим компромиси с това. Придвижваме се както местните го правят – шинкансен, с бързи влакове, метро, за да може максимално да се потопите в дневния ритъм на японците.  Ходим и пеша – максимално на ден са около 15 км (в един от дните), и 8 – 10 км  в останалите дни. Това е градско ходене, което включва придвижване от хотел до забележителност (винаги хотелите са с централна локация и съобразени с местата, които посещаваме) към друга забележителност от програмата. Когато сме с багаж, между гарите и хотелите ползваме таксита, така, че да е максимално удобно за пренасянето му. Държим максимално да се докоснете до автентично преживяване и обръщаме внимание винаги когато можем и на вашите лични желания. Можем да си го позволим, защото пътуваме в малки, бутикови групи (около 10-12 човека).

Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местна пекарна. Специално внимание обръщаме на деликатесите по райони и за всеки ден сме ви приготвили нещо различно да опитате.

Нашата авторска програма претърпя няколко трансформации, за да можем днес да ви я представим в най-завършения и рафиниран вариант!

За да стигнем до тук, се консултирахме с десетките ни клиенти, които вече пътуваха по програмата, за да изчистим максимално динамиката й и да гарантираме оптимално удобство и пълно удовлетворение от пътешествието.

Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местната пекарна. Обръщаме специално внимание на местните деликатеси и за всеки ден сме предвидили да опитате нещо различно.

Полет за Токио – трансфер (с такси) и настаняване в хотел. Ще пристигнем вечерта.  

Ще започнем с красивите източни градини на Императорския дворец (The Imperial Palace). Те са част от вътрешния дворец и са отворени за посещение. Нито една от основните сгради не е запазена до днес, но все още могат да се видят ровове, стени и входни порти. Замъкът Едо е бил резиденция на шогуна Токугава, който управлявал Япония от 1603 до 1867 г., а слд това и на император Мейджи до 1888 г. Сградите на първоначалния дворец са разрушеми от въздушните нападения през Втората Световна Война. Настоящият дворец е завършен през 1968 г.

След това ще се отправим към най – големия шинтоистки храм в Токио – Мейджи (Meiji Jingu). Храмът е построен през 1920 г. в чест на първия съвременен император на Япония – император Мейджи. В първите дни на Нова година светилището редовно посреща повече от три милиона посетители за първите молитви (hatsumode), повече от всяко друго светилище или храм в страната. Често през уикендите се провеждат традиционни сватбени церемонии.

Ще обядваме нещо традиционно. За всеки ден ще ви подготвили различни неща, за да се насладите максимално на местната кухня.

След обяд ще се отбием и до емблематичното и най – натоварено кръстовище в света, намиращо се в Шибуя (Shibuya Crossing). Кварталът е известен с ресторантите и нощния си живот. Известната статуя на Хачико (Hachiko Memorial Statue) също се намира там.

За вечеря ще седнем в някоя местна изакая (кръчма), за да похапнем якитори (традиционна местна скара) и да си кажем наздраве с чашка саке!

След закуска ще отидем до най-стария и най-големия будистки храм в Токио – Сенсо-джи (Senso-ji). Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието Каннон и се намира в историческия квартал Асакуса. Външният вход на храма – Каминаримон, наричан още „Гръмотевичния вход“, е символ на квартал Асакуса и цял Токио.

Ще отделим време и на сувенирните магазини около храма, намиращи се на търговската улица Накамисе, която води до втория вход на храма – Хозомон. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и роби, както и да опитате традиционни ястия за региона, които се приготвят на място.

След това ще се разходим до Сумида Парк (Sumida Park), кръстен на най – голямата река, която преминава през Токио – Сумида. От там се отваря страхотна гледка към Токио Скай Трий (634 м.) Продължаваме към парка Уено (Ueno Park) – едно от най – популярните места за наблюдаване на японските вишни в Токио. В парка са разположени множество шинтоистки храмове, музеи, както и най-старият зоопарк в Япония.

За късен обяд ще похапнем рамен (традиционна японска супа с нудъли).

На свечеряване ще се качим до обсерваторията на Сградата на столичната община (Metropolitan Government Building) в Шинджуку и ще видим от високо целия град! Ако имаме късмет и времето е ясно, ще можем да видим и Фуджи.

Вечерта, с тези, които желаят, ще се гмурнем в нощния живот на Шинджуку (Shinjuku) – един от най-емблематичните центрове за нощен живот в света!

Задължително ще минем и през Piss Alley. Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича така още от времето, когато е била сенчеста дестинация за престъпниците, където пиели питието си. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните!

Днес ще пътуваме с влака-стрела за Осака (пътят е около 3 часа) – третият по големина град и неофициална кулинарна столица на Япония. Освен това, все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Казват, че в Осака са и най-гостоприемните и общителни хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети, за да бъдат дружелюбни. Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част на страната, където всички стоят отляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара, то в Осака всички стоят от дясно!

*Ако е рано да се настаним, то ще си оставим багажа и ще се разходим до замъка, а след това ще имаме време да се освежим преди вечеря.

Най-интересната забележителност на града безспорно е Замъкът Осака (Osaka Castle), който е построен през 1576 година. Той има пет-етажна главна кула, която днес впечатлява с възстановената си по образец от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството. Построен с цел да бъде най-здравият и най-красивият замък в Япония, днес той е един от най-известните и посещавани замъци в цялата страна. Настоящият замък е красиво свидетелство за традиционната японска архитектура – от финия баланс на цветовете до деликатните модели и форми, които украсяват всяко ниво.

Вечерта ще имате възможност да се разходите из най-оживеното място в ОсакаДотомбори (Dotonbori).

Днес ще се придвижиме до Киото – старата столица на Япония (пътят е около 1 час). В миналото градът е бил столица на императорска Япония, но през 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата далеч от будисткото влияние. Днес е столица на префектура Киото.

Киото е един от градовете с най-богата култура в Азия. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храмове и 400 шинтоистки светилища.

След като си оставим багажа в хотела, ще започнем с опознаването на културните забележителности на Киото. Първата ни спирка е зашеметяващият дзен будистки Златен храм (Кинкаку-джи). Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Кинкаку-джи (на японски  „кин“ означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу.  Конструкцията на храма е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магическо усещане на павилиона. Градината, която го заобикаля, е също изумително красива с езерото, малките пътечки, ручейчетата и екзотичната растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо, комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година.

След това ще посетим и Сребърния павилион (Гинкаку-джи), който има една по-автентична атмосфера и естественост в сравнение със Златния храм. Построен е през 1482 г. от шогуна Ашикага Йошимаса по образец на Кинкаку-джи. Павилионът е на два етажа, които са изградени в два различни архитектурни стила, а вътре се съхранява статуя на Каннон, будистката богиня на милосърдието. Към храма има и гориста част покрита с мъх (както и малка бамбукова гора), което му придава тайнственост и магичност. Там се намира и една от най-красивите “сухи градини”, характерни за дзен будизма в Япония!

Привечер ще се разходим в квартала на гейшите Гион между исторически дървени къщи и малки улички. Ще поседнем в близост до реката Камо, където ще се слеем с местните и ще се полюбуваме на прекрасната гледка.

Имате възможност да посетите и традиционно представление в Gion Corner > The seven Japanese traditional performing arts, което се заплаща допълнително – ¥3,150.
Започва от 18:00 и 19:00ч., и е с продължителност 50 минути.

Ще започнем деня с посещение на най – старата столица на Япония – Нара. Придвижването е около час. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи (Todai-ji), ще преминем през Парка на елените (Nara Park), с който градът също е известен.

Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Храмът Тодайджи привлича будистки поклонници и чужденци от векове. Основната зала на храма – „Големия източен храм“ – е най-голямата дървена постройка в света. В нея се намира най-голямата бронзова статуя на седнал Буда в Япония – 15-метровият Дайбуцу Буда.

Паркът на елените – с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове – е дом на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите и биват милвани от хората, докато не започнат да ядат закуските на учениците или дори вашата книжна карта на града.

На връщане от Нара ще спрем в Уджи. Това е малък град, разположен между Киото и Нара, два от най-известните исторически и културни центрове на Япония. Близостта му до тези две бивши столици довежда до ранното развитие на Уджи като културен център. Уджи е известен и с високото качество на производство на мачча (macha), затова именно тук е мястото, от където да си купите японски традиционен зелен чай и да опитате деликатеси направени с него.  

Ще посетим храмът Бьодоин (Byodoin Temple), построен през периода Хейан (794 г. – 1185 г.), който е един от най-старите храмове в Япония. Най-известната и красива сграда в комплекса е „залата Феникс“ (Phoenix Hall), на чийто покрив има златни статуи на феникс. В залата се намира статуя на Амида Буда, направена от кедър, а около него са разположени 52 бодхисатви.

Късния следобяд се прибираме в хотела ни в Киото.
Свободна вечер.

Днес ще посетим един от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари (Fushimi Inari). Той е в списъка на ЮНЕСКО и датира още от преди Киото да стане столица. Светилището е известно със своите хиляди червени тори (порти, които символизират преминаването на свещена земя). От светилището тръгват няколко пътеки, които водят до свещения връх Инари, висок 233 метра.

От гарата в Киото ще си вземем обяд за във влака и продължаме към Каназава. Пътуването е около 2 часа с бърз влак.

Успял да избегне бомбардировките през Втората световна война, Каназава съчетава модерна и традиционна Япония. Градът е може би най-запазеното голямо населено място с архитектура от т.нар Едо период. Старинният град е шедьовър на японската култура, макар и да е популярен като туристическа дестинация повече сред японците, а по-малко сред западните посетители.

Настаняваме се в Каназава около 15 ч. След кратка почивка се отправяме към квартала на гейшите (Higashi Chaya), където ще посетим и една автентична чаена къща – Shima Teahouse, в която ще видите стаи, в които гейшите са забавлявали свойте гости, както и  различни инструменти и предмети, използвани от гейшите.

Свободна вечер.

Ще започнем деня с една от най – красивите градини в Япония – Кенроку-ен (Kenroku-en), а после ще посетим и замъка Каназава (Kanazawa Castle).

Кенроку-ен се превежда като „Градина на шестте елемента“. Всъщност според китайската теория на ландшафта, шесте основни елемента, които трябва да притежава една градина, за да е перфектна, са просторност, уединение, неестественост, античност, изобилие от водни площи и панорамни гледки, а Кенроку-ен включва всичко това. 

Преди, градината е била част от замъка Каназава, но в последствие бива отделена, а през 1874 г. е отворена за общвеността. В нея се намира двуметровия каменен фенер Kotoji-toro, който е построен с два крака вместо един и е емблематичен символ не само на градината, но и на града. В градината се намира и един от най-старите фонтани в Япония.

От 1583 до края на Едо периода, замъкът Каназава е седалище на мощния клан Маеда, вторият най-могъщ феодален клан след Токугава по отношение на производство на ориз и феодални владения. Замъкът е опожаряван няколко пъти през вековете като след последните пожари през 1881 са оцелели само две складови помещения и една от портите.

Продължаваме с разходка до самурайския квартал – Nagamachi Samurai District, където ще разгледаме къщата на самурайския клан Номура. Къщата е строена 1800 г. и е изключителен образец за архитектура от епохата Едо.

Следобяда се отправяме към Такаяма. Пътят е около 2 часа.

В Такаяма ще се настаним в рьокан (традиционна къща за гости), където ще се насладим и на традиционна японска вечеря!

Такаяма е град в планинския регион Хида, префектура Гифу.
През феодалните времена градът е бил от значение като източник на висококачествен дървен материал и висококвалифицирани дърводелци, затова и много от сувенирните магазини предлагат неща, изработени от дърво.

Ще започнем деня с разглеждането на сутрешните пазари, които датират от 600 години. Там се продават селскостопански продукти, произведени в региона като зеленчуци, плодове, ориз, саке и дори цветя. След това ще се разходим из запазения стар град, за да усетим атмосферата от периода Едо (1603-1868г.). Някои от къщите в стария град излагат традиционни стоки от бита, местните изкуства и занаяти. Ще посетим и Hida Folk Village – открит музей, където традиционната архитектура е пресъздадена в прекрасна планинска обстановка.

Ранния следобед ще се придвижим към Токио. Пътуването е около 5 часа. Първо ще преминем с панорамен влак през Японските Алпи, а след това ще се прехвърлим на шинкансен в Нагоя директно до Токио Стейшън, където е и хотелът.

Вечерта може да се разходим из Гинза. Гинза е името на първата търговска алея в Япония. С течение на години Гинза не само се превръща в един от най-популярните квартали в Токио, но и е една от най-скъпите търговски части в света. Освен всички водещи магазини на луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и др., в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии.

Свободна вечер.

Ден за Камакура.

Камакура е град, който се намира в префектура Канагава. Има множество храмове и светилища в района. Препоръчвам ви да отидете до Хасе -дера, а от там пеша до Kotoku-in Temple, който се счита за дом на Великия Буда от Камакура. Там се помещава втората по големина бронзова статуя на Буда. Следващото място е Hase-dera Temple. В този храм се намира известната статуя с единадесет лица на богинята на милосърдието, Kannon.

На връщане от Камакура може да спрем в Йокохама, да се разходим по крайбрежието и да се полюбуваме на вечерните светлини и най-голямото пристанище в страната. Ще посетим и Чайна таун.

В последния ни ден ще посетим един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market), който осигурява 90% от рибата, консумирана в Токио! До 2018г. беше най-големият пазар на едро за риба и морски дарове в света. Той е сред задължителните места, които посещаваме на пътешествието си из Япония. Там ще хапнем суши и ще опитаме колкото можем повече местни рибни и други деликатеси. Струва си!

След това ще се отправим към Одайба. Ще се качим на монорелс (monorail train) – влак, който се движи сам (без водач) и ще се насладим на невероятно красивата панорамна гледка, която се открива по пътя. Одайба е изкуствено създаден остров в Токийския залив, до който се стига през Моста на дъгата (Rainbow bridge). Островът е известен със своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където ще се полюбуваме на прекрасните светлини на Моста на дъгата. Заедно с Минато Мирай 21 в Йокохама, са две от малкото места в района на Токио, където можем да се насладим на морския бряг.

На 21 юни 2018 година отвори врати Digital Art Museum, който също се намира на острова. Препоръчваме Ви нестандартно и съвременно преживяване като това! Входът струва 3,200 йени.

Късен полет към София. Пристига се на следващия ден!

Галерия

Имате въпроси?