7050 лв / 7450 лв

13 дни/10 нощувки 09.11 - 21.11.2024 - Има места!

Япония - древни традиции и съвремие в едно

Дни
0
Града
0
Забележителности
0
Програма

Запази мечтаното пътуване до Япония. Гарантирано връщане на пари, ако екскурзията не се осъществи! При записване се заплаща капаро в размер на 1000 лв, до 50% от сумата се заплаща до 8 месеца преди отпътуване, а последните 50% – месец преди отпътуването.

13 дни/10 нощувки

09.11 – 21.11.2024 – Има места + Търсим жена за комбинация!

7050 лв при настаняване в двойна стая (легло 150 – 160 см. 7450 лв при настаняване в стая с две отделни легла (twin стая). 7950 лв при настаняване в единична стая!

София – Токио – Мацуе – Окаяма – Хирошима – остров Мияджима –  остров Наошима – Осака – Нара – Киото – Токио –  София

Разгледайте есенното пътешествие из Япония тук

Разгледайте Зимно ски приключене в Сапоро тук.

Разгледайте програмата ни с изкачване на Фуджи тук

Разгледайте пролетно пътешествие из Япония с дъх на пролет и вишни тук

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да Ви изготвим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за Вас цялата логистика и бюджетиране, ще Ви дадем съвети и ще Ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!!!

  • Самолетен билет София – Токио – София с включени летищни такси и багаж
   *Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. При желание да се избере друг вариант на полет, различен от предложения се доплаща разликата в цената на самолетния билет
  • 9 нощувки в отлични 3* хотели със закуски
  • 1 нощувка в рьокан в Киото – типична японска къща за гости в стар стил, с включена традиционна вечеря и японска баня – онсен
  • Едноседмичен билет за влака-стрела ”шинкансен” и всички влакове/автобуси в страната
  • Разглеждане на едни от най-големите културни, духовни и природни забележителности на Япония
  • Входни такси за местата, описани в програмата
  • Всички трансфери по програмата, включително градски транспорт
  • Български водач-преводач, живял и пътувал в Япония 
  • Медицинска застраховка с Ковид покритие за 10 000 евро
 • Лични разходи: 800~1000 лева
 • Допълнително се заплаща ~900 лева за единична стая
 • Традиционно представление в Gion Corner, Киото – JPY3,150
 • Naoshima – Benesse House Museum – JPY1030
 • Chichu Art Museum – JPY2060
 • Matsue – Adachi Museum of Art – JPY2300
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • При записване се заплаща капаро в размер на 1000 лв, до 50% от сумата се заплаща до 8 месеца преди отпътуване, а последните 50% – месец преди отпътуването.
 • Местата се гарантират единствено и само чрез плащането на депозита!
 • Доплащане на цялата сума – 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт.
  важно!
  Международният паспорт трябва да е валиден най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти:  Воаяж Би Травел ООД, лиценз No РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел. : 0899 913 627 
 • Имейл:  voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни:  Воаяж Би Травел ООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, при платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Япония 2.Получател: Воаяж Би Травъл ООД 3.Наредител: Вашето име.

Визов режим: Не се изискват визи за българи.


Нашата авторска програма претърпя няколко трансформации, за да можем днес да Ви я представим в най-завършения и рафиниран вариант! За да стигнем до тук, се консултирахме с наши клиенти, пътували по програмата, с цел да изчистим максимално динамиката ѝ и да гарантираме оптимално удобство и пълно удовлетворение от пътешествието.

За нас Вашият комфорт по време на придвижването, настаняването и цялостното преживяване са топ приоритети и не сме склонни на никакви компромиси в това отношение!

Държим максимално да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате. Затова и се съобразяваме с личните Ви предпочитания и желания, винаги когато това е възможно. А при нас това е често осъществимо, заради ограничените места във всяка група – пътуваме с групи до 10 човека.

Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местната пекарна. Обръщаме специално внимание на местните деликатеси и за всеки ден сме предвидили да опитате нещо различно.

Здравейте, пътешественици!

Каним Ви на 10-дневно изключително, необичайно и автентично преживявание в Япония. Винаги приветлива и всеки път по-завладяваща, Япония е земя на древни култури, строги традиции и новаторски технологии. Ще започнем с извисяващите се небостъргачи и неонови светлини на Токио. Същевременно, тук ще можем да се насладим на ароматно якитори из малките столични улици. Следва нощно пътешествие с единствения останал нощен влак в Япония. В следващите няколко дни ще се потопим в очарователния живот в провинцията. Ще посетим едни от най-красивите традиционни градини в Япония и ще се насладим на творчеството на модерното изкуство на остров Наошима. Хирошима и Мияджима също са наши задължителни дестинации. Няма как да пропуснем и търговската столица на Япония – Осака. Тук следва още наслада за сетивата с най-вкусната улична храна. Включили сме и екскурзия до най-старата японска столица Нара. За финал на нашето пътуване, ще посетим Киото, град изобилстващ от история и традиции. Ако имаме късмет, ще видим гейша в района на Гион. 

През цялото време ще пътувате с водач, живял в Япония, който ще Ви помогне да научите повече за страната и традициите, докато посещавате храмове, замъци, светилища и прекрасни градини.

Няма по-добър начин да обикаляте из Япония от това да се качите на градски транспорт и да се възползвате от уникалната и модерна железопътна система в страната. Тук всички се редят на опашка, за да се качат, като никой никого не бута. Говори се тихо, за да не се пречи на останалите пътници. Уважението към другия и пазенето на лично пространство са неписани правила. 

Нашата програма е специално изготвена, за да се докоснете до максимално много аспекти от посещаваната дестинация – от културни, до социални и дори кулинарни такива!

Кулинарни ли? Ами, да! Да консумираш храна и напитки в японските бързи влакове може да се приеме за традиция. Същестува дори специална храна за консумация във влак, нар. „екибен“ (еки – гара; бен – кутия за хранене). За разнообразието от екибен ще се убедите сами! Някои ястия дори идват в чудотворни самозагряващи се кутии, които магически подтоплят храната Ви, когато ги отворите. Япония е сред най-големите кулинарни дестинации в света, на което, разбира се, през цялото време на нашето пътуване обръщаме специално внимание. Японците се гордеят с кухнята си и приемат храната на сериозно от най-малкото ресторантче на гарата, до суши заведение от най-висок клас. Никак не е маловажен и фактът, че обслужването е безупречно и цените са разумни.

Разстоянията са големи и ще се изненадате колко можем да изминем за един ден! Уверете се, че обувките Ви са удобни и сте достатъчно активни, за да прекарвате голяма част от деня в разходка. Програмата ни е балансирана и изчистена. Съветвали сме се с нашите клиенти, за да постигнем максимално удобство и удовлетворение от пътешествието. За нас е важен Вашият комфорт при придвижване и настаняване, и не правим компромиси с това. Държим максимално да се докоснете до автентично преживяване и обръщаме внимание винаги, когато можем и на Вашите лични желания. Можем да си го позволим, защото пътуваме с групи до 13 човека.

Полет за Токио, трансфер и настаняване в хотел. Ще пристигнем вечерта.

Добре дошли в съвременната градска култура на Токио! Хотелът се намира в сърцето на Шинджуку, един от най-емблематичните квартали в света, където на една ръка разстояние имаме необятен избор от ресторанти, барове и нощен живот. В следващите два дни ще се запознаете с многото страни на Токио, от завладяващи музеи, храмове и пазаруване от световна класа до квартални малки улици с дървени изакаи и караоке барове.

*Полетът е с катарските авиолинии. Прекачването е оптимално, без да има продължително чакане за следващ полет.  

Нощувка в Токио

Ще започнем деня с красивия парк в Шинджуку. Националният парк Шинджуку Гьоен в Токио е един от най-известните и красиви паркове в Токио.

След това ще се отправим към най-голямото шинтоистко светилище в Токио – Мейджи, построено в чест на първия съвременен император на Япония. 

След смъртта на император Мейджи и неговата императрица Шокен хората искали да ги почетат и дарили 100 000 дървета от цяла Япония и от чужбина. Те работели доброволно, за да създадат гората около светилището. Официално е отворено на 1 ноември 1920 година.

В първите дни на Нова година светилището редовно посреща повече от три милиона посетители за първите молитви (хацумоде), повече от всяко друго в страната. През останалата част от годината често се срещат традиционни сватбени сбирки.

Преминаваме към Хараджуку – район, посещаван главно от младежи и притежаващ много специфична атмосфера. Тук е центърът на алтернативната мода и различните направления на субкултурата на Япония. 

Ще обядваме нещо традиционно. За всеки ден сме Ви подготвили различни неща, за да се насладите максимално на местната кухня. 

Преди залез ще се разходим до Metropolitan Government Building, от където ще набюдаваме залеза.

Кулите на Metropolitan Government Building са се превърнали в лицето на западната страна на гара Шинджуку. От 202-метровите обсерватории за наблюдение, разположени на 45-ия етаж ще видим отвисоко целия град! Ако имаме късмет и времето е ясно, ще можем да зърнем и вулкана Фуджи.

За вечеря може да се настаним в някоя изакая (местна кръчма) на Piss Alley, където ще си кажем наздраве с чаша саке и ще си похапнем якитори (традиционна местна скара).

Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните! 

За тези, които искат да разгледат градското сърце на Токио, се отправяме към района на Golden Gai за претъпкани алеи, изакаи и рок клубове.

Ще започнем деня с емблематичното и най-натовареното кръстовище в света, намиращо се в Шибуя. Тук ще се отбием до статуята на Хачико и ще продължим към Акихабара  – квартала на мангата и електрониката.

Следва посещение на най-стария храм в града Сенсо-джи, основан преди почти 1400 години, когато Токио не е бил нищо повече от рибарско селище. Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието и се намира в историческия квартал Асакуса. Според легендата през 628 година двама братя уловили от река Сумида статуята на Каннон – богинята на милосърдието. Въпреки че я върнали в реката, тя винаги се връщала обратно при тях. Така през 645 година храмът бил основан в близост до реката в чест на богинята, което го прави най-стария храм в Токио. Външният вход на храма „Каминаримон“, наричан още „Гръмотевичния вход“, е символ на квартал Асакуса и цял Токио. Търговската улица „Накамисе” води до втория вход на храма- „Хозомон“. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и летните/домашни кимона, както и да опитате традиционните ястия за региона. 

Ще се качим на круиз и ще плаваме по най-голямата река в Токио – Сумида, за да отидем до изкуствено създадения остров Одайба. По пътя ще се насладим на изумителните градски гледки на Токио, включително известния Rainbow bridge, пивоварната Асахи с пламъка Асахи и Токио скай трий.

Вечерта ще се отправим към гарата и ще се настаним в единствения останал нощен влак в Токио! Този влак е уникален и предлага пътуване за една нощ, както никой друг влак по света! Ще се наспим комфортно в самостоятелни или двойни купета, а който иска, може да се възползва и от топъл душ по време на пътуването.

Ще пристигнем в Мацуе в 9:30 сутринта. След като оставим куфарите, се отваряме и към първата забележителност за деня –  Adachi Museum of Art. Този музей  на изкуството е истински шедьовър, основан от Адачи Зенко през 1970 г. Той комбинира японското изкуство и неповторимите традиционни градини. Градината печели награда за най-добрата в Япония ежегодно от 2003 г. насам от „Journal of Japanese Gardening“. В допълнение, в музейната част се помещава и колекция от близо 1300 картини и произведения на изкуството от ХХ век, които се въртят сезонно. Има и постоянна експозиция от картини на Йокояма Тайкан, както и изложба на керамика.

След тази вдъхновяваща разходка ще отидем до замъка Мацуе. Той е един от десетината запазили се замъци в първоначалния си вид в Япония. Основната му кула е оцеляла до днес от пожари, земетресения и антифеодални разрушения през периода Мейджи. Ще се разходим из запазения самурайски квартал към него, като ще посетим и Buke Yashiki, бивша самурайска резиденция, която сега е отворена за посещение. Това е добър пример за имение на високопоставено семейство самураи в средно голям град-замък. 

Нощувка в Мацуе

След закуска ще се придвижим до Окаяма. Окаяма е столицата на префектура Окаяма. Градът е важен транспортен възел, a по време на периода Едо (1603-1867 г.) и се превръща в значителна регионална сила.

Най-известната атракция, която ще посетим е градината Коракуен. Тя е класирана като една от трите най-добри пейзажни градини в Япония, заедно с Кенрокуен в Каназава и Кайракуен в Мито. Коракуен включва типичните черти на японската пейзажна градина. Групирани в техните традиционни, допълващи се двойки, те са: просторност и уединение, изкуство и античност, водни пътеки и панорами.

Замъкът Окаяма, който се намира точно срещу градината, на река Асахи е известен още като „замък на врани“ поради черния си екстериор. Построен е през 1597 г. в стила на периода Адзучи-Момояма. Оригиналният замък е разрушен през последната година от Втората световна война, но е извършена реконструкция през 1966 г.

Нощувка в Окаяма

След закуска за един час с влак ще стигнем до Хирошима. Мемориалът на мира (A-Bomb) е свидетелство за фаталния ден през август 1945 г., когато Хирошима е избрана за мишена за първата военна употреба на атомната бомба. Куполът е само на метри от мястото, където бомбата се е взривила, така че успял да запази формата си и фактът, че изглежда почти точно както е изглеждал след бомбардировката, го превръща в траен символ на мира. 

Ще отидем и до Мемориалния парк, който служи за същата цел и има музеи и паметници, посветени на жертвите. 

След това се отправяме към близкия остров Мияджима с прочутата му „плаваща“ порта тории. Въпреки че е официално наречен Ицукушима, островът е по-често наричан Мияджима, което се превежда като „остров на светилището“. Подобно на портата тории, основните сгради на светилището са построени над вода.

Атракция са и диви елени, които обикалят сред хората през деня. Който иска може да се качи с лифт до върха на планината Мисен с 360-градусова гледка към морето и малките островчета наоколо. 

Нощувка в Окаяма

Днес ни очаква вълнуващ ден на уникалния остров Наошима, превърнал се от малка риболовна общност в дестинация за изкуство от световна класа, с елегантни и стилни музеи и произведения на изкуството, които са в хармония с пейзажа. 

Ще се придвижваме с автобус или пеша между различните галерии и инсталации.  Ще посетим Chichu Art Museum и Benesse House Museum. 

Нощувка в Осака

Днес ще се придвижим до  Осака – третия по големина град и неофициална кулинарна столица на Япония. 

Осака е търговската столица на Япония и все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Това е мястото с най – вкусна улична храна в страната и огромно количество ресторанти и барове, които не може да пропуснем. Казват, че в Осака са и най-добрите и разговорливи хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети.

Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част от страната, където всички стоят отляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара, то в Осака всички стоят от дясно!

Ще отидем и до старата столица на Япония (от 8в.) – Нара, любимо място на всички туристи. Около час е придвижването. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи, ще преминем през парка на елените (Нара Коен), с които също е известен градът. Основната зала на храма Тодайджи (Големия източен храм) се смята за най-голямата дървена постройка в света. В нея се намира и една от най-големите бронзова статуи на седнал Буда в Япония. 

Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Паркът „Нара“ с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове е дом на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите, без да се плашат от хората, милвани – докато не започнат да ядат сламени чанти, закуските на учениците, дори вашата книжна карта на града.

След тази вълнуваща историческа разходка ще се потопим отново в космополитния град и ще се качим на Umeda Sky Building, за панорамна гледка. Сградата с височина 173 метра се състои от две кули, които са свързани помежду си от „Обсерваторията с плаваща градина“ на 39 -ия етаж. Обсерваторията предлага страхотна гледка към града през прозорците и от палубата си на открито.

Вечер на най – оживеното място в Осака – Дотомбори. Хотелът се намира точно тук.

Нощувка в Осака

Придвижване до Киото -град, считан за културното сърце на Япония. Първоначално основан като Heian-kyo (столица на спокойствието и мира) от император Каму през 794 г., Киото е бил столица на Япония за повече от 1000 години. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храма и 400 шинтоистки светилища. През Втората световна война въпреки решението на американското правителство да пусне атомна бомба над града, в крайна сметка Киото е пощаден.

Ще започнем деня със зашеметяващия дзен будистки Златен храм (Кинкакуджи). Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Златният храм Кинкакуджи. 

След това до Гинкаку – джи  – Сребърния павилион, който притежава една от най – красивите “сухи градини”, характерни за дзен будизма в Япония!

Привечер ще се разходите в квартала на гейшите Гион между исторически дървени къщи и малки улички. Ще поседнем в близост до реката Камо, където да се слеем с местните и ще се  полюбуваме на прекрасната гледка. 

Който иска може да посети традиционно представление в Gion Corner > The seven Japanese traditional performing arts.

Нощувка в традиционна къща за гости с включена традиционна вечеря!

Ще започнем деня с храма Sanjusangendo. Храмът е основан през 1164 г. и е възстановен век по -късно, след като първоначалната структура е била унищожена при пожар. С размери 120 метра, храмовата зала е най -дългата дървена конструкция в Япония. Името буквално се превежда „33 интервала“ произлиза от броя на интервалите между опорните колони на сградата, традиционен метод за измерване на размера на сграда. В центъра на главната зала седи голяма, дървена статуя на Канон (богинята на милосърдието) с 1000 рамена (Сенджу Канон), която е оградена от всяка страна с 500 статуи на Канон с човешки размери, разположени в десет реда. Впечатляващо е! 

След това ще отидем до най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари. Теса в списъка на ЮНЕСКО и датират още отпреди Киото да стане столица. Светилището притежава 53 сгради и е разположено в гора с вековни дървета. 

Ранният следобед ще се отправим отново към столицата. 

Нощувка в Токио

Ще започнем деня с един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market) и най-големия такъв за риба и морски дарове на едро  в света, който осигурява 90% от рибата, консумирана в Токио.

Задължително ще хапнем суши тук и ще опитаме колкото можем повече рибни и други деликатеси. Струва си!

Останалата част от деня е със свободна програма.

Късно вечерта ще се качим на полет за София. Пристига се на следващия ден. 

Галерия

Имате въпроси?