6250 лв.

НОВИ ДАТИ 15 дни/13 нощувки - 22.09 - 07.10.2024 - Има места !

Индонезия и Сингапур

Дни
0
Града
0
Забележителности
0

изживей 15 незабравими дни

Програма
Индонезия и Сингапур - гордият град на лъва

Запази мечтаното пътуване. При сключване на договор се заплаща капаро в размер на 1000 лв. Мястото Ви се гарантира само чрез договор + заплатено капаро. До 50% от сумата се заплаща до 6 месеца преди отпътуване, а последните 50% – до месец преди отпътуване.

София – полет през Европа – Денпасар – Джогджакарта – Убуд – Пемутеран – Санур – Сингапур – полет през Европа – София

НОВА ДАТА 15 дни/13 нощувки – 22.09 – 07.10.2024 – Има места!.

 • 6250 лв. с настаняване в 3 и 4 звездни хотели с отлични оценки в Букинг – Индонезия и Сингапур

Линк към нашата програма до Комодо и Суматра –> тук

* Обявените дати са за организирано пътуване с малка група от 10 човека и водач на български език! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Денпасар / Сингапур – София с вкл. летищни такси и багаж
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места в тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
 • Вътрешен полет Денпасар – Джогджакарта- Денпасар с вкл. летищни такси и 1 чекиран багаж до 20 кг.
 • Вътрешен полет Денпасар – Сингапур с вкл. летищни такси и 1 чекиран багаж до 20 кг.
 • Застраховка Отмяна на пътуване (Застраховката е валидна при спазване на сроковете за плащане, изискване от Застрахователите.)
 • 13 нощувки в 3 * и 4* хотели
 • 13 закуски
 • Разглеждане на най-известните забележителности на остров Ява: Борободур, вторият най-голям будистки храм на открито в света след Ангкор Ват в Камбоджа, и индуисткия комплекс Прамбанан; както и прекрасните оризови полета, храмове и плажовете на Бали.
 • Всички трансфери по програмата
 • Входни такси за местата упоменати в програмата
 • Български водач-преводач със сериозен опит, пътувал и живял в Югоизточна Азия
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек 
 • Лични разходи ~ 700лв.;
 • Бакшиши;
 • Допълнително се заплаща ~ 670 лв. за единична стая;
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Допълнителни екскурзии:

*Обяд в Sekar Kedaton – 15 долара
*Вечеря в Bale Raos – 15 долара 
*Обяд в BS resto – 10 долара
*Ramayana балет шоу – 24 долара: Станете свидетели на епичната любовна история на яванската култура в храма Прамбанан. Този балет ще ви предложи зрелищно театрално шоу и мюзикъл, изпълнени от около 200 членове. 

Рамаяна е санскритски епос от древна Индия – един от двата най-важни епоса в индуизма. Известен е като “итихас” т.е “история”. Той разказва живота на Рама, легендарен принц на Айодхя в кралство Косала. Епосът проследява четиринадесетгодишното му изгнание в гората, подтикнато от неговия баща, крал Дашарата, по молба на мащехата на Рама, Кайкеи; пътуванията му през горите в Индийския субконтинент със съпругата му Сита и брат му – Лакшмана; отвличането на Сита от Равана – кралят на Ланка, довело до война и евентуалното завръщане на Рама в Айодхя, за да бъде коронясан за крал. 

Насладете се на традиционно танцово представление, описващо историята на двамата мъже, Рама и Равана, борещи се за любовта на принцеса на име Сита. Започва се с представяне на героите Рама Виджая, принцът на Айодхя и принцеса Сита, докато се скитат из гората Дандака с Лакшмана. 

*Вечеря на бюфет в Rama shita – 18 долара
*Танцуво шоу Legong – 14 долара: Танцът легонг се счита за един от най-почитаните на остров Бали, известен със своите пози и бързи движения, които изискват значително ниво на гъвкавост сред младите изпълнителки. Хореографиран по определен модел с най-фините детайли, танцът е добре запазен през поколенията. Legong изобразява ангели, божествено танцуващи в небесата, и е визуално отличителен чрез емблематичните костюми на изпълнителите. Класическият спектакъл демонстрира ловкостта на танцьорите, които се движат динамично под жив акомпанимент на гамелан оркестър. 

Местните наричат танца Legong с пълното му наименование – „Legong Kraton“ – което в превод означава „танцът на кралския дворец“. Преди е бил достъпен само за кралското семейство, но днес можем да му насладим и ние. 
*Шнорхелинг – 32 долара: Полюбувайте се на драматичния пейзаж и стръмните скали по крайбрежието, докато се придвижвате до някои от най-добрите места за гмуркане с шнорхел на острова. Изследвайте красотата на невероятните морски обитатели, включително манта скатове, тропически риби и морски костенурки. 

*Танцово шоу Kecak – 14 долара: Kecak е форма на музикална драма, разработена през 30-те години на миналия век в Бали. От създаването си тя се изпълнява предимно от мъже. Основава се на историята на Рамаяна и се изпълнява традиционно в храмове и села в Бали. Вместо традиционния “gamelan” оркестър, който обикновено придружава други балийски традиционни изпълнения, Kecak е придружен от мъже, скандиращи “Cak! Cak! Cak” или “ке-чак” в полиритмични звуци по време на почти цялото изпълнение. Този невероятен оркестър се ръководи от солист, който отговаря за високите и ниските ноти и действа като разказвач. Чрез драматичен звук се разиграва действието на пиесата. Разказва се по-кратката версия на епичната сага Рамаяна, с танцьори, играещи ролята на Рама, Сита, Лакшмана, Равана, Хануман и други. 

(*Цената на всяка една от допълнителните екскурзии се препотвърждава месец преди отпътуване.)

 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • При сключване на договор се заплаща капаро в размер на 1000 лв. До 50% от сумата се заплаща до 6 месеца преди отпътуване, а последните 50% – до месец преди отпътуване.
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит!  Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Илиева, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Индонезия и Сингапур 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име

Визов режим: Изисква се виза за Индонезия, която се прави и получава при пристигане, на място.

Здраве: Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Програмата, която Ви предлагаме, е изключителна, защото в нея е събрано най-доброто от Индонезия, а накрая сме добавили и щипка лукс в Сингапур. Има няколко вътрешни полети, за да е максимално удобно за клиентите ни. Ще си починете, ще опознаете уникалните култури на островите Бали и Ява, и ще се забавлявате!

Хотелите, с които работим са подбрани за да предоставят както нужния лукс, така и много важната централна локация. Има няколко вътрешни полети, за да е максимално удобно за клиентите ни и да не се губи излишно време в пътуване. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не Ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет. Ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.

Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Програмата, която Ви предлагаме е уникална за българския пазар. Ще имате възможност да се потопите в местната индуистка култура и да опознаете Бали отвъд облика му на остров само за почивка. Ще наблюдаваме местни церемонии, в които може да се включите като дори можете да се облечете в традиционни дрехи и да усетите културата още по-силно. Ще станем свидетели на това как местните празнуват победата на доброто над злото. Водачът ни ще е българка, специалист по културология, живяла в тази част на света, и така ще имате възможност да се докоснете максимално до местната култура, храната и начин на живот.

Ще посетим и остров Ява и ще отделим внимание на двата най-важни храма: Борободур – вторият по големина запазен будистки храм, след Ангкор Ват в Камбоджа и индуисткият комплекс Прамбанан. Ще се насладим на различни забавления – ще гледаме балийски танци, ще отидем на представление на Рамаяна, както и на известния Театър на сенките в град Джогджакарта.

Планирали сме, разбира се, и време за почивка и плаж. Все пак отиваме в най-подходящото и приятно време от годината – сухия сезон, няма да е прекалено топло, температурите ще са умерени. Последните 2 дни ще отделим за Сингапур – уникален град, събрал в себе си най-доброто от традициите и съвремието.

Полет до Денпасар. Полетът се изпълнява от Турските авиолинии.

Пристига се вечерта – трансфер и настаняване в хотел в близост до летището. Полет за Джогджакарта на следващия ден (ден 3) – рано сутринта.

Настаняване в хотел сутринта – към 9:30 ч. След закуска ще отидем до султанския кратондворецът в Джогджа, както местните наричат града си, и специалния район около кратона, където живеят служещите в него. Ще се насладим и на изпълнение на традиционна яванска музика – гамелан.

Свободно време следобед.

Традиционна яванска вечеря.

Вечерта ще имаме възможност да посетим представление на театъра на сенките – от 20.00 ч. (продължителност 2 часа)

Нощувка в хотел Ayaartta Hotel Malioboro 4* или подобен

Преди обяд ще разгледаме прекрасния Борободур, а след обяд ще отделим внимание на Прамбанан.

Вечерта ще имате възможност да отидете на танцово драматичната постановка на Балета Рамаяна – изключително атрактивно представление на много високо ниво. Започва в 19:30. Представлението се основава на индийския епос Рамаяна, изключително важно произведение за индонезийската култура, изпълнено в традициите на яванските танци и музика – много рафинирани и спокойни, за разлика от оживените и по-експресивни балийски танци, чиито сюжети също се базират на Рамаяна.
Има и ресторант, за който е нужна предварителна резервация. Има и възможност за вечеря на бюфет на самото мястосрещу допълнително заплащане. 

Нощувка в хотел Ayaartta Hotel Malioboro 4* или подобен

Сутрешен полет от Джогджакарта до Денпасар, трансфер до Убуд.

Настаняване в хотел, след което ще имате време за почивка и масажи, а по-късно и за разходка до нощния пазар (намира се близо до хотела).

*Нощувка в хотел 4* Best Western Premier Agung Resort Ubud или подобен

Този ден ще посветим на Убуд – артистично градче в центъра на Бали. Ще посетим Пещерата на слоновете – Гоа Гаджа (Goa Gajah), Храма на свещените извори – Тирта Емпул (Tirta Empul), а на връщане ще спрем да се възхитим на прекрасните оризови тераси в Тегалаганг (Tegallalang).

Вечерта по желание ще гледаме традиционните балийски танци баронг.

*Нощувка в хотел 4* Best Western Premier Agung Resort Ubud или подобен

Отново ще посветим целия ден на Убуд. Ще разгледаме „Царския дворец“ – Puri Saren Agung, храмовете, ще посетим и Маймунската гора (Monkey Forest), както и традиционния балийски пазар. В Убуд има и много бутици, които предлагат ръчно изработени уникални балийски дрехи, бижута и произведения на изкуството. Свободно време за пазар и масажи.

Вечерта ще отидем на представление на типичните балийски танци – ще е нужно предварително записване!

*Нощувка в хотел 4* Best Western Premier Agung Resort Ubud или подобен

Днес ще прекосим острова на път към курорта Пeмутеран, който се намира в северната част на Бали, минавайки през очарователния централен район Бедугул. Ще посетим един от най-красивите храмове – Улун Дану Братан (Ulun Danu Bratan Temple) на брега на езерото Братан и ще обядваме там. После ще видим и един от малкото будистки храмове в Бали – Brahmavihara-Arama, наричан още малкият Борободур.

*Нощувка в хотел Man’s Cottages & Spa, Pemuteran 3* или подобен

Ден, посветен на почивка, плаж или шнорхелуване в близкия национален парк. Плажът е и един от най-известните и посещавани в цяла Индонезия – с черен, вулканичен пясък. Изключително подходящо място е за гмуркане, дори може би най- доброто в цяло Бали.

*Нощувка в хотел Man’s Cottages & Spa, Pemuteran 3* или подобен

Придвижването е няколко часа, в зависимост от трафика. По пътя ще се спираме за гледки и още забележителности.

Свободно време за плаж и почивка.

*Нощувка в хотел Grand Palace Hotel Sanur 4* или подобен

След закуска ще имаме време да поплуваме или да се разходим из Санур.

Ще посрещнем прекрасния залез при храма Тана Лот (Tanah Lot), наслаждавайки се на омагьосващия балийски хиндуистки танц кечак.

*Нощувка в хотел Grand Palace Hotel Sanur 4* или подобен

Ще обикаляме острова, облечени в традиционните дрехи – саронг и ще можем да се включим в церемониите.

Ще отидем до Денпасар и внушителния площад Пупутан – много важно място, свързано с историята на острова и съпротивата му срещу холандските колонизатори. Ще наблюдаваме местния живот – хората се събират там за да си общуват, хранят и да се забавляват. Ще се отбием да видим и красивите стенописи в стария Дворец на правосъдието – Керта Госа.

*Нощувка в хотел Grand Palace Hotel Sanur 4* или подобен

Трансфер до хотела и свободно време за разходки.

*Нощувка в хотел Mercure Singapore Bugis 4* или подобен

Сингапур – сити тур на града.

Полет за София. Пристига се на същия ден вечерта.

Запознай се с Индонезия

Запознай се с Сингапур

Галерия

Имате въпроси?