Камино

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Очарователни факти и скрити скъпоценни камъни!

Впуснете се в пътешествие на себеоткриване и приключения по пътя Камино, исторически път за поклонение, пропит с традиции, духовност и спиращи дъха пейзажи.

Разгледайте програмите ни тук и тук!

Пътуване във времето

Знаете ли, че Камино де Сантяго е път за поклонение вече повече от хиляда години? Това е живо свидетелство за трайната сила на вярата, общността и човешката устойчивост.

Символът на черупката на мида

Оглеждайте се за мидени черупки –  универсалният символ на Камино. Легендата разказва, че поклонниците събирали черупки по крайбрежието на Галисия като доказателство за пътуването си до Сантяго де Компостела.

Докато френският Камино е може би най-известният маршрут, всъщност има многобройни пътеки, водещи до Сантяго де Компостела, всяка със собствен уникален чар и характер. От Camino del Norte по северното крайбрежие до Camino Portugués, криволичещо през Португалия, възможностите са безкрайни!

Компостела

Тези, които изминат поне последните 100 километра от който и да е маршрут, имат право да получат т.нар. Компостела или сертификат за завършване, издаден от катедралата на Сантяго де Компостела.

Смесица от култури

По Камино ще срещнете поклонници от всички сфери на живота и кътчета на земното кълбо. Това е смесица от култури, езици и перспективи, обединени от обща цел: да стигнат до края на пътуването.

 Албергета

Настаняването варира от хостели или страноприемници (albergue) до очарователни къщи за гости и дори случайни манастири. Всичко това е част от преживяването да живееш просто и да се свързваш със спътници.

Камино High

Много поклонници съобщават, че са изпитали чувство на еуфория, докато вървят по Камино. Виновни за това усещане може би са ендорфините, зашеметяващата природа или пък запознанствата по време на Камино – каквато и да е причината, това е усещане като никое друго!

Последно, но със сигурност не на последно място, Камино има начин да остави трайно въздействие върху всички, които вървят по неговите свещени пътеки. Независимо дали става дума за момент на яснота, новооткрито приятелство или чувство за цел, това пътешествие има силата да промени живота ви по неочаквани начини.

На Камино ви очаква богат гоблен от история, култура и приключения. Независимо дали сте опитен поклонник или ходещ за първи път, винаги има нещо ново за откриване по този древен път.

Още за четене

Колумбийското кафе

В сърцето на колумбийските Анди се намира земя, където кафето не е просто напитка – то е начин на живот. Колумбийското кафе,

Таджикистан – Интересни факти

Таджикистан е очарователна страна с богата история и уникални културни аспекти. Tя е планинска страна в Централна Азия и може да се