Kхмерските масажи

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest
Опитвали ли сте кхмерските масажи в Камбоджа? Ето няколко неща, които да знаете преди да им се насладите.
кхмерските масажи

Кхмерските масажи, дълбоко вкоренени в камбоджанската култура, предлагат уникален обектив, през който можем да изследваме традициите и историята на страната. Този вид масажи съществуват от векове. Първоначално са били разработени за успокояване на уморените тела на монасите след дълги периоди на медитация, и са били предназначен да подобряват кръвообращението и да стимулират вътрешните органи. От тези времена царете на древния Ангкор се наслаждават на масажа като луксозно лечение, за да успокоят болките си и да се отпуснат в спокоен медитативен сън.

Успокояващата практика се комбинира с естествени лечебни средства и в някои региони все още се смята, че лекува тялото от нежелани състояния. Независимо дали това е вярно или не, не може да се отрече, че след като изпиташ кхмерски масаж, си тръгваш с различно усещане. Почувствайте вътрешен мир и спокойствие в ума си, докато тялото ву се чувства отпуснато и се възстановява енергията на сетивата.

Какво представляват кхмерските масажи?

Понякога известен като камбоджански масаж, кхмерският масаж е по-малко енергичен от тайландския и много хора го намират за по-спокоен. Много пътешественици, които са преживели този масаж, казват, че след него се чувстват изключително оживени и ободрени.

Масажът включва малко разтягане и се извършва най-вече, докато лежите на гърба си. Масажистът използва ръцете, палците, дланите, краката и коленете си, за да стимулира и облекчи точките на натиск върху тялото ви.

Кхмерският масаж обикновено не използва масла, балсами или прахове, но разчита на естествената влага на тялото и често се извършва напълно облечен. Това е идеално за тези, които не са свикнали с масажи или се притесняват да свалят дрехите си. 

Ползите от масажа  

Макар че не може да се сравняват с тайландските масажи по отношение на енергията и силата, кхмерските масажи все пак осигуряват облекчение и ревитализиращо преживяване.

  • Намаляват високото кръвно
  • Намаляват стресовите хормони
  • Облекчават болката и помагат за телесните функции и хроничните проблеми
  • Облекчават напрегнати и сковани мускули и стави
  • Облекчават симптомите на инсомнията
  • Повишават на бдителността

Тези масажи не са само за релаксация, а са неразделна част от камбоджанската култура и древна лечебна практика за кхмерския народ.

Кхмерски масаж VS Тайски масаж

Когато става дума за разликите между тайландския масаж и кхмерския масаж, олиата са голям фактор. Тайландският масаж винаги се прави с масла и олиа, докато кхмерският масаж може да се прави с или без масло. 

Тайландският масаж също е по-енергичен от кхмерския масаж, който е по-спокойен. Кхмерският масаж е по-малко популярен от тайландския, но много хора, които са го изпитали, казват, че е много ободряващ.

Въпреки това, не означава, че кхмерският масаж е лек. Това все пак е дълбокотъканен масаж и терапевтът може да използва цялото си тяло, за да го направи. Но според моето лично мнение, не можеш да сгрешиш с тайландски или кхмерски масаж! И двете са страхотни преживявания и наистина зависи от предпочитанията ви.

Защо туристите трябва да опитат кхмерски масаж? 

Ако търсите опит с камбоджанската култура, това е идеалната възможност да се насладите на нещо ново. Кхмерските масажи обикновено се извършват в спа центрове или специални салони за масаж. Много хотели предлагат и масажи.

За да изпитате изкуството на кхмерските масажи от първа ръка и да изследвате богатия културен гоблен на Камбоджа, присъединете се към нас на нашата уникална програма Камбоджа и Виетнам. За повече информация и за да резервирате вашето приключение, кликнете тук: https://voyagebtravel.com/vietnam-i-cambodia/

Още за четене

Колумбийското кафе

В сърцето на колумбийските Анди се намира земя, където кафето не е просто напитка – то е начин на живот. Колумбийското кафе,

Таджикистан – Интересни факти

Таджикистан е очарователна страна с богата история и уникални културни аспекти. Tя е планинска страна в Централна Азия и може да се