От Пекин до Шанхай - да се потопим в приказен Китай - Ранни Записвания - 10 дни / 8нощувки

Избор на дати 22.10.2024; 12.11.2024; 26.11.2024; 23.01.2025; 13.02.2025; 27.02.2025;02.03.2025; 11.03.2025; 22.03.2025 г. (10 дни / 8 нощувки)

Китай е страна, която не само ще ви впечатли, но и ще надмине всички ваши очаквания!
Простирайки се на 3100 мили (5000 километра) от изток на запад и 3400 мили (5500 километра) от север на юг, Китай е голяма страна с много различни пейзажи. Територията му включва планини, високи плата, пясъчни пустини и гъсти гори. Тук ще срещнете изумителни природни забележителности като Планината Хуаншанъ, Националния парк Джанцзяцзе.
Преди хиляди години китайците са били едни от първите хора, които са използвали коприна, нефрит, бронз, дърво и хартия, за да правят изкуство. Художественото писане, наречено калиграфия, също е изобретено в Китай.
Голяма част от съвременните вярвания и философии на Китай се основават на ученията на  Конфуций, който учи хората на стойността на неща като морал, доброта и образование.
Някои от древните китайски изобретения използваме и до днес – хартията, магнитния компас, печатането, порцелана, коприната и барута.
Съвременното развитие на Китай е впечатляващо и многостранно, обхващащо икономика, технологии, инфраструктура, наука и култура. Мегаполисите като Шанхай, Пекин, Сиан ще ви очароват и оставят без дъх със своята футуристичност и великолепие.
Посещението на Китай е приключение, което предлага богато разнообразие от преживявания. Независимо дали се интересувате от древна история и култура, впечатляващи природни пейзажи, уникална кухня или модерни градски приключения, Китай има какво да предложи на всеки пътешественик. Това е дестинация, която ще ви остави със запомнящи се спомени и желание да се върнете отново!

Ако Азия с нейните традиции, култура и история ви привличат и очароват – то нашето предложение за Япония със сигурност ще ви заинтригува също:

https://voyagebtravel.com/iaponiq-drevni-tradicii-i-syvremie/ 

Програма
Китайска приказка - от Пекин до Шанхай - 10 дни/ 8 нощувки

Дати за 2024: 22.10.2024;12.11.2024; 26.11.2024;

Дати за 2025: 23.01.2025; 13.02.2025; 27.02.2025; 02.03.2025; 11.03.2025; 22.03.2025. (10 дни / 8 нощувки)

Цена за ранно записване: от 3645 лева на човек настанен в двойна стая

 • Самолетен билет София – Мюнхен/Франкфурт – Пекин с полет на Lufthansa и Шанхай – Виена – София с полет на Austrian Airlines;
 • Регистриран багаж до 20 кг и ръчен до 5 кг;
 • Летищни такси;
 • Всички трансфери упоменати в програмата;
 • 3 нощувки със закуски в Beijing Dongfang Hotel 4* или подобен в Пекин;
 • 2 нощувки със закуски в Holoday Inn Express Ancien West 4* или подобен в Сиан;
 • 3 нощувки със закуски в Paradise Hotel Shanghai 4* или подобен в Шанхай;
 • Билет за високоскоростен влак втора класа Пекин-Сиан без услуга за регистрация на багаж;
 • Вътрешен полет Сиан-Шанхай;
 • 1 Вечеря с патица по пекински;
 • Обиколка на Пекин – посещение на площад Тиенанмън, Храма на Небето и Забранения град;
 • Посещение на Великата китайска стена – изкачване с лифт, гробницата Динглинг на династията Мин и пазара за антики Пандзяюан;
 • Посещение на Летния имперски дворец в Пекин;
 • Обиколка на Сиан – посещение на Теракотената армия и крепостните стени с включени входни такси;
 • Обиколка на Шанхай – посещение на Градините „Ююан“, Храмът на нефритения Буда и изкачване на Телевизионната кула “Перлата на Изтока”;
 • Екскурзия до Суджоу – „Китайската Венеция“;
 • Екскурзоводско обслужване на английски и превод от водача на български език;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);

Препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание:

 • Круиз по река Хуан Пу в Шанхай – 95 лв на човек (при минумум 10 записани туристи);
 • Посещение на Пагодата на Голямата дива гъска – 10 щатски долара входна такса, която се заплаща на място;
 • Разходи от личен характер;
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата.

Задължителни доплащания:

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 • Такса за издаване на виза – около 200 лева;
 • Такса обслужване на местен гид и шофьор – около 8 долара на ден/човек.

Резервации:

 • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране;
 • Доплащане 21 дни преди тръгване;
 • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

Анулационни срокове:

 • До 24 часа след резервация без такса анулациял
 • До 30 дни преди тръгване 50,00 лв такса анулациял
 • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността на пакета, като такса анулация
 • Под 21 дни 100% от стойността на пакета като такса анулация.

ВАЖНО:

 • Минимален брой туристи: 24 човека;
 • Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност и деца на възраст до 12 години;
 • Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност – задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България и 2 празни 4 поредни страници в паспорта;
 • За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
 • Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително китайска виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.Необходими документи за кандидатстване за виза: валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, попълнен визов формуляр, две снимки, възможно е да се проведе и интервю;
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
 • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата.

София – Мюнхен/Франкфурт – Пекин

Среща на летище София, Терминал 2. Полет София – Истанбул – Пекин с Lufthansa. Пристигане в Германия.
Прикачване в Германия – Мюнхен или Франкфурт за Пекин.

Пристигане в Китайската столица и трансфер до хотела. Свободно време с възможност за първи впечатления от Пекин. Градът е уникално съчетание на минало и настояще, където древните императорски дворци като Забранения град съжителстват с модерни небостъргачи и технологични центрове. Градът е политическо и културно сърце на Китай, запазил своето историческо наследство и съвременния начин на живот. Пекин привлича посетители с богатата си история, културни забележителности и динамична градска среда.
Нощувка в Пекин.

Закуска в хотела. Днес ще опознаем града отблизо!
Пекин на китайски се произнася Бейдзин, от „бей“ – север и „дзин“ – столица. Очаква   – Площад Тянанмън и Забранения град – най-големият централен площад в света. В центъра на площада се издига паметникът на Народните герои и мавзолеят на Мао Дзедун. В северната му част се намира вратата Тиенанмън (Портата на небесното спокойствие), която е била главен вход към Императорския дворец – или т.нал. „Забранен град” – с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. Ще имаме възможността да наблюдаваме китайска чаена церемония и ще посетим Небесния храм – един от символите на Пекин.
Небесния град е използван от императорските династии Мин и Цин като върховните жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие два пъти в годината. Това е най-голямият съществуващ център за молитви към Рая.
Свободно време по най-известната търговска улица в Пекин – Улица Уангфуджинг. Тази улица е със 700 годишна история идо днес е запазила своя имидж на център на търговията и най-посещаваната за пазар!
Нощувка в Пекин.

След закуската в хотела ни очаква един вълнуващ ден – посещение на Великата китайска стена!
Едно от седемте чудеса на света, символ на китайската цивилизация –  едно от седемте чудеса на света,заслужено призната от ЮНЕСКО за световно културно наследство! Това е най-известното и грандиозно съоръжение на древната цивилизация с дължина 6,500 км., което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Изкачване с лифт. Следва посещение на фабрика за нефрит,където ще ни покажат технологията по обработка на „камъка на хармонията“.Следват:
Гробницата Динглинг – това е гробница на династията Мин (1368 – 1644) – една от техните тринадесет имперски гробници, посветена на императир Уан Ли. Императорът поръчал конструкцията на своята гробница, едва на 22 годишна възраст. Строителството и продължило 6 годиния, а цената и за построяването се измерва с данъците на цялата империя за 2 години. Гробницата е открита през 1958 г. и отворена за публика като подземен мавзолей.
Пазар за антики Пандзяюан – мястото е известно, особено на колекционери от цял свят, като център на търговия с антики и уникални занаятчийски изделия. Казват, че това е от най-евтините подобни пазари в Пекин. Тук можете да разгледате или да закупи колекционерски предмети от миналото.
Нощувка в Пекин.

Закуска. Днес ще посетим великолепният летен дворец на китайските императори, известен като – Градината на Ясните вълни. Дворецът се намира на 15 км северно от Пекин и е най-голямата древна градина запазена в Китай.Това е комплекс от дворцови сгради, езера и разкошни градини. Следват посещения на:
храмът Йонхе Лама с над 300 годишна богата будистка история. Храмът Лама е един от най-колоритните и оживени храмове в Пекин. Известен със своите извити покриви, страхотни стенописи, великолепни декоративни арки, гоблени, огледала и тантрически статуи, смесващи се в плътни облаци тамян. Това е най-големият будистки манастир извън Тибет. За да се докоснем до живота и културата на местните ще се разходим с рикша из тесните улици на Пекин, известни с името хутонги.
Следва трансфер до ЖП гарата. Пътуване с високоскоростния влак от Пекин до Сиан – старата столица на Китай. Пристигане в Сиан. Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.

След закуска ще посетим “осмото чудо в света” и символ на Сиан прочутата:
Теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури в естествен ръст на войни: генерали, офицери, пехотинци, стрелци, коне и каляски – истинско произведение на изкуството, намиращо се на изкуствен хълм близо до Сиан. Построена е по заповед на император Цин Шъхуан, за да го охранява в задгробния му живот, в който той искал да притежава същата власт и военна сила, които имал приживе. Най-удивителен е фактът, че император Цин, за да избегне човешки жертвоприношения за първи първи път замества живи хора – войници и императорски служители, с теракотени фигури.Теракотената армия е открита през март 1974 г. от фермер и днес е сред задължителните обекти за посещение в Китай.
Вечерта,ще има свободно време или по желание можете да се включите в – нощен тур
Пагодата на „Голямата Дива гъска“ Та Йен. Пагодата е построена през 652 г. по времето на династия Тан, истински шедьовър на будиска архитектура. Една от основните цели на пагодата е била да съхрани ситри и фигури на Буда, пренесени от Индия. Днес, храмът е свещено място за будистите и символ на Сиан.
Нощувка в Сиан.

Закуска в хотела. Днес ще опознаем Сиан ще разгледаме древните крепостни стени на Сиан – най-добре съхранените и най-старите градски стени, датиращи от 194 г. пр. хр. Южната и Северната порта са двата основни входа към т. нар. вътрешен град.
Мюсюлмански квартал и Голямата джамия – очаква ни разходка в една от най-старите и известни джамии в Китай, датираща от 742 г. Интересното за сградата е, че има само китайски архитектурни елементи, не носи никакви арабски такива, с изключение на няколко арабски ислямски калиграфии – няма дори минарета в арабски стил.
Трансфер до летището за полет Сиан – Шaнхай. Трансфер до хотела. Нощувка в Шанхай.

Закуска в хотела. Шанхай – градът е динамичен мегаполис, разположен на източното крайбрежие на Китай, който се отличава с впечатляваща комбинация от традиция и модерност. Градът е известен със своята ултрамодерна архитектура, като например Шанхайската кула и Ориенталската перла, които доминират над хоризонта му. Той е най-големия град в страната, важен финансов и културен център и е най-голямото товарно пристанище в света. Обиколката ни започва с:
The Bund, крайбрежна зона в централната част на Шанхай. Тук се намират десетки исторически сгради, разположени по протежение на река Хуангпу, в които някога са се помещавали множество банки и търговски къщи. На The Bund се намират известните шанхайските забележителности Телевизионната кула „Перлата на Изтока“ и кулата „Джинмао“.
Градината Ю Юан – “щастливите градини”, е с традиционна архитектура и открити пространства, ще може да се докоснем до „Стария Китай”. Тя е построена през 16 в. от губернатора на провинцията Пан Юндуан, в чест на баща му, министър по това време. Изящният дизайн и изискано оформление на цялото пространство създават впечатление за „градина в градината“! Продължаваме към
Храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм, построен през 1882 г. по време на династията Сонг от будистката секта Чан, за да бъде вечен дом на две нефритени статуи, донесени от Бирма – Седящия и Полегналия Буда. Всичко това е  един ярък пример за изящество на архитектурата от времето на династията Мин.
Посещение на фабрика за коприна. Следва изкачване на Телевизионната кула “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и една от най-известните забележителности.
Имате възможност да се включите по желание в допълнителната екскурзия – круиз с лодка по река Хуанпу.
Нощувка в Шанхай.

Закуска. Днес имате възможност да изберете от свободно време в Шанхай или целодневна екскурзия до Суджоу – „Китайската Венеция“.
Суджоу е изпъстрен с множеството красиви канали и мостове по най-големият изкуствен воден път в света. Очаква ни разходка из града.
улица Пиндзян – разположена в източната част на Суджоу. Тази улица е запазила и до днес традиционния си облик от времето на династиите Тан и Сун. Тя е е най-добре запазената историческа зона в стария град на Суджоу. Разходка с триколка и с лодка из каналите, така като са се разхождали преди векове пътуващите търговци. По време на династията Сун (960-1279) Суджоу се утвърждава като важен производствен център на коприна и остава такъв и до наши дни. Заслужено е наричан „Китайската Венеция“ заради множеството красиви канали, които го прорязват.
Връщане в Шанхай. Нощувка.

Закуска. Ранен трансфер до летището за полет Шанхай – Виена – София. Пристигане късно вечерта на летище София.

Полетно разписание:

Превозвач: Lufthansa / Austrian Airlines

София – Мюнхен/Франкфурт – Пекин – 22:30 ч. – 07:10 ч. (+1 ден)

Шанхай – Виена – София – 19:10 ч.– 04:05 ч.

Полетът е с прекачване в Германия на отиване/Мюнхен или Франкфурт и Австия/Виена на връщане. 

Трансфер летище – хотел – летище продължителност:

около 1 час 45 минути в посока с 3/4* автобус.

Знаме на Китай

Запознай се с Китай

Китай, официално известен като Китайска народна република, е разположен в Източна Азия и е най-населената страна в света с над 1.4 милиарда души. Страната е втората по големина икономика в света и водещ производител на широка гама от стоки, включително електроника и текстил. Пекин е столицата на Китай, известен със своето историческо и културно наследство, докато Шанхай е икономическият център на страната със своята ултрамодерна архитектура и финансови институции. Китай е също така дом на значими световни забележителности като Великата китайска стена, Забранения град и Теракотената армия, които привличат милиони туристи всяка година.

Галерия

СВЪРЖИ СЕ С НАС ПО ТЕЛЕФОН СЕГА

+359 899 91 36 27

Или направете запитване долу

Имате въпроси?