В сърцето на колумбийските Анди се намира земя, където кафето не е просто напитка – то е начин на живот. Колумбийското кафе, е прославено в цял свят със своя богат вкус и изключително качество. То е потопено в история, толкова жизнена, колкото и пейзажите, където се отглежда. Присъединете се към нас на пътешествие през тучните кафеени плантации и оживените пазари на Колумбия, докато разкриваме завладяващия свят на колумбийското кафе.

cafe de colombia photo
Арабика Excellence


Колумбийското кафе се прави предимно от зърна арабика, ценени заради превъзходния си вкус и аромат. Разнообразният микроклимат на страната осигурява перфектните условия за отглеждане на кафе Арабика. Всеки регион придава свои собствени уникални характеристики на зърната, което води до разнообразна гама от вкусове.

Кафе култура и традиция


Кафето заема специално място в колумбийската култура, служейки като символ на гостоприемство, приятелство и традиция. От оживените кафенета на Богота до малките квартални кафенета на Меделин, кафето играе централна роля в социалните събирания и ежедневието. Колумбийците се гордеят с кафето си като наследство, с традиционни кафе церемонии и ритуали, предавани от поколения. Независимо дали му го пиете за събуждане суртин или за да се поглезите следобед, колумбийското кафе е повече от просто напитка.

Колумбийско кафе

От покритите с мъгла планински склонове, където се отглеждат зърната, до оживените пазари, където се търгува, колумбийското кафе е свидетелство за богатата история на страната, разнообразните пейзажи и непоколебимата отдаденост на качеството.

Готови ли сте сами да изпитате магията на колумбийското кафе? Присъединете се към нас в пътуването ни из Колумбия, където ще се потопим в гледките, звуците и вкусовете на този рай за кафето. От изследване на буйните кафеени плантации до отпиване на прясно сварено кафе в очарователни кафенета, нашето пътуване обещава да бъде незабравимо приключение, изпълнено с вкусни открития и запомнящи се моменти. Така че стягайте багажа и се присъединете към нас на чаша кафе, докато изследваме заедно чудесата на Колумбия.

Можете да разгледате програмата ни за Колумбия и Панама тук <–

Свържете се с нас на +359 899913627 или ни пишете на voyagebt@gmail.com