Корейски фолклорен музей

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Музеят е основан с мисията да събира, съхранява и популяризира традиционната народна култура и наследство на Корея.

Музеят на корейския фолклор е създаден през 1945 г., малко след освобождаването на Корея от японското колониално управление. Това се случва след края на Втората световна война. Първоначално е бил разположен във временни съоръжения. 

През годините Музеят на корейския фолклор претърпява няколко разширения и подобрения, за да се приспособи към нарастващата си колекция и увеличаването на броя на посетителите. През 1975 г. той се премества на сегашното си място в двореца Кьонбоккун в Сеул. Това е един от най-известните кралски дворци в Корея.

Колекциите на музея:

Колекциите на музея обхващат широк спектър от артефакти, произведения на изкуството и културни обекти. Те представляват различни аспекти на корейския народен живот като традиционни дрехи, домакински предмети, селскостопански инструменти, религиозни артефакти и музикални инструменти. Експозициите на музея изследват теми като ежедневието, ритуалите и церемониите, народните вярвания и сезонните обичаи. Те предлагат поглед към разнообразните традиции и обичаи на корейското общество.

Музеят днес:

Музеят е включен и в изследвания за изучаване и съхранение на корейските народни традиции. Създадени са партньорства с учени, изследователи и културни организации. По този начин музеят провежда изследователски проекти, академични симпозиуми и полеви проучвания за документиране и опазване на нематериалното културно наследство.

Музеят на корейския фолклор получава признания и награди за приноса си за опазването и популяризирането на корейската народна култура. През 2012 г. музеят става част от ЮНЕСКО за Световния регионален център за Източна Азия. Това се случва в знак на признание за усилията му за съхранение и разпространение на документирани материали за наследството. Всички те са свързани с корейския фолклор и традиционната култура.

Днес Корейският фолклорен музей продължава да служи като важна културна институция. Привлича посетители от цял свят, които идват да научат за богатите народни традиции и културно наследство на Корея. Чрез своите изложби, програми и изследователски инициативи, музеят играе решаваща роля в разбирането на разнообразното културно наследство на Корея.

Защо да посетите Корейския фолклорен музей

  • Музеят предоставя цялостен поглед над корейската народна култура. Показват се различни аспекти на традиционния живот, обичаи, ритуали и вярвания. Посетителите могат да разгледат изложби, които представят ежедневието, сезонните обичаи, религиозните практики и народните традиции. Те предлагат по-дълбоко разбиране за културната идентичност на Корея.
  • Музеят притежава огромна колекция от артефакти, произведения на изкуството и културни предмети, свързани с корейската народна култура. От традиционните дрехи и домакински принадлежности до селскостопански инструменти и религиозни артефакти, колекциите на музея предлагат поглед към материалната култура на корейското общество през цялата му история.
  • Музеят предлага интерактивни изложби и завладяващи експонати, които привличат посетители от всички възрасти. От практически дейности до мултимедийни презентации, посетителите могат да изпитат традиционните корейски занаяти, игри, музика и танци.
  • Музеят е удобно разположен на територията на двореца Gyeongbokgung. Това е един от най-известните кралски дворци в Корея. 
  • Определянето на музея като паметник на ЮНЕСКО на Световния регионален център за Източна Азия подчертава важността му за опазване и популяризиране на нематериалното културно наследство на Корея.
  • Независимо дали сте ентусиасти по история, културни изследвания или просто любопитни по отношение на корейската култура, посещението в Корейския фолклорен музей определено ще ви даде ценни познания. Ще научите повече за обичаите, традициите и ценностите, които са формирали корейското общество през вековете. Това е възможност да задълбочите разбирането си за културната идентичност на Корея и да се свържете с богатото й културно наследство.

Заключение:

Като цяло посещението в Корейския фолклорен музей е възнаграждаващо преживяване, което ви позволява да се потопите в очарователния свят на корейската народна култура. Ще придобиете нови перспективи и ще оцените трайното наследство на корейските традиции и обичаи.

Ние сме включили посещението на музея като допълнителна екскурзия по време на пътуването ни из Южна Корея и Филипини –> линк към нашата програма.

 

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,