5630 лв.или 6880 лв.
ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ!

27.11- 11(16).12.2024 г- 15/19 дни - НОВА ДАТА! , 13/18 нощувки

Панама, Коста Рика и Никарагуа - едно незабравимо пътешествие!

Дни
0
Града
0
Забележителности
0
Дни
Часове
Минути
Секунди

изживей 14 незабравими дни

Програма
Коста Рика и Панама с възможност за Никарагуа! Диви плажове, природни паркове и вулкани

*Възможно е програмата да започва с Коста Рика, а не с Панама, но всичко в програмата ще бъде видяно. Възможно е програмата да е разместена. 

София – Панама сити– Санта Каталина- Бокете- Бокас дел Торо- Пуерто Виехо- Тортугеро- Аренал и Ла фортуна- Сан Хосе- Монтеверде- София или Ометепе Никарагуа- Гранада Никарагуа- полет от Манагуа– София

При записване се заплаща капаро в размер на 1000 лв, до 50% от сумата се заплаща до 8 месеца преди отпътуване, а последните 50% – месец преди отпътуването.

 • 5630 лв. с настаняване в 3* хотели, с отличен рейтинг в Букинг; в Сан Хосе и Панама Сити са 4* хотели

⇒ Вариант за Продължение на екскурзията в Никарагуа- 1250 лв., с включен водач при 8 пълноплащащи туристи. Включени са 5 нощувки( 2 на остров Ометепе и 2 в Гранада, 1 в Леон).Трансфери с микробус и ферибот, тур на осторов Ометепе, на дъждовната гора на вулкан Момбачо, тур с лодка на архипелага Лас Ислетас. Посещение на занаятчийски пазар в градчето Масая с включен обяд и нощно посещение на активния вулкан Масая, при което ще имате възможност да видите как разтопената лава тече само на метри от вас Пакетната цена се потвърждава при записване.

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

Програмата не е подходяща за хора с двигателни затруднения и проблеми. 

 • Самолетен билет София – Панама сити – Сан Хосе – София или Манагуа – София при избора на вариант с Никарагуа с включени летищни такси и багаж
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. При желание да се избере друг вариант на полет, различен от предложения се доплаща разликата в цената на самолетния билет
 •  13 или 18 нощувки 
 •  13 или 18 закуски, 1 традиционен обяд
 • Разглеждане на едни от най-красивите и недокоснати все още от човешка ръка местенца в света
 • Всички трансфери по програмата
 • Входни такси по местата упоменати в програмата
 • Български водач-преводач с опит, пътувал много в Южна и Централна Америка
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек
 • Лични разходиоколо 1000 лв.;
 • Бакшиши;
 • Допълнителна екскурзия Сан Блас- 190 долара
 • Зип линии Ла Фортуна, Коста Рика- 135 $
 • Посещение на Ара проджект-100 $
 • Зип линии в Никарагуа, Момбачо вулкан- 70$
 • Посещение на вулканична калдера Сан Хасинто в Никарагуа- 35$
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Допълнително се заплаща за единична стая ~744 лв. при варианта с 3* хотели
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Застраховката е валидна при спазване на сроковете за плащане, изискване от Застрахователите)
 • При записване се заплаща капаро в размер на 1000 лв, до 50% от сумата се заплаща до 8 месеца преди отпътуване, а последните 50% – месец преди отпътуването.
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете : 1.Основание: Екскурзия до Коста Рика и Панама 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име
 1. Безопасни ли са Коста Рика и Панама за пътуване? Да, и двете страни са много по- спокойни и безопасни от заобикалящите ги страни. 
 2. Нужна ли ми е виза при пътуването до двете страни? Не, няма издаване на виза и за двете страни, но има такса при напускане на страната- 29 $ за Коста рика и 11$ за Панама.  И за двете страни ви е нужен валиден паспорт с оставащи повече от 6 месеца. 
 3. Начини на плащане в Коста Рика и Панама– и в двете страни спокойно можете да заплащате с американски долари, както и сместна валута за сувенири и покупки. За хранене в ресторанти в Коста Рика можете да си обмените пари в местните колони или в много от случаите плащате с американски долари, а те ви връщат местна валута. Широко разпространено е плащането с карти, особено Виза, в по- големите градове. 
 4. Мога ли да пия вода от чешмата в Панама и Коста Рика? Да, това са едни от малкото места по света, където можете да пиете вода от чешмата. 
 5. Нужен ли ми е адаптор за електричеството? Да, трябва ви адаптор, тип американски.

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет. Ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.

Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Програмата, която предлагаме на вашето внимание, е една наистина чудесна комбинация от възможност за изследване на дивия свят на дъждовните гори на Централна Америка – с невероятно красиви плажове и множество възможности за шнорхелинг, дайвинг и сърф.

Коста Рика е страната с най-много природни паркове и защитени зони в света, истински рай за любителите на дивата красота и биоразнообразието. Ще се запознаете с тамошната култура и ще опитате изключително вкусната им местна кухня, комбинирайки я със студена бира. Тук са и едни от най-добрите плантации за кафе в света, което също ще имате възможност да пробвате.

Панама е страната, която свързва Централна с Южна Америка. Панамския канал е едно наистина инженерно чудо, което свързва Атлантическия и Тихи океан. Модерни сгради и небостъргачи са в интересна хармония със старите колониални къщи в Каско Виехо. Ще видите прекрасна природа, Панамския Канал- едно истинско чудо на природата и ще имате възможност да се запознаете и с местно племе- Ембера, близо до Панама сити. 

Полет от София до Панама сити.
Кацане в Панама сити и трансфер до хотела.

Добре дошли в Панама- свързващата точка между Централна и Южна Америка. 
 
Нощувка в Best Western Plus Panama Zen Hotel или подобен.

Посещение на селище на едно от племената, живеещи в Панама- Ембера. Стига се с кану или тип дървена лодка до селището, което се намира в Национален Парк Шагрес. Разходка за любопитните до близкия водопад, с възможност за плуване там. Ще ни нагостят и вкусно с обяд приготвен от местните- пържена риба и банани, ще ни разкажат за историята на племето и обичаите. И накрая ще завършим с традиционен танц, всички са поканени да вземат участие. 

Нощувка в Best Western Plus Panama Zen Hotel или подобен.

Целодневна екскурзия до острови Сан Блас- 190$ на човек или 384 лв, включен е водач при записани 6 човека минимум- Включен е трансфер от Панама сити до кея от където се тръгва за Сан Блас в джип 4Х4. С бърза лодка се посещават 3 острова от архипелага Сан Блас. Включени са входове и такси, включен обяд- риба или пиле. Не забравяйте паспорта си, изисква се за посещението!Тръгването от Панама е в 5-5:45 ч и се прибирате в Панама 19:30-20ч.Очаква се да стигнете до пристанището около 8:30-9 ч и тръгвате обратно от пристанището към 16:30 ч. Архипелагът Сан Блас се състои от 378 острова, като 49 от тях са обитаеми. Ще се срещнете и с местното население от племето Гуна, които живеят живота си по същия начин от векове. Те живеят по техни закони и норми, ценностите им са различни. Тук ще се запознаете с традициите и културата им, които са напълно различни от тези в другата част на Панама. Тук се намират и най-красивите плажове в цяла Панама. Мястото е прекрасно защото не е част от масовия туризъм, няма международни хотелски вериги и лукс. Затова и това е най- доброто място ако искате да се насладите на недокосната природа и да се запознаете с традиционната им култура. Имайте предвид, че за да се стигне до територията на племето Гуна се минава по пътища в доста лошо състояние, с дупки, ще друса доста, ще има и участъци, където ще се кара офроуд. Имате и 25-30 мин трансфер с лодка до първия ви остров, и е вероятно да се намокрите. Не очаквайте лукс, тук няма международни хотелски вериги и напълно е запазен начина на живот на местните. 

Нощувка в Best Western Plus Panama Zen Hotel или подобен.

 

След закуска ще посетим известния  Панамски канал. Градът се намира на Тихоокеанския вход на Панамския канал и е основан през 1519г., но завършването на Панамския канал става причина за настина бързото му разрастване. Стария квартал е под защитата на ЮНЕСКО, а пък съвременния град се развива толкова бързо, че се счита, че е с най-много небостъргачи в света спрямо територията си.  Ще се разходим и в  Каско Виехо- кварталът запазил много от колониалния си чар и архитектура. Уличките са малки и в много от заведенията има жива музика. 

Следобеден трансфер до Санта Каталина. 

Нощувка в хотел 3 звезди в Санта Каталина- хотел Sol y Mar или подобен.

Санта Каталина- старото рибарско селище притежава един от най-хубавите плажове в страната и е едно от най- добрите места за каране на сърф- както за начинаещи, така и за напреднали. Местен гид ще ни покаже най- добрите плажове и места. 

Нощувка в Санта Каталина- хотел Sol y Mar или подобен. 

Днес след закуска ще тръгнем към Бокете, малкото селце намиращо се в подножието на вулкана Бару. Добре дошли в Западна Панама, мястото с едни от най- добрите кафеени плантации и Национален парк вулкан Бару. Посещение на кафе плантация, където ще ви запознаят със цялостния процес по производството на кафе. 

Нощувка в La casa de la Abuela или подобен.

Рано сутринта ще тръгнем към невероятно красивия архипелаг Бокас дел Торо. Архипелагът е съставен от 7 острова и е широко известен като райско място за сърфинг, шнорхелинг, скуба дайвинг и трекове в природата.

Ще обърнем внимание и на местната кухня и специалитети.

*Нощувка в Selina Bocas del Toro 3* или подобен

Свободен ден за плаж и почивка.

Възможност за шнорхелинг, дайвинг и каране на сърф срещу допълнително заплащане.

*Нощувка в Selina Bocas del Toro 3* или подобен

Трансфер до Пуерто Виехо. 

След закуска ще се запътим към Пуерто Виехо и границата на Коста Рика. Това е един енергичен карибски крайбрежен град, който наистина може да предложи много различни занимания. Парти дестинация, както и известен като сърф дестинация. 

Нощувка във Villas del Caribe или подобен.

Още един прекрасен ден в Пуерто Виехо. Възможност за посещение на Ара проджект срещу допълнително заплащане от 55 $. Влиза се в тропическата гора и се достига до специално изградена площадка за гледане, от която се откриват прекрасни гледки към тропическата гора и Карибско море и невероятно красивите зелени папагали Ара. Това е най- едрият вид папагали, който в момента е застрашен от обезлесяването години наред и бракониерството. По време на тура ще имате възможност да видите и други диви животни като маймуни, мързеливци, жаби и влечуги. Възможно е дори да се видят следи от пума или ягурунди. 

Нощувка в Coco Loco Lodge или подобен.

След закуска трансфер през красивата тропическа местност в посока Аренал и Ла Фротуна.  Градчето Ла Фортуна е  известно най-вече с това, че се намира в подножието на вулкана Аренал. Последното голямо изригване на вулкана се случва през 1968г. Това е известната спа зона на Коста Рика, едно от най-приятните места за релакс. Разходка в парка Ла Фортуна с изкачване по вулкана( пътеките са направени много удобни и туристически). 

Възможност за зип линии- 135$ на човек с посещение и на местно племе. 

Хотел Секрето Ла Фортуна или подобен в Ла Фортуна. 

Сутринта, след вкусна закуска ще се запознаем и с прекрасният водопад Ла Фортуна- един от най-красивите в цяла Централна Америка. Той е разположен в биологичен резерват с площ от 210 акра влажна тропическа гора и е част от Националния парк вулкан Аренал. За да се стигне до този красив 70 м висок водопад се преминава през около 530 стъпала.

Нощувка в Хотел Секрето Ла Фортуна или подобен

Днес ще се придвижим до столицата Сан Хосе на Коста Рика. 

Сити тур на Сан Хосе. 

Ще посетим Националния Театър, познат още и като бижуто на Сан Хосе, построен през 1897г. След това ще се насочим към Музеят на златото, където има богата колекция от пред-колумбови златни артефакти. Ще разгледаме и Националния театър. 

Нощувка в Radisson San Jose Costa Rica или подобен.

Полет за България с прекачване. 

Варианта с Никарагуа–

Ще преминем границата с Никарагуа през Пеняс Бланкас. 

Добре дошли в Никарагуа- земята на вулкани и езера! След преминаването на границата- трансфер до пристанището Сан Хорхе, за да продължим към красивите острови Ометепе. Ще имате възможност да се насладите на прекрасни гледки на вулканите Мадерас и Консепсион.

Нощувка в хотел Cabanas el paraiso или подобен

Днес след вкусна закуска рано ще започне запознаването ни с острови Ометепе с местен гид, който ще ни разкаже за природните забележителности, както и историята на островите. Ще видите кафе плантация, обработвана от местни фермери и после отиваме към Природния резерват Чарко Верде. 

Нощувка в хотел 3 звезди остров Ометепе. 

След закуска се отправяме в посока Гранада. по пътя ще се спрем, за да видим Облачната гора на вулкан Момбачо. Късно следобед ще имаме и разходка с лодка до Las isletas de Granadа, дом на много местни рибарски семейства и красива природа. Стигаме и до Гранада- един от най-красивите градове в Централна Америка, на брега на езерото Никарагуа. 

хотел 3 звезди в Гранада- хотел Con corazon или подобен

Вкусна закуска и посещение на ателие за керамика, в което се обучават местни юноши. Посещение и на местен пазар- Масая, откъдето ще можете да си закупите много интересни и прекрасни сувенири. Вечерта завършва с нощно посещение на вулкан масая, където ще видите на живо как тече лавата от активния вулкан Масая. 

Нощувка в хотел 3 звезди в Гранада- хотел Con corazon или подобен

В 7ч потегляме от Гранада за Чичигалпа. Ще ви запознаем с руините на стария Леон, град основан през 1524 г и останал скрит за обществеността до 1974г. През далечната 1610г жителите му се преместват в днешния град Леон.  Сити тур на Леон, един от най-красивите градове на Централна Америка. Посещение на Базиликата на Леон. Следобед възможност за посещение на вулканичната калдера Сан Хасинто, известен с калните си басеини. 

Нощувка в хотел 3 звезди в Леон-  Casique Adiac или подобен

Трансфер домеждународното летище в Манагуа. 

полет за България. 

Запознай се с Коста Рика

Запознай се с Панама

Галерия

СВЪРЖИ СЕ С НАС ПО ТЕЛЕФОН СЕГА

+359 899 91 36 27

Или направете запитване долу

Имате въпроси?