Лангкави: островен рай

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Сгушен в Андаманско море край бреговете на северозападна Малайзия, Лангкави е архипелаг от 99 острова. Той пленява посетителите със своите девствени плажове, тучни пейзажи и богато културно наследство. 

Известен е като „Бижуто на Кедах“.Лангкави предлага идилично убежище за любителите на природата, търсачите на приключения и тези, които искат да се отпуснат в тропически рай.

Лангкави е живописен остров и има обстановка, която го прави много по-различен от другите части на Малайзия. Много хора го посещават заради красивите плажове и природни гледки. Някои от акцентите на острова включват високите му върхове с широки гледки, както и емблематичната му въжена линия.

Какво ше намерите в Лангкави?

Лангкави е остров с естествената красота. Главният остров, Pulau Langkawi, е дом на зашеметяващи плажове като Pantai Cenang и Pantai Tengah. Там меки бели пясъци се срещат с кристално чисти води. Тези плажове са идеални за слънчеви бани, плуване и водни спортове.

Въпреки че Лангкави е малък има привлекателни музеи, търговски обекти и други места като аквариуми и занаятчийски села. Островът също има безмитен статус, така че ако искате да пазарувате и да закупите изгодни стоки,  това е мястото да го направите.

Легенда гласи:

Лангкави е място, изпълнено с легенди. Най-известната от тях е историята на Махсури. Тя е изключително красива жена, осъдена на смърт, когато другите стават ревниви заради добрия й външен вид. Тогава за остров Лангкави се говори, че е прокълнат в продължение на седем поколения. В музея Махсури можете да научите всичко за историята. Има множество галерии, които можете да посетите и дори можете да видите бившия дом на Махсури и нейната гробница, която се намира в центъра на комплекса.

Нашите предложения:

За спиращи дъха панорамни гледки, можете да се повозите на кабинковия лифт Langkawi до върха на Gunung Mat Cincang. Това е вторият по височина връх на острова.

Sky Bridge е извит пешеходен мост, висящ над тропическата гора. Той предлага вълнуващо изживяване и зашеметяващи гледки към околните острови и море.

Лангкави е известен и със своите геопаркове, признати от ЮНЕСКО за тяхното геоложко наследство. Паркът Geoforest Kilim Karst е акцент, включващ мангрови гори, древни варовикови образувания и богато биоразнообразие от флора и фауна. 

Лангкави е покрит с доста мангри и се казва, че са защитили острова и са намалили щетите при удара на цунами през 2004 г. Това е една от най-важните екосистеми в тази част на Малайзия и най- популярен за посещение. Тази уникална екосистема може да се посети с лодка и да  се разгледат пещери, многообразни животински видове и живописни плажове.

За любителите на приключенията Langkawi предлага множество дейности. Разнообразният пейзаж на острова го прави площадка за приключения на открито. Част от тях включват преходи в джунглата, зип линии и ATV. Мангровите гори и кораловите рифове около островите са идеални за каяк и гмуркане с шнорхел.

В заключение:

Водите на Лангкави гъмжат от морски живот, което го прави чудесна дестинация за гмуркане. Популярните места за гмуркане включват Pulau Payar Marine Park. Там водолазите могат да се натъкнат на живи коралови рифове, различни видове риби и дори рифови акули.

Вижте нашата програма до Малайзия и Сингапур тук –> линк

 

 

 

 

 

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,