Лапландия - елате с нас В Търсене на дядо Коледа! С включено посещение на Хелзинки!

3899 лева

02.12 - 07.12.2023 - Няма места!
Очаквайте нова дата за 2024г!

0
Дни
0
Града
0
Забележителности

изживей 6 незабравими дни

Програма
Лапландия - елате с нас по стъпките на дядо Коледа! С включена нощувка и в Хелзинки с посещение на коледен базар.

02.12.2023г. – 07.12.2023г. – няма места!

6 дни/ 5 нощувки

Цена от 3899 лева

София – Хелзинки – Рованиеми – София 

Родината на дядо Коледа, изпъстрена с белоснежни хълмове, много, много на север, там където дните и нощите продължават по 24 часа и където приказното Северно сияние озарява небосклона поне 200 пъти годишно. Място, на което може да срещнете свободно разхождащи се елени, да се придвижвате с впрягове с кучета и да си направите снимка с по един крак от двете страни на Арктическия кръг.

Елате с нас да изпратим писмото на децата лично до дядо Коледа, да се повозим на шейни, теглени от елени, да се потопим в девствената белоснежна красотата на Лапландия. Може да ловим риба в дупки в леда, да разгледаме най-северната зоологическа градина в света, да се насладим на очарованието на Северното сияние. В дните преди Коледа, приказните образи и герои оживяват и може да се срещнат реално за радост на всички деца.

Програмата ни до Лапландия е шестдневна и включва 4 нощувки на база закуска в хотел 3* в Рованиеми, хотел 4* в Хелзинки, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводска програма през цялото време на екскурзията. В цената е включена е екскурзията до селото на Дядо Коледа. Лети се с редовен полет до Хелзинки и от там до Рованиеми. Връщането до София отново е с редовен полет с включен чекиран багаж. Групата е с водач–придружител от страна на Voyage-B Travel като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача.

Самолетен билет София – Хелзинки – Рованиеми- София с включени летищни такси и багаж.

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. При желание да се избере друг вариант на полет, различен от предложения се доплаща разликата в цената на самолетния билет

Трансфери от и до летището в  Хелзинки и Рованиеми.

1 нощувка в хотел 4 звезди в Хелзинки със закуска

4 нощувки в хотел 3 звезди в Рованиеми със закуски

Пешеходна разходка из забележителностите на Рованиеми

Пешеходна разходка из забележителностите на Хелзинки

Екскурзия до селото на Дядо Коледа и посещение на увеселителен комплекс “Санта Парк” – целодневна

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, с покритие за Ковид 19. 

Гид на място на български език

Български водач-преводач с опит, който е пътувал много и е през цялото време с групата.

 • Допълнително се заплащат 700 лв  за единична стая
 • Визи-няма 
 • Лични разходи – около 800лв
 • Допълнителни екскурзии: 

  • Арктически зоопарк Рануа с включен обяд (245 лева за възрастни, 25% отстъпка за деца от 4 до 12г.
  • “По следите на Северното сияние” –  (доплащане 135 лв за възрастни и 25% отстъпка за деца от 4 до 12г.; с включено хапване и топли напитки)
  • Възможност за сафари с хъскита и на ферма за елени с включено возене на шейна и обяд (доплащане 365 лв за възрастни и и 25% отстъпка за деца от 4 до 12г.;)
  • Сафари с риболов в леда и плаване със специални костюми сред арктическия лед – 199 лева за възрастни и 25% отстъпка за деца от 4 до 12г.; 
 • Друг допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • застраховка отмяна на пътуване
 •  40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • ксерокопие от международен паспорт;
 • доплащане до 1 месец преди пътуването;
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,95583 лв. за евро към 2020 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

За Финландия:

 • паспорт или лична карта
 • Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.

 • Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване във Финландия.
 1. Нужна ли е виза, за пътуване с цел туризъм до Финландия?–не, необходим е единствено международен паспорт с валидност най-малко шест месеца от приключване на пътуването.
 2. Нужно ли е да нося предпазна маска във Финландия според Ковид протоколите?Да, навсякъде в затворените помещения е нужно да носите маска, да се дизенфекцирате и спазвате дистанция.
 3. Може ли да се пие вода от чешмата?–да, водата във Финландия е една от най-чистите в света и не само, че е безопасна за пиене, но е и истинска наслада. 
 4. Каква е валутата във Финландия? – Националната им валута е евро.
 5. Приемат ли се кредитни карти, има ли банкомати? навсякъде се приемат кредитни карти.
 6. Какво е електричеството? Нужни ли са адаптори? – не
 7. Безопасно ли е във Финландия за пътуване?Абсолютно безопасно  
 8. Трябва ли и колко бакшиш да оставя във Финландия? не е задължително да оставяте бакшиш, обикновено просто се закръгля сметката.
 9. Каква е храната във Финландия? В Лапландия храната е вкусна, семпла, обикновено каквото природата им предлага – еленско месо, риба, гъби, плодове, картофи. 
 10.  

 

Сутрешен полет до Хелзинки, столицата на Финландия 

Кацане по обяд, трансфер до хотел 3* в центъра на града

Хелзинки е столицата на Финландия и нейният най-голям град и се намира на гранитния полуостров на северното крайбрежие на Финландския залив с лице към Балтийско море. Хелзинки е известен със своите зашеметяващи готически сгради, крайбрежна линия, прекрасни кафенета и едни от най-добрите кулинарни изкушения. 

Свободно време и възможност за посещение на Коледен пазар.

Нощувка в хотел 3*

Пешеходна разходка из забележителностите на Хелзинки (включено в цената)

Красивата столица може лесно да бъде разгледана пеша и ние ще направим разходка из най-интересните туристически атракции на града. Ще посетим пристанището, което приютява понякога по 300 круизни кораба, и е точно в сърцето на Хелзинки. 

Ще посетим Лютеранската катедрала, с изглед към площада на Сената и пристанището, която е най-емблематичната забележителност на Хелзинки. Тази великолепна извисяваща се катедрала се е превърнала в символ и сърцето на града. 

Ще се разходим из пазарният площад (Kauppatori).Той е основният планиран и павиран площад в центъра на Хелзинки и е един от най-известните пазари на открито в Северна Европа. 

Успенската катедрала

Една от двете внушителни църкви, които доминират над хоризонта над пристанището в Хелзинки, руската православна катедрала „Успение Богородично“ е привлекателна, тухлена сграда, чиито множества кули и кули са покрити с 13 златни купола.

Следобяд: освобождаване на стаите, трансфер до летището на Хелзинки и полет до Рованиеми

Пристигане в  Рованиеми – трансфер от летището до хотела – при желание и възможност ще направим разходка из градчето – нощувка в хотел 4* 

Добре дошли в Рованиеми – входната врата към Лапландия – място като никое друго, пълно с природни феномени – среднощно слънце, северно сияние, полярни нощи и арктически градчета, дом на дядо Коледа и може би най-вълнуващото място, което децата биха искали да посетят. 

Столицата на Лапландия предлага най-доброто място за наблюдаване на изключителното Северно сияние и се надяваме да можем да му се насладим още в първия ни ден в този чуден и неземно красив регион. 

През този ден ще посетим селото на дядо Коледа – най-магическото място в цяла Лапландия! Селото е точно такова, каквото е в представите и мечтите на всяко дете – снежна приказка, в която дядо Коледа се грижи за желанията на всяко дете. Тук духът на Коледа е жив по всяко време на годината, навсякъде звучат коледни песни и цари коледно настроение и се носи аромат на канелени курабийки. 

В селището ще се запознаем лично с белобрадия старец в неговата къща, където той ще ни очаква, за да му прошепнем тихичко своите коледни мечти. Още вълнения ни очакват през този ден, когато се отбием до Пощата на Дядо Коледа, за да изпратим истинско писмо с коледни желания. В пощенската станция ще разгледаме повече от половин милион писма, които пристигат всяка година от цял свят, като около ⅓ от тях получават отговор. 

Точно тук минава бялата линия, която отбелязва началото на Северния полярен кръг. Ще го прекосим заедно и за доказателство ще получим сертификат, с който да се похвалим пред приятелите. 

Следобяд ще се отправим към “Санта Парк” – увеселителен парк, намиращ се в пещера, за да се потопим в магическия свят на елфите, помощните на дядо Коледа. 

Връщане в Рованиеми. Нощувка

След закуската в хотела за желаещите се отправяме към арктическия зоопарк Рануа (срещу допълнително заплащане) – най-северния зоопарк в света! Ще имаме възможност да видим животни и птици, обитаващи полярната зона в естествено състояние и среда. Животните наброяват поне 50 северни диви и арктически вида. Сред тях са и белите полярни мечки. 

След разходката сред арктическите животни ще се насладим на обяд. 

Следобяд – възможност за допълнителна екскурзия “По следите на Северното сияние” – тази екскурзия ни предоставя уникалната възможност да наблюдаваме Северното сияние в целия му блясък и очарование, далече от светлините на Рованиеми. След разходката, наситени с впечатления и вълшебни гледки, ще се наредим около огъня, докато слушаме любопитни факти за Лапландия от местния гид. Ако метеорологичните условия са добри, Северното сияния ще ни озарява докато пием топли напитки и си изпечем бонбони на огъня. 

Връщане в хотела в Рованиеми и нощувка. 

Сафари с хъскита и ферма за елени екскурзия срещу допълнително заплащане.

В първата част на деня ще се отправим към ново предизвикателство – посещение на ферма за елени, където ще управляваме шейна, теглена от елени, ще се запознаем с живота и отглеждането на северните елени и ще се насладим на времето, изкарано с тези невероятни и величествени животни. Ще се затоплим с топла напитка.

Приключението ни през този ден продължава като вдигнем малко адреналина като и се качим на кучешки впряг с помощта на професионален водач. Във фермата за хъскита ще научим повече за красивите арктически кучета, за техните навици, живот и обучение.  

Топъл обяд ще ни очаква в в уютния ресторант на фермата за елени. 

Втората половина на деня:  НОВО, невероятно арктическо преживяване – плаване в арктическия лед със специални костюми и възможност за наблюдение на Северното сияние. В допълнение – риболов в дупка лед и печене на наденици на лагерен огън (ако не хванем риба:) – срещу допълнително заплащане

Във втората половина на този ден ви предлагаме едновременно няколко преживявания, които се случват веднъж в живота, на полярния кръг.

Ще се насладим на красивата, бяла природа на Лапландия докато пътуваме до замръзнало езеро сред покритите със сняг околности. 

Когато пристигнем до езерото ще си опитаме късмета с традиционен риболов в леда. Ще се научим да примамваме рибата под леда със специално съоръжение.

Паралелно ще можем да се потопим в едно от най-арктическите преживявания в Лапландия – плуване в леденото езеро сред късове лед със специални неопренови костюми.

Ще усетим лекотата на тялото си, докато се носим върху полярен лед! Ще плуваме около ледените блокове без да усещаме студ. Ще бъдем напълно защитени с висококачествен костюм, който покрива цялото ни тяло и ни оставя абсолютно сухи. Атмосферата е наистина арктическа!

Това плаване е напълно безопасно с висококачествения костюм, който покрива цялото ви тяло и ни държи сухи. Тъй като имате собствено облекло под костюма, няма да ни е студено дори във водата с температура 0 градуса. 

Ако времето е ясно, можем да видим красиви звезди и може дори да се насладим на великолепното Северно сияние

*Не са необходими умения за плуване, тъй като костюмът ще ни държи на повърхността.

*Моля, имайте предвид, че тази програма не е подходяща за малки деца, минималната височина на децата, за да могат да се включат в преживяването е 120 см.

Вижте видео от това арктическо забавление:

https://www.youtube.com/watch?v=dZOdwjtGGDs

Цена: 199 лева за възрастни/ -25% отстъпка за дете от 4-12 г.

Включено в цената:  зимни дрехи, трансфери, топли напитки, водач, екскурзовод,  въдица, костюм, наденички 

Връщане в хотела в Рованиеми и нощувка

Отпътуване към София

Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Рованиеми и излитане за София.

  • Екскурзия до селото на Дядо Коледа и посещение на увеселителен комплекс “Санта Парк” (Включена в цената на програмата)
  • Арктически зоопарк Рануа (245 лева за възрастни, / -25% отстъпка за дете от 4-12 г.
  • “По следите на Северното сияние” –  (доплащане 135 лева за възрастни/ -25% отстъпка за дете от 4-12 г. с включена вечеря и топли напитки)
  • Сафари с хъскита и ферма за елени (365 лева за възрастни/ -25% отстъпка за дете от 4-12 г.)
  • Сафари с риболов в леда и плаване със специални костюми в езерото –199 лева за възрастни/ -25% отстъпка за дете от 4-12 г.

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Записване за екскурзията: Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Изпращане на копие на международния Ви паспорт. 

Важно!

Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване. 

За контакти: Воаяж Би Травъл ООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания Тел.: 0899 913 627 e-mail: voyagebt@gmail.com 

Банкови данни: Воаяж Би Травел ООД 

Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415 

Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Исландия. 2. Получател: Воаяж Би Травел ООД 3. Наредител: Вашето име

Запознай се с Финландия

Галерия