3099 лева

04.12.2021г. - 09.12.2021г.

Лапландия - елате с нас В Търсене на дядо Коледа! С включено посещение на Хелзинки!

0
Дни
0
Града
0
Забележителности

изживей 6 незабравими дни

Програма
Лапландия - елате с нас по стъпките на дядо Коледа! С включена нощувка и в Хелзинки с посещение на коледен базар.

04.12.2021г. – 09.12.2021г.

6 дни/ 5 нощувки

Цена от 3099 лева

София- Хелзинки- Рованиеми- София 

Родината на дядо Коледа, изпъстрена с белоснежни хълмове, много, много на север, там където дните и нощите продължават по 24 часа и където приказното Северно сияние озарява небосклона поне 200 пъти годишно. Място, на което може да срещнете свободно разхождащи се елени, да се придвижвате с впрягове с кучета и да си направите снимка с по един крак от двете страни на Арктическия кръг.

Елате с нас да изпратим писмото на децата лично до дядо Коледа, да се повозим на шейни, теглени от елени, да се потопим в девствената белоснежна красотата на Лапландия. Може да ловим риба в дупки в леда, да разгледаме най-северната зоологическа градина в света, да се насладим на очарованието на Северното сияние. В дните преди Коледа, приказните образи и герои оживяват и може да се срещнат реално за радост на всички деца.

Програмата ни до Лапландия е шестдневна и включва 5 нощувки на база закуска в хотел 3 или 4* в Рованиеми, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводска програма през цялото време на екскурзията. Лети се с редовен полет до Хелзинки и от там до Рованиеми. Връщането до София отново е с редовен полет. Групата е с водач–придружител от страна на Voyage-B Travel като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача.

Самолетен билет София- Хелзинки- Рованиеми- София с включени летищни такси и багаж.

Самолетен билет – Хелзинки – Рованиеми с включени летищни такси и багаж.

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка

Трансфери от и до летището в  Хелзинки и Рованиеми.

1 нощувка в хотел 3 звезди в Хелзинки

4 нощувки в хотел 3 звезди в Рованиеми

5 закуски

Пешеходна разходка из забележителностите на Хелзинки

Екскурзия до селото на Дядо Коледа и посещение на увеселителен комплекс “Санта Парк”

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, с покритие за Ковид 19. 

Български водач-преводач с опит, който е пътувал много.

Застраховка Отмяна на Пътуване за всички групови пътувания 2021г.

 • Допълнително се заплаща за единична стая
 • Визи-няма 
 • Лични разходи – около 800лв
 • Допълнителни екскурзии: 

  • Екскурзия до селото на Дядо Коледа и посещение на увеселителен комплекс “Санта Парк” (Включена в цената на програмата)
  • Арктически зоопарк Рануа (190 лева за възрастни, 135 лева за деца до 11г.
  • “По следите на Северното сияние” –  (доплащане 135 лв за възрастни и 110 лв за деца до 11 г.; с включена вечеря и топли напитки)
  • Възможност за сафари с хъскита (доплащане 215 лв за възрастни и 180 лв за деца до 11 г.)
  • Възможност за посещение на ферма за елени (доплащане 170 лв. за възрастни и 110 лв. за деца до 11 г.)
  • Сафари с риболов в леда – 230 лева за възрастни
  • Възможност за среща със Снежната кралица и вечеря в леден ресторант (доплащане 215 лв за възрастни и 132 лв за деца до 11 г.
 • Друг допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 •  40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • ксерокопие от международен паспорт;
 • доплащане до 1 месец преди пътуването;
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,95583 лв. за евро към 2020 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

За Финландия:

 • паспорт
 • Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.

 • Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване във Финландия.

Доверете ни се защото програмата и маршрута, който ви предлагаме е съобразен с това да видите най-красивите и известни места в красивата Исландия. Предлагаме ви два варианта на програмата, съобразени с това какво е подходящо да се види в летния и какво в зимния сезон. Програмата е направена специално с пренощуване само в Рейкявик, защото това е най- добре устроения им град, а и всички атракции са удобни за посещение като еднодневни екскурзии. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало! Избирайки това пътуване, знаете че хотелите са проверени и предлагат нужния стандарт. И не на последно място, групите ни са малки, около 10 човека, защото това е начина всеки от Вас да се чувства максимално обгрижен и всички да са приятелски настроени, като едно малко семейство.

 1. Нужна ли е виза, за пътуване с цел туризъм до Финландия?–не, необходим е единствено международен паспорт с валидност най-малко шест месеца от приключване на пътуването.
 2. Нужно ли е да нося предпазна маска във Финландия според Ковид протоколите?Да, навсякъде в затворените помещения е нужно да носите маска, да се дизенфекцирате и спазвате дистанция.
 3. Може ли да се пие вода от чешмата?–да, водата във Финландия е една от най-чистите в света и не само, че е безопасна за пиене, но е и истинска наслада. 
 4. Каква е валутата във Финландия? – Националната им валута е евро.
 5. Приемат ли се кредитни карти, има ли банкомати? навсякъде се приемат кредитни карти.
 6. Какво е електричеството? Нужни ли са адаптори? – не
 7. Безопасно ли е във Финландия за пътуване?Абсолютно безопасно  
 8. Трябва ли и колко бакшиш да оставя във Финландия? не е задължително да оставяте бакшиш, обикновено просто се закръгля сметката.
 9. Каква е храната във Финландия? В Лапландия храната е вкусна, семпла, обикновено каквото природата им предлага – еленско месо, риба, гъби, плодове, картофи. 
 10.  

 

04 декември – Сутрешен полет до Хелзинки, столицата на Финландия 

Кацане следобяд, трансфер до хотел 3* в центъра на града

Хелзинки е столицата на Финландия и нейният най-голям град и се намира на гранитния полуостров на северното крайбрежие на Финландския залив с лице към Балтийско море. Хелзинки е известен със своите зашеметяващи готически сгради, крайбрежна линия, прекрасни кафенета и едни от най-добрите кулинарни изкушения. 

Свободно време и възможност за посещение на Коледен пазар.

Нощувка в хотел 3*

5 декември -Пешеходна разходка из забележителностите на Хелзинки (включено в цената)

Красивата столица може лесно да бъде разгледана пеша и ние ще направим разходка из най-интересните туристически атракции на града. Ще посетим пристанището, което приютява понякога по 300 круизни кораба, и е точно в сърцето на Хелзинки. 

Ще посетим Лютеранската катедрала, с изглед към площада на Сената и пристанището, която е най-емблематичната забележителност на Хелзинки. Тази великолепна извисяваща се катедрала се е превърнала в символ и сърцето на града. 

Ще се разходим из пазарният площад (Kauppatori).Той е основният планиран и павиран площад в центъра на Хелзинки и е един от най-известните пазари на открито в Северна Европа. 

Успенската катедрала

Една от двете внушителни църкви, които доминират над хоризонта над пристанището в Хелзинки, руската православна катедрала „Успение Богородично“ е привлекателна, тухлена сграда, чиито множества кули и кули са покрити с 13 златни купола.

Следобяд: освобождаване на стаите, трансфер до летището на Хелзинки и полет до Рованиеми

Пристигане в  Рованиеми – трансфер от летището до хотела – при желание и възможност ще направим разходка из градчето – нощувка в хотел 3* 

Добре дошли в Рованиеми – входната врата към Лапландия – място като никое друго, пълно с природни феномени – среднощно слънце, северно сияние, полярни нощи и арктически градчета, дом на дядо Коледа и може би най-вълнуващото място, което децата биха искали да посетят. 

Столицата на Лапландия предлага най-доброто място за наблюдаване на изключителното Северно сияние и се надяваме да можем да му се насладим още в първия ни ден в този чуден и неземно красив регион. 5 де

06 декември –През този ден ще посетим селото на дядо Коледа – най-магическото място в цяла Лапландия! Селото е точно такова, каквото е в представите и мечтите на всяко дете – снежна приказка, в която дядо Коледа се грижи за желанията на всяко дете. Тук духът на Коледа е жив по всяко време на годината, навсякъде звучат коледни песни и цари коледно настроение и се носи аромат на канелени курабийки. 

В селището ще се запознаем лично с белобрадия старец в неговата къща, където той ще ни очаква, за да му прошепнем тихичко своите коледни мечти. Още вълнения ни очакват през този ден, когато се отбием до Пощата на Дядо Коледа, за да изпратим истинско писмо с коледни желания. В пощенската станция ще разгледаме повече от половин милион писма, които пристигат всяка година от цял свят, като около ⅓ от тях получават отговор. 

Точно тук минава бялата линия, която отбелязва началото на Северния полярен кръг. Ще го прекосим заедно и за доказателство ще получим сертификат, с който да се похвалим пред приятелите. 

Следобяд ще се отправим към “Санта Парк” – увеселителен парк, намиращ се в пещера, за да се потопим в магическия свят на елфите, помощните на дядо Коледа. 

Връщане в Рованиеми. Нощувка

07 декември – След закуската в хотела за желаещите се отправяме към арктическия зоопарк Рануа – най-северния зоопарк в света! Ще имаме възможност да видим животни и птици, обитаващи полярната зона в естествено състояние и среда. Животните наброяват поне 50 северни диви и арктически вида. Сред тях са и белите полярни мечки. 

Следобяд – възможност за допълнителна екскурзия “По следите на Северното сияние” – тази екскурзия ни предоставя уникалната възможност да наблюдаваме Северното сияние в целия му блясък и очарование, далече от светлините на Рованиеми. След разходката, наситени с впечатления и вълшебни гледки, ще се наредим около огъня, докато слушаме любопитни факти за Лапландия от местния гид. Ако метеорологичните условия са добри, Северното сияния ще ни озарява докато хапваме. 

Връщане в хотела в Рованиеми и нощувка. 

08 декември – През този ден ще вдигнем малко адреналина като се качим и управляваме! кучешки впряг с помощта на професионален водач. Във фермата за хъскита ще научим повече за красивите арктически кучета, за техните навици, живот и обучение.  

В следобедните часове ще се отправим към ново предизвикателство – посещение на ферма за елени, където ще управляваме шейна, теглена от елени, ще се запознаем с живота и отглеждането на северните елени и ще се насладим на времето, изкарано с тези невероятни и величествени животни. 

Връщане в хотела в Рованиеми и нощувка

09 декември – Свободно време или по желание – сафари с риболов в леда. 

Ще се насладим на красивата, бяла природа на Лапландия, докато профучаваме с моторна шейна по замръзналата река. Когато пристигнем до малкото езеро сред покритите със сняг околности, ще си опитаме късмета с традиционен риболов в леда. Ще изпържим улова си на лагерен огън. 

Връщане в Рованиеми по обяд. 

Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Рованиеми и излитане за София.

  • Екскурзия до селото на Дядо Коледа и посещение на увеселителен комплекс “Санта Парк” (Включена в цената на програмата)
  • Арктически зоопарк Рануа (190 лева за възрастни, 135 лева за деца до 11г.
  • “По следите на Северното сияние” –  (доплащане 135 лв за възрастни и 110 лв за деца до 11 г.; с включена вечеря и топли напитки)
  • Възможност за сафари с хъскита (доплащане 215 лв за възрастни и 180 лв за деца до 11 г.)
  • Възможност за посещение на ферма за елени (доплащане 170 лв. за възрастни и 110 лв. за деца до 11 г.)
  • Сафари с риболов в леда – 230 лева за възрастни
  • Възможност за среща със Снежната кралица и вечеря в леден ресторант (доплащане 215 лв за възрастни и 132 лв за деца до 11 г.


Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Записване за екскурзията: Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Изпращане на копие на международния Ви паспорт. 

Важно!

Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване. 

За контакти: Воаяж Би Травъл ООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания Тел.: 0899 913 627 e-mail: voyagebt@gmail.com 

Банкови данни: Воаяж Би Травел ООД 

Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415 

Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Исландия. 2. Получател: Воаяж Би Травел ООД 3. Наредител: Вашето име

Запознай се с Финландия

Имате въпроси?