4300 лв.

Период на пътуване: 01.03.2021г. - 20.12.2022г.

Мачу Пикчу и Амазонската джунгла - индивидуално пътуване

Дни
0
Града
0
Забележителности
0

изживей 12 незабравими дни

Програма
Мачу Пикчу и Амазонската джунгла - индивидуално пътуване

Нашето предложение (за маршрут):
София – полет през Европа – Лима – Куско – Свещената долина и Ойантайтамбо – Мачу Пикчу – Aмазонската джунгла в Пуерто Малдоналдо – Лима – полет през Европа – София

 • 12 дни / 10 нощувки на цена от 4300 лв.

*Това е единствената програма, която ви дава възможност да видите едно от последните първобитни племена на Амазония – Ese-Eja, комбинирана с посещението на Мачу Пикчу – едно от Седемте Нови Чудеса на света.

Тези пътувания са препоръчителни за тези от вас, които желаят да пътуват самостоятелно по някоя от нашите програми, по ваш собствен маршрут или да създадем заедно такъв.

Маршрут можем да направим за колкото време искате и за където поискате, изготвен в пълна хармония с вашите желания. Важните сте единствено вие!

Ние сме хора с голям опит в организирането и бюджетирането на пътувания до далечни дестинации и с радост ще ви помогнем да откриете света по свой собствен начин. От нас ще получите цялата организация по пътуването: изработване на индивидуална програма, придвижване, настаняване, проучване на забележителности и интересни места, бюжетиране на място, препоръки и пр.

Защо да изберете пътуване, изготвено по индивидуална програма?
Освен че по този начин ще си осигурите цялата свобода за периода, в който да пътувате, местата, които да посетите и времето, което да им отделите, има и още едно не маловажно нещо – индивидуалното пътуване често е и на по-добра цена спрямо груповите екскурзии!

 • Самолетен билет София – Лима – София през Европа, с вкл. летищни такси и багаж
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
 • Вътрешен полет Лима – Куско, с всички включени такси
 • Вътрешен полет Куско – Пуерто Малдоналдо, с всички включени такси
 • Вътрешен полет Пуерто Малдоналдо – Лима, с всички включени такси
 • 7 нощувки в 3* хотели със закуски
 • 3 нощувки в една от най-добрите лоджи в Амазония – Амазон Планет със закуска, обяд и вечеря
 • Професионално подбран маршрут, с ударение върху най-големите забележителности на региона. Всяка от програмите ни е лично проверена и изследвана преди да я предложим на вас. 
 • Организиране на трансферите от и до летището
 • Входни такси за Мачу Пикчу и билетите за влака до Мачу Пикчу и обратно
 • Документ, изготвен от нас, с цялата информация, която ви е нужда за пътуването – обща информация, забележителности, обмяна на валута и пр.
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД.
 • Пари за лични разходи – като например за храна и други – минимум 800 лв.;
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьор ~ …;
 • Трансфери;
 • Възможност за настаняване в по-висока категория хотел срещу допълнително заплащане;
 • Допълнително се заплащат 383 лв. за единична стая.
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най-доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Илиева, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Перу 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име.

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Здраве:
Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Мечтали ли сте си да видите Амазонската джунгла? Да се потопите в този див и красив свят, непозната флора и фауна? Ето, че предоставяме възможност да сбъднете мечтите си. 🙂

Регионът Тамбопата на Амазонската дъждовна гора е обявен за регионът с най-голямо биоразнообразие в света и е сигурно, че никъде другаде по света не можете да откриете токова разнообразие на птици (~600 вида), влечуги и амфибии (~100 вида ), бозайници (над 100 вида) и много различни насекоми. И ако животинският свят е много богат, то растителният е просто немислимо огромен. В тази част на Перуанската дъждовна гора съществуват над 20 000 вида различни растения и още много, които все още не са открити.

Регионът Пуерто Малдоналдо е дом и на едно от последните първобитни племена в Амазония – Ese-Eja, което ще имате възможност да посетите. Те вярват, че са дошли на земята по памучена нишка от небето, а по-възрастните в племето дори могат да ви посочат мястото в джунглата, където се вярва, че се е случило. Те са номадско общество с много подчертана духовна връзка с Амазония. В края на 19в. обаче започва да се променя много начинът им на живот – открита е гумата и идват много заселници. След това идват мисионерите, които взимат децата им и ги отглеждат в техните църкви. Чак през 1970г. Правителството им дава правото да притежават земя, а туризмът е един от начините да съхранят обичаите си.

Полет от София до Лима (през Европа).
Кацане в Лима – “ Градът на кралете”.
Трансфер и настаняване в хотел.

*Нощувка в хотел …

Панорамна обиколка на града. Често не се обръща достатъчно внимание на Лима, оставаща в сянката на Куско и Мачу Пикчу, а това е град достоен за внимание! Центърът на Лима е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Някой от най- интересните забележителности са Катедралата Свети Йоан, дворецът на Архиепископа и Кметството. Тук се помещава и най- старият университет на континента – Сан Маркус. Бъдещ голям интерес е и Музеят на златото. В Лима се намира и най- големият парк с фонтани в светаПарк де ла Резерва, на който може да се насладите вечерта!

*Нощувка в хотел …

Закуска.
Полет до Куско и нощувка в Куско, известен и като „Пъпът на света“.

*Нощувка в хотел …

За днес сме предвидили обиколка с екскурзовод на централната част на Куско.

Куско е омайващо красиво място, запазил очарованието си древен град на инките. Ще посетите Кориканча и ще се насладите на прелестната красота на главния площад – Плаца де Армас. Ще видите и две от най- красивите църкви – Катедралата и църквата Санта Иглесия.

Свободно време, по желание може да се посети крепостта Саксайуман, срещу допълнително заплащане.

*Нощувка в хотел…

Tози ден предлагаме да посветите на Свещената долина на инките. Някога инките са я считали за Рая на земята и е била центърът на империята на Инките. Река Урубамба тече плавно и напоява плодородните земи. В древните легенди на народа кечуа, река Урубамба е свързвана с млечния път. Ще се насладите на древните инкски руини и ще посетите традиционния пазар на инките в Пизак.

После може да посетите очарователното градче Ойантайтамбо и руините на крепостта там.
Нощувка в Агуас Калиентес или Ойантайтамбо.


*Нощувка в хотел …

Великият ден! Тръгване на сутринта за Мачу Пикчу. Днес е денят, в който ще се насладите на невероятни гледки. Съкровището на инките остава скрито за света дълго време, докато през 1911г. не го открива героят на съвременната археология – Хирам Бингам. Ще се разходите из древните руини, където ще ви разкажат за този вълшебен, отдавна изчезнал свят.

Ще имате възможност за изкачване на близкия връх Уайна Пикчу – срещу допълнително заплащане, което трябва да бъде заявено още при подписване на договора в София!

Нощувка в Куско в хотел …

Полет за Пуерто Малдоналдо.

Посрещане на летището и трансфер до градския офис за регистрация, преопаковане на багажа и оставяне на по-голямата част от багажа на гардероб.

С лодка ще бъде направен трансфера до лоджата Амазон Планет
и ще можете да се насладите на чудната природа на Амазония. Лоджата Амазон Планет е разположена на десният бряг на реката Мадре де Диос, граничейки с екологичният резерват Тарикая, в буферната зона на Националния резерват Тамбопата.

Обядът ще ви очаква и след това ще имате възможност да се потопите в света на джунглата – вашият водач ще ви направи встъпителна разходка в джунглата. Преди вечеря пък ще имате възможност да наблюдавате как се променя джунглата от дневна на нощна светлина.

Включени са обяд и вечеря – традиционни ястия.

*Нощувка в Амазон Планет

Закуската е точно в 7 ч. и след това ще се отправите на разходка – изследване на джунглата. Ще се насладите на 300 годишни дървета и ще се научите как да разпознаваме флората и фауната в джунглата по звук и цвят. Ще се насладите на единствената по рода си канапе платформа, най-високата в цяла Амазония, изградена върху естествено дърво, до която се достига през въжен мост. Гледките от платформата са просто незабравими, покрай вас ще прелитат папагали, а маймуни ще са в клоните на съседните дървета.

След това се продължава към Спасителния център за животни Тарикая, където ще имате възможност да срещнете много спасени диви животни като ягуар, пума, папагали, маймуна паяк и много други видове маймуни, ягарунди, тапири, костенурки и много други. Всички тези животни са гледани в центъра като крайната цел е да бъдат върнати в дивата природа.

След обяд ще се посети махагоновата плантация, новозасадените кедрови, какови и магнолиеви дървета.

Вечерта ще завършите с търсене на каймани – в тъмното, с лодка ще се излезне в реката и местният водач ще насочва фенерчето си, за да заслепи кайманите – има черен, бял и очилат кайман.

*Нощувка в Амазон Планет

След закуска ще се придвижите нагоре по реката, за да се срещнете с местно семейство от племето Ese-Eja. Ще послушате как звучи местният им език, ще ви разкажат за местните традиции и обичаи, докато ви учат как сами да си направим лък и стрела, използвайки само материали от джунглата. Всичко това ще ви бъде показано от Енрике, главата на местното семейство. Енрике ще ви обясни как се живее в джунглата. Жените ще ви предложат от изделията, които са оплели и направили сами, както и ръчно правени бижута, които ще имате възможност да закупите.

Следобед идва ред на прекрасна разходка с гумена лодка по реката, която ще завърши с посрещане на залеза, един от най-красивите моменти в джунглата. Можете и да поплувате в реката, накрая вечерта ще завърши с прожектиране на документални филми, чрез които ще се запознаете с множеството проекти за опазване на флората и фауната в джунглата.

*Нощувка в Амазон Планет

След закуска ще бъде направен трансфер по реката до градът и летището.

Полет за Лима и нощувка.

*Нощувка в хотел …

Полет през Европа за София.

Запознай се с Перу

Галерия

Take a peek inside our Wonderworld

Имате въпроси?