3550 лв.

13 дни/11 нощувки 12.11 - 25.11.2021г.

Магията на Северен Тайланд и фестивала на летящите фенери + храмовете на Ангкор в Камбоджа!

Дни
0
Града
0
Забележителности
0
Дни
Часове
Минути
Секунди

изживей 13 незабравими дни!

Програма
Магията на Северен Тайланд и фестивала на летящите фенери + храмовете на Ангкор в Камбоджа!

Ако искате да видите едни от най – величествените храмове на земята, а именно храмовете на Ангкор, едно  най-известните племена в цяла Югоизточна Азия- племето Карен, с дългите вратове, да гушкате слонче и да се научите как да се грижите за тези благородни същества, да видите един от най-красивите храмове в цял Тайланд- Белия храм, да се поскитате из величествения Банкок и да починете в комфортен хотел в Патая- то това е екскурзията за вас!

 

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач) се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!!!

За ваше удобство работим с малки групи – 9 – 10 човека, за да сме по – мобилни и да можем да обърнем внимание на предпочитанията на всеки един от пътниците. Ще отделим специално внимание на местните деликатеси по райони и ще се потопим максимално в местната култура.


Тайланд е едно любимо място в Югоизточна Азия- съчетало по невероятен начин гордостта на будистките традиции с модерността. Населението е много гостоприемно и добро, пътуването до Тайланд винаги е истинско забавление. Ноември месец е наистина специално време от годината и ще имате възможност да вземете участие в два от най-тачените фестивали в Северен Тайланд. Йе Пенг е небезизвестния празник с фенерите, познат навсякъде по света, а Фестивалът Лой Кратонг е начинът местните да покажат респекта си към Богинята на Водата, да благодарят за изобилието от вода, което позволява природата да е много щедра и да поискат прошка за замърсяването на природата. Счита се също така и че това е перфектния начин да се излекуваш от лошия си късмет и да оставиш всички неволи назад в миналото, а Божеството да ти обещае сбъдването на най-съкровените желания и година, изпълнена с много усмивки и забавления. Всичко това, разбира се, ви е подсигурено от съдбата, ако пуснете във водата кошничката от бананови листа с цветя- дарове.

 • 11 нощувки в 3*  хотели със закуски
 • Самолетен билет: София – Сием Рип – Чианг Май – София; Сием Рип – Банкок; Банкок – Чианг Май, с включени летищни такси

  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.

 

 • Всички трансфери по програмата
 • Екскурзии, включени в програмата: 

– вход за Ангкор

– разглеждане на храмовете на Банкок + вход за Кралския дворец

– един ден при семейство слончета запазен само за нашата група!

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Български водач-преводач
 • Допълнително се заплаща ~550 лева за единична стая
 • Лични разходи – около 500 – 600 лева
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Виза за Тайланд – 35 евро –  издава се в посолството на Тайланд в София. Личното присъствие не е задължително. Възможно е да трябва да се извади мултипът ентри виза, която е 175 евро към януари 2021г. 
 • Виза за Камбоджа – 40 щатски долара – издава се онлайн. 
 • Екскурзии, включени в програмата: 

– екскурзия до Ко Самет 

– посещение на плаващо селище в Тонле Сап

– екскурзия до Аютая 

– разглеждане на забележителности в Патая 

– екскурзия до храмовете в Чианг Рай, включително и белия храм

 • – 50 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване; Възможно е и плащане на вноски, обадете ни се, ще измислим най- добрия вариант!
 • ксерокопие от международен паспорт;
 • доплащане на цялата сума по пътуването 1 месец преди пътуването.

За  Тайланд- възможно е да се извади в Консулството в София или при кацане в Тайланд:

 • паспорт
 • формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Тайланд
 • 2 снимки паспортен формат с размер 4 х 6 см
 • копие от лична карта
 • такса

   

  За Камбоджа:

 • паспорт
 • попълнен визов формуляр за туристическа виза за Камбоджа
 • 1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
 • такса.
 • Международният паспорт трябва задължително да е валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане. В паспорта трябва да има поне две цели свободни страници, за да може върху тях да бъдат положени входните визи за страните, като на гърба на тези страници не следва да има други положени по-рано визи, освен печати от граничен контрол.
 • Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване във Виетнам, Камбоджа.
 • Бакшиши (60 долара на човек);
 • Туристическа виза за Тайланд –35 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) – заплаща се задължително на място;
 • Туристическа виза за Камбоджа – 30 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) – заплаща се задължително на място.

Сием Рип – 3 нощувки в  Tanei Boutique Villa или подобен

Патая – 2 нощувки в  The Royal Cruise Hotel или подобен

Банкок –  3 нощувки в New Siam Riverside или подобен

Чианг Май  –  3 нощувки в Hug Nimman Hotel или подобен

Програмата е изготвена на база широкия ни опит от пътуване в Тайланд. Съобразили сме се с желанията и вкусовете на клиентите и ще ви покажем всичко най-важно на място, както и множество любопитни и по- малко известни неща и места. 

Хотелите, с които работим са подбрани за да предоставят както нужния лукс, така и много важната централна локация. Има няколко вътрешни полети, за да е максимално удобно за клиентите ни и да не се губи излишно време в пътуване. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не Ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет. Ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.

Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Полет за Банкок, а от там до Сием Рип. Трансфер и настаняване в хотел. Ще пристигнем вечерта, така че след кратка почивка ще се настаним в някое приятно местно заведение, където да се насладим на вкусната местна храна.

 

*Полетът от София до Сием Рип (с прекачване в Доха и Банкок) трае общо 19 часа и 20 минути с всички прекачвания и престои! С Катарските авиолинии е.  

Ще се настаним в хотела в ранния следобед и ще имаме време за почивка и разходка в централната част на града.

Ще станем рано и ще прекараме целия ден сред удивителните храмовете на Ангкор скрити в джунглата и разнообразните звуци на природата. Вечерта ще се разходим из централно Сием Реап и ще си намерим вкусно място за похапване.

Днес, с който иска  ще отидем до езерото Тонле сап – най-голямото сладководно езеро в югоизточна Азия и да посетите едно от плаващите села там. Изключително вълнуваща разходка с лодка, която позволява отблизо да разгледате един друг свят. 

Вечерта, който иска,  може да посети  класическо кхмерско танцово представление: Apsara Dance Performance.

Сутрешен полет до Банкок и от там с миниван ще се придвижим до Патая, където ще спим. 


След като се настаним в хотел може да отидем до Sri Racha Tiger Zoo from Pattaya, където можете да се снимате, да погалите и да гушкате малки тигърчета. 


Патая разполага и с много други забележителности като: Alcazar Cabaret Show In Pattaya, Art in Paradise Pattaya, Crocodile Farm Pattaya, Elephant Ride at Elephant Village in Pattaya, Mini Siam Pattaya, Nong Nooch Village Tour Pattaya, Sanctuary of Truth Tour from Pattaya, Underwater World Tour Pattaya и други.

Вечерта ще можем да се насладим на множество вкусни ястия и изискан нощен живот.

Патая/Ко  Самет

С който желае, може да се разходим до Ко Самет. Островът е известен с прекрасните си плажове и белия копринен пясък, заобиколен от тропически коралови рифове и кристално чисто море. Ще можем да се насладим на множество вкусни ястия и изискан нощен живот.

Тези, които искат да си починат може да прекарат деня на басейна в хотела или на плажа на Патая. 

Ще разгледаме забележителностите на Патая, като специално внимание ще отделим на най – голямата от тях – Храмът на Истината! 

Изящна сграда, направена изцяло от дърво на брега на морето. 

След това ще се придвижим до Банкок. Ще се настаним в хотел в центъра на града, близо до известната улица Као Сан, на пешеходно разстояние от всички по- важни туристически забележителности!

Денят е посветен на храмовете на  Банкок. Ще посетим кралският дворец и някой от най-известните храмове като Храмът на изумруденият Буда, Уат Арун. Уат Про с огромният Легнал Буда ще бъде една от спирките ни. Може да завършим натовареният ден с масаж и питие в приятно заведение.

След закуска ще посетим един от най-хубавите плаващи пазари в Банкок. Банкок е известен като Венецията на изтока и има много канали, по които хората са се придвижвали от преди много векове и са започнали и да ги използват и за търговия. Продавали са продукцията си директно от лодките и започнали да се събират на някои места и да образуват плаващи пазари от много лодки. Мястото е много забавно и могат да се опитат изключително вкусни местни деликатеси.

А след това ще отидем до Аютая- стара столица на Тайланд, на 85км. От Банкок. Основана е през 1350г. И е била втората столица на Сиам след Сукотай. Градът е всъщност своеобразен остров, обграден от 3 реки- Чао Прая, Лопбури и Па сак. Някога тук се е намирал търговският център на света. През 1700г. Градът се е разрастнал толкова много, че наброява над 1 милион жители и е най- големият град в света по това време. Изключително красив град за времето си, търговците от Европа са споделяли, че това е най- красивият град в света. Имало е изключително красиви дворци, покрити със злато, един от най-силните флотове за времето си и хората са живели много луксозно. За съжаление, градът е изцяло изгорен от Бирманци, които го завладяват през 1767г. Днес са останали само спомени и руини, които да напомнят за някогашното величие. Мястото е под защитата на Юнеско и ще се разходим и видим руините на невероятно красиви дворци и храмове, изградени от камък, защото единствено каменните постройки са оцелели.

Сутринта рано ще потеглим за Чианг Май. Градът е старата историческа столица на кралството Ланна и най-големият град в Северен Тайланд. Изключително гостоприемен. Чианг май е известен и като кулинарния рай на Тайланд и ще имаме възможност да вкусим много от местните деликатеси. Улиците са много оживени и всички се забавляват по време на фестивала, в който можем да вземем участие и ние.

След закуска ще се придвижим до невероятно красивият Бял Храм- Wat Rong Khun. Това е и един от най-разпознаваемите и красиви храмове в цял Тайланд. Малки парченца стъкло в гипсовата мазилка, отразяват слънцето и храмът блести по изключително красив начин. Белият цвят характеризира чистотата на Буда, докато стъклото е символ на мъдростта на Буда. Ще посетим и още няколко храма – синия, златния и черния, за да завършим колекцията от цветове 🙂

Ще посетим и едно от селищата, където живее Племето Карен, които дълго време са живели по границата на Тайланд, но от страната на Мианмарската граница. Широко известни са с удължените си вратове, жените от племето носят дълги месингови обръчи около врата, китките и глезените си.

Месинговите пръстени на врата наброяват до 25 на много от тях. Те са и много добри занаятчии- жените предат и резбоват невероятно красиви неща.

Ще завършим с най – вълнуващия ден – посещение на фермата за слончета Много туристи в Тайланд определят този ден като един от най- приятните в живота си. Да прегърнеш слонче, да се грижиш за него през деня, това наистина е незабравимо преживяване. Ще ги нахраним, ще ги  разходим, а после ще си вземем баня с тях. Гарантирано ще се забавляваме много, а едно от най – ценните неща е, че няма да има други туристи около нас! Ще сме си само ние. 

Следобед и вечерта ще имаме време да се насладим отново на празненствата в Чианг Май.

Сутрешен полет за София. Пристига се на същия ден.

Запознай се с Тайланд

Запознай се с Камбоджа

Имате въпроси?