5750 лв.

14 дни/12 нощувки
08 - 22.09.2024 - Има места - остават 5 свободни!

Екскурзия в Малайзия и Сингапур - перлите на Югоизточна Азия

Дни
0
Града
0
Забележителности
0
Дни
Часове
Минути
Секунди

изживей 14 незабравими дни

Програма
Малайзия и Сингапур - перлите на Югоизточна Азия

28.03 – 10.04.2024

08 – 22.09.2024 – Има 6 свободни места!

с посещение на Фестивалът на гладните духове в Пенанг!

София – полет през Европа – Куала Лумпур – Мелака – Пенанг – Лангкави – Сингапур – Сентоса – полет през Европа – София

 • 5750 лв. с настаняване в 3 и 4 звездни хотели с отлични оценки в Букинг в Малайзия и Сингапур

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от 10 – 12 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Куала Лумпур – Сингапур – София с включени летищни такси
  *Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. При желание да се избере друг вариант на полет, различен от предложения се доплаща разликата в цената на самолетния билет
 • Вътрешен полет Мелака – Пенанг с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Пенанг – Ланкави с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Ланкави – Сингапур с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • 12 нощувки в 3* хотели
 • 12 закуски
 • Разглеждане на най-известните забележителности в Малайзия и Сингапур
 • Входни такси по местата упоменати в програмата
 • Всички трансфери по програмата
 • Български водач-преводач със сериозен опит, пътувал и живял в Югоизточна Азия
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек 
 • Лични разходи ~ 700лв.;
 • Бакшиши – около 60 долара на човек;
 • Допълнително се заплаща ~ 670 лв. за единична стая;
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • 100 лева капаро при записване
 • Плащане на  депозит до 50%  от сумата по банков път до 5 месеца преди датата на отпътуване.
 • Местата се гарантират единствено и само чрез плащането на депозита! Възможно е плащане на вноски – обадете се и заедно ще измислим най-доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният паспорт трябва да е валиден най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти:  Воаяж Би Травел ЕООД, лиценз No РК-01-7617 Борислава Илиева, Мениджър Пътувания 
 • Тел. : 0899 913 627 
 • имейл:  voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни:  Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, при платежното нареждане отбележете : 1. Основание: Екскурзия до Малайзия и Сингапур 2. Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Програмата, която Ви предлагаме, е изключителна, защото в нея е събрано най-доброто от Малайзия, а накрая сме добавили и щипка лукс в Сингапур.

Хотелите, с които работим са подбрани за да предоставят както нужния лукс, така и много важната централна локация. Има няколко вътрешни полети, за да е максимално удобно за клиентите ни и да не се губи излишно време в пътуване. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не Ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет. Ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.

Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Култура, кулинария, представления, плаж – програмата, която Ви предлагаме, е уникална за българския пазар. Всички други турове включват Малайзия, и то единствено Куала Лумпур, само като междинна спирка или кратка част от по-голямо пътуване из Азия. Нашето пътешествие е посветено изцяло на тази изключително разнообразна страна, при това през най-интересния период – Август, когато китайските общности празнуват Фестивала на гладните духове (Hungry Ghost Festival). Този празник почита предците, изключително тачени в китайската култура, и се отбелязва с пищни приношения от храна и различни дарове в храмовете, с различни представления и празненства на открито, които продължават цял ден и цяла нощ. Невероятно цветно и интересно преживяване е, многопластово и сложно, чиито подробности ще ви обясним на място, и в чието честване ще можем да се включим.

С нашето пътешествие ще имате възможност да се потопите в различните местни култури – малайска, индийска, китайска, и да опознаете най-важните забележителности в страната – столицата Куала Лумпур и пещерите Бату Кару, “червеното градче” Мелака и град Джорджтаун на остров Пенанг – и двата включени в списъка на световното културно наследство на Юнеско и отличаващи се с красива колониална архитектура. Ще разгледаме и целия остров Пенанг – едно изключително място, преплело всички култури на Азия. Планирано е, разбира се, и време за почивка и плаж – на известните острови Лангкави. Все пак отиваме в най-подходящото и приятно време от годината – сухия сезон.

Последните 2 дни ще опознаем и Сингапур – уникален град, събрал в себе си най-доброто от традициите и модерността. Акцентът на пътуването е храната – с толкова много културни влияния в Малайзия сме нетърпеливи да Ви покажем многообразието от различни кухни и вкусове, на които ще обърнем специално внимание! Водачът ни ще е българка, специалист по културология, живяла в тази част на света, и така ще имате възможност да се докоснете максимално до автентичния начин на живот на местните хора и узнаете повече за културата и традициите им.

Климатът както в Малайзия, така и в Сингапур като цяло е горещ и влажен, така че бъдете подготвени за няколко по-влажни дни. Температурата остава сравнително постоянна през цялата година: 25 ~ 35°C.

Полет до Куала Лумпур. Пристигаме късния следобед на следващия ден.

След като се настаним в хотел, за вечеря ще се отправим към някой от нощните пазари, откъдето ще започнем нашето екзотично приключение в оживената столица на Малайзия.

След закуска ще започнем деня с централните забележителности на Куала Лумпур: търговският център “Златният триъгълник“ (Golden Triangle), Кралският дворец (Istana Nagara), Площада на независимостта (Merdeka Square) и Националната джамия (Masjid Jamek Mosque) – ядрото на стария град.

Ще се качим на кулата Menara Kuala Lumpur, където от 420 м височина ще се насладим на гледка към целия град. Ще продължим към известните кули „Петронас“ (Petronas Towers) и ще разгледаме паркът до тях – KLCC Park

Вечерта – възможност за посещение на кулите “Петронас” (Petronas Towers), символ на Малайзия, и поглед към града от въздушния мост („sky bridge”), свързващ двете сгради, издигнaт между 41-ия и 42-ия етаж на 452–метровите сгради.

*Нощувка в хотел

След закуска ще отидем до известните пещери Бату (Batu Caves), намиращи се на варовиков хълм на около 13 км от централната част на града. Името си получава от Сунгай Бату (Каменната река), която тече покрай хълма. Пещерите Бату са едно от най-популярните индуистки светилища извън Индия, посветено на Муруган – бог на войната и водач на армиите на боговете. 43-метровата му статуя, която ни посреща пред хълма, се е превърнала в един от символите на Малайзия. Догоре ще се изкачим по 272 цветни стъпала. По тях свободно се разхождат маймуни, затова по време на посещението трябва да скриете всички бижута, очила и телефони в раниците и чантите си и да ги затворите добре!

Следобеден придвижване с влак до Мелака. Хотелът, в който ще се настаним, ще е в колониален стил в близост до известната улица Джонкър, разположена в сърцето на града. Вечерта ще се разходим, ще наблюдаваме празника и представленията в китайските храмове, и ще опитаме местните специалитети.

*Нощувка в хотел

Като бивш колониален град Мелака притежава отличителния чар на стария свят. Ще направим обиколка из града, обикаляйки по тесните криволичещи улици, за да усетим старата Мелака и да научим за древната търговия с подправки, с която градът е известен. По пътя ще посетим и улица Хармония (Harmony Street) – изпълнена с джамии и храмове, внасяща усещане за спокойствие. Ще разгледаме джамията (Melaka Straits Mosque), няколко китайски храма и традиционна къща-музей.

Вечерта можем да се качим и на круиз по реката, откъдето да се полюбуваме на нощните светлини на града и на кулинарни приключения.

*Нощувка в хотел

След закуска ще имаме още малко време да отделим на забележителностите на Мелака или на покупки, преди да се отправим към летището и да потеглим към Пенанг.
Настаняваме се в сърцето на Джорджтаун.

С дълга и богата история, съчетана с модерен начин на живот, столицата на Пенанг е един от най-интересните и цветни градове не само в Малайзия, но и в цяла Азия. Наречен е на крал Джордж III, а разходката по улиците на Джорджтаун е като разходка по пътеките на историята, изкуството и кулинарията!

*Нощувка в хотел

След закуска ще направим обзорна пешеходна разходка из цветния и интересен Джорджтаун. Ще се насладим на историческите забележителности, тесните улички и оригиналното улично изкуство, които придават на Джорджтаун неговата уникална атмосфера. Ще минем покрай Кметството (City Hall) и Форт Корнуолис (Fort Cornwallis) най-голямата крепост в Малайзия, ще продължим през улицата на четирите религии, където се намират китайският храм на Богинята на милосърдието (Goddess of Mercy Temple), индуисткият храм Шри Махамариаман (Sri Mahamariamman Temple), джамията Капитан Клинг (Kapitan Keling Mosque), и най-старата англиканска църква в Югоизточна Азия – Сейнт Джордж (St. George’s Church) (1819). Ще посетим и Имението на Чеон Фат Це (Cheong Fatt Tze Mansion), наричано още Синьото имение (The Blue Mansion), една от най-известната сгради на Пенанг.

Ще ви оставим и свободно време, за да може да усетите града по своему.

Пенанг е основен център на китайската общност и Фестивалът на гладните духове ще е в разгара си. Ще посетим китайски домове-храмове, а вечерта и представление.

Вечерта няма как да не отделим внимание на уличната храна. Тук можете да опитате прочутите нудли Assam Laksa, Char Kway Teow, или някое пикантно рибно къри. Изборът е огромен, но не се притеснявайте, ние ще ви помогнем да се ориентирате и опитате от колкото се може повече ястия.

*Нощувка в хотел

Денят е посветен на най-големия будистки храм от Югоизточна Азия – Кек Лок Си (Kek Lok Si Temple), който е важен поклоннически център за будисти от Хонконг, Филипините, Сингапур и други страни в Югоизточна Азия. Целият комплекс от храмове е построен в периода 1890-1930 г., и е по инициатива на монаха Бео Лиан. Основната сграда в комплекса е поразителната седеметажна пагода на Рама VI (пагода на десетте хиляди Буди) с 10 000 статуи на Буда от алабастър и бронз и 36 метрова бронзова статуя на Куан Ин (Kuan Yin), богинята на Милосърдието.

Следобед ще посетим „Клан Джетис“ (Clan Jetties) – едно от традиционните надводни селища в Джорджтаун, намиращо се в близост до фериботния терминал. Тези селища са били построени от седем китайски клана, които са управлявали оттам доходната си индустрия: товарене и разтоварване на ценни товари в пристанището на Пенанг. Следвайки крайбрежните алеи, ще се разходим из малките къщи и улички, наблюдавайки как живеят обитателите, и ще се включим във вечерните празненства на Фестивала на гладните духове, отново наслаждавайки се на местните специалитети.

Ще наблюдаваме и традиционни представления: “лъвски танци” (lion dance), куклен театър, китайски театър (китайска опера), които се изнасят, за да забавляват завърналите се временно на земята духове на предците. Друг задължителен обичай е горенето на макети от хартия, изобразяващи пари или други предмети от ежедневието, за да бъдат използвани от душите в отвъдното. Фенерите и огромните декорирани свещи също са неотменна част от фестивала, който наподобява нашата Задушница, но се празнува по много по-пищен и жизнеутвърждаващ начин.

*Нощувка в хотел

Сутрешен полет до Лангкави.
Настаняване в хотел на плажа – разходка и време за релакс.

Лангкави е архипелаг, състоящ се от 99 острова на западния бряг на Малайзия. Основният остров е заобиколен от тюркоазено море, живописна хълмове, плажове с фин пясък и люлеещи се кокосови палми.

*Нощувка в хотел

Ще имаме два пълни дни за плаж, почивка и любуване на прекрасната тропическа природа на острова.

Може да отидем до Langkawi Sky Bridge – дълъг 125 метра, на 660 метра надморска височина, откъдето се открива прекрасна гледка. Или пък да се разходим с лодка из съседните островчета. Идеално е и за гмуркане и с шнорхел. А за любителите на шопинг ще кажем, че Ланглави е безмитна територия, която вероятно е втората най-добра причина да се посети (разбира се, след плажовете!).

*Нощувка в хотел

Сутрешен полет до Сингапур.
Пристигаме в Сингапур на обяд – настаняване и разходка из централната част на града.

Сингапур е островен град-държава южно от Малайзия, и представлява глобален финансов център с тропически климат и мултикултурно население. Чудесен начин да видим старите части на града е като се разходим из Малка Индия и Чайнатаун. Ще разгледаме и известната търговска зона на Orchard Road. Разбира се, разходката из Сингапур няма да е пълна ако не отидем и до Кларк Кей (Clarke Quay), Марина бей (Marina Bay) и Градините край Залива (Gardens by the Bay).

*Нощувка в хотел

Днес ще отидем до Сентоса. Преди да стане известен като Сентоса, този остров, разположен близо до южното крайбрежие на Сингапур, е бил британска военна крепост. След окупацията на Япония през Втората световна война, в Сингапур се завръща британското управление и островът е преименуван на „Сентоса“, което в превод означава „мир и спокойствие“.

В течение на своята забележителна история Сентоса се е превърнал в обичан островен курорт, най-известен със своите тропически плажове, луксозни хотели и вълнуващи атракции. Това е цял остров със забавления!

Ще оставим и малко свободно време да се полюбувате на града по свой начин.

*Нощувка в хотел

Полет за София. Пристига се на същия ден.

Разгледайте личният ни архив от снимки тук: http://bit.ly/PicsPhilippines
Нашата примерна индивидуална програма можете да разгледате тук.

Запознай се с Малайзия

Запознай се с Сингапур

Галерия

Имате въпроси?