Най-добрите водопади в Лаос

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Водопад Куанг Си, Лаос
Прочутият водопад Куанг Си, разположен близо до град Луанг Прабанг.
Красив кадър от една от нашите групи до Камбоджа, Тайланд и Лаос. Потопете се в магията на трите страни заедно с нас!

 

Със своята девствена природна красота и спокойна атмосфера, Лаос е перфектното място за посещение. Той предлага убежище както и авантюристи, и за любители на природата. Това все още е не толкова позната дестинация. Гарантираме обаче, че ще Ви стане любима!

Водопад Куанг Си:

На първо място, разбира се, поставяме прочутия водопад Куанг Си. Той е разположен близо до град Луанг Прабанг. Включен е в обиколката ни по време на нашето пътуване из Камбоджа, Тайланд и Лаос. Докато се впускаме в заобикалящата джунгла, звукът на каскадна вода става все по-силен. Намеква ни за величествената гледка, която ни очаква. Изниквайки от изумрудената зеленина, Куанг Си се разкрива в цялата си слава. Многоетажна каскада от тюркоазени басейни, всеки по-привлекателен от предишния. Потопете се освежаващо в кристално чистите води. Насладете се на спокойствието на този естествен оазис.

Този водопад наистина си заслужава! Докато звуците на каскадна вода отекват през гъстата зеленина, ние се пренасяме в истинско “царство”. Тук цари спокойствието и величието на природата се разкрива в целия си блясък.

Разположен е на около 29 километра южно от Луанг Прабанг. Достигането до водопада Куанг Си е приключение само по себе си. Пред нас се открива красивата природа и местния начин на живот.

Докато наближаваме водопада Куанг Си, звукът на бърза вода става все по-силен. Засилва се и очакването ни за това, което предстои. При пристигането си ще бъдем посрещнати от поредица от подредени тюркоазени басейни. Всеки е по-хипнотизиращ от предишния. Основната каскада стои на зашеметяващите 60 метра височина. Тя привлича вниманието, тъй като се потапя в кристално чист басейн отдолу. Приканва ни да се потопим във водите час по скоро. 

Отвъд главния водопад мрежа от пътеки примамва авантюристи да изследват заобикалящата джунгла. Разходете се по криволичещи пътеки, засенчени от извисяващи се дървета. Ще се натъкнете на скрити ниши и уединени басейни. Те предлагат мигове на спокойствие сред прегръдката на природата. Дръжте очите си отворени за местната дива природа. От цветни пеперуди, прелитащи сред листата, до любопитни маймуни, които се люлеят от клон на клон. Има от всичко!

Ако желаете да се потопите във водите на Куанг Си, можете да се запишете за нашата програма до Камбоджа, Тайланд и Лаос –> линк

Водопад Куанг Си, Лаос
Посещението на водопада е завладяващо преживяване, което събужда сетивата и насърчава дълбока връзка с природата.

Водопад Тад Фейн:

Друг вдъхващ страхопочитание водопад в Лаос е Тад Фейн. Той е сгушен в платото Болавен. Тук пейзажът се превръща в зелен рай. Мястото е осеяно с кафеени плантации и хълмове. Тад Фейн пленява с отвесния си спад от над 100 метра. Създава се хипнотизиращ спектакъл, който оставя посетителите във възторг.

Водопад Тад Сае:

Още един живописен водопад е Тад Сае. Той е азположен на кратко разстояние от Луанг Прабанг. Достъпен само с лодка или живописен преход през джунглата, водопадът предлага спокойно бягство от оживения градски живот. Той се спуска леко върху варовикови образувания. Създава се поредица от терасовидни басейни, идеални за плуване и пикник.

Водопад Пха Ханг:

Скрит дълбоко в суровите пейзажи на северен Лаос е и водопадът Пха Ханг. Достъпен е само чрез предизвикателен преход през гъсти гори и скалисти терени. Водопадът възнаграждава безстрашните пътешественици с неукротимата си красота. 

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com 

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,

Водопад Куанг Си, Лаос