3350 лв/3880 лв с продължението в Азербайджан.

15.10-27.10.2022г.; 20.04-2.05.2023г.;02.10-14.10.2023г. 13 дни/11 нощувки и 1 късен чек аут

Екскурзия в Армения, Грузия и Азербайджан- открийте чудесата на Кавказ!

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Дни
Часове
Минути
Секунди

изживей 13 незабравими дни!

Програма
Екскурзия до Армения, Грузия и Азербайджан- най-доброто от Кавказ!

МАРШРУТ: София – Тбилиси – Дилижан – езерото Севан – Ереван – Хор Вирап – Арени – Гарни и Гегард – Кахетия – Мцхета – Габала – Шеки и Баку – София

15.10-27.10.2022г.; 20.04-2.05.2023г.;02.10-14.10.2023г. 

      13 дни/11 нощувки и 1 късен чек аут!

ЦЕНА: 3350 лв- само Грузия и Армения; 3880 лв.Армения, Грузия и Азербайджан, с настаняване в  3 и 4 звезди хотели и с отлични оценки

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач на български език. Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач) ИЛИ някой иска да удължи пътуването си и да види още места се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

Ще отделим специално внимание на местните деликатеси по райони и ще се потопим максимално в местната култура

 • Самолетен билет София – Тбилиси – Баку – София с включени летищни такси и един чекиран багаж от 23 кг.

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.

 • 12  нощувки в 3 и 4  звездни хотели или 11 нощувки и 1 късен чек аут (спрямо самолетните билети).
 • 11 закуски, 3 обяда в Армения, дегустации на вино в Арени и световноизвестен коняк, 1 обяд в Грузия и 1 вечери, с дегустация на вино в Кахетия
 • Мастър класове за хляб лаваш в Армения, за печене на грузински хляб и сладки 
 • Входни такси по местата упоменати в програмата
 • Всички трансфери по програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Български водач-преводач с опит
 • Допълнително се заплаща ~460 лева за единична стая
 • Лични разходи 
 • Бакшиши
 • Виза за Азербайджан- 35 евро за български граждани (визата е електронна и ще съдействаме за ваденето и).
 • застраховка отмяна на пътуване- препоръчителна
 • 100 лева капаро при записване
 • 50 % депозит от пакетната цена до 30.06.2022. Възможно е и плащане на вноски, обадете ни се, ще измислим най- добрия вариант!
 • Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • E-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете 1.Основание: Екскурзия до Армения, Грузия и Азербайджан 2.Получател: Воаяж Би Травъл ООД 3.Наредител: Вашето име.
 •  

За  Азербайджан- вади се  в Посолството в София :

 • паспорт
 • формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Азербайджан;
 • 2 снимки паспортен формат с размер- трябва да са направени последните 6 мес, в анфас, на бял фон
 • такса кандидатстване за виза-35 евро.

   

  За Армения и Грузия не се изискват визи!
 • Oтносно изискванията за влизане по страни:
  Армения- не се изисква вече нито тест, нито сертификат.
  Грузия- ако имате документ за завършен ваксинационен курс (2 дози или 1 доза Янсен ) не е нужен тест.
  Азербайджан- ако имате документ за завършен ваксинационен курс (2 дози или 1 доза Янсен ) е достатъчен, както и за преболедуване. 
 • Опасно ли е  и мога ли спокойно да пътувам там?– регионът е много спокоен и един от най-безопасните в света. 
 • Мога ли да пия вода от чешмата?– По принцип водата е годна за пиене, но е добре да имате предвид, че на различни места по света е възможно организмът ви да не е свикнал с бактериите и микроорганизмите и е по- добре да си купите бутилирана вода.
 • Има ли нещо по- специфично, което трябва да знам?– Ако някой ви предложи храна, напитка или друга почерпка се счита за много грубо ако откажете. 
 • Има ли дрес код?- като цяло не, но когато посещавате религиозни обекти трябва да са покрити коленете и ръцете ви. 

Програмата, която ви предлагаме е събрала наистина най-доброто от Кавказкия регион. Запознаваме ви с най-ранните християнски държави в света- Армения и Грузия, както и с обичащия лукса Азербайджан.Ще видите стари крепости и укрепления, манастири и джамии, но и едни от най-добре проектираните сгради в света- като културния дом в Баку. Включени са дегустации на едни от най-добрите  вина в света, мастър класове за правенето на хляба лаваш, дребни арменски сладки. Ще ни представят върванията и начина на живот на тези хора, живеещи между Европа и Азия. 

Хотелите, с които работим са подбрани за да предоставят както нужния лукс, така и много важната централна локация.

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.

Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Сутрешен полет от София или Варна до Тбилиси с Турските авиолинии. Кацане следобед и настаняване в хотел. 

Вечеря с фолклорно шоу. (включена в цената)

Хотел Marionn 4* или подобен

След закуска ранен трансфер до границата на Грузия и Армения. След преминаване на границата ще се запознаем с прекрасното градче Дилижан, известно като спа център. Местните с любов наричат града Швейцарската Армения. Природата наистина е омайващо красива. Малките стръмни улички, усмихнатите хора, както и старият град на Дилижан ни връщат в романтичния 19 в. Ще посетим един от най-почитаните манастири на Армения – Хагартсин, строен между 10 и 13 век. Обяд и посещение на езерото Севан, едно от най – високо разположените планински езера. Местните на галено го наричат Арменско море. Разположен гордо на полуостров Севан се намира и един от най – посещаваните манастири в Армения – Черния манастир или Севанаванк. Гледката отгоре е повече от възхитителна. 

Нощувка в Ереван- Regineh 3* или подобен

 

След закуска започваме и с опознаването на столицата на Армения – Ереван. Ереван се слави като един от най – старите градове в света и има защо. Доказано е, че още 8 век преди Хр. тук са живеели хора. Известен е бил и като Розовия град, поради розовият нюанс на скалния материал, използван за построяването на сградите тук. Градът наистина е забележителен и има цели 5000 паметници на културата, които чакат да бъдат открити от туристите. Ще посетим Института на древните ръкописи, ще видим известните “Пеещи фонтани“ на Ереван. Ще обърнем заслужено внимание на прекрасните площади на Ереван. Накрая ще се възнаградим с гледка от високо на Ереванската Каскада. Това е стълбище на 8 нива, строено през Съветския период, но напълно реновирано през 2009г. Днес е денят, в който ще посетим и фабрика за известния Арменски коняк, където ще имаме възможност и да дегустираме този деликатен вкус. Посещение на пазарът на изкуствата- Вернисаж, който се е разпрострял в целия квартал. Пазарът е високо ценен от любителите на изящните предмети, като тук може да намерите прекрасни уникати на ръчно правени бижута, картини с масло, керамика и друго. 

Нощувка в Ереван- Regineh 3* или подобен 

След закуска ще се отправим в посока планината Арарат и манастира Хор Вирап. И планината и манастира са свещени за Арменския народ. Армения е първата държава в света, която приема Християнството за държавна религия през 301 г сл Хр. Арарат е известна още и като Библейската планина, защото се счита, че точно там е спрял Ноевия ковчег и Ной се е установил със семейството си след потопа.

Тръгваме отново, за да поспрем във винарското селце Арени. Армения е световно известна с вината си и наистина има защо. Съвсем наблизо и при разкопки в пещера е открита и първата винарна в света.От тук произхожда и известния сорт Черно арени. Ще посетим и частна винарна, където ще имате възможност да опитате и богата селекция от уникални арменски сортове. За обяд сме поканени в къщата на арменци, за да вкусим прекрасния вкус на истинската храна. Посещение на един от най-красивите манастири Нораванк, строен 13-14 век преди да поемем обратно към Ереван. 

Нощувка в Ереван- Regineh 3* или подобен

Днес се запътваме обратно в Грузия като по пътя ще спрем да видим езическия храм в крепостта Гарни, който е единственият запазен подобен храм на територията на Армения, както и на бившите съветски републики. Строен е през далечният 1 век, като постройката има много силно гръцко влияние. Древните жители тук са почитали Слънцето. В близост са запазени и руините на дворец, царска баня и разбира се царската винарна. Тук ще спрем за обяд в типичен арменски ресторант и ще се включим в майсторския клас по правене на типичния арменски хляб лаваш. След това ще посетим и скалното чудо на Армения – скалния манастир. Счита се, че дълго време тук е пазено копието, което пронизва тялото на Христос на кръста, преди реликвата да бъде преместена в музея Ечмиадзин. Голяма част от манастира е издълбана в самите скали. 

Трансфер до Грузинската граница и нощувка в Тбилиси- Marionn 4* или подобен

След закуска ще се разходим, за да опознаем прекрасния град Тбилиси – столицата на Грузия. Ще видите първия грузински куклен театър – Театъра Габриадзе. Сградата е красиво декорирана с прекрасна часовникова кула и на всеки кръгъл час между 12 и 17 ч, излиза ангел, който отброява часът. По желание може да се насладим на красивата сграда, седнали в кафетериите отсреща, в компанията на кафе, чай и разбира се вкусното грузинско хачапури- печен хляб, пълнен с кашкавал. Ще вървим покрай църкви, манастири и джамии и градската крепост Нарикала. 

Нощувка в Тбилиси- Marionn 4* или подобенЕдно от най-красивите места в цяла Грузия е манастирът Бодбе, в Източна Кахетия. Пътят до там е около час и половина, но природата и манастира са определено впечатляващи. Ще посетим и Сигнахи, “градът на любовта” и неговата стара крепост от 18 в., с цели 23 кули. 

Посещение на традиционна грузинска винарна и ще имаме възможност отново да вземем участие в кулинарен мастър клас и да се запознаем с Грузинската кулинария. Трансфер обратно до Тбилиси. 

Нощувка в Тбилиси- Marionn 4* или подобен

 

Нощувка в Тбилиси. Посещение на Мцхета- първата Грузинска столица. Мцхета е древната столица на Грузия и един от най-обичаните градове. Мястото е много важно за всеки местен и често го наричат и “Втори Йерусалим “. Според древните предания градът е основан от Месхет, един от близките потомци на Ной. Градът и многобройните храмове вътре са под защитата на Юнеско. Тук е и главният храм на Грузия – Светицсховели, в превод името му е Животворящ стълб. Ще се качим и до манастира Джвари, от където ще имаме прекрасна гледка към целия град. 

Вечеря в традиционен ресторант и трансфер до Тбилиси.

Нощувка в Тбилиси- Marionn 4* или подобен 

След закуска трансфер към границата с Азербайджан. По път ще се спрем в Шеки, една от най – важните спирки по Великия път на коприната. Шеки е красив град, известен със занаятчиите си. Пахлава са традиционни азерски сладки, които ще видим и дегустираме тук. Местни платове, ръчно предени и красиви картини. Вкусният местен деликатес в Шеки е агнешкото пити, приготвено с много шафран и местни подправки. Ще посетим и задължителния летен дворец на хана в Шеки, изрисуван красиво от пода до тавана. Следващата ни спирка за денят е Кервансарай.

Нощувка в Габала, Азербайджан- хотел Gozel Hotel 3* или подобен

Габала е едно от най-прекрасните места в цял Азербайджан. За цели 600 г, градът Кабала е столица на древната Кавказка Албания. Руините на древния град и главната порта за влизане в града са запазени до днес. По късно през деня ще поспрем на езерото Нохур, с възхитителни гледки към планините на Кавказ. Водопадът на Седемте красавици е впечатляващ.

Нощувка в Габала- Gozel Hotel 3* или подобен

Закуска в хотела и трансфер до Баку. Свободно време за разходка или почивка. 

Нощувка в Баку- City Park Hotel 4* или подобен

След закуска ще се запознаем с прекрасния Баку – столица на Азербайджан и най – ниската столица в света. Баку е разположен на 28 м под морското равнище и се числи и като най – големия град под морското равнище. Разположен на крайбрежието на Каспийско море, Баку е наистина град заслужаващ възхита. Често го определят като екзотичния Дубай на Каспийско море, заради уникалната архитектура и любовта на каспийците към позлатата. 

Започваме с архитектурното чудо на Азербайджан – културния център Гейдар Алиев, построен по проект на известната архитектка Заха Хадид, това е и най – добрата сграда в света за 2014 г. Огнените кули на Баку пък са друг от символите на града. 

Баку е една екзотична смесица от ново и модерно и стари, древни и исторически ценности. Пази съкровени спомени от империята на Сефевидите. Най – впечатляващ е дворецът на Ширваншах. Между 12 и 14 век са построени много крепости и укрепления. Може би едно от най – впечатляващите е Кулата на девицата в Баку, която е и символ на града. Кулата е издигната в южния край на Ичери Шехер – стария крепостен град на Баку. Ще се разходим по старите улици и ще се върнем назад във времето на шейхове и богатства. 

Нощувка в Баку- City Park Hotel 4* или подобен – късен чек аут и трансфер до летище около полунощ.  

Нощен полет до София. Пристига се на същия ден. 

Запознай се с Грузия

Запознай се с Армения

Галерия

Имате въпроси?