Раят на Палаван: Ел Нидо

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Ел Нидо, Палаван, Филипини
Един от най-добрите начини да изследвате Ел Нидо е чрез обиколки на острова… или с кокос в ръка!

Палаван е често наричан „Последната граница“ на Филипините. Той е съкровищница от природни чудеса.

 Сред многото зашеметяващи дестинации Ел Нидо и Корон се открояват със своите спиращи дъха пейзажи, кристално чисти води и оживен морски живот.

Ето един поглед към рая в тези очарователни местности.

Ел Нидо се намира в североизточната част на Палаван и ще ви впечатли с невероятно красивите си плажовете, кораловите рифове и варовикови скали. Не случайно се намира в класациите за едно от най – красивите места във Филипините и в света и ежегодно привлича огромен брой туристи. Това е скъпоценният камък на залива Бакуит.

Тук ще намерите:

  1. Девствени плажове и варовикови скали

Ел Нидо е известен със своите драматични карстови варовикови образувания, които се издигат величествено от тюркоазените води. Плажовете тук предлагат прахообразен бял пясък и спокойна обстановка. Идеални са за релакс. Част от тях са Nacpan и Seven Commandos.

  1. Приключения с прескачащи острови

Един от най-добрите начини да изследвате Ел Нидо е чрез обиколки на острова. Тези обиколки обикновено са обозначени с A, B, C и D. Те отвеждат посетителите до скрити лагуни, уединени плажове и оживени коралови рифове. Акцентите включват Голямата лагуна, Малката лагуна и Тайния плаж. Всяко от тези места предлага уникални и хипнотизиращи пейзажи.

  1. Богат морски живот

Водите на Ел Нидо гъмжат от морски живот. Това го прави рай за гмуркачи с шнорхел. Кораловите рифове са дом на разнообразни риби, морски костенурки и други морски създания. Местата за гмуркане като Dilumacad Tunnel и South Miniloc са популярни места за подводно изследване.

  1. Приключения и дейности

Отвъд плажовете и островите, Ел Нидо предлага различни дейности за любителите на приключенията. Каякинг, падълборд и катерене по скали са популярни начини да се насладите на природата. Изкачването на Taraw Cliff осигурява вълнуващо изживяване и панорамна гледка към Bacuit Bay.

Какво можете да правите тук?:

Можете да направите еднодневна екскурзия – обиколка на островите.
Мястото е перфектно за гмуркане и плуване в кристално чиста вода сред пъстрите коралови рифове и богатия подводен свят там. Може да избирате между няколко различни екскурзии, в зависимост от вашите предпочитания.

Можете също да се качите на трайсикъл и да посетите някой от множеството плажове около Ел Нидо. Част от тях са: Corong Corong beach, Nacpan Beach, Calitang Beach, Duli Beach, Las Cabanas и други. Всичките са изключително красиви и който и да изберете няма да сбъркате.

Прегърнете естествената красота, потопете се в оживените морски екосистеми и открийте очарователната привлекателност на съкровищата на Палаван.

Линк към нашата програма до Южна Корея и Филипини –> тук

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,

Ел Нидо, Палаван, Филипини