6050 лв.

11.05 - 23.05.2022, 25.10 - 06.11.2022г. 13 дни/10 нощувки Очаквайте скоро потвърдена група! Пишете ни за повече информация!

Пътешествие до Южна Корея и Япония

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Програма
Пътешествие до Южна Корея и Япония

Запази мечтаното пътуване само за 1 евро до края на октомври! Гарантирано връщане на пари, ако екскурзията не се осъществи!

София – Сеул – Бусан – Осака – Киото – Нара – Токио – София

* Обявените дати са за организирано пътуване с  малка група от 8 човека и водач на български език! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

  • Самолетен билет София – Сеул / Токио – София с включени летищни такси и багаж
  • Самолетен билет Бусан – Токио с включени летищни такси и багаж
   *Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
  • 5 нощувки в 3* хотели със закуски в Южна Корея
  • 5 нощувки в 3* хотели със закуски в Япония
  • Едноседмичен билет за влака-стрела ”Шинкансен” в Япония и всички влакове/автобуси в страната
  • Всички трансфери по програмата в Южна Корея и Япония, вкл. градски транспорт
  • Разглеждане на едни от най-големите културни и духовни забележителности по райони
  • Входни такси за местата, описани в програмата
  • Билет за едно от най – забележителните театрални представления в Сеул – Cookin’ Nanta!
  • Включена традиционна вечеря в Киото!
  • Български водач-преводач живял и пътувал в Япония повече от 2 години
  • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро на човек със ЗАД „Армеец“
 • Лични разходи: 800~1000 лева
 • Допълнително се заплаща ~800 лева за единична стая
 • Круиз по река Хан – 40 минути с жива музика – 50 лв. 
 • Полудневен тур (около 7 часа) до Южнокорейска демилитаризирана зона – 95 лв. 
 • Корейски открит фолклорен музей – 30 лв.
 • Традиционно представление в Gion Corner, Киото – ¥3,150
 • Digital Art Museum (Odaiba) – ¥3,200
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит!
  *Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най-доброто решение!
 • Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Илиева, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • E-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете : 1.Основание: Екскурзия до Южна Корея и Япония 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име.

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Здраве:
Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Нашата авторска програма претърпя няколко трансформации, за да можем днес да Ви я представим в най-завършения и рафиниран вариант! За да стигнем до тук, се консултирахме с наши клиенти, пътували по програмата, с цел да изчистим максимално динамиката ѝ и да гарантираме оптимално удобство и пълно удовлетворение от пътешествието.

За нас вашият комфорт по време на придвижването, настаняването и цялостното преживяване е топ приоритет и не сме склонни на никакви компромиси в това отношение!

Държим максимално да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате. Затова и се съобразяваме с личните ви предпочитания и желания, винаги когато това е възможно. А при нас това е често възможно заради ограничените места във всяка група – пътуваме с групи до 8-10 човека.

Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местната пекарна. Обръщаме специално внимание на местните деликатеси и за всеки ден сме предвидили да опитате нещо различно.

Това 12 дневно пътуване ще ви заинтригува със завладяващата история на Япония и Южна Корея и чудните им забележителности – с местата, които никога не спират да се развиват и въпреки това са съхранили своите традиции и култура.

Южна Корея не напразно се гордее с вековната си култура и отлично съчетава това с модерен начин на живот, с което очарова и вдъхновява пътешественици от цял свят на всякаква възраст. Потопете се из неспящия град Сеул, посетете емблематичния дворец Кьонбок и се насладете на изумителна гледка от кулата Намсан. Освен, че в нашите програми обръщаме специално внимание и на месните деликатеси, специално в Сеул ще изживеем драмата и комедията на най-дълго играното театрално представление на Южна Корея – Cookin Nanta, на което ще се удивите на енергични кулинарни умения. 

След това ще се придвижим до Япония, където ще започнем със съвременния град Осака – търговската столица на Япония и един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Следват посещения на уникални забележителности като храма Тодайджи, парка Нара и Златния павилион. Насладете се на невероятна гледка към връх Фуджи, придвижвайки се с влака-стрела към съвременната японска столица – Токио, където ще завършим нашето приключение. 

Полет до Сеул, настаняване в хотел около 20:00 ч. на следващия ден. 

Полетът се извършва от турските авиолинии. Прекачването е оптимално без да има продължително чакане за следващ полет.  

Сеул, столицата на Южна Корея, e модерен азиатски мегаполис, високотехнологичен град с блестящи небостъргачи, отлично съхранени паметници на културата и уникална кухня.

След като се настаним и освежим, ще излезем за първата ни разходка из столицата и ще се потопим в забележителностите, звуците, миризмите на нощен Сеул насищайки всички сензорни рецептори, включително един от най-важните – вкусовия 🙂 

След закуска ще се оправим към кралския дворец Кьонбокгунг (Gyeongbokgung Palace), който е разположен в сърцето на корейската столица. Той е най-големият и най-красивият от 5-те главни двореца на династията Чосон. Който желае може да се облече в традиционно корейско облекло (ханбок) и така да разгледа двореца. По този начин ще имате възможност да обогатите още повече вашето изживяване и да се слеете с корейската култура и традиции. 

Кьонбокгунг е завършен през 1394 г. и е служил като основен дворец на династията Чосон до войната с Япония през 1592-1598 г, когато е бил разрушен. През 19 век по време на управлението на крал Годжонг са възстановени над 7700 зали и 500 сгради. Но в началото на 20 век дворецът отново е разрушен от японците, а пълното му възстановяване продължава и до днес. 

Следва разходка из Bukchon Hanok Village – историческо селище, съхранило над 900 ханок (традиционни корейски къщи), намиращо се между два от най-величествените дворци – Кьонбокгунг и Чхандоккун. Селището датира от времето на династията Чосон (1392 – 1897) и в него са живеели главно членове на кралското семейство, аристократи, заможни граждани и високопоставени държавни служители, докато днес е обикновен жилищен район. Къщите (ханок) са построени в традиционен архитектурен стил, като днес много от тях са превърнати в музеи, занаятчийски работилници, ресторанти, чайни и други, предоставящи на посетителите незабравимо изживяване и вникване в традиционната корейска култура.

Следва обяд. Всеки ден подбираме нещо различно и традиционно за хапване. 

След това продължаваме към двореца Чхандоккун (Changdeokgung Palace), известен и като “Източния дворец”. Дворецът е построен по нареждане на крал Теджонг (3-ят крал от династията Чосон) като строителство му започва през 1405 г. и завършва през 1412 г. През 1623 г. е разрушен по време на политически бунтове и военен преврат и е реконструирана едва 24 години по-късно (1647г.).

От петте двореца, Чхандоккун е най-добре запазалия се и най-живописния – сградите са разположени в перфектна хармония със заобикалящата го природа, а уникалният дизайн на сградите повлиява на оформлението на други кралски резиденции. Близо около 60% от територията на двореца са заети от Huwon Secret Garden, която е служила като място за отдих на кралското семейство. През 1997 г. Чхандоккун е добавен към списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство като изключителен пример за архитектура и дизайн на градините в Далечния Изток.

За вечеря ще седнем в някое ресторантче в близост до хотела.

*По желание вечерта може да се насладите на круиз из река Хан с жива музика.

За този ден ви предлагаме две опции: 

 1. Полудневен тур до Южнокорейска демилитаризирана зона на границата със Северна Корея

Предлагаме ви организирана екскурзия до демитализираната зона, разделяща Северна и Южна Корея. Научете как този полуостров е разделен от опустошителната война в Корея като посетите парка Имджингак, “Третият тунел” и обсерваторията Дора.

В парка се съхраняват паметници от втората световна война като “Камбаната на мира”, стар парен влак, “Мостът на свободата” (“Мостът без връщане”), където са се разменяли военнопленници.
„3-ят инфилтрационен тунел“
е завършен през 1970 г., минава 73 метра под границата и е дълъг 1,6 километра. През тунела са можели да преминат около 30,000 войника в рамките на 1 час.
Обсерваторията Дора
е построена през 1987 г. на мястото на друга наблюдателница. От нея могат да се видят пропагандното селище Киджонг-донг и покрайнините на севернокорейския град Каесонг.

2. Корейски открит фолклорен музей (гр. Йонгин)

Открит на 3 октомври 1974 г. Корейското фолклорно село е популярна туристическа атракция както за корейци, така и за чужденци. Създадено, за да пресъздаде живота и културата от късния период на династията Чосон, селото се състои от над 260 традиционни къщи от различни социални класи, преместени и възстановени от различни краища на страната.

Разхождайки се из селото, ще видите хора, облечени в традиционни дрехи, работещи в своите открити занаятчийски работилници, към които можете да се включите и да си измайсторите нещо, или просто да си купите нещо за спомен. Освен това, ежедневно се провеждат различни арт представления с музика и танци.

Преди залез ще се съберем пак всички заедно и ще се отправим към телевизионната кула Seoul N-Tower за гледка над вечерен Сеул – намира на върха на планината Намсан, на 480 м надморска височина и предлага 360-градусово панорамна гледка към града. Кулата е построена през 1969 г., излъчваща телевизионни и радиопредавания в цялата столица, а днес се е превърнала в един от символите на Сеул. 

За финал на вечерта ще се потопим в едно от най – забележителните театрални представления в СеулCookin’ Nanta!

Придвижваме се до Бусан, втория по големина град в Южна Корея,  с бърз влак (около 2 часа и половина). Настаняване в хотел. 

За обяд ще отидем до Jagalchi Seafood Market, който се намира близо до хотела ни. Разположен близо до пристанището Намп в Бусан, рибният пазар Jagalchi е най-големият в Южна Корея. Всеки ден най-свежата риба се доставя от риболовни лодки.

Ще се разходим из шарените улици на Gamcheon Culture Village. Районът е известен със стръмните си улици, усукани малки алеи и ярко боядисани къщи, изпълнени със стенописи, картини, резби и други художествени щрихи – част, от които са направени от местните жители. За да може селото да се прероди като културен център, то е получило финансиране от различни правителствени служби за целите на градската регенерация. Така селото се възражда като най-колоритното и артистично място на Бусан. Тъй като е построено на стръмен склон от планината, селото е наречено „Мачу Пикчу на Бусан“.

За вечеря ще седнем в някое ресторантче по BIFF Square – дом на Международния филмов фестивал в Бусан, превърнал се в център за популярната киноиндустрия в Корея, както и за пазаруване, хранене, нощен живот и музикални представления.

Ще започнем деня с един от най – впечатляващите будистки храмове в Южна Корея  – Хедонг Йонгунса (Haedong Yonggungsa). Храмът е построен през 1376 г., по време на династията Корьо, от будисткия учител Наонг Хьоген. В превод означава “Храмът-дворец на Корейския дракон”. По време на японските нашествия в Корея (1592–98) е разрушен, но е възстановен през 30-те години на миналия век. Храмовият комплекс е един от малкото в Корея, разположени на морето, затова е известен и като “Храмът на брега”, откъдето по традиция се гледа изгрева в първия ден на годината.

Ще продължим към Gwangalli Beach, чиято плажна ивица е дълга 1,4 км и е известен с финия си пясък. В допълнение към красивия бряг и чистите морски води, около плажната ивица е пълно и с ресторанти и кафенета, от които може да се насладите на гледката. През нощта също е много оживено като много хора идват, за да се насладят на морето и да наблюдават моста Гуанган (Gwangan Bridge), простиращ се на хоризонта.

Ще завършим деня с Oryukdo Skywalk. Строителството е завършено през 2012 г. и се счита за разделителната точка между Източно и Южно море. Железни колони са поставени над 35-метрова брегова скала, а 15-метров стъклен мост, състоящ се от 24 стъклени плочи свързва железните колони. Дъното на стъклото е специално произведено с четири прикрепени 12-милиметрови стъклени парчета, покрити с бронезащитен филм, който има дебелина 55 милиметра, което прави конструкцията безопасна. Гледката на вълните през прозрачния под е наистина поразителна.

Свободна вечер.

Сутрешен полет от Бусан до Осака – третият по големина град и неофициална кулинарна столица на Япония. Придвижване и настаняване в хотел около обяд. 

*Ако е рано да се настаним, то ще си оставим багажа и ще се разходим до замъка, а след това ще имаме време да се освежим преди вечеря.

Осака е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Казват, че в Осака са и най-гостоприемните и общителни хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети, за да бъдат дружелюбни. Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част на страната, където всички стоят отляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара, то в Осака всички стоят от дясно!

Най-интересната забележителност на града безспорно е Замъкът Осака (Osaka Castle), който е построен през 1576 година. Той има пет-етажна главна кула, която днес впечатлява с възстановената си по образец от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството. Построен с цел да бъде най-здравият и най-красивият замък в Япония, днес той е един от най-известните и посещавани замъци в цялата страна. Настоящият замък е красиво свидетелство за традиционната японска архитектура – от финия баланс на цветовете до деликатните модели и форми, които украсяват всяко ниво.

Вечерта ще имате възможност да се разходите из най-оживеното място в ОсакаДотомбори (Dotonbori).

Придвижване до Киото – старата столица на Япония. (~1 час).

В миналото градът е бил столица на императорска Япония, но през 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата далеч от будисткото влияние. Днес е столица на префектура Киото.

Киото е един от градовете с най-богата култура в Азия. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храмове и 400 шинтоистки светилища.

След като си оставим багажа в хотела, ще започнем с опознаването на културните забележителности на Киото.

Ще започнем с един от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари (Fushimi Inari). Той е в списъка на ЮНЕСКО и датира още от преди Киото да стане столица. Светилището е известно със своите хиляди червени тори (порти, които символизират преминаването на свещена земя). От светилището тръгват няколко пътеки, които водят до свещения връх Инари, висок 233 метра.

Ще продължим с пътуване до най – старата столица на Япония – Нара, любимо място на всички туристи. Придвижването е около час. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи (Todai-ji), ще преминем през Парка на елените (Nara Park), с който градът също е известен.

Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Храмът Тодайджи привлича будистки поклонници и чужденци от векове. Основната зала на храма – „Големия източен храм“ – е най-голямата дървена постройка в света. В нея се намира най-голямата бронзова статуя на седнал Буда в Япония – 15-метровият Дайбуцу Буда.

Паркът на елените – с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове – е дом на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите и биват милвани от хората, докато не започнат да ядат закуските на учениците или дори вашата книжна карта на града.

Късния следобяд се прибираме в хотела ни в Киото.
Свободна вечер.

Ще започнем деня със зашеметяващия дзен будистки Златен храм (Кинкаку-джи). Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Кинкаку-джи (на японски  „кин“ означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу.  Конструкцията на храма е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магическо усещане на павилиона. Градината, която го заобикаля, е също изумително красива с езерото, малките пътечки, ручейчетата и екзотичната растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо, комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година.

След това ще посетим и Сребърния павилион (Гинкаку-джи), който има една по-автентична атмосфера и естественост в сравнение със Златния храм. Построен е през 1482 г. от шогуна Ашикага Йошимаса по образец на Кинкаку-джи. Павилионът е на два етажа, които са изградени в два различни архитектурни стила. Към храма има и гориста част покрита с мъх (както и малка бамбукова гора), което му придава тайнственост и магичност. Там се намира и една от най-красивите “сухи градини”, характерни за дзен будизма в Япония!

Привечер ще се разходим в квартала на гейшите Гион между исторически дървени къщи и малки улички. Ще поседнем в близост до реката Камо, където ще се слеем с местните и ще се полюбуваме на прекрасната гледка.

Имате възможност да посетите и традиционно представление в Gion Corner > The seven Japanese traditional performing arts, което се заплаща допълнително – ¥3,150.
Започва от 18:00 и 19:00ч., и е с продължителност 50 минути.

След представлението ще се насладим на традиционна вечеря – включена е в цената! 

Ще започнем деня с разходка из популярната бамбукова гора в Арашияма (Arashiyama Bamboo Grove), преди да се качим на влака-стрела и да се отправим към столицата на Япония  – Токио! 

След като се настаним в хотела, ще се отправим към националния парк Шинджуку Гьоен (Shinjuku Gyoen), който е един от най-известните и красиви паркове в Токио. Огромният парк се състои от три различни вида градини: Японска, Английска и Френска. Има и красива оранжерия с много тропически и субтропически цветя. Бил е резиденция на императорското семейство, а сега е под юрисдикцията на Националното министерство на околната среда.

За обяд ще похапнем нещо традиционно японско.

На свечеряване ще се качим до обсерваторията на Сградата на столичната община (Metropolitan Government Building) в Шинджуку и ще видим от високо целия град! Ако имаме късмет и времето е ясно, ще можем да видим и Фуджи.

Вечерта, с тези, които желаят, ще се гмурнем в нощния живот на Шинджуку (Shinjuku) – един от най-емблематичните центрове за нощен живот в света!

Задължително ще минем и през Piss Alley. Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича така още от времето, когато е била сенчеста дестинация за престъпниците, където пиели питието си. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните!

След закуска ще отидем до най-стария и най-големия будистки храм в Токио – Сенсо-джи (Senso-ji). Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието Каннон и се намира в историческия квартал Асакуса. Външният вход на храма – Каминаримон, наричан още „Гръмотевичния вход“, е символ на квартал Асакуса и цял Токио.

Ще отделим време и на сувенирните магазини около храма, намиращи се на търговската улица Накамисе, която води до втория вход на храма – Хозомон. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и роби, както и да опитате традиционни ястия за региона, които се приготвят на място.

След това ще се разходим до Сумида Парк (Sumida Park), кръстен на най – голямата река, която преминава през Токио – Сумида. От там се отваря страхотна гледка към Токио Скай Трий (634 м.). Това е най-високата телевизионна кула в света – изграждането ѝ започва през юли 2008 година и в него са участвали общо 580 000 работници. Небесното дърво на Токио е замислено, за да привлича посетители от цял свят, като илюстрира една нова култура и представя Токио като град, щадящ природата.

За обяд ще хапнем суши на един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market), който осигурява 90% от рибата, консумирана в Токио! До 2018г. беше най-големият пазар на едро за риба и морски дарове в света. Той е сред задължителните места, които посещаваме на пътешествието си из Япония.

След това ще се отправим към най – големия шинтоистки храм в Токио – Мейджи (Meiji Jingu). Храмът е построен през 1920 г. в чест на първия съвременен император на Япония – император Мейджи. Светилището е унищожено по време на Втората световна война, но е възстановено скоро след това. В първите дни на Нова година светилището редовно посреща повече от три милиона посетители за първите молитви (hatsumode), повече от всяко друго светилище или храм в страната. Често през уикендите се провеждат традиционни сватбени церемонии.

Преди да се приберем обратно в хотела ще се отбием и до емблематичното и най – натоварено кръстовище в света, намиращо се в Шибуя (Shibuya Crossing). Кварталът е известен с ресторантите и нощния си живот. Известната статуя на Хачико (Hachiko Memorial Statue) също се намира там.

За вечеря може да седнем в някоя местна изакая (кръчма), за да похапнем якитори (традиционна местна скара) и да си кажем наздраве с чашка саке!

Последен ден, в който ще ви оставим сутринта свободна, а по обяд ще се придвижим към Одайба. По пътя ще преминем през Гинза. С течение на години Гинза не само се превръща в един от най-популярните квартали в Токио, но и е една от най-скъпите търговски части в света. Освен всички водещи магазини на луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и др., в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии.

Ще се качим на монорелс (monorail train) – влак, който се движи сам (без водач) и ще се насладим на невероятно красивата панорамна гледка, която се открива по пътя. 

Одайба е изкуствено създаден остров в Токийския залив, до който се стига през Моста на дъгата (Rainbow bridge). Островът е известен със своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където ще се полюбуваме на прекрасните светлини на Моста на дъгата. Заедно с Минато Мирай 21 в Йокохама, са две от малкото места в района на Токио, където можем да се насладим на морския бряг.

На 21 юни 2018 година отвори врати Digital Art Museum, който също се намира на острова. Препоръчвам ви нестандартно и съвременно преживяване, като това! Входът струва 3,200 йени.

Късен полет към София. Пристига се на следващия ден!

Кацане на летището в София.

Запознай се с Южна Корея

Запознай се с Япония

Галерия

Имате въпроси?