4200 лв.

Период на пътуване: 01.06.2021г.- 15.09.2021г. 12 дни, 10 нощувки

Пътуване из Япония с изкачване на Фуджи-сан!

Дни
0
Града
0
Забележителности
0

изживей 12 незабравими дни

Програма
Пътуване из Япония с изкачване на Фуджи-сан!

София – Токио – Фуджи – Такаяма – Каназава – Киото – Осака – Нара – Токио – София

 • Самолетен билет София – Токио – София, с вкл. летищни такси и багаж
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
 • 10 нощувки със закуски в 3* и 4* хотели
 • Едноседмичен билет за влака-стрела ”Шинкансен” и всички останали влакове, които ще използвате за тези 7 дни
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД „Армеец“
 • Професионално подбран маршрут, с акцент върху най- големите забележителности!
 • Лични разходи ~ около 800-1000 лв.
 • Допълнително се заплаща ~600 лева за единична стая
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път.
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит!
  *Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение!
 • Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването
 • Копие от международния Ви паспорт
  Важно!
  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Илиева, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Япония 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име.

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Здраве:
Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

За нас работата не е задължение, а удоволствие. Искрено вярваме, че пътешествията са най-лесният начин да се отворят нови хоризонти пред всеки от нас, това е и най-приятният тип образование и възпитание. Всички програми, които предлага агенцията, се базират на личен опит и преживявания.

Много държим да Ви помогнем да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате, затова и се съобразяваме с личните Ви предпочитания и желания!

Освен че по този начин ще си осигурите цялата свобода за периода, в който ще пътувате, местата, които да посетите и времето, което да им отделите, има и още едно немаловажно нещо! За голяма изненада на много от хората, индивидуалното пътуване често е и на по-добра цена спрямо груповите екскурзии.

Индивидуалните пътувания са пътувания без водач от агенцията. Тези пътувания са препоръчителни за тези от Вас, които желаят да пътуват самостоятелно по някоя от нашите програми, по ваш собствен маршрут или да създадем заедно такъв. Можем да направим програма за колкото време искате и за където поискате, изготвена в пълна хармония с вашите желания. Важните сте единствено Вие! Ние сме хора с голям опит в организирането и бюджетирането на пътувания до далечни дестинации и с радост ще Ви помогнем да откриете света по свой собствен начин. От нас ще получите цялата организация по пътуването: изработване на индивидуална програма, придвижване, настаняване, проучване на забележителности и интересни места, бюжетиране на място, препоръки и пр.

Полет за Токио, трансфер и настаняване в хотел.

След като си починете, на свечеряване можете да отидете до обсерваторията на Сградата на столичната община (Metropolitan Government Building) в Шинджуку, от където да набюдавате залеза над Токио.

Кулите на Metropolitan Government Building са се превърнали в лицето на западната страна на гара Шинджуку. От 202-метрови обсерватории за наблюдение, разположени на 45-ия етаж се вижда целия град! Ако имате късмет и времето е ясно, ще можете да видите и вулкана Фуджи от там.

За вечеря може да отидете в някоя изакая (местна кръчма) на Piss Alley, където да похапнете якитори (традиционна местна скара) и да пийнете саке.

Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича така още от времето, когато е била сенчеста дестинация за престъпниците, където пиели питието си. Поради липсата на тоалетни по онова време, хората се облекчавали, където намирали, откъде идва и името на улицата. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните!

Ден за храмове и паркове. Предлагаме ви да започнете деня с посещение на най-стария и най-големия будистки храм в Токио – Сенсо-джи (Senso-ji).

Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието Каннон и се намира в историческия квартал Асакуса. Според легендата през 628 година двама братя уловили от река Сумида статуята на Каннон, и въпреки че я върнали обратно в реката, тя винаги се връщала обратно на брега. Така храмът бил построен в близост до реката в памет на богинята. Строежът му е завършен през 645 година, което го прави най-стария храм в Токио. Външният вход на храма – Каминаримон, наричан още „Гръмотевичния вход“, е символ на квартал Асакуса и цял Токио. Търговската улица Накамисе води до втория вход на храма – Хозомон. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и роби, както и да опитате традиционни ястия за региона, които се приготвят на място.

След разходка в красивата градина, в която е разположен храмът може да отделите време на сувенирните магазини около храма. В Токио няма много такива, затова ако искате магнитчета или други подобни, тук е мястото за тях.

След това може да се разходите до Сумида Парк (Sumida Park), кръстен на най-голямата река, която преминава през Токио – Сумида. От там се отваря страхотна гледка към Токио Скай Трий (634 м.) Това е най-високата телевизионна кула в света, а изграждането ѝ започва през юли 2008 година и в него са участвали общо 580 000 работници. „Небесното дърво“ на Токио е замислено, за да привлича посетители от цял свят, като илюстрира една нова култура и да представя Токио като град, щадящ природата. В нея няма офиси, но има наблюдателни платформи на височина от 350 и 450 метра.

На близо се намира Kappabashi Street – улицата за ресторантьорско оборудване и посуда. Ако имате интерес да си купите или разгледате традиционни японски ножове, чайници, чаши и пр., тук е мястото.

Продължавате към парка Уено (Ueno Park) – едно от най-популярните места за наблюдаване на японските вишни в Токио. В парка са разположени множество шинтоистки храмове, музеи, както и най-старият зоопарк в Япония – Ueno Zoo.

Следва Акихабара (Akihabara) – кварталът на електрониката.. Акихабара получава прозвището „Електрическият град“ малко след Втората световна война заради това, че се превръща в голям търговски център за домакински електрически уреди и заради развилия се след войната черен пазар. Понастоящем Акихабара е считан за отаку център (отаку – японски термин за хора с обсесивни интереси, често на аниме и манга тема). В района може да се видят често хора, облечени като герои от анимета, така нар. косплейъри.

Вечерта Ви препоръчвамe да се гмурнете в нощния живот на Шинджуку (Shinjuku) – един от най-емблематичните центрове за нощен живот в света!

Вулканът Фуджи е най-високата точка на Японските острови – 3776 м. Вулканичната дейност е затихнала – последното изригване е около 1707 г. Сега кратерът е покрит почти през цялата година с гъста снежна покривка с изключение на месеците юли и август, когато е официалният сезон за катерене, и пътеките и планинските съоръжения са отворени.

Вулканът Фуджи е не само чудо на природата, но и свещено място. Будистите го почитат като врата към отвъдния свят. Кратерът на вулкана е известен с името Найин (Светилището). Фуджи-сан заема важно място и в древната японска религия шинто, при която се вярва, че скалите, дърветата и всички природни форми се обитават от богове и духове. Най-посещаваният връх в света е именно Фуджи-сан.

Връх Фуджи е разделен на 10 станции, като първата е в подножието на планината, а последната е на върха. Има 4 пътеки – Йошида, Фуджиномия, Субашири и Готемба, и в зависимост от пътеката изкачването може да продължи между 5 и 10 часа.

За повече информация за Фуджи – свещената мъжка планина тук.

Днес ще се придвижите към Такаяма (~ 5 ч) град в планинския регион Хида, префектура Гифу. Такаяма е запизил старите традиции, подобно на няколко други японски градове, особено в своята добре запазена стара част на града. През феодалните времена градът е бил от значение като източник на висококачествен дървен материал и висококвалифицирани дърводелци, затова и много от сувенирните магазини предлагат неща, изработени от дърво. Днес, градът се нарежда сред един от основните избори на туристи, които желаят да добавят провинциален елемент в своите маршрути.

След настаняване в хотела и кратка почивка се отправяте към Hida Folk Village – открит музей, където традиционната архитектура е пресъздадена в прекрасна планинска обстановка.

След това предлагаме да отделите време да разгледате запазения стар град, за да усетите атмосферата от периода Едо (1603-1868г.)

Местността е известна и с телешкото си месо (Hida Beef), така че за вечеря можете да опитате в някой местен ресторант.

Оставете малко време от вечерта и за традиционна японска баня с изворна вода! На място има всичко, което ви е необходимо за банята.

Районът Хида е известен и с производството на зеленчуци на голяма височина. Предлагаме Ви да започнете деня с разглеждането на сутрешните пазари – Miyagawa Market и Jinya-mae Market, които датират отпреди 600 години. Там се продават селскостопански продукти, произведени в региона като зеленчуци, плодове, ориз, саке и дори цветя. 

Продължавате към Каназава (~3 ч. път)

Успял да избегне бомбардировките през Втората световна война, Каназава съчетава модерна и традиционна Япония. Градът е може би най-запазеното голямо населено място с архитектура от т.нар Едо период. Старинният град е шедьовър на японската култура, макар и да е популярен като туристическа дестинация повече сред японците, а по-малко сред западните посетители. В буквален превод името Каназава означава „тресавище от злато”. Наричат го така заради много легенди, свързани с него. Една от историите разказва за селянин, който бил земеделец и отглеждал картофи. След като събирал зеленчуците, той отмивал златния прах, полепнал по тях и го събирал в своя кладенец.

След настаняване в хотела следва разходка в квартала на гейшите (Higashi Chaya), където можете да посетите и Shima Teahouse – една от двете запазени къщи на гейши в кварталa.

За повече информация за Каназава – градът от злато можете тук.

Ще започнете деня с разходка до самурайския квартал – Nagamachi Samurai District, където ще разгледате къщата на самурайския клан Номура. Къщата е строена 1800 г. и е изключителен образец за архитектура от епохата Едо.

След това ще се отправите към замъка Каназава (Kanazawa Castle) и една от трите най-красиви градини в Япония – Кенроку-ен (Kenroku-en).

Изградена през 17 в., градината е най-красива през пролетта, когато черешовите и кайсиевите дървета цъфтят около водните басейни, през които се кръстосват красиви дървени мостове. Преди Кенроку-ен е била част от замъка Каназава, но в последствие бива отделена, а през 1874 г. е отворена за общвеността. В нея се намира един от най-старите фонтани в Япония.

От 1583 до края на Едо периода, замъкът Каназава е седалище на мощния клан Маеда, вторият най-могъщ феодален клан след Токугава по отношение на производство на ориз и феодални владения. Замъкът е опожаряван няколко пъти през вековете като след последните пожари през 1881 са оцелели само две складови помещения и една от портите.

Следва придвижване към старата столица на Япония – Киото (~3 ч. път).

Киото е един от градовете с най-богата култура в Азия, с население от 1,5 милиона души. В миналото градът е бил столица на императорска Япония, но през 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата далеч от будисткото влияние. Днес е столица на префектура Киото.

Привечер ви препоръчваме да се разходите между историческите дървени къщи и малки улички в квартала на гейшите Гион. Можете да поседнете в близост до река Камо, където да се слеете с местните и да се полюбувате на прекрасната гледка.

*Ако желаете, си оставете време да посетите
традиционно представление в Gion Corner > The seven Japanese traditional performing arts. Входът е 3,150 йени.
Започва от 18:00 и 19:00ч., и е с продължителност 50 минути.

Киото е дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храмове и 400 шинтоистки светилища. Подбрали сме 3 различни по архитектура, религия и значение храма, които според нас си струват най-много да се видят.

Един от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония е Фушими Инари (Fushimi Inari). Той е в списъка на ЮНЕСКО и датира още от преди Киото да стане столица. Светилището е известно със своите хиляди червени тори (порти, които символизират преминаването на свещена земя). От светилището тръгват няколко пътеки, които водят до свещения връх Инари, висок 233 метра.

След тази вдъхновяваща разходка сред природа следва храмът на 1001 -та статуи на Каннон Санджусангендо (Sanjūsangen-dō). Това е един от малкото храмове, в които може да се влиза вътре. Снимките са забранени, но ви гарантраме, че 1001 -те дървени статуи с човешки размер, които се намират вътре, ще ви впечатлят и ще се запечатат в съзнанието Ви!

Третият храм, който ще посетите е зашеметяващият дзен будистки Златен храм (Кинкаку-джи) – един от символите на Киото (на японски  „кин“ означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу. Конструкцията на храма е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магическо усещане на павилиона. Градината, която го заобикаля, е също изумително красива с езерото, малките пътечки, ручейчетата и екзотичната растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо, комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година.

След разходката по храмове се отправяте към третия по големина град с население 2,7 милиона души и неофициална кулинарна столица на Япония – Осака (~1 ч.)

Осака е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Това е мястото с най-вкусна улична храна в страната и огромно количество ресторанти и барове, които не бива да пропускате. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Казват, че в Осака са и най-гостоприемните и общителни хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети, за да бъдат дружелюбни. Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част на страната, където всички стоят отляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара, то в Осака всички стоят от дясно!

Вечерта предлагаме да се разходите из най-оживеното място в ОсакаДотомбори (Dotonbori).

Предлагаме Ви първата част от деня да посветите на най-старата столица на Япония – Нара, любимо място на всички туристи. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи (Todai-ji), ще преминете през парка на елените (Nara Park), с който градът също е известен.

Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Храмът Тодайджи привлича будистки поклонници и чужденци от векове. Основната зала на храма – „Големия източен храм“ – е най-голямата дървена постройка в света. В нея се намира и главната забележителност на града, а именно най-голямата бронзова статуя на седнал Буда в Япония – 15-метровият Дайбуцу Буда.

Паркът на елените – с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове – е дом на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите и биват милвани от хората, докато не започнат да ядат закуските на учениците или дори вашата книжна карта на града.

След това ще се върнете в Осака и ще посетите замъка Осака (Osaka Castle) и неговата прекрасна градина.

Замъкът Осака е построен през 1576 година. Той има пет-етажна главна кула, която днес впечатлява с възстановената си по образец от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството. Построен с цел да бъде най-здравият и най-красивият замък в Япония, днес той е един от най-известните и посещавани замъци в цялата страна. Настоящият замък е красиво свидетелство за традиционната японска архитектура – от финия баланс на цветовете до деликатните модели и форми, които украсяват всяко ниво.

След това отново се качвате на влака-стрела и се отправяте към столицата (~ 3:30 ч.)

Днес предлагаме да посетите един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market), който беше и най-големият пазар на едро за риба и морски дарове в света до 2018г. Пазарът осигурява 90% от рибата, консумирана в Токио! Непременно трябва да ядете суши там и да опитате колкото можете повече местни рибни и други деликатеси. Струва си!

А след това на пешеходно разстояние се намира и най-богата и най – известна търговска част на Токио – Гинза.

Гинза е името на първата търговска алея в Япония. С течение на години Гинза не само се превръща в един от най-популярните квартали в Токио, но и е една от най-скъпите търговски части в света. Освен всички водещи магазини на луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и др., в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии

След това ще се качите на монорелс (monorail train) – влак, който се движи сам (без водач) и ще се отправите към най-големия изкуствен остров в Япония – Одайба, наслаждавайки се на невероятно красивата панорамна гледка, която се открива по пътя. Одайба е изкуствено създаден остров в Токийския залив, до който се стига през „Моста на дъгата“ (Rainbow bridge)

Островът е известен със своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където може да се полюбувате на прекрасните светлини на Rainbow bridge. Заедно с Минато Мирай 21 в Йокохама, са две от малкото места в района на Токио, където можете да се насладите на морския бряг.

На 21 юни 2018 година отвори врати Digital Art Museum, който също се намира на острова. Препоръчваме Ви нестандартно и съвременно преживяване като това! Входът струва 3,200 йени.

Разходка по крайбрежието също е чудесна алтернатива.

Предлагаме да започнете деня с красивия парк Шинджуку Гьоен (Shinjuku Gyoen), който е изключително красив особено в сезона на вишните.

Националният парк Шинджуку Гьоен е един от най-известните и красиви паркове в Токио. Огромният парк се състои от три различни вида градини: Японска, Английска и Френска. Има и красива оранжерия с много тропически и субтропически цветя. Бил е резиденция на императорското семейство, а сега е под юрисдикцията на Националното министерство на околната среда.

Следва да посетите най-големия шинтоистки храм в Токио – Мейджи (Meiji Jingu). Храмът е построен през 1920 г. в чест на първия съвременен император на Япония – император Мейджи. В първите дни на Нова година светилището редовно посреща повече от три милиона посетители за първите молитви (hatsumode), повече от всяко друго светилище или храм в страната. Често през уикендите се провеждат традиционни сватбени церемонии.

След това преминавате към Хараджуку (Harajuku) – район, посещаван главно от младежи и притежаващ много специфична атмосфера. Това е център на алтернативната мода и различни направления на субкултурата на Япония. През празнични дни тук се събират хора с екстремно оригинални дрехи, в стилове като Lolita, Visual Kei, Decora, Gyaru, и др.

Ще имате свободни следобед и вечер, за да можете да се насладите по свое му на най-големия и зашеметяващ град в света – Токио!

Полет за София – кацане на същия ден.

Запознай се с Япония

Галерия

Имате въпроси?