5950.00 лв.

13 дни/10 нощувки 05.05 -17.05.2022 04.11 - 16.11.2022 Очаквайте скоро потвърдена група! Пишете ни за повече информация!

Япония с дъх на пролет и вишни

Дни
0
Града
0
Забележителности
0
Програма

Япония с дъх на пролет и вишни

Запази мечтаното пътуване срещу 100 лв. Гарантирано връщане на пари, ако екскурзията не се осъществи!

13 дни/10 нощувки

05.05 -17.05.2022
04.11 – 16.11.2022

София – Токио – Мацуе – Окаяма – Хирошима – остров Мияджима –  остров Наошима – Осака – Нара – Киото – Токио –  София

Разгледайте есенното пътешествие из Япония тук

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач) се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика,  бюджетиране, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!!!

  • Самолетен билет София – Токио – София с включени летищни такси и багаж
   *Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
  • 10 нощувки в отлични 3* хотели със закуски
  • Традиционна вечеря в Киото
  • Едноседмичен билет за влака-стрела ”Шинкансен” и всички влакове/автобуси в страната
  • Разглеждане на едни от най-големите културни, духовни и природни забележителности на Япония
  • Входни такси за местата, описани в програмата
  • Всички трансфери по програмата, включително градски транспорт
  • Български водач-преводач живял и пътувал в Япония повече от 2 години
  • Медицинска застраховка с Ковид покритие  за15 000 евро.
 • Лични разходи: 800~1000 лева
 • Допълнително се заплаща ~800 лева за единична стая
 • Традиционно представление в Gion Corner, Киото – JPY3,150
 • Naoshima – Benesse House Museum – JPY1030
 • Chichu Art Museum – JPY2060
 • Matsue – Adachi Museum of Art – JPY2300
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит!
  *Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най-доброто решение!
 • Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването. 
 • Копие на международния Ви паспорт.
  Важно!
  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Илиева, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • E-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Япония 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име.

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Здраве:
Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Нашата авторска програма претърпя няколко трансформации, за да можем днес да Ви я представим в най-завършения и рафиниран вариант! За да стигнем до тук, се консултирахме с наши клиенти, пътували по програмата, с цел да изчистим максимално динамиката ѝ и да гарантираме оптимално удобство и пълно удовлетворение от пътешествието.

За нас вашият комфорт по време на придвижването, настаняването и цялостното преживяване е топ приоритет и не сме склонни на никакви компромиси в това отношение!

Държим максимално да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате. Затова и се съобразяваме с личните ви предпочитания и желания, винаги когато това е възможно. А при нас това е често възможно заради ограничените места във всяка група – пътуваме с групи до 10 човека.

Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местната пекарна. Обръщаме специално внимание на местните деликатеси и за всеки ден сме предвидили да опитате нещо различно.

Полет за Токио – трансфер (с такси) и настаняване в хотел. Ще пристигнем вечерта.

*Полетът е с катарските или турските авиолинии. Прекачването е оптимално, без да има продължително чакане за следващ полет.  

Ще започнем с красивите източни градини на Императорския дворец (The Imperial Palace). Те са част от вътрешния дворец и са отворени за посещение. Нито една от основните сгради не е запазена до днес, но все още могат да се видят ровове, стени и входни порти. Замъкът Едо е бил резиденция на шогуна Токугава, който управлявал Япония от 1603 до 1867 г., а слд това и на император Мейджи до 1888 г. Сградите на първоначалния дворец са разрушеми от въздушните нападения през Втората Световна Война. Настоящият дворец е завършен през 1968 г.

След това ще се отправим към най – големия шинтоистки храм в Токио – Мейджи (Meiji Jingu). Храмът е построен през 1920 г. в чест на първия съвременен император на Япония – император Мейджи. В първите дни на Нова година светилището редовно посреща повече от три милиона посетители за първите молитви (hatsumode), повече от всяко друго светилище или храм в страната. Често през уикендите се провеждат традиционни сватбени церемонии.

Преминаваме към Хараджуку (Harajuku) – район, посещаван главно от младежи и притежаващ много специфична атмосфера. Това е център на алтернативната мода и различни направления на субкултурата на Япония. През празнични дни тук се събират хора с екстремно оригинални дрехи, в стилове като Lolita, Visual Kei, Decora, Gyaru, и др.

Ще обядваме нещо традиционно. За всеки ден ще ви подготвили различни неща, за да се насладите максимално на местната кухня.

След обяд ще се отбием и до емблематичното и най – натоварено кръстовище в света, намиращо се в Шибуя (Shibuya Crossing). Кварталът е известен с ресторантите и нощния си живот. Известната статуя на Хачико (Hachiko Memorial Statue) също се намира там.

За вечеря ще седнем в някоя местна изакая (кръчма), за да похапнем якитори (традиционна местна скара) и да си кажем наздраве с чашка саке!

След закуска ще отидем до най-стария и най-големия будистки храм в Токио – Сенсо-джи (Senso-ji). Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието Каннон и се намира в историческия квартал Асакуса. Външният вход на храма – Каминаримон, наричан още „Гръмотевичния вход“, е символ на квартал Асакуса и цял Токио.

Ще отделим време и на сувенирните магазини около храма, намиращи се на търговската улица Накамисе, която води до втория вход на храма – Хозомон. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и роби, както и да опитате традиционни ястия за региона, които се приготвят на място.

След това ще се разходим до Сумида Парк (Sumida Park), кръстен на най – голямата река, която преминава през Токио – Сумида. От там се отваря страхотна гледка към Токио Скай Трий (634 м.) Продължаваме към парка Уено (Ueno Park) – едно от най – популярните места за наблюдаване на японските вишни в Токио. В парка са разположени множество шинтоистки храмове, музеи, както и най-старият зоопарк в Япония.

За късен обяд ще похапнем рамен (традиционна японска супа с нудъли), а след това се ще се разходим в Акихабара (Akihabara) – кварталът на електрониката.

Акихабара получава прозвището „Електрическият град“ малко след Втората световна война заради това, че се превръща в голям търговски център за домакински електрически уреди и заради развилия се след войната черен пазар. Понастоящем Акихабара е считан за отаку център (отаку – японски термин за хора с обсесивни интереси, често на аниме и манга тема). В района може да се видят често хора, облечени като герои от анимета, така нар. косплейъри.

На свечеряване ще се качим до обсерваторията на Сградата на столичната община (Metropolitan Government Building) в Шинджуку и ще видим от високо целия град! Ако имаме късмет и времето е ясно, ще можем да видим и Фуджи.

Вечерта, с тези, които желаят, ще се гмурнем в нощния живот на Шинджуку (Shinjuku) – един от най-емблематичните центрове за нощен живот в света!

Задължително ще минем и през Piss Alley. Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича така още от времето, когато е била сенчеста дестинация за престъпниците, където пиели питието си. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните!

Днес ще пътуваме с влака-стрела за Осака (пътят е около 3 часа) – третият по големина град и неофициална кулинарна столица на Япония. Освен това, все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Казват, че в Осака са и най-гостоприемните и общителни хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети, за да бъдат дружелюбни. Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част на страната, където всички стоят отляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара, то в Осака всички стоят от дясно!

*Ако е рано да се настаним, то ще си оставим багажа и ще се разходим до замъка, а след това ще имаме време да се освежим преди вечеря.

Най-интересната забележителност на града безспорно е Замъкът Осака (Osaka Castle), който е построен през 1576 година. Той има пет-етажна главна кула, която днес впечатлява с възстановената си по образец от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството. Построен с цел да бъде най-здравият и най-красивият замък в Япония, днес той е един от най-известните и посещавани замъци в цялата страна. Настоящият замък е красиво свидетелство за традиционната японска архитектура – от финия баланс на цветовете до деликатните модели и форми, които украсяват всяко ниво.

Вечерта ще имате възможност да се разходите из най-оживеното място в ОсакаДотомбори (Dotonbori).

Днес ще се придвижиме до Киото – старата столица на Япония (пътят е около 1 час). В миналото градът е бил столица на императорска Япония, но през 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата далеч от будисткото влияние. Днес е столица на префектура Киото.

Киото е един от градовете с най-богата култура в Азия. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храмове и 400 шинтоистки светилища.

След като си оставим багажа в хотела, ще започнем с опознаването на културните забележителности на Киото. Първата ни спирка е зашеметяващият дзен будистки Златен храм (Кинкаку-джи). Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Кинкаку-джи (на японски  „кин“ означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу.  Конструкцията на храма е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магическо усещане на павилиона. Градината, която го заобикаля, е също изумително красива с езерото, малките пътечки, ручейчетата и екзотичната растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо, комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година.

След това ще посетим и Сребърния павилион (Гинкаку-джи), който има една по-автентична атмосфера и естественост в сравнение със Златния храм. Построен е през 1482 г. от шогуна Ашикага Йошимаса по образец на Кинкаку-джи. Павилионът е на два етажа, които са изградени в два различни архитектурни стила, а вътре се съхранява статуя на Каннон, будистката богиня на милосърдието. Към храма има и гориста част покрита с мъх (както и малка бамбукова гора), което му придава тайнственост и магичност. Там се намира и една от най-красивите “сухи градини”, характерни за дзен будизма в Япония!

Привечер ще се разходим в квартала на гейшите Гион между исторически дървени къщи и малки улички. Ще поседнем в близост до реката Камо, където ще се слеем с местните и ще се полюбуваме на прекрасната гледка.

Имате възможност да посетите и традиционно представление в Gion Corner > The seven Japanese traditional performing arts, което се заплаща допълнително – ¥3,150.
Започва от 18:00 и 19:00ч., и е с продължителност 50 минути.

Ще започнем деня с посещение на най – старата столица на Япония – Нара. Придвижването е около час. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи (Todai-ji), ще преминем през Парка на елените (Nara Park), с който градът също е известен.

Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Храмът Тодайджи привлича будистки поклонници и чужденци от векове. Основната зала на храма – „Големия източен храм“ – е най-голямата дървена постройка в света. В нея се намира най-голямата бронзова статуя на седнал Буда в Япония – 15-метровият Дайбуцу Буда.

Паркът на елените – с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове – е дом на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите и биват милвани от хората, докато не започнат да ядат закуските на учениците или дори вашата книжна карта на града.

На връщане от Нара ще спрем в Уджи. Това е малък град, разположен между Киото и Нара, два от най-известните исторически и културни центрове на Япония. Близостта му до тези две бивши столици довежда до ранното развитие на Уджи като културен център. Уджи е известен и с високото качество на производство на мачча (macha), затова именно тук е мястото, от където да си купите японски традиционен зелен чай и да опитате деликатеси направени с него.  

Ще посетим храмът Бьодоин (Byodoin Temple), построен през периода Хейан (794 г. – 1185 г.), който е един от най-старите храмове в Япония. Най-известната и красива сграда в комплекса е „залата Феникс“ (Phoenix Hall), на чийто покрив има златни статуи на феникс. В залата се намира статуя на Амида Буда, направена от кедър, а около него са разположени 52 бодхисатви.

Късния следобяд се прибираме в хотела ни в Киото.
Свободна вечер.

Днес ще посетим един от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари (Fushimi Inari). Той е в списъка на ЮНЕСКО и датира още от преди Киото да стане столица. Светилището е известно със своите хиляди червени тори (порти, които символизират преминаването на свещена земя). От светилището тръгват няколко пътеки, които водят до свещения връх Инари, висок 233 метра.

От гарата в Киото ще си вземем обяд за във влака и продължаме към Каназава. Пътуването е около 2 часа с бърз влак.

Успял да избегне бомбардировките през Втората световна война, Каназава съчетава модерна и традиционна Япония. Градът е може би най-запазеното голямо населено място с архитектура от т.нар Едо период. Старинният град е шедьовър на японската култура, макар и да е популярен като туристическа дестинация повече сред японците, а по-малко сред западните посетители.

Настаняваме се в Каназава около 15 ч. След кратка почивка се отправяме към квартала на гейшите (Higashi Chaya), където ще посетим и една автентична чаена къща – Shima Teahouse, в която ще видите стаи, в които гейшите са забавлявали свойте гости, както и  различни инструменти и предмети, използвани от гейшите.

Свободна вечер.

Ще започнем деня с една от най – красивите градини в Япония – Кенроку-ен (Kenroku-en), а после ще посетим и замъка Каназава (Kanazawa Castle).

Кенроку-ен се превежда като „Градина на шестте елемента“. Всъщност според китайската теория на ландшафта, шесте основни елемента, които трябва да притежава една градина, за да е перфектна, са просторност, уединение, неестественост, античност, изобилие от водни площи и панорамни гледки, а Кенроку-ен включва всичко това. 

Преди, градината е била част от замъка Каназава, но в последствие бива отделена, а през 1874 г. е отворена за общвеността. В нея се намира двуметровия каменен фенер Kotoji-toro, който е построен с два крака вместо един и е емблематичен символ не само на градината, но и на града. В градината се намира и един от най-старите фонтани в Япония.

От 1583 до края на Едо периода, замъкът Каназава е седалище на мощния клан Маеда, вторият най-могъщ феодален клан след Токугава по отношение на производство на ориз и феодални владения. Замъкът е опожаряван няколко пъти през вековете като след последните пожари през 1881 са оцелели само две складови помещения и една от портите.

Продължаваме с разходка до самурайския квартал – Nagamachi Samurai District, където ще разгледаме къщата на самурайския клан Номура. Къщата е строена 1800 г. и е изключителен образец за архитектура от епохата Едо.

Следобяда се отправяме към Такаяма. Пътят е около 2 часа.

В Такаяма ще се настаним в рьокан (традиционна къща за гости), където ще се насладим и на традиционна японска вечеря!

Такаяма е град в планинския регион Хида, префектура Гифу.
През феодалните времена градът е бил от значение като източник на висококачествен дървен материал и висококвалифицирани дърводелци, затова и много от сувенирните магазини предлагат неща, изработени от дърво.

Ще започнем деня с разглеждането на сутрешните пазари, които датират от 600 години. Там се продават селскостопански продукти, произведени в региона като зеленчуци, плодове, ориз, саке и дори цветя. След това ще се разходим из запазения стар град, за да усетим атмосферата от периода Едо (1603-1868г.). Някои от къщите в стария град излагат традиционни стоки от бита, местните изкуства и занаяти. Ще посетим и Hida Folk Village – открит музей, където традиционната архитектура е пресъздадена в прекрасна планинска обстановка.

Ранния следобед ще се придвижим към Токио. Пътуването е около 5 часа. Първо ще преминем с панорамен влак през Японските Алпи, а след това ще се прехвърлим на шинкансен в Нагоя директно до Токио Стейшън, където е и хотелът.

Вечерта може да се разходим из Гинза. Гинза е името на първата търговска алея в Япония. С течение на години Гинза не само се превръща в един от най-популярните квартали в Токио, но и е една от най-скъпите търговски части в света. Освен всички водещи магазини на луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и др., в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии.

Свободна вечер.

Ден за Хаконечаст от Националния парк Фуджи – Хаконе – Изу. Хаконе е известен с горещите си извори, природни красоти и най-вече като емблематично място, откъдето може да се наблюдава вулканът Фуджи.

Вулканът Фуджи е най-високата точка на Японските острови – 3776 м. Вулканичната дейност е затихнала, като последно е изригнал през 1707 г. Сега кратерът е покрит почти през цялата година с гъста снежна покривка с изключение на месеците юли и август, когато е най-удобното време за изкачване.

В Хаконе ще се качим с лифт до Овакудани (Owakudani)вулканична долина с активни серни отвори и горещи извори, която се е появила в резултат на изригване на вулкан преди повече от 3000 години. От лифта се разкриват поразителни живописни гледки към планината Фуджи (стига да не е облачно) и езерото Ашиноко. На Овкудани може да хапнете яйца, чиято черупка е черна, тъй като се варят в естествено горещи серни извори – освен това се смята, че добавят 7 години към живота. След това ще слезем с лифта до езерото Ашиноко (Ashinoko Lake) и ще се качим на корабче, на което ще се повозим из езерото.

На връщане от Хаконе ще спрем в Йокохама, където ще се разходим по крайбрежието и ще се полюбуваме на вечерните светлини и най-голямото пристанище в страната.

*Ако времето не е подходящо за наблюдаване на Фуджи Ви предлагаме цял ден в Йокохама. Прекрасен град, в който има какво да се види – заслужава си! Прогнозата се следи на място от вашия водач!

В последния ни ден ще посетим един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market), който осигурява 90% от рибата, консумирана в Токио! До 2018г. беше най-големият пазар на едро за риба и морски дарове в света. Той е сред задължителните места, които посещаваме на пътешествието си из Япония. Там ще хапнем суши и ще опитаме колкото можем повече местни рибни и други деликатеси. Струва си!

След това ще се отправим към Одайба. Ще се качим на монорелс (monorail train) – влак, който се движи сам (без водач) и ще се насладим на невероятно красивата панорамна гледка, която се открива по пътя. Одайба е изкуствено създаден остров в Токийския залив, до който се стига през Моста на дъгата (Rainbow bridge). Островът е известен със своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където ще се полюбуваме на прекрасните светлини на Моста на дъгата. Заедно с Минато Мирай 21 в Йокохама, са две от малкото места в района на Токио, където можем да се насладим на морския бряг.

На 21 юни 2018 година отвори врати Digital Art Museum, който също се намира на острова. Препоръчваме Ви нестандартно и съвременно преживяване като това! Входът струва 3,200 йени.

Късен полет към София. Пристига се на следващия ден!

ВАРИАНТИ НА ОФЕРТАТА:

12 нощувки със закуска

5500 лв
на човек
плати сега 200 лв

12 нощувки със закуска и вечеря (препоръчителна)

5950 лв
на човек
плати сега 200 лв

12 нощувки на база All Inclusive

6200 лв
на човек
плати сега 200 лв

Галерия

Имате въпроси?