По пътя Камино - френски маршрут!

2150 лв/2550лв

06.06-15.06.2024 - НЯМА МЕСТА!
30.09 - 09.10. 2024г. - НОВА ДАТА! ИМА МЕСТА!
(10 дни/9 нощувки)

Дни
0
Града
0
Забележителности
0

изживей 10 незабравими дни

Програма
По пътя Камино!

Дати за 2024г: Запазване на място срещу 100 лева депозит. 

 06.06 – 15.06.2024 – Няма места!

30.09 – 09.10. 2024г. – НОВА ДАТА! ИМА МЕСТА!

 

(10 дни/9 нощувки)

ЦЕНА: 2150 лв. с настаняване в  албергета- страноприемници, специално построени за поклонници. Условията  в тях са много семпли!

ЦЕНА: 2550 лв. с настаняване в хотели 3* или хубави къщи за гости.

Камино е духовно пътешествие и духовно израстване. Поклонническото пътуване е пътуване и към самия себе си, пътуване което ще промени живота ви. Buen camino, приятели! 

Нашето приключение ще започне от Мадрид и ще извървим само част от пътя, казват че за да си поклонник трябва да преминеш поне 100 км пеша по известния маршрут. Ние сме избрали Френския път към Сантяго де Компостела и по-специално последните 115 км от маршрута. Ще се насладим на красотите на Северна Испания и ще се запознаем с множество местни легенди и предания за свещената сила на Свети Яков, за да стигнем до известната катедрала в градчето Сантяго де Компостела, в което се намират останките на Свети Яков. Свети Яков е светецът- пазител на Испания и е наистина много почитан в цялата страна защото е повел християнските войски срещу маврите- неверници. Научно доказано е, че поклонническият път е точна проекция на Млечния път, който е много силно енергийно зареден.

 • Албергетата са много семли
 • Хотели по програмата
 • 1 нощувка в Hotel Alfonso IX Сария-  или подобен

  1 нощувка в Портомарин- Guest House El Padrino или подобен

  1 нощувка в Палас де Рей – Complejo La Cabaña  или подобен

  1 нощувка в Арзуа- Casa Costoya – или подобен

 • 1 нощувка в Мелида в Pension Esquina,   или подобен
 • 1 нощувка в О Пино – O Muiño de Pena  или подобен

  2 нощувки в Сантяго де Компостела, хотел Оca Puerta Del Camino – или подобен

  1 нощувка в Мадрид, Chamartín Affiliated by Meliá 4*
  или подобен

Директен полет с България Еър София – Мадрид-  София с включени летищни такси.

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка

Трансфери от летището в Мадрид

Билет за влак Мадрид- Сария. Сантяго де Компостела – Мадрид

9 нощувки в според избрания от вас вариант- в албергета или хотели 3 

1 нощувка със закуска в Мадрид,  

1 нощувка в Сария

1 нощувка в Портомарин

1 нощувка в Палас де Рей

1 нощувка в  Мелида

1 нощувка в Арзуа

1 нощувка в О Пино

2 нощувки със закуски в Сантяго де Компостела 

3 закуски- (ако изберете вариантът с настаняване в хотел). Закуската се предлага или  в хотелът, или в близка закусвалня. Има опция за допълнително заплащане на закуски на място, там където е възможно към хотелите, в които е настаняването.

  При албергетата закуски няма!

Всички трансфери по програмата

Поклоннически паспорт и сертификат за успешно преминаване по Камино

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, с покритие за Ковид 19. 

Български водач-преводач с опит, който е пътувал много

 • Цена за превоз на багаж- ще ви се даде актуална информация с пълната програма за цената.
 • Допълнително се заплаща ~ 300 лева при варианта с албергетата и  ~ 560 лева за единична стая при варианта с хотел 3 
 •   Опция за допълнително заплащане на закуски на място, там където е възможно към хотелите, в които е настаняването.При албергетата закуски няма!
 • Визи-няма
 • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по пътя
 • Лични разходи – около 600лв
 • Застраховка “ Отмяна на пътуване”
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • – 40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • ксерокопие от международен паспорт;
 • доплащане до 1 месец преди пътуването;
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,95583 лв. за евро към 2024 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

За Испания:

 • паспорт или лична карта
 • Важно!

  Документът ви за самоличност трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване. 

Доверете ни се защото програмата и маршрута, който ви предлагаме е съобразен с Вас, нашите клиенти,  и няма да е прекалено натоварващ. Ще се движим бавно и ще се наслаждаваме истински на цялата красота, която ни заобикаля. Водачът, който е и преводач на групата е живял дълги години в Испания и е запознат с начина на живот и традициите и ще бъде на ваше разположение. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало! Избирайки това пътуване, знаете че хотелите са проверени и предлагат нужния стандарт. И не на последно място, групите ни са малки, 12-15 човека, защото това е начина всеки от Вас да се чувства максимално обгрижен и всички да са приятелски настроени, като едно малко семейство.

 • 1000 лева  депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване, до 50% минимум 6 месеца от датата на пътуване и останалите 50% до месец преди пътуването;
 • ксерокопие от международен паспорт;
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,95583 лв. за евро към 2024 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

За Испания:

 • паспорт или лична карта
 • Важно!

  Документът ви за самоличност трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.

 • Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване в Исландия.

Доверете ни се защото програмата и маршрута, който ви предлагаме е съобразен с Вас, нашите клиенти,  и няма да е прекалено натоварващ. Ще се движим бавно и ще се наслаждаваме истински на цялата красота, която ни заобикаля. Водачът, който е и преводач на групата е живял дълги години в Испания и е запознат с начина на живот и традициите и ще бъде на ваше разположение. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало! Избирайки това пътуване, знаете че хотелите са проверени и предлагат нужния стандарт. И не на последно място, групите ни са малки, около 10 човека, защото това е начина всеки от Вас да се чувства максимално обгрижен и всички да са приятелски настроени, като едно малко семейство.

Полет до Мадрид. Ще пристигнем на обяд и ще се настамин в хотел. Ще имаме цял следобед и вечер да се разходим из центъра на Мадрид. 

Рано сутринта ще тръгнем към Сария с влак. От тук започва и нашето поклонническо пътуване. Ще получим тук толкова нужните ни поклонически документи- паспорт, в който се отбелязват с печати местата през които преминаваме и който служи за доказателство, за да ни бъде издаден сертификат когато пристигнем в Сантяго де Компостела. Ще посетим красивия дворец Palacio de los Condes de Gomara, който е един скъпоценен камък от Ренесансова архитектура, строен между 1577 г и 1592г., а в днешно време е седалище на Градския съд. Ще разгледаме и църквата Санто Доминго, строена в далечния 12 в. И изключително известна с релефните, изографисани сцени на фасадата от Стария завет. Ще завършим прекрасния ден като се насладим на чудесни местни специалитети и вдигнем наздравица с вкусното вино от областта Галисия. 

Нощувка в  Hotel Rural Pinares de Soria или алберге (според предпочетения от вас вариант)- виж тук или подобен.

Ще посрещнем утрото и след чудесна закуска ще започне и нашето приключение- поклонение, водени от жълтите стрелки. За днес е определено да изминем 23 км. за около 5,3 часа.  през прекрасната природа на Галисия. Ще се движим бавно и ще се насладим на красотата на градчетата, през които преминаваме като Барбадело, Перускало, Ферериос и Меркадойро, докато накрая пристигнем в Портомарин- нашата финална цел. Самият град е млад, тъй като стария град е наводнен, заради построяването на близкия язовир, но много от старите постройки са преместени.  Има обаче много красив, стар Римски мост, над река Миньо, който си заслужава да бъде видян. В градът си заслужава да се види и църквата Сан Хуан, някога църква на крепостта, една от най- големите и запазени в Галисия, датираща от 12 век. 

Нощувка в хотел Torre de Nunez 4* в  Портомарин или подобен или алберге според пакетът, който сте избрали. 

 

 

След закуска ще продължим прехода си през през малки градчета със средновековно обаяние. Имаме да изминем 24.7 км за около 6 ч. И накрая пътят ще ни доведе до красивия Палас де Рей. Градът дължи името си на замъка на визиготския крал Уитиза през 8 в. Местността е много красива и има много архитектурни забележителности, тъй като това е било и предпочитано място за отмора на благородниците на Галисия. Внимание заслужава и строената през 12 век църква Villar de Donas, ще имаме възможност да посетим и дворецът Памбре. Вечерта ще завършим с приятна вечеря, като ще имаме възможност да пробваме най- хубавото сирене в областта, а според много хора и най- доброто в цялата страна. 

Нощувка в хотел A Parada das bestas 3*, но с оценка 8.3 в букинг в  Палас де Рей или подобен, или в алберге, според пакета, който сте избрали.

Днес и утре ни очакват много приятни и леки за преход дни през равнинни и планински райони. След закуска ще се отправим към Мелида, като по пътя ще се отбием до забележителната Igrexa de Santa María de Leboreiro. В самият град Мелида ще посетим още забележителности и ще се спрем в някои от многобройните ресторантчета и кафетерии, за да опитаме местните специалитети.

Нощувка в Pension San Anton в Мелид или подобен, или в алберге, според пакета, който сте избрали. 

Преход – около 4 часа, 14,5 км.

Днес пътят продължава през планински район докато стигнем до Арзуа. В града препоръчваме за посещение църквата на Сантяго де Арзуа, на главния площад в града. Възможност за посещение и на Музеят на меда. 

Нощувка в Casa Costoya в  Арзуа или подобен, или в алберге, според пакета, който сте избрали. 

Преход – около 4 часа, 14,1 км.

Днес пък, след голямото вървене от вчера ще имаме да извървим най- късата отсечка по пътя, 21 км. За около 4 часа и половина, 5 часа. Пътят ще ни заведе в градчето О Педрусо. Градът е и последната спирка преди знаменития Сантяго де Компостела. Градът е прекрасно място, в което да опитате кулинарните специалитети на областта. Посещение заслужава църквата Santa Maria de Castrofeito, както и църквата  Santa Maria de Gonzar. За вечеря ви препоръчваме да пробвате галисийски октопод, говори се, че това е най- вкусната рецепта в света за приготвяне на октопод. 

Нощувка в хотел Hotel O Pozo в О Пино или подобен, или в алберге, според пакета, който сте избрали.

След закуска пред нас ще имаме да изминем последните 19 км. По пътя до Сантяго де Компостела. Ще ни трябват 4- 4 и половина часа, за да успеем да извървим разстоянието. Ще се постараем да извървим последните км. По- бързо, за да имаме повече време в красивия град. Следобед ще се наредим и на опашката, за да подпечатат документите ни и да получим поклонческия сертификат. Ще се разходим и разгледаме и централната част на града. Вечеря и нощувка. 

Нощувка в хотел Hotel Oca Puerta del Camino 4*  или подобен, или в алберге, според пакета, който сте избрали.

Ще закусим и посветим денят на прекрасния Сантяго де Компостела. Градът е столица на Северозападната испанска провинция Галисия. Градът се образува покрай Катедралата Сантяго де Компостела и нуждата на поклониците, които тръгват по пътя на Свети Йоан от 9 век. От 1985г. Старата част на града е поставена под защитата на ЮНЕСКО. Всъщност градът е символ и на борбата на испанските християни срещу исляма. През 10 век, градът е напълно разрушен от мюсюлманите, но един век по- късно всичко е възстановено и реновирано. Най- старите паметници са групирани около гробът на Свети Йоан и Катедралата. Легендата за името на града идва от приказката, че гробът на светеца е бил забравен, но един ден отшелникът Пелагиус вижда мястото обляно в светлина и така е преоткрито мястото и лека по- лека започват да се развиват и поклонническите маршрути до Сантяго де Компостела. Ще имаме време да разгледаме градът или по желание екскурзия до Финистере срещу допълнително заплащане, най- западната точка на Европа, която някога са считали и за краят на света. 

Нощувка в хотел Hotel Oca Puerta del Camino 4*  или подобен, или в алберге, според пакета, който сте избрали.

По обед ще се придвижим към летището за полет до София през Германия. 

Запознай се с Испания

Подарете си едно духовно пътуване! Пътувайте, за да откриете себе си!

Галерия

СВЪРЖИ СЕ С НАС ПО ТЕЛЕФОН СЕГА

+359 899 91 36 27

Или направете запитване долу

Имате въпроси?