6290 лв. / 7350 лв.

17 дни/16 нощувки Очаквайте скоро нови дати!

По стъпките на маите в Мексико, Гватемала, Хондурас и Белиз

Дни
0
Града
0
Забележителности
0
Дни
Часове
Минути
Секунди

изживей хххххх незабравими дни

Програма
По стъпките на маите в Мексико, Гватемала, Хондурас и Белиз

София – Мексико сити – Теотиуакан – Канкун – Чичен Ица – Мерида – Ушмал – Кампече – Паленке – Сан Кристобал де лас Касас – Сантяго Атитлан – Антигуа Гватемала – Копан – Киригуа – Флорес – Тикал – Белиз сити – Тулум и Ривиера мая – Канкун – София

 • 6290 лв. с настаняване в 3 звездни хотели и с отлични оценки в Букинг
 • 7350 лв. с настаняване в 4 звездни хотели и с отлични оценки в Букинг

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Мексико сити – Канкун – София с включени летищни такси и багаж
  *Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. При желание да се избере друг вариант на полет, различен от предложения се доплаща разликата в цената на самолетния билет
 • Всички трансфери по програмата
 • Входни такси по местата упоменати в програмата
 • 16 нощувки
 • 16 закуски
 • Разглеждане на едни от най-предпочитаните туристически дестинации в света – археологическите обекти, останали от културата на маите – Теотиуакан, Чичен Ица, Ушмал, Паленке, Копан и Тикал, разположени в 4 различни държави. Както и посещение на много красиви природни феномени като втория по големина коралов риф в света – Белизийският бариерен риф и водопадите Мисол Ха в Мексико.
 • Български водач-преводач с опит, пътувал много в Северна и Централна Америка
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек
 • Лични разходи ~ около 800 лв.;
 • Бакшиши – 3 $ на човек на ден (задължителен);
 • Екскурзия до Националния Морски парк Hol Chan
 • Посещение на Националния парк Сиан Кхан
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата;
 • Допълнително се заплаща за единична стая ~ 694 лв. при варианта с 3 * хотели и 1008 лв. за 4* хотели
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Илиева, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Мексико, Гватемала, Хондурас и Белиз 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име.

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Здраве: Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Програмата, която ви предлагаме е изключителна, защото в нея е събрано най-доброто от четирите страни – наследници на древната култура на маите; включени са всички места-символи, които заслужават да бъдат част от един маршрут.

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет. Ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Програмата, която ви предлагаме е уникална за българския пазар. Ще имате възможност да разгледате 4 държави и най-уникалните места, свидетелстващи за културата на Маите. Ще започнем пътешествието си от Мексико сити и ще продължим да обикаляме едни от най-красивите места на Южно Мексико. Ще се насладим на красиви колониални градове, но и на малки селца, запазили едновремешния си чар и култура на местните племена. Ще отделим внимание и на културните и историческите забележителности, но и на природата. Ще видим и знаменитата къща на Фрида Кало, както и прочутата Дева от Гуадалупе.
Хотелите, с които работим са подбрани внимателно, за да предоставят както нужния лукс, така и много важната централна локация.

Полет от София до Мексико сити (през Европа). Кацане в Мексико сити следобeд или вечерта и трансфер до хотела.

*Нощувка в:
хотел 3* – Ibis Styles Mexico Zona Rosa или подобен
хотел 4* – Presidente Intercontinental Santa Fe или подобен

След закуска ще тръгнем към Градът на Боговете Теотиуакан. Това е и най-важният и най-големият запазен град от преди Колумб. Счита се, че по времето на разцвета му това е било и най-големият град в Америките, и че в него са живеели повече от 125 000 човека.
По път ще спрем, за да разгледаме Девата на Гуадалупе.

*Нощувка в:
хотел 3* – Ibis Styles Mexico Zona Rosa или подобен
хотел 4* – Presidente Intercontinental Santa Fe или подобен

След закуска ще направим обзорна обиколка на Мексико сити – ще видим музеят на Фрида Кало, известа и с наименованието „Синята къща“. Днес това е един от най-популярните музеи в Мексико. Къщата наистина има особено очарование и ще разберем защо Фрида, където и да отивала, винаги се е връщала там.

Късен полет за Канкун.

*Нощувка в:
хотел 3* – Adhara Hacienda Cancun или подобен
хотел 4* – Hampton Inn by Hilton Cancun Cumbres или подобен

След закуска ще посетим едно от Новите Седем Чудеса на СветаСвещените руини на Чичен Ица. Някога мястото е било церемониалният център на древната цивилизация на инките. Природата е в съвършена хармония с древните останки, пирамидата Кукулкан и извора на Свещения сенот.

Отпътуване за Мерида /120 км/. Настаняване в хотел и нощувка.

*Нощувка в:
хотел 3* – Casona 61 Boutique Hotel или подобен
хотел 4* – Hyatt Regency Merida Hotel или подобен

Сутринта след закуска ще направим панорамна обиколка на Мерида – столица на полуостров Юкатан, известна с красивите си църкви. Отпътуване за Ушмал и посещение на археологическата зона там. Руините са може би най-красивите в целия регион. Вярва се, че някога жреците са изпълнявали церемониите си от височините на пирамидите и храмовете, за да предпазват жителите от всякакви злини. Изключително известна е „Пирамидата на Магьосника“ или наричана още „Пирамидата на Джуджето“, която според легендите, джудже със свръхестествени сили е построило за 1 нощ.

Следобeд ще потеглим за Кампече, където и ще пренощуваме.

*Нощувка в:
хотел 3* – Hotel Francis Drake или подобен
хотел 4* – Ocean View или подобен

След закуска ще се разходим в запазилия колониалната си красота пристанищен градКампече.

По-късно ще отпътуваме за Паленке и ще разгледаме археологическата зона там. Като площ мястото е доста по-малко от Чичен Ица или Копан, но се гордее с едни от най-добре запазените скулптури и архитектура.

*Нощувка в:
хотел 3* – Hotel Nututun Palenque или подобен
хотел 4* – Hotel Ciudad Real Palenque или подобен

Ще закусим и ще се отправим към Сан Кристобал де лас Касас. Попът ще направим спирания да се насладите на гледка на водопадите Мисол Ха. При възможност, посещение на археологическата зона на Тонина, където се намира една от най-големите и най-интересни пирамиди на маите.

Ще пристигнем в Сан Кристобал вечерта.

*Нощувка в:
хотел 3* – Hotel Villa Mercedes San Cristobal или подобен
хотел 4* – Hotel Fiesta Inn San Cristobal de las Casas или подобен

След закуска ще се разходим в Сан Кристобал и после ще се приготвим за отпътуване за езерото Атитлан, което е най-дълбокото езеро в Централна Америка и се намира в Гватемала. Зоната е изключително подходяща за кафеени плантации и отглеждане на авокадо и царевица.

Настаняване в хотел в Санта Катарина.

*Нощувка в:
хотел 3* – Hotel Torres de El Legado или подобен
хотел 4* – City Express Monterey Santa Catarina или подобен

След закуска ще посетим известното градче Сантяго Атитлан, намиращо се на брега на езерото. Пътуване с лодка до Сантяго Атитлан. Посещение на живописното село със специфичен религиозен култ към местно божество, слял се с християнската догматика.

Отпътуване за Антигуа Гватемала. Пешеходен тур в града. Настаняване в хотел.

*Нощувка в:
хотел 3* – Hotel El Carmen или подобен
хотел 4* – Casa Encantada или подобен

Днес след закуска ще се отправим към Хондурас и археологическия резерват Копан – някога столица на Маите, преди да се преместят на полуостров Юкатан. Намира се съвсем близо до границата на Хондурас с Гватемала. Ще разгледаме руините на древния град и ще нощуваме в съвременния Копан.

*Нощувка в:
хотел 3* – Hotel Mayan Hills Resort или подобен
хотел 4* – La Casa Rosada или подобен

След закуска ще тръгнем отново на път и днес ще разгледаме археологическата зона на Киригуа. Има прекрасни статуи от 8 век и много красиво изографисани стели, както и запазени от древните каменни календари на маите, които са и една от причините, за да бъде тази цивилизация толкова уникална.
Ще пренощуваме във Флорес, Гватемала, едно изключително живописно градче, изградено на малък остров в езерото Петен Ица.

*Нощувка в:
хотел 3* – Hotel del Patio Flores или подобен
хотел 4* – Flores Hotel Boutique или подобен

Посещение на Тикал – древен град на маите, скрит в дъждовните гори на Гватемала. Това е една от най-големите археологически зони, посветени на културата на маите.

Свободно време за посещение на остров Флорес.

*Нощувка в:
хотел 3* – Hotel del Patio Flores или подобен
хотел 4* – Flores Hotel Boutique или подобен

Днес след закуска ще отпътуваме за Белиз сити. Единствената англоговоряща страна в Централна Америка е гостоприемна и ще ни покаже красотите си. Панорамна обиколка на града.

*Нощувка в:
хотел 3* – Hotel Easy Inn или подобен
хотел 4* – Best Western Plus Belize Biltmore Plaza или подобен

След закуска – възможност за екскурзия до националния морски парк Hol Chan срещу допълнително заплащане. Това е едно от най-добрите места за гмуркане, дайвинг или наблюдение на акули и скатове в целия Карибски басейн. Освен това е вторият най-голям коралов риф в света след Австралийския, под защитата на ЮНЕСКО. Възможност за гмуркане с акули – Nurse sharks и скатове.

Следобяд – посещение на археологическия парк Алтун Ха.

*Нощувка в:
хотел 3* – Hotel Easy Inn или подобен
хотел 4* – Best Western Plus Belize Biltmore Plaza или подобен

Рано сутринта след закуска отпътуваме за Тулум, Мексико.

Посещение на руините на Тулум и възможност за плаж по-късно.

*Нощувка в:
хотел 3* – Green Tulum или подобен
хотел 4* – Naay Hotel или подобен

Ден за плаж или посещение на Национален парк Сиан Кхан – най-голямата защитена територия в Мексико – срещу допълнително заплащане. Дъждовните тропически гори, мангровите дървета и цялата флора и фауна са наистина уникална гледка. Можете да участвате в пътешествие с лодка и да видите делфини и костенурки.

*Нощувка в:
хотел 3* – Green Tulum или подобен
хотел 4* – Naay Hotel или подобен

Трансфер до летището в Канкун. Полет до България през европейско летище.

*При желание от ваша страна може да се продължи престоя в Тулум или Ривиера Мая с няколко дни за почивка и релакс на плаж.

Запознай се с Виетнам

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Запознай се с Камбоджа

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Галерия

Take a peek inside our Wonderworld

Имате въпроси?