Португалско камино - пътят по крайбрежието!

2950 лева

11 нощувки/12 дни 06.09 - 17.09.2024г. - НОВА ДАТА! - ИМА МЕСТА + ТЪРСИМ ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ!
Дати за 2025г.:
15.05 - 26.05.2025г.

Дни
0
Града
0
Забележителности
0

изживей 12 незабравими дни поклонически път!

Програма
Португалско Камино - пътят по крайбрежието!

Португалско Камино предлагаме следните дати:

НОВА ДАТА – 06.09 – 17.09.2024 – ИМА МЕСТА + Търсим жена за комбинация!

Дати за 2025г.: 

15.05 – 26.05.2025г. 

11 нощувки/12 дни

ЦЕНА: 2950 лв. с Настаняване в двойна стая в хотели 3*, къщи за гости и апартаменти с отлични ревюта.

Можете да разгледате и програмата ни По пътя Камино- френски маршрут тук

МАРШРУТ: София – Порто – Оя – Байона – Виго – Редондела – Понтеведра – Калдас де Рейс – Падрон – Сантяго де Компостела – Финистере – Мадрид – София

Предизвикайте себе си на пътешествие от красивото Порто до историческата катедрала на Сантяго де Компостела по 10-дневен алтернативен поклонически път- Португалско Камино. Крайбрежният маршрут Португалско Камино набира все повече популярност сред съвременните поклонници. Тази версия на португалския път започва в оживения Порто и върви по атлантическото крайбрежие, преди да премине навътре в хълмиста зелена галисийска провинция и да завърши в красивия град Сантяго де Компостела.

Португалско Камино е тих и спокоен маршрут, през който ще имате достатъчно време в близост до океана, за да плувате, да се разхождате, да се любуваме на гледки и да похапвате пресни морски дарове. Започвайки от Порто и след от Оя, ще извървим около 150 км Ще преминем през крайбрежните Байона, Виго и Редондела и ще се  присъединим към поклонническия маршрут до Понтеведра, Калдас де Рейс, Падрон докато стигнем до Сантяго де Компостела. Като едно от трите най-важни християнски поклонения, вие ще участвате в пътуване през идилични пейзажи, стари църкви, старинни села и красиви градове. Този регион е известен със своите морски дарове, по-специално със своите стриди и миди. Добавяме към тях и  местното вино Албариньо и става истинска гастрономическа наслада по пътя Камино! 

Камино е духовно пътешествие и духовно израстване. Поклонническото пътуване е пътуване и към самия себе си, пътуване което ще промени живота ви. Buen camino, приятели!

Програмата, която ви предлагаме е събрала наистина най-доброто от емблематичния Португалски път на Камино. Комбинирали сме най-доброто от духовната страна на Пътешествието Камино и разбира се задължителният комфорт на хотелите. 

Естествено и тук предлагаме услугата за пренос на багаж до следващия хотел, срещу допълнително заплащане. 

Хотелите, с които работим са подбрани за да предоставят както нужния лукс, така и много важната централна локация.

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.

Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Самолетен билет София –  Порто – Мадрид –  София с включени летищни такси

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка

Трансфери от летището в Мадрид и Порто с частен бус или таксита. 

Билет за туристически автобус, с който се прави обиколка на централната част на Порто, заедно с нашия водач. 

Пешеходна обиколка на централната част на Мадрид, заедно с нашия водач. 

Билет за влак Мадрид- Сария, Сантяго де Компостела  – Мадрид

11 нощувки в хотели 3*, къщи за гости и апартаменти с отлични ревюта и локации. 

2 включени закуски в Порто. 

Всички трансфери по програмата

Поклоннически паспорт и сертификат за успешно преминаване по Камино

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, с покритие за Ковид 19. 

Български водач-преводач с опит, който е пътувал много

 • Цена за превоз на багаж- ще ви се даде актуална  информация с пълната програма за цената ~ 7 евро на раница/куфар, на отсечка. 
 • Екскурзия до островите Сиес ~ 45 евро на човек
 • Фадо шоу в Порто ~ 35 евро на човек
 • Хранения, освен там където са отбелязани такива
 • Допълнително се заплаща ~ 560 лева за единична стая при варианта с хотел 3, къщи за гости и апартаменти. 
 • Визи-няма
 • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по пътя
 • Лични разходи – около 600лв
 • Застраховка “ Отмяна на пътуване”
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • 1000 лева  депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване, до 50% минимум 6 месеца от датата на пътуване и останалите 50% до месец преди пътуването.
 • ксерокопие от международен паспорт;
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,95583 лв. за евро към 2024 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

За Испания:

 • паспорт или лична карта
 • Важно!

  Документът ви за самоличност трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване

Доверете ни се защото програмата и маршрута, който ви предлагаме е съобразен с Вас, нашите клиенти,  и няма да е прекалено натоварващ. Ще се движим бавно и ще се наслаждаваме истински на цялата красота, която ни заобикаля. Водачът, който е и преводач на групата е живял дълги години в Испания и е запознат с начина на живот и традициите и ще бъде на ваше разположение. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало! Избирайки това пътуване, знаете че хотелите са проверени и предлагат нужния стандарт. И не на последно място, групите ни са малки, 12-15 човека, защото това е начина всеки от Вас да се чувства максимално обгрижен и всички да са приятелски настроени, като едно малко семейство.

Започва приключението ни Португалско Камино. Пристигаме вечерата, трансфер до хотел и нощувка. 

Нощувка в Порто,
YOTEL Porto 3* или подобен

Започваме първия ден по Португалско Камино от Порто.  С Разпростиращ се по бреговете на река Дору, Порто е един от най-романтичните градове в Португалия, известен с величествените мостове, средновековния крайречен район с калдъръмени улици, къщи на търговци и кафенета. Ще имаме цял ден да се любуваме на забележителностите, a защо не и да се включим и в дегустация на местно вино. 

Нощувка в Порто, YOTEL Porto 3*  или подобен

Тази сутрин отправяме към Оя, от където ще започнем нашето Португалско Камино. Ще преминем последната част от португалската крайбрежна част, което всъщност започва от северозападна Испания, на около 20 километра от португалската граница. Оя е малък крайбрежен град и бележи началото на нашата разходка. Ще извървим около 19 километра до крайбрежният град Байона. След като пристигнем, ще се  разходим по пристанището, където ще посетите впечатляващата крепост Монте Реал, а след това ще се отдадем на морски дарове и бяло вино Rias Biaxas. 

Общо пешеходно разстояние: 19 км

Нощувка в Байона, Hotel Bahía Bayona 3* или подобен

Тази сутрин се отправяме към град Виго. Португалско Камино се извива в пътека покрай водата и ще се насладим на красиви морски пейзажи над великолепния залив на Виго, с прочутия природен парк Ilas Cies на хоризонта. Тези скалисти острови образуват основна фокусна точка на залива. Ако случайно се разхождате в горещ ден, защо не се разхладите с плуване на плажа Praia America в Нигран. Пристигане във Виго в късния следобед, готови за утре почивка.

Общо пешеходно разстояние: 26 км 

Нощувка във Виго, Oca Ipanema Hotel 3* или подобен

Днес е свободен да правите каквото искате във Виго. Виго е град, обгърнат от планините от едната страна и морето от другата, процъфтяващ от скромно рибарско селище в най-населения град в този регион. Може да се разходим из Монте дел Кастро, а след това да се насладим на местни морски дарове, като стриди, скариди, лубина и др. Крепостта Кастро също заслужава внимание – отбранителна система, построена през 1665 г. в опит да защити града от атаки на съюзниците на британския флот в Португалия. Сега крепостта е по – скоро руини и е идеално място да се разхождате из градините и да се любуваме на околните гледки. Ще отделим време и за плаж. 

Нощувка във Виго, Oca Ipanema Hotel 3* или подобен

Тази сутрин отново тръгваме по Камино към Редондела. Ще продължим да следвате бреговата линия. Днес ще преминем около 16 км, така че няма да бързаме и ще се любуваме на и гледките докато стигнем до Редондела. Този град, в горния край на залива Виго, е мястото, където ще завършите крайбрежната си разходка и ще се присъедините към оригиналния португалски път Камино.

Общо пешеходно разстояние: 16 км 

Нощувка в Редондела, Catapeixe Holiday Apartments или подобен

Днес е последният ден, в който ще вървим по крайбрежието, при това  за кратък период, така че се възползвайте максимално от морето. Ще се отбием до рибарското селище Arcadе, където ще се насладим на спокоен обяд с морски дарове и чаша местно отглеждано албариньо. Продължаваме още около 3 часа по пътя докато стигнем до Понтеведра. Очаква се да пристигнем следобед, така че ще се настаним и ще имаме достатъчно време да разгледаме стария град с многобройните му романски църкви и причудливи гранитни площади.

Общо пешеходно разстояние: 20 км 

Нощувка в Понтеведра, Galicia Palace 3* или подобен

Отправяйки се към вътрешността на страната, днес преминеме покрай красиви кестенови, борови и евкалиптови гори по пътя си към Калдас де Рей. По време на нашето пътуване ще преминем през Ломбо да Масейра със статуя на Свети Яков и махала Тиво с неговия фонтан и обществена баня. Пристигаме  в Калдас де Рейс, където ще нощуваме. 

Общо пешеходно разстояние: 21 км 

Нощувка в Калдас де Рей, Villa Galicia или подобен

От Калдас де Рейс ще пресечем река Умия и ще намерим горещите извори, които са дали името на града още от римско време. Пътеката днес ни води през гори и постепенно се изкачва до село Санта Марина. По пътя ще посетим някоя от местните винарни, за да опитаме виното в този регион. Продължаваме по пътеки през борови гори докато стигнем град Падрон.

Общо пешеходно разстояние: 19 км 

Нощувка в Падрон, A Casa Antiga do Monte Apartamentos Turísticos или подобен

Днес е последният ни ден за преход.  Ще преминем през малки селца и историческото светилище A Escravitude. Ще се постараем да извървим последните километри по- бързо, за да имаме повече време в красивия град. Когато стигнете до края на последния етап, ще се разходите през града до великолепния Plaza del Obradoiro и след това до портите на прекрасната катедрала на Сантяго де Компостела.  Следобед ще се наредим и на опашката, за да подпечатат документите ни и да получим поклонческия сертификат. Ще се разходим и разгледаме и централната част на града. 

 

След като си починете и се освежите, отделете време да се разхождате из историческия квартал на града и да съберете групата си за вечеря. Определено е време за празнуване!

Общо пешеходно разстояние: 25 км 

Нощувка в Сантяго де Компостела, Nest Style Santiago 

 3* или подобен

Ще закусим и посветим денят на прекрасния Сантяго де Компостела. Градът е столица на Северозападната испанска провинция Галисия. Градът се образува покрай Катедралата Сантяго де Компостела и нуждата на поклониците, които тръгват по пътя на Свети Йоан от 9 век. От 1985г. Старата част на града е поставена под защитата на ЮНЕСКО. Всъщност градът е символ и на борбата на испанските християни срещу исляма. През 10 век, градът е напълно разрушен от мюсюлманите, но един век по- късно всичко е възстановено и реновирано. Най- старите паметници са групирани около гробът на Свети Йоан и Катедралата. Легендата за името на града идва от приказката, че гробът на светеца е бил забравен, но един ден отшелникът Пелагиус вижда мястото обляно в светлина и така е преоткрито мястото и лека по- лека започват да се развиват и поклонническите маршрути до Сантяго де Компостела. Ще имаме време да разгледаме градът или по желание екскурзия до Финистере срещу допълнително заплащане, най- западната точка на Европа, която някога са считали и за краят на света. 

Нощувка в хотел Hotel Nest Style Santiago
3* или подобен

Придвижване до Мадрид с влак и полет до София, през Германия

Запознай се с Испания

Подарете си едно духовно пътуване! Пътувайте, за да откриете себе си!

Запознайте се с Португалия

Галерия

СВЪРЖИ СЕ С НАС ПО ТЕЛЕФОН СЕГА

+359 899 91 36 27

Или направете запитване долу

Имате въпроси?