ПРЕДКОЛЕДНИ БАЗАРИ - Будапеща и Братислава - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ - 3 нощувки - директен полет от София

Избор на дати 30.11.2024; 07.12.2024; 14.12.2024 г. (4 дни / 3 нощувки)

Посещението на предколедните базари в Будапеща и Братислава предлага уникална възможност да се потопите в празничната атмосфера, да опитате традиционни кулинарни изкушения и да закупите ръчно изработени подаръци. Тези базари предоставят не само прекрасни коледни изживявания, но и възможност да опознаете културното и историческото наследство на двата града. Независимо дали сте с приятели, семейство или на романтична разходка, тези базари ще ви оставят незабравими спомени и ще ви настроят празнично за Коледа.

 

Ако искате можете да си подарите и незабравима разходка до Коледна Лапландия! Вижте нашето предложение на:

https://voyagebtravel.com/laplandia-ekskurzia-do-domyt-na-diado-k/

Програма
ПРЕДКОЛЕДНИ БАЗАРИ - Будапеща и Братислава - 3 нощувки - с директен полет от София

Дати 30.11.2024; 07.12.2024; 14.12.2024 г. (4 дни / 3 нощувки)

Цена за ранно записване: от 740 лева на човек настанен в двойна стая

Коледният базар в Будапеща е едно от най-очарователните събития в Унгария и привлича туристи от цял свят с магическата си атмосфера и разнообразие от продукти и атракции. Разположен в сърцето на града, този базар предлага уникална комбинация от традиции, кулинарни изкушения и ръчно изработени подаръци.

Коледният базар в Братислава е разположен в сърцето на столицата, той привлича с уютната си атмосфера, традиционните словашки продукти и разнообразните празнични развлечения.

 • Самолетен билет София– Братислава – София с авиокомпания European Air Charter;
 • Чекиран багаж до 20кг. и ръчен багаж до 5 кг;
 • 3 нощувки със закуски в Danubius Hotel Hungaria City Center 4* или подобен в района на Будапеща;
 • Обзорна обиколка на Братислава;
 • Обзорна обиколка на Будапеща;
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Представител на туроператора за целия престой;
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ – възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).

Препоръчителни доплащания:

 • Едночасова разходка с корабче по река Дунав – 50 лева;
 • Еднодневен тур „По големия завой на Дунава“ с екскурзовод на български език – 90 лева;
 • Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Доплащане за слушалки – 2,50 евро на човек (доплащане на място).
  Задължителни доплащания:
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
  • Градска такса.

Панорамна обиколка на Будапеща – включена в цената
УНГАРИЯ,БУДАПЕЩА
Включено в цената

Площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници; Националната галерия; хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала ”Св. Матияш” – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др./без влизане/.

 

Еднодневен тур „По големия завой на Дунав“ с екскурзовод на български език
УНГАРИЯ,БУДАПЕЩА
Цена за възрастен 90 BGN
Цена за дете 90 BGN

Естергом е старата столица на Унгария с най-голямата катедрала в страната. Спирка в Сентендре – кокетно градче, чиито старинни улички ще ни върнат във времето на художниците и първите сръбски емигранти – занаятчии, с дюкянчета, живописни кафенета и ресторанти.


Цената включва – транпорт с автобус и екскурзоводско обслужване
Цената не включва – входни такси на посещаваните обекти, разходи от личен характер

Едночасова разходка с корабче по река Дунав
УНГАРИЯ,БУДАПЕЩА
Цена за възрастен 50 BGN
Цена за дете 50 BGN

Включва едночасова разходка по р. Дунав с беседа на български език и чаша шампанско

Обзорна обиколка на Братислава – включена в цената
СЛОВАКИЯ,БРАТИСЛАВА
Включено в цената

Разходката в старата част на града започва от катедралата «Св.Мартен»,в която е коронована императрица Мария Терезия,покрай Градския площад, Кметството,Архиепископалния дворец /в който са живяли Св. Св. Кирил и Методий/ до кулата „Михалска брана”.

 

Условия за резервации:

Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране

Доплащане 21 дни преди тръгване

Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

 

Условия за анулации:

До 24 часа след резервация без такса за анулация

До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация на човек

До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация на човек

Под 21 дни 100% като такса анулация на човек

 

ВАЖНО:

1. Минимален брой туристи: 150 човека;

2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;

3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;

4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

 

БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ

При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:

1.1.Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.

1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия – без органичения или по съребрена линия – до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.

1.3. Смърт на пътуващия.

1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия – без органичения или по съребрена линия – до втора степен вкл.).
За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25.
ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите.

Посещението на предколедните базари в Будапеща и Братислава предлага уникална възможност да се потопите в празничната атмосфера, да опитате традиционни кулинарни изкушения:

 и да закупите ръчно изработени подаръци. Тези базари предоставят не само прекрасни коледни изживявания, но и възможност да опознаете културното и историческото наследство на двата града. Независимо дали сте с приятели, семейство или на романтична разходка, тези базари ще ви оставят незабравими спомени и ще ви настроят празнично за Коледа.

Среща на летище София 2 часа преди полета. Чартърен полет за Братислава с авиокомпания European Air Charter. Трансфер до унгарската столица Будапеща (200 км). Настаняване в хотел. Нощувка.

Закуска в хотела. Следва панорамна обиколка на града. Ще видим – площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от унгарската история – крале и държавници, националната галерия, хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града, красивата готическа катедрала „Св. Матияш“ – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др. (без влизане). Ще имате и свободно време по „Ваци“ – пешеходната улица, с най-популярните кафенета в града, разположена успоредно на река Дунав и разглеждане на предколедните базари. По желание едночасова разходка с кораб по река Дунав. Нощувка.

Днес след закуска ще имате свободно време или по желание да се включите в еднодневен тур „По големия завой на Дунава“ ,където ще можете да видите крепостта Вишеград, Естергом и Сентендре. Естергом (старата столица на Унгария) с най-голямата катедрала в страната. Спирка в Сентендре – кокетно градче, чиито старинни улички ще ни върнат във времето на художниците и първите сръбски емигранти – занаятчии, с дюкянчета, живописни кафенета и ресторанти. Връщане в Будапеща. Нощувка.

Закуска в хотела. Ще отпътуване за словашката столица Братислава. Там ни очаква пешеходна разходка в старата част на града – Новият мост, катедралата „Св.Мартен“, в която е коронована императрица Мария Терезия, градския площад, кметството, архиепископалния дворец (в който са живяли Св. Св. Кирил и Методий) и кулата „Михалска брана“. Трансфер до летището за полет за София.
Пристигане на летище София.

Запознай се с Унгария

Унгария е държава в Централна Европа с богата история, култура и множество забележителности, които я правят популярна туристическа дестинация. Ето някои интересни факти и причини да посетите Унгария: - Унгария има дълга и сложна история, която започва с пристигането на маджарите в Карпатския басейн през 9 век. Страната има значително културно наследство, което включва множество архитектурни, музикални и кулинарни традиции. - Будапеща, столицата на Унгария, е известна със своите величествени сгради и исторически обекти. Градът е разделен на две части – Буда и Пеща – от река Дунав, които са свързани с няколко красиви моста. - Унгария е известна със своите термални извори и минерални бани. Будапеща е дом на някои от най-известните бани в света, като Сечени, Гелерт и Рудас. Тези бани предлагат релаксация и терапевтични ползи. - Унгарската кухня е прочута със своите богати и пикантни ястия. Гулаш, паприкаш, лангош и кюртоскалач са само част от традиционните унгарски ястия, които можете да опитате. - Виното е също важна част от унгарската култура. Страната има няколко известни винени региони, като Токай, Вилани и Егер, които произвеждат висококачествени вина. - Унгария има впечатляващо архитектурно наследство. Парламентът на Унгария в Будапеща е една от най-емблематичните сгради в страната и е един от най-големите парламентарни сгради в света. В Будапеща можете да видите и замъка Буда, Рибарския бастион и базиликата "Св. Стефан", които са сред основните туристически атракции.

Галерия

СВЪРЖИ СЕ С НАС ПО ТЕЛЕФОН СЕГА

+359 899 91 36 27

Или направете запитване долу

Имате въпроси?