ЦЕНА: 2980 лв. с настаняване в хотели 3 *,3580 лв. 4*

26.08-05.09.2022г.

Екскурзия Португалия и Азорски острови!

0
Дни
0
Града
0
Забележителности

изживей 11 незабравими дни

Програма
Екскурзия Португалия и Азорски острови! Островна магия
26.08-05.09.2022г.- Резервирай със 100 лв.! (12 дни/ 11 нощувки)

*Португалия изисква зелен сертифакат за влизане в места за хранене и настаняване, както и във всички туристически обекти!

МАРШРУТ: София – Лисабон – o. Сао Мигел – архипелага Флореш – о. Корво – О. Хорта – о. Тарсейра – Лисабон – София 

Защо да изберете екскурзия Португалия и Азорски острови?

ЦЕНА: 2980 лв. с настаняване в  хотели 3 *

ЦЕНА: 3580 лв. с настаняване в  хотели 4 *

Екзотика в Европа?! Да, добре сте разбрали:) Азорският архипелаг са 9 вулканични острова в средата на Атлантическия океан, част от Португалия. Това е и специалното място, където се срещат Европейската, Американска и Африканска тектонски плочи, място което пази спомените за оформянето на планетата ни. Това приключение е за всички тези, които харесват красивата природа, с неописуемо цветните водопади, скалисти брегове, пещери, геотермални извори и черни плажове. Харесвате и животните? Да, това е едно от най- добрите места за наблюдение на делфини и китове в света, защото островите са точно в средата на миграционните пътища. 

 • Самолетен билет София – Лисабон – София с включени летищни такси и багаж
 • Самолетен билет Лисабон – Понте Делгада с включени летищни такси и багаж
 • Самолетен билет Понте Делгада- Флореш с включени летищни такси и багаж
 • Самолетен билет Флореш- Хорта с включени летищни такси и багаж
 • Самолетен билет  Хорта- Терсейра с включени летищни такси и багаж
 • Самолетен билет Терсейра- Лисабон с включени летищни такси и багаж
 • 11 нощувки
 • 11 закуски
 • 2 обяда

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка

 • Всички трансфери по програмата
 • Разглеждане на едни от най- красивите туристически места в Лисабон и Азорските острови.
 • Входни такси по местата, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро, с покритие за Ковид 19. 
 • Застраховка Отмяна на Пътуване за всички групови пътувания 2022г.
 • Български водач-преводач с опит, който е пътувал много.
 • Допълнително се заплаща ~ 560 лева за единична стая 
 • Визи-няма
 • Лични разходи – около 800лв
 • Всичко извън посоченото в програмата се заплаща допълнително. 
 • – 40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • ксерокопие от международен паспорт;
 • доплащане до 1 месец преди пътуването;
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,95583 лв. за евро към 2020 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

За Азорски острови, Португалия:

 • паспорт
 • Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.

 • Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване Азорски острови.

Доверете ни се защото програмата и маршрута, който ви предлагаме е съобразен с Вас, нашите клиенти,  и няма да е прекалено натоварващ. Ще се движим бавно и ще се наслаждаваме истински на цялата красота, която ни заобикаля. Водачът, който е и преводач на групата е с голям опит и може да разчитате на него при всякакви въпроси. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало! Избирайки това пътуване, знаете че хотелите са проверени и предлагат нужния стандарт. И не на последно място, групите ни са малки, около 10 човека, защото това е начина всеки от Вас да се чувства максимално обгрижен и всички да са приятелски настроени, като едно малко семейство.

 1. Когато пътувам за Азорски острови, които са автономна част на Португалия, какви са изискванията за влизане според Ковид протоколите? За да влезнете в автономната територия Азорски острови трябва да имате направен ПСР тест, който е не по-стар от 72 часа. Очаква се скоро да може да се влиза спокойно и със сертификат за ваксинация срещу Ковид. 
 2. Кое е най- доброто време за посещение на Азорски острови?Най- подходящото време е периодът Юни- Август, тъй като тогава и времето е най- хубаво. Азорите се гордеят с това, че там не става нито много студено, нито пък горещо, те имат една постоянна приятна температура. 
 3. Скъпи ли са цените на Азорски острови? – Всички знаем, че на островите е скъпо, те са далеч от континента и всичко,което се внася от континента е доста по-скъпо. И все пак, Азорски острови са доста по- приемливи като цена от много други острови. Бутилка голяма вода например е 0.70 евро, добра бутилка вино може да намерите за 12 евро и тн. Тъй като на островите има голяма популация от крави, цените на млякото са много добри. Месото и рибата са също на много приемливи цени. 
 4. Може ли да се плаща с карта на островите? Да, спокойно можете да плащате с карта на островите. 
 5. Какво представлява Azores Safe destination voucher?това е ваучер на стойност 35 евро, който получавате след като попълните здравната форма за влизане на територията. И може да се кандидатства след като имате направен тест за Ковид. Можете да използвате ваучера в ресторанти, барове, за туристически турове, наемане на кола.

Полет София- Лисабон

Започва дълго чаканата екскурзия Португалия и Азорски острови. Полет до Лисабон. Разходка и разглеждане на града следобед. Нощувка.

Лисабон е красивата столица на Португалия, точно където величествената река Таус се прегръща с Атлантическия океан. Ще видите Площада на търговията, желаещите ще посетят манастира Жеронимуш или крепостта Белем с допълнително заплащане. Вечерта ще завършим с вкусната местна кухня и деликатното португалско вино. 

Нощувка в  Ibis Styles Lisboa centro Marques de Pombal 3*- виж тук или подобен или хотел 4*

Полет до Сао Мигел

Полет до остров Сао Мигел и столицата на архипелага Понта Делгада. Добре дошли в китната столица на Азорите. Мястото е населено с малки рибарски селища от 1444г. А през далечния 16в., островът е бил луксозната вилна зона на португалските аристократи. Значението в икономически аспект на архипелага нараства през 19в., когато започват да изнасят много цитруси за Великобритания, строят се фабрики и започва да процъфтява бизнеса. Настаняване, разходка и вечеря.

Нощувка в Понта Делгада, хотел 3* или хотел 4*-  My Story Hotel Vila Nova- виж тук или подобен

Сете Сидадес и Лагоа да Фого

Сао Мигел е известен още като Зеления остров, той е най- големия остров на архипелага и център на автономната област Азорски острови. Островът е едно прекрасно място, което предлага освен красивата колониална архитектура на столицата си- Понте Делгада и много други възможности за активен туризъм. Днес ще посетим Сете Сидадес и Лагоа да Фого.  Поемайки към лагуната Лагоа да Фого, ще имаме възможност да се насладим на прекрасни гледки и природа, толкова е красиво, че местните власти, за да предпазят природата са забранили строежа на сгради в радиус на километри от красивата лагуна. Лагоа Сете Сидадес или Лагуната на Седемте града е едно от съкровищата на острова Сао Мигел, която е разделена на Синя и Зелена Лагуна. Спира се на специално устроени места за наблюдение. 

Включен обяд на бюфет.

Нощувка в Понта Делгада, хотел 3* или хотел 4*-  My Story Hotel Vila Nova- виж тук или подобен

Южната част на Сао Мигел

Днес след закуска ще имаме възможност да посетим най- красивите места в южната част на острова. Потегляйки от Понта Делгада ще се срещнем с очарователни крайбрежни градчета, като Villa Franca do Campo, за което определено се счита, че е пазено от Архангел Михаил. Точно срещу китното градче, можете да видите известното малко островче, носещо името на града. Островчето е всъщност кратерът на древен вулкан и е едно от главните туристически места на острова и прекрасно място за плуване и гмуркане. Ще се спрем в още едно красиво градче и ще посетим местен ресторант за обяд. След което ще се отправим към Нордесте и Фарът на Арнел. Ще се насладим и на красотата на лагуната Сао Брас.

Включен обяд.

Нощувка в Понта Делгада, хотел 3* или хотел 4*-  My Story Hotel Vila Nova- виж тук или подобен

Свободен ден за разходки в Сао Мигел

Свободен ден за разходки или възможност да се включите в екскурзиите за наблюдение на делфини и китове. За каякинг по невероятно красивите места на Азорите или да предприемете един круиз около южната част на острова.

Нощувка в Понта Делгада, хотел 3* или хотел 4*-  My Story Hotel Vila Nova- виж тук или подобен

Полет до Флореш

Сутрешен полет до един от най- красивите острови на архипелага- Флореш. Той е представител на западната група на Азорските острови и известен с изобилието си от цветя, на които всъщност е и кръстен. Ще оставим багажа си в хотела и ще тръгнем на тур по прекрасните места, отредени за днешния ден- невероятно красиви природни гледки на езера и лагуни, ще спрем да разгледаме и местна млечна къща, където ще се срещнете с прекрасните вкусове на Азорите и Флореш. 


Нощувка В Санта Круз дал Флорес, хотел 3* или хотел 4* в Inatel Flores 4*- виж тук или подобен 

Остров Корво

Днес ще прескочим до най- малкия остров на Азорите- Корво. Пътят до там е около час и е много вероятно да видим как си играят делфините, китовете обаче са по-трудни за наблюдение. Ще преминем в близост и до известните пещери на Флореш.  Остров Корво става известен като туристическа атракция, благодарение на вулканичната калдера и сякаш недокоснатата от хилядолетия природа. Ще се почерпим и с прекрасни гледки преди да се насочим за лека разходка в селцето.

Нощувка В Санта Круз дал Флорес, хотел 3* или хотел 4* в Inatel Flores 4*– виж тук или подобен

Полет до остров Хорта

Сутрешен полет от Флореш до Хорта, който е и главният град на остров Фаял. Това е и най- западната точка на Европа и е познат още като Синия остров, дължащ името си на прекрасните сини хортензии, чиито цветове са наистина изобилни на острова. Ще разгледаме главния град Хорта и великолепната марина, ще обърнем внимание, разбира се и на красивата местна Калдера. 

Нощувка В Хорта, хотел 3* или хотел 4*- Azoris Fayal Garden – виж тук или подобен

Полет до остров Терсейра

Това е и вторият най- населен остров от Азорите. Тук е и историческият център на Азорите- Angra do Heroismo. Това е изключително красив град, който дори за малко е бил столица на цяла Португалия. Ще се разходим по красивите улички на града, който е под защитата на ЮНЕСКО. 

Нощувка в Терсейра-хотел 3* или хотел 4*- Azoris Angra Garden- виж тук или подобен.

Остров Терсейра

След закуска се отправяме на тур по забележителностите на остров Терсейра. Ще посетим крепостта Forte de Sao Sebastio, която е построена през 1580 г. , като са следвани съвсем нови правила за крайбрежна защита. Ще посетим и Монте Бразил с форта на място.

Нощувка в Терсейра-хотел 3* или хотел 4*- Azoris Angra Garden- виж тук или подобен.

Полет за Лисабон

Полет за Лисабон и нощувка там. 

Нощувка в  Ibis Styles Lisboa centro Marques de Pombal 3*- виж тук или подобен

Полет Лисабон- София

Запознай се с Португалия

Посетете едни от най-красивите места на Азорите и Португалия. Открийте скритата хубост на тези екзотични европейски острови!

Галерия

СВЪРЖИ СЕ С НАС ПО ТЕЛЕФОН СЕГА

+359 899 91 36 27

Или направете запитване долу

Имате въпроси?