6450 лв

17.09 - 29.09.2023 13 дни/11 нощувки Очаквайте скоро потвърдена група! Пишете ни за повече информация!

Пътешествие до Южна Корея и Тайван

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Програма
Пътешествие до Южна Корея и Тайван

София – Сеул – Бусан – Тайпе – Юлан – Хуалиен – Тароко – София 

* Обявените дати са за организирано пътуване с  малка група от 8 -10 човека и водач на български език! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

  • Самолетен билет София – Сеул / Тайпе – София с включени летищни такси и багаж
  • Самолетен билет Бусан – Тайпе с включени летищни такси и багаж
   *Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. При желание да се избере друг вариант на полет, различен от предложения се доплаща разликата в цената на самолетния билет
  • 5 нощувки в 3* хотели със закуски в Южна Корея
  • 6 нощувки в 3* хотели със закуски в Тайван
  • 5 обяда в Тайван
  • 4 вечери в Тайван
  • 11 закуски в Южна Корея и Тайван
  • Всички трансфери по програмата в Южна Корея и Тайван, вкл. градски транспорт
  • Разглеждане на едни от най-големите културни и духовни забележителности по райони
  • Входни такси за местата, описани в програмата
  • Миниван изцяло на разположението на групата за всички дни в Тайван
  • Местен водач в през цялото време в Тайван
  • Билет за едно от най – забележителните театрални представления в Сеул – Cookin’ Nanta!
  • Български водач-преводач.
  • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро на човек със ЗАД „Армеец“
 • Лични разходи: 800~1000 лева
 • Допълнително се заплаща ~800 лева за единична стая
 • Круиз по река Хан – 40 минути с жива музика – 50 лв. 
 • Полудневен тур (около 7 часа) до Южнокорейска демилитаризирана зона – 95 лв. 
 • Корейски открит фолклорен музей – 30 лв.
 • застраховка отмяна на пътуване
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит!
  *Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най-доброто решение!
 • Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Илиева, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • E-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете : 1.Основание: Екскурзия до Южна Корея и Япония 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име.

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Здраве:
Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Нашата авторска програма претърпя няколко трансформации, за да можем днес да Ви я представим в най-завършения и рафиниран вариант! За да стигнем до тук, се консултирахме с наши клиенти, пътували по програмата, с цел да изчистим максимално динамиката ѝ и да гарантираме оптимално удобство и пълно удовлетворение от пътешествието.

За нас вашият комфорт по време на придвижването, настаняването и цялостното преживяване е топ приоритет и не сме склонни на никакви компромиси в това отношение!

Държим максимално да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате. Затова и се съобразяваме с личните ви предпочитания и желания, винаги когато това е възможно. А при нас това е често възможно заради ограничените места във всяка група – пътуваме с групи до 8-10 човека.

Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местната пекарна. Обръщаме специално внимание на местните деликатеси и за всеки ден сме предвидили да опитате нещо различно.

Това 12 дневно пътуване ще ви заинтригува със завладяващата история на Южна Корея и Тайван и чудните им забележителности – с местата, които никога не спират да се развиват и никога не могат да бъдат скучни. 

Южна Корея не напразно се гордее с вековната си култура и отлично съчетава това с модерен начин на живот, с което очарова и вдъхновява пътешественици от цял свят на всякаква възраст. Потопете се из неспящия град Сеул, посетете емблематичния дворец Кьонбок и се насладете на изумителна гледка от кулата Намсан. Освен, че в нашите програми обръщаме специално внимание и на месните деликатеси, специално в Сеул ще изживеем драмата и комедията на най-дълго играното театрално представление на Южна Корея – Cookin Nanta, на което ще се удивите на енергични кулинарни умения. 

След това ще се придвижим до Тайван, и неговата спиращи дъха брегова ивица, буйни зелени пейзажи и спокойни храмове. Исторически улички и нощни пазари изпълнени със сергии с разнообразни екзотични вкусотии. Ще опитаме някои от най-иновативните ястия в Азия, като омлети от стриди, палачинки със зелен лук и топки от таро и сладък картоф. Ще посетим мъгливите мистични планини и крайбрежни гори, които привличат вниманието на толкова много световни сили през историята, с които Тайван си печели името „красивият остров“ (Формоса). Ще отидем до дефилето Тароко и неговата аквамариновата река по пътеката Шакаданг на поход покрай мраморни скали и огромни камъни. Не на последно място ще се докоснем до едни от най – изключителните, истински добри и усмихнати хора в света – тайванците. Ще напълним очите и сърцата си с толкова много красота, която ще помним дълго!

Полет до Сеул, настаняване в хотел около 20:00 ч. на следващия ден. 

Полетът се извършва от турските авиолинии. Прекачването е оптимално без да има продължително чакане за следващ полет.  

Сеул, столицата на Южна Корея, e модерен азиатски мегаполис, високотехнологичен град с блестящи небостъргачи, отлично съхранени паметници на културата и уникална кухня.

След като се настаним и освежим, ще излезем за първата ни разходка из столицата и ще се потопим в забележителностите, звуците, миризмите на нощен Сеул насищайки всички сензорни рецептори, включително един от най-важните – вкусовия 🙂 

След закуска ще се оправим към кралския дворец Кьонбокгунг (Gyeongbokgung Palace), който е разположен в сърцето на корейската столица. Той е най-големият и най-красивият от 5-те главни двореца на династията Чосон. Който желае може да се облече в традиционно корейско облекло (ханбок) и така да разгледа двореца. По този начин ще имате възможност да обогатите още повече вашето изживяване и да се слеете с корейската култура и традиции. 

Кьонбокгунг е завършен през 1394 г. и е служил като основен дворец на династията Чосон до войната с Япония през 1592-1598 г, когато е бил разрушен. През 19 век по време на управлението на крал Годжонг са възстановени над 7700 зали и 500 сгради. Но в началото на 20 век дворецът отново е разрушен от японците, а пълното му възстановяване продължава и до днес. 

Следва разходка из Bukchon Hanok Village – историческо селище, съхранило над 900 ханок (традиционни корейски къщи), намиращо се между два от най-величествените дворци – Кьонбокгунг и Чхандоккун. Селището датира от времето на династията Чосон (1392 – 1897) и в него са живеели главно членове на кралското семейство, аристократи, заможни граждани и високопоставени държавни служители, докато днес е обикновен жилищен район. Къщите (ханок) са построени в традиционен архитектурен стил, като днес много от тях са превърнати в музеи, занаятчийски работилници, ресторанти, чайни и други, предоставящи на посетителите незабравимо изживяване и вникване в традиционната корейска култура.

Следва обяд. Всеки ден подбираме нещо различно и традиционно за хапване. 

След това продължаваме към двореца Чхандоккун (Changdeokgung Palace), известен и като “Източния дворец”. Дворецът е построен по нареждане на крал Теджонг (3-ят крал от династията Чосон) като строителство му започва през 1405 г. и завършва през 1412 г. През 1623 г. е разрушен по време на политически бунтове и военен преврат и е реконструирана едва 24 години по-късно (1647г.).

От петте двореца, Чхандоккун е най-добре запазалия се и най-живописния – сградите са разположени в перфектна хармония със заобикалящата го природа, а уникалният дизайн на сградите повлиява на оформлението на други кралски резиденции. Близо около 60% от територията на двореца са заети от Huwon Secret Garden, която е служила като място за отдих на кралското семейство. През 1997 г. Чхандоккун е добавен към списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство като изключителен пример за архитектура и дизайн на градините в Далечния Изток.

За вечеря ще седнем в някое ресторантче в близост до хотела.

*По желание вечерта може да се насладите на круиз из река Хан с жива музика.

За този ден ви предлагаме две опции: 

 1. Полудневен тур до Южнокорейска демилитаризирана зона на границата със Северна Корея

Предлагаме ви организирана екскурзия до демитализираната зона, разделяща Северна и Южна Корея. Научете как този полуостров е разделен от опустошителната война в Корея като посетите парка Имджингак, “Третият тунел” и обсерваторията Дора.

В парка се съхраняват паметници от втората световна война като “Камбаната на мира”, стар парен влак, “Мостът на свободата” (“Мостът без връщане”), където са се разменяли военнопленници.
„3-ят инфилтрационен тунел“
е завършен през 1970 г., минава 73 метра под границата и е дълъг 1,6 километра. През тунела са можели да преминат около 30,000 войника в рамките на 1 час.
Обсерваторията Дора
е построена през 1987 г. на мястото на друга наблюдателница. От нея могат да се видят пропагандното селище Киджонг-донг и покрайнините на севернокорейския град Каесонг.

2. Корейски открит фолклорен музей (гр. Йонгин)

Открит на 3 октомври 1974 г. Корейското фолклорно село е популярна туристическа атракция както за корейци, така и за чужденци. Създадено, за да пресъздаде живота и културата от късния период на династията Чосон, селото се състои от над 260 традиционни къщи от различни социални класи, преместени и възстановени от различни краища на страната.

Разхождайки се из селото, ще видите хора, облечени в традиционни дрехи, работещи в своите открити занаятчийски работилници, към които можете да се включите и да си измайсторите нещо, или просто да си купите нещо за спомен. Освен това, ежедневно се провеждат различни арт представления с музика и танци.

Преди залез ще се съберем пак всички заедно и ще се отправим към телевизионната кула Seoul N-Tower за гледка над вечерен Сеул – намира на върха на планината Намсан, на 480 м надморска височина и предлага 360-градусово панорамна гледка към града. Кулата е построена през 1969 г., излъчваща телевизионни и радиопредавания в цялата столица, а днес се е превърнала в един от символите на Сеул. 

За финал на вечерта ще се потопим в едно от най – забележителните театрални представления в СеулCookin’ Nanta!

Придвижваме се до Бусан, втория по големина град в Южна Корея,  с бърз влак (около 2 часа и половина). Настаняване в хотел. 

За обяд ще отидем до Jagalchi Seafood Market, който се намира близо до хотела ни. Разположен близо до пристанището Намп в Бусан, рибният пазар Jagalchi е най-големият в Южна Корея. Всеки ден най-свежата риба се доставя от риболовни лодки.

Ще се разходим из шарените улици на Gamcheon Culture Village. Районът е известен със стръмните си улици, усукани малки алеи и ярко боядисани къщи, изпълнени със стенописи, картини, резби и други художествени щрихи – част, от които са направени от местните жители. За да може селото да се прероди като културен център, то е получило финансиране от различни правителствени служби за целите на градската регенерация. Така селото се възражда като най-колоритното и артистично място на Бусан. Тъй като е построено на стръмен склон от планината, селото е наречено „Мачу Пикчу на Бусан“.

За вечеря ще седнем в някое ресторантче по BIFF Square – дом на Международния филмов фестивал в Бусан, превърнал се в център за популярната киноиндустрия в Корея, както и за пазаруване, хранене, нощен живот и музикални представления.

Ще започнем деня с един от най – впечатляващите будистки храмове в Южна Корея  – Хедонг Йонгунса (Haedong Yonggungsa). Храмът е построен през 1376 г., по време на династията Корьо, от будисткия учител Наонг Хьоген. В превод означава “Храмът-дворец на Корейския дракон”. По време на японските нашествия в Корея (1592–98) е разрушен, но е възстановен през 30-те години на миналия век. Храмовият комплекс е един от малкото в Корея, разположени на морето, затова е известен и като “Храмът на брега”, откъдето по традиция се гледа изгрева в първия ден на годината.

Ще продължим към Gwangalli Beach, чиято плажна ивица е дълга 1,4 км и е известен с финия си пясък. В допълнение към красивия бряг и чистите морски води, около плажната ивица е пълно и с ресторанти и кафенета, от които може да се насладите на гледката. През нощта също е много оживено като много хора идват, за да се насладят на морето и да наблюдават моста Гуанган (Gwangan Bridge), простиращ се на хоризонта.

Ще завършим деня с Oryukdo Skywalk. Строителството е завършено през 2012 г. и се счита за разделителната точка между Източно и Южно море. Железни колони са поставени над 35-метрова брегова скала, а 15-метров стъклен мост, състоящ се от 24 стъклени плочи свързва железните колони. Дъното на стъклото е специално произведено с четири прикрепени 12-милиметрови стъклени парчета, покрити с бронезащитен филм, който има дебелина 55 милиметра, което прави конструкцията безопасна. Гледката на вълните през прозрачния под е наистина поразителна.

Свободна вечер.

Днес ще се придвижим до столицата на Тайван. Ще се настаним в хотел и след кратка почивка ще се гмурнем из цветните улици на Тайпе. 

Тайван е задължителна дестинация за любителите на уличната храна. Някои от най-добрите пазари за улични храни в света могат да бъдат намерени именно в Тайпе. За вечеря ще посетим един от тях – Ningxia Night Market и ще се потопим в изобилие от вкусове и аромати. 

Ще завършим деня с традиционен масаж на краката, за да може хубаво да се отпуснем и наспим.

Днес ни предстои изключително интересен ден изпълнен с природни гледки, исторически улици и вкусна, много вкусна и разнообразна храна. Ще посетим скално образувание с формата на слон (Shen’ao Elephant Trunk Rock) на брега на океана, след това ще отидем до Yeliu Geopark. Йелиу е нос на северното крайбрежие на Тайван. Известен е с геопарка Yehliu, пейзажи наподобяващи  пчелна пита и скали във формата на гъби, ерозирани от морето. Добре известни формации, кръстени на техните форми, включват Главата на кралицата и Главата на дракона. Паркът е дом и на птици като скопи и малки чапли. 

 

За обяд ще хапнем прясна морска храна, след което ще се отправим към Jinguashi, град известен със своите исторически мини за злато и мед. Известен е също като Кинкасеки на японски и е бил под префектура Тайхоку по време на японското управление. От 1942–1945 г., през последните години на Втората световна война, той е бил използван от японците като лагер за военнопленници.

 

Въпреки че оттогава минералите са изчерпани, градът все още привлича много посетители в своя Златен екологичен парк, открит през октомври 2004 г. Джингуаши е обявен за потенциален обект на световното наследство през 2002 г.

Следва популярното планинското градче Jiufen. Известен е с тесните улички на стария си град, изпълнен с къщи за чай, истински рай за разнообразна улична храна и магазини за сувенири. Близо до централната стара улица се намира театър Shengping, създаден през 1900 г. и след това възстановен.

 

Настаняване в Chilan Hotel, намиращ се в рамките на екологичния парк Makauy в близост до следващата ни забележителност  – свещените гигантски дървета.  Ще вечеряме в хотела. 

След закуска ни очаква среща със свещени гигантски дървета и  великолепна гледка към високи планини.

Ще продължим около два часа по планински път към фермата Wulin, невероятен район с различна природа през всичките четири сезона. Разнообразни цветя, особено черешови цветове с възхитителна миризма на прасковени цветове, сливи и ябълкови цветове през пролетта, изобилни плодове през лятото, алени кленови листа през есента и бял сняг през зимата. 

Ще обядваме сред природата, а след това следват още 3 часа по планински път като ще преминем през  най-високият планински проход в Тайван на 3200 метра надморска височина  в планината Wuling. Очакват ни невероятни и запомнящи се гледки докато стигнем до националният парк Тароко.

Там ще се настаним в хотел, където и ще е вечерята.

Проломът Тароко е съставен от най-дълбокия в света мраморен каньон, както и от много зашеметяващи скалисти скали и субтропични гори. Образувано в продължение на милиони години от нефритовата река Liwu, дефилето притежава не по-малко от 27 върха. Тароко е създаден като Национален парк едва през 1986 г. 

Ще отидем до пътеката на водопада Байянг (Baiyang Water Curtain Trail). Също до Тунелът на девет завоя (Jiuqudong) се счита за един от най-живописните участъци на дефилето Тароко. Числото девет на китайски – което означава „много“ – е широко използвано в китайския език. Самата пътека е с еднопосочна дължина 700 м, а посетителите влизат и излизат от западния вход. Тунелът на девет завоя се извива високо по планините, където посетителите могат да изпитат впечатляваща гледка към река Лиу от внушителна височина. Тук тясното ждрело със стръмните си страни близо една до друга представлява вълнуващ, величествен пейзаж.

В по-малък мащаб посетителите могат да наблюдават отблизо разломите, гънките и наслояването на мраморните стени на каньона на пролома, в допълнение към растителността, която расте по стръмните му стени. Като равна, но широка пътека за отдих, Тунелът на девет завоя е популярна и идеална образователна класна стая на открито за всички възрасти.

Ще се насладим на перфектните гледки към Гълташкия грот (Swallow Grotto) и ще отидем до Светия пролетен храм (Eternal Spring Shrine). 

Ще имаме предварително приготвен обяд. 

След тази зашеметяваща разходка и спиращи дъха гледки ще се отправим за Хуалиен.

Настаняваме се в хотел в и се отправяме за вечеря към Dongdamen Night Market. Някои местни специалитети са пухкав препечен хляб с различни пълнежи, пилешки рулца, палачинки с пресен лук и омлет от стриди. Хуалиен има най-голямото местно аборигенско население в Тайван, така че можем да намерим и специалитети, предпочитани от някои от първоначалните жители на Тайван, като бамбуков ориз, дива свиня, папрат за гнездене на птици и летящи риби. Тук със сигурност няма да гладувате!

Този ден е посветен на Хуалиен. Ще посетим Ji-An Shrine, малко шинтоистко светилище, построено от японските имигранти. Той е добре поддържан и демонстрира влиянието на японците в Тайван преди това. В комплекса на светилището има магазин за сувенири, който продава сладки сувенири и дървени чинии, на които можете да напишете желания и да го закачите в комплекса на светилището. Сладоледът със зелен чай също си заслужава да бъде опитан!

След това се отправяме към Gangtien Temple. Той е най-големият храм в Хуалиен и е посветен на богинята Мацу, която е родена в Китай през 960 г. Почитана е в Китай, Тайван и Югоизточна Азия. Смята се, че тя броди из моретата, защитавайки моряци и рибари. Храмът има и статуи на други популярни будистки и даоистки божества, а неговият сложно декориран интериор не прилича на другите тайвански храмове, но това, което се откроява при храма Gang Tian, е неговият размер, висок няколко етажа с по-малки прикрепени храмове.

Ще обядваме в рибен ресторант преди да продължим към оризовите тераси Xinshe непосредствено до брега на Тихия океан. 

Вечерята ще бъде в ресторанта на хотела.

След закуска ще се придвижим към столицата и остатъкът на деня ще бъде посветен на Тайпе. 

Ще посетим Мемориалната зала на Чианг Кай-Шек (C.K.S. Memorial Hall) впечатляващо посвещение на бившия президент на Република Китай.

Ще обядваме традиционни тайвански дъмплинги във верига известни ресторанти Ding Tai Fung.

След това  Националния дворец музей (National Palace Museum), дом на най-голямата колекция на китайско изкуство в света.

Ще завършим нашето приключение с емблематичната сграда на 101 етажа, където ще наблюдаваме залезът. 

Ще се съберем за последна вечеря, преди да се отправим обратно към страната ни.

Полет за София. 

Запознай се с Южна Корея

Taiwan

Запознай се с Тайван

Галерия

Имате въпроси?