Разнообразие от морски живот в Хонда Бей

Facebook
X
Telegram
LinkedIn
Pinterest

Още за четене

Пуерто Принцеса, Puerto Princesa, Philippines, Филипините, Honda Bay
Хонда Бей е рай за любителите на морския живот.

Хонда Бей е разположен в Пуерто Принцеса, Палаван. Неговите кристално чисти води и живи коралови рифове го правят идеална дестинация за гмуркане с шнорхел и морски изследвания.

Рифовете гъмжат от различни видове корали, създавайки калейдоскоп от цветове и форми. Стада риби папагал, риба ангел, риба клоун и други добавят живот и движение към подводния пейзаж. Морските костенурки често се виждат да се плъзгат грациозно през водата. Има, разбира се, и морски звезди. Морското дъно е богато на различни мекотели и раковини. Истинско разнообразие от морски живот!

Най-добрите места за гмуркане с шнорхел тук са:

 1. Остров Пандан: Известен със своите оживени коралови градини и разнообразни морски видове, той е любим сред гмуркачите с шнорхел.
 2. Остров на морските звезди: Идеален за наблюдение на морски звезди и други уникални морски обитатели.
 3. Остров Cowrie: Предлага страхотна комбинация от места за гмуркане с шнорхел с плитки коралови рифове.
 4. Остров Лули: Известен с изчезващия си плаж, той също е чудесно място за гмуркане с шнорхел, когато приливът е слаб.

Ще организираме за Вас екскурзия до Хонда бей, където ще посетите тези острови и ще имате екзотичен обяд, както и свободно време да се насладите на кристално чистата вода и ситния пясък с кокосов орех в ръка. 

Някои райони в залива Хонда са определени като морски резервати за защита на деликатните екосистеми. Проектите за опазване, ръководени от общността, се фокусират върху защитата на рифовете и практиките за устойчив туризъм. Насърчаването на отговорния туризъм помага за минимизиране на въздействието върху околната среда и подкрепя местните усилия за опазване.

Фотографски съвети за заснемане на подводния живот в Хонда Бей:

 1. Използвайте водоустойчива камера: Уверете се, че имате качествена подводна камера, за да заснемате ясни изображения.
 2. Естествена светлина: Най-доброто време за подводна фотография е между 10 и 14 часа, когато слънчевата светлина е най-силна.
 3. Приближете се: Колкото по-близо се приближите до обекта, толкова по-добри са детайлите и цветовете във вашите снимки.
 4. Останете стабилни: Опитайте се да останете възможно най-неподвижни, за да избегнете размазани изображения, причинени от движение.

Обиколката на острова в залива Хонда предлага перфектна комбинация от приключения, релаксация и естествена красота. Той се намира на около 30 км от центъра на Пуерто Принцеса и е идеалното място за кратко бягство.

Още няколко съвета, които можем да Ви дадем:

 1. Вземете слънцезащитен крем, шапка, бански, кърпа и дрехи за преобличане.
 2. Повечето обиколки осигуряват екипировка, но може да предпочетете да носите своя собствена маска и шнорхел. 
 3. Въпреки че обядът е осигурен, добре е да имате допълнително вода и малки закуски.
 4. Избягвайте да докосвате корали или да безпокоите морски животни. Следвайте инструкциите на ръководството, за да сведете до минимум въздействието си върху околната среда.

Възможни са и други по-кратки екскурзии до места около града като фермата за крокодили, Palawan Wildlife Rescue and Conservation Center, Baker’s Hill, Palawan Butterfly Ecological Garden and Tribal Village, обиколка на Пуерто Принцеса с водач и други, срещу допълнително заплащане.

Заключение:

Изживяването на остров Honda Bay е идеален начин да изследвате естествената красота и богатия морски живот на Палаван. С подходящо планиране и уважение към природата можете да се насладите на едно незабравимо приключение.

Вижте нашата програма до Южна Корея и Филипините тук –> линк

 

 

 

 

 

За повече информация се свържете с нас на: +359 899 913627 или ни пишете на: voyagebt@gmail.com

Енигматичният свят на гейша и майко

Въпреки тяхното световно признание, много от тези очарователни фигури остават забулени в мистерия и погрешни схващания.  В този блог ще изследваме историята,

Пуерто Принцеса, Puerto Princesa, Philippines, Филипините, Honda Bay